George-Pegasus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Αν οι θερμοσυσσωρευτες είναι παλιοί και έχουν αμίαντο ή πετροβάμβακα που είναι ανθυγιεινοί, μπορούν αυτά τα υλικά να αντικατασταθούν από το καινούργιο υλικό που είναι οκ...?
siphanto Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και απο μενα Θελοντας και εγω να βρω μια οικονομικη λυση για να ζεσταθουμε στο σπιτι, μιας και το πετρελαιο δεν το ανοιγουν πια στη πολυκατοικια και δεδομενου οτι το φ.α. που ηθελα να βαλω εξω στο μπαλκονι(ατομικο λεβητα) πηρε μεγαλη αυξηση, σκεφτηκα τους θερμοσυσσωρευτες λογω φθηνης kwh. Η αληθεια ειναι οτι διαβαζοντας ολα τα προηγουμενα post μπηκα σε σκεψεις οτι ισως να μην ειναι η καλυτερη λυση. Παρακαλω την αποψη σας. ΔΕΔΟΜΕΝΑ: *Πολυ μικρες απωλειες(νεα κουφωματα,θερμοπροσοψεις) *τιμη kwh 0,045 (κοτ β) *οριο 2500 kwh (πολυτεκ.) *υφισταται και νυχτερινο τιμολογιο * λογω μικρων παιδιων , πρεπει να ειναι ζεστο το σπιτι 24/7 (Αθηνα) * 70 τ.μ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από siphanto
Doubt Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, siphanto είπε Καλησπερα και απο μενα Θελοντας και εγω να βρω μια οικονομικη λυση για να ζεσταθουμε στο σπιτι, μιας και το πετρελαιο δεν το ανοιγουν πια στη πολυκατοικια και δεδομενου οτι το φ.α. που ηθελα να βαλω εξω στο μπαλκονι(ατομικο λεβητα) πηρε μεγαλη αυξηση, σκεφτηκα τους θερμοσυσσωρευτες λογω φθηνης kwh. Η αληθεια ειναι οτι διαβαζοντας ολα τα προηγουμενα post μπηκα σε σκεψεις οτι ισως να μην ειναι η καλυτερη λυση. Παρακαλω την αποψη σας. ΔΕΔΟΜΕΝΑ: *Πολυ μικρες απωλειες(νεα κουφωματα,θερμοπροσοψεις) *τιμη kwh 0,045 (κοτ β) *οριο 2500 kwh (πολυτεκ.) *υφισταται και νυχτερινο τιμολογιο * λογω μικρων παιδιων , πρεπει να ειναι ζεστο το σπιτι 24/7 (Αθηνα) * 70 τ.μ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Μπορείς να βάλεις αντλία θερμότητας αντί για λέβητα Φ.Α. και να τη συνδέσεις στο υπάρχον δίκτυο (εννοείται έχεις αυτονομία). Ή η πλέον οικονομική λύση, ένα 18αρι κλιματιστικό, που θα σου δώσει και δροσιά το καλοκαίρι. Θερμοσυσσωρευτές ξέχασε τους.
tasanton Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Οι Θ/Σ έχουν μεγάλη κατανάλωση (στο νυχτερινό διότι εκεί φορτίζουν). Αν θεωρείς ότι σε "παίρνει" ζεσταίνουν καλύτερα από κλιματιστικά. Οι Α/Θ έχουν σχετικά υψηλό κόστος αγοράς/εγκατάστασης/σύνδεσης στο υπάρχον δίκτυο. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με θόρυβο στο μπαλκόνι.
siphanto Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δυστηχως το μπαλκονια ειναι πολυ μικρα για α/θ. Επισης τα σωματα ειναι πολυ παλια αρα θα επρεπε να μπω και στη διαδικασια της αλλαγης τους. Διαβαζοντας τα προηγουμενα post το μεγαλυτερο και ισχυροτερο επιχειρημα αυτων που ελεγαν οτι δεν ειναι καλη λυση, ηταν το κοστος kwh. Οταν εμενα η τιμη ειναι σχεδον η μιση απο το νυχτερινο προσπαθω να μαθω για ποιο αλλο λογο να μην επιλεξω θ/ς.
nvel Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 γιατί όσο και να έχει ηλεκτρική ενέργεια με μια αντλία θερμότητας οποιουδήποτε τύπου αγοράζεις με τα ίδια χρήματα τριπλάσια τουλάχιστον θερμική ενέργεια σε σχέση με συσσωρευτές. Παροχή για να τροφοδοτήσεις συσσωρευτές έχεις;
SB_1957 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, siphanto είπε Δυστηχως το μπαλκονια ειναι πολυ μικρα για α/θ. Επισης τα σωματα ειναι πολυ παλια αρα θα επρεπε να μπω και στη διαδικασια της αλλαγης τους. Διαβαζοντας τα προηγουμενα post το μεγαλυτερο και ισχυροτερο επιχειρημα αυτων που ελεγαν οτι δεν ειναι καλη λυση, ηταν το κοστος kwh. Οταν εμενα η τιμη ειναι σχεδον η μιση απο το νυχτερινο προσπαθω να μαθω για ποιο αλλο λογο να μην επιλεξω θ/ς. Είσαι σίγουρος ότι θα έχεις πάντα κοτ? Ο κουνιάδος μου έχει θερμοσυσσωρευτές στο σπίτι του γιατί αυτό το σύστημα ήταν δημοφιλές δεκαετία '80. Το αλλάζει τώρα και βάζει ΦΑ γιατί δεν είναι ευχαριστημένος και όχι μόνο λόγω κόστους. Κι εμείς στο πατρικό μου είχαμε θερμοσυσσωρευτές δεκαετία '80 και τους βγάλαμε μετά από 5 χρόνια και βάλαμε καλοριφέρ. 1
siphanto Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δυστηχως τα μπαλκονια ειναι πολυ μικρα για α/θ.Επισης, εχουν πολυ μεγαλο κοστος. Αρα η λυση αυτη αποκλειεται. Ναι θα εχω κοτ. Ναι εχω παροχη. Εχω σκεφτει και τον ηλεκτρικο λεβητα αλλα πρεπει οπως ειπα νωριτερα να αλλαξω και τα σωματα μου που ειναι αρκετα παλια. Εξτρα κοστος. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από siphanto
Doubt Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, siphanto είπε Δυστηχως τα μπαλκονια ειναι πολυ μικρα για α/θ.Επισης, εχουν πολυ μεγαλο κοστος. Αρα η λυση αυτη αποκλειεται. Ναι θα εχω κοτ. Ναι εχω παροχη. Εχω σκεφτει και τον ηλεκτρικο λεβητα αλλα πρεπει οπως ειπα νωριτερα να αλλαξω και τα σωματα μου που ειναι αρκετα παλια. Εξτρα κοστος. Όπως είπαν και οι άλλοι, ότι κάνεις θα μείνει για πολλά πολλά χρόνια και δεν μπορείς να υπολογίσεις τι θα αλλάξει σε 5, 10, 15 χρόνια από τώρα. Γιαυτό προτείνουμε τις πιο ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.
siphanto Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δεν αντιλεγω. Αλλα δεν υπαρχει η δυνατοτητα. Ο ηλεκτρικος καυστηρας ειναι καλυτερη λυση απο τους θ/ς? θα καιει λιγοτερο ρευμα?
Doubt Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, siphanto είπε Δεν αντιλεγω. Αλλα δεν υπαρχει η δυνατοτητα. Ο ηλεκτρικος καυστηρας ειναι καλυτερη λυση απο τους θ/ς? θα καιει λιγοτερο ρευμα? Ότι δουλεύει με αντίσταση καίει το ίδιο ακριβώς. Αν καταναλώσεις 10 kWh θα πάρεις 10 kWh θερμότητας στο χώρο σου, ακόμα και θερμοπομπούς των 30€ να βάλεις το ίδιο ισχύει. Η Α/Θ (ή κλιματιστικό) θα σου δώσει 50 kWh για κάθε 10 που θα κάψει. Οι επιπλέον 40 προέρχονται από το περιβάλλον και κατ' επέκταση από τον ήλιο. Γι'αυτό θεωρούνται eco friendly κι επιδοτούνται.
siphanto Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Το εχω καταλαβει για την α/θ. Εχω εξηγησει ομως οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα λογω χωρου. Γνωριζω οτι επιδοτουνται και οποιον μηχανικο εχω ρωτησει, α/θ μου προτεινει. Η ερωτηση μου ειναι αν ο ηλεκτρικος λεβητας ειναι καλυτερος απο τους θ/ς για καποιο λογο.
Doubt Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, siphanto είπε Η ερωτηση μου ειναι αν ο ηλεκτρικος λεβητας ειναι καλυτερος απο τους θ/ς για καποιο λογο. Οι Θ/Σ μπορούν να "φορτίσουν" με νυχτερινό τιμολόγιο και να ζεσταίνουν όλη μέρα (θεωρητικά). Ο λέβητας δεν το προσφέρει αυτό. Από την άλλη έχουν ένα μη ευκαταφρόνητο βάρος που μπορεί να είναι θέμα στη μεταφορά τους. Αλλά, σπίτι αναβαθμισμένο με κουφώματα, θερμοπρόσωψη και θερμοσυσσωρευτές είναι παράδοξο.
nvel Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, siphanto είπε Το εχω καταλαβει για την α/θ. Εχω εξηγησει ομως οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα λογω χωρου. Γνωριζω οτι επιδοτουνται και οποιον μηχανικο εχω ρωτησει, α/θ μου προτεινει. αντλίες θερμότητας είναι και τα κλιματιστικά τοίχου που επιπλέον έχουν ψύξη αντιθέτως με τους τρόπους θέρμανσης που αναφέρεις.
lary7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, siphanto είπε Το εχω καταλαβει για την α/θ. Εχω εξηγησει ομως οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα λογω χωρου. Γνωριζω οτι επιδοτουνται και οποιον μηχανικο εχω ρωτησει, α/θ μου προτεινει. Η ερωτηση μου ειναι αν ο ηλεκτρικος λεβητας ειναι καλυτερος απο τους θ/ς για καποιο λογο. Ο ηλεκτρικός λέβητας εχει μικρό όγκο,συνδέεται στο υπάρχον σύστημα σωμάτων και έχει μικρότερο κόστος, αλλά δεν αξιοποιεί σωστά το νυχτερινό ρεύμα. Ότι και να διαλέξεις από τα 2 είναι 100% σίγουρο ότι θα το μετανιώσεις γιατί το κόστος χρήσης θα είναι απαγορευτικό και υπάρχει και θεωρητικό υπόβαθρο για τους λόγους, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. Ένας καλός εγκαταστάτης πιστεύω θα σου έβρισκε λύση στο θέμα Α/Θ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα