Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Orion's Belt είπε

Πιστευω οτι στο τέλος πληρώνεις πολύ περισσότερο ρεύμα απο το πετρελαιο απλα επειδη το πληρωνεις τμηματικα το ρεύμα δεν σου φαίνεται,

το πετρέλαιο δυστυχώς παραμένει ο πιο καλός τρόπος και σιγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θέρμανσης

συμφωνω για το πετρελαιο αλλα δυστυχως η μονη επιλογη για θερμανση στο διαμερισμα ηταν η τοποθετηση των θερμοσυσσωρευτων και στις δυο περιπτωσεις εχω ζησει σχεδον το ιδιο τις βαθμολογω λιγο παραπανω κλινω προς τους θερμοσυσσωρευτες στο θεμα αποδοσης τουλαχιστον στο οικονομικο μερος το ιδιο ειναι πανω κατω

• Like 1
  • Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και δυο μέρες που η εξωτερική είχε ξεπεράσει τους 10 βαθμούς και μέσα είχα φτάσει τους 19, 2 έκανα το αδιανόητο  :) Κατέβασα τον ρυθμιστή φόρτισης στο 2 από το 3. Η θερμοκρασία ''έπεσε'' στους 17,8 σταδιακά, αλλά αυτό για μένα είναι εντάξει, κυκλοφορώ με τι-σερτ. Το σώμα ενώ ήταν καυτό και δεν μπορούσες να το αγγίξεις και επίσης ο τοίχος ήταν πολύ ζεστός μέχρι και 20 εκατοστά πάνω από καπάκι, βάζοντας το στο 2 ήταν απλά πολύ ζεστό. Το κατέβασα γιατί ακόμη και στις 12 το βράδυ, στη μία, λίγο πριν έρθει το νυχτερινό, το σώμα ήταν καυτό, οι καινούριοι έχουν καλές μονώσεις για αυτό, τώρα γιατί το σώμα είναι καυτό, το σπίτι κρύο με τα γενικώς αποδεκτά, άλλο θέμα. Η διαφορά στην κατανάλωση: Ενώ στο 3 τραβά στάνταρ 22 κβω στο 6ωρο και 11 στο 2ωρο, σύνολο 33, στο 2 τραβά 12 (μέχρι 14) στο 6ωρο και 11 σταθερά στο 2ωρο. Σκέφτομαι να το λειτουργήσω έτσι και όταν κρυώσει ο καιρός, 10 κιλοβατώρες την ημέρα είναι διαφορά. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι αν λειτουργήσω τον αέρα (που γενικά δεν το θέλω), δεν θα αδειάσουν τα πυρότουβλα ώστε να φορτίσει πάλι από την αρχή γιατί το σώμα δεν προλαβαίνει να κατεβάσει θερμοκρασία μέχρι την επόμενη θέρμανση. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Με τον παλιό θερμοσυσσωρευτή τώρα θα είχα 21.

Επεξ/σία από nirennna
Δημοσ.

Μου ήρθε σήμερα εκκαθαριστικός κι ενώ περίμενα να τρομάξω ήρθε 117€! Δεν στέκει αυτό, τους είχαμε φουλ ανοιχτούς και με αέρα πολλές μέρες, δεν ξέρω πως έγινε.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zio10 είπε

Μου ήρθε σήμερα εκκαθαριστικός κι ενώ περίμενα να τρομάξω ήρθε 117€! Δεν στέκει αυτό, τους είχαμε φουλ ανοιχτούς και με αέρα πολλές μέρες, δεν ξέρω πως έγινε.

Ελέγξτε α) πόσες κιλοβατώρες κάψατε (στο νυχτερινό προφανώς) και β) πόσα πληρώσατε έναντι. (Αν πέρυσι είχατε μεγαλύτερη κατανάλωση, φέτος έχετε πληρώσει δυσανάλογα υψηλό έναντι, άρα χαμηλότερο εκκαθαριστικό.) Επίσης,  δείτε αν υπάρχει κάποια επιστροφή.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nirennna είπε

Ελέγξτε α) πόσες κιλοβατώρες κάψατε (στο νυχτερινό προφανώς) και β) πόσα πληρώσατε έναντι. (Αν πέρυσι είχατε μεγαλύτερη κατανάλωση, φέτος έχετε πληρώσει δυσανάλογα υψηλό έναντι, άρα χαμηλότερο εκκαθαριστικό.) Επίσης,  δείτε αν υπάρχει κάποια επιστροφή.

Τζάμπα χάρηκα, για κάποιο λόγο δεν μου μετρήσανε τις κιλοβατώρες του νυχτερινού! :D

Δημοσ.

Εχει βγαλει η dimplex κατι θερμοσυσσωρευτες τους quantum. Ειναι πανακριβοι και λενε οτι κάνουν μεχρι και 25 περιπου % οικονομια σε σχεση με τους απλους ειτε δυναμικούς ειτε στατικους.. εχουν ψηφιακο θερμοστατη επανω.. αμφιβαλω πολυ βεβαια οτι ενας ψηφιακος θερμοστατης μπορει να κανει τοσο οικονομια και να τους πληρωσεις με τοση διαφορά.. εγω πχ στους στατικους το output ειναι παντα κλειστό τους εχω χαμηλα και ζεσταινουν μια χαρα..τα πυροτουβλα και η λογικη τους στα υπολοιπα την ιδια δουλεια κανουν.. αλλα αν τους εχει παρει καποιος θα ηθελα μια γνωμη κατι ισως που δεν καταλαβα..

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, pchatzip είπε

Εχει βγαλει η dimplex κατι θερμοσυσσωρευτες τους quantum.

'Εχω δει video στο youtube, είναι στα αγγλικά, οι χρήστες δεν είναι ικανοποιημένοι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μεχρι τον Φεβρουάριο εγραφαν σε ολα τα site οτι θα υπαρξει μειωση ΥΚΩ στο νυχτερινο. Οτι η ΡΑΕ εκανε εισήγηση και οτι πηγαίνει για ψηφισμα στην βουλη. Απο τότε σιγή ...τιποτα.. Εχει καποιος καμμία ενημερωση η θα πρεπει παλι νε ξεκινησουμε την ιδια διαδιακασια και παραπονα και στην νεα κυβέρνηση? 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να δούμε τώρα που ξεκίνησαν αυξήσεις στην ΔΕΗ.. Ελπίζω να μην ακολουθήσουν στο βωμό του κέρδους οι υπόλοιπες εταιρείες... Εγώ δεν έχω καταλήξει τι θα κάνω με τους παλιούς θερμοσυσσωρευτές :(

Να τους αντικαταστήσω; Να τους κρατήσω (τους καθαρίζω για να μην έχουν μείωση απόδοσης απο την απίστευτη σκόνη που χαν μαζέψει!), να τους πετάξω και να βάλω πανελ, κλιματιστικό; δε ξέρω πια!.... Πολυκατοικία του '75 (με κλείσιμο κατασκευής το '84) που περνάει και αέριο από κάτω αλλά.... θα πρέπει να τρυπήσω όλο το σπίτι για να βάλω σωλήνες και κανείς άλλος στην πολυκατοικία δεν ενδιαφέρεται (4 ιδιοκτήτες συνολικά)..

Όποιος μπορεί, να με φωτίσει τι συμφέρει..

Και κάτι άσχετο, οι παλιοί θερμοσυσσωρευτές της Siemens (έτους 1984) που έχω, υπάρχει περίπτωση να έχουν αμίαντο στα μονωτικά τους; Ξέρει κανένας; Ένας φίλος το είδε και μου πε ότι πολύ πιθανό να περιέχουν αμίαντο κι έφριξα! Βέβαια κομμάτι τους είναι πετροβάμβακας και άλλο κομμάτι είναι άγνωστο για μένα υλικό, σαν πηλός που πλέον αφήνει σκόνη στην αφή.
Κι όντως αυτό λέει σε πολλά σάιτ, όπως κι αυτό:
http://www.hwelectric.co.uk/disposal.php διαβάστε εκεί που έχει κόκκινα γράμματα και έχει την λέξη Asbestos (Αμίαντος).

Τέλος, οι πολλοί νέοι θερμοσυσσωρευτές που βλέπω έχουν ένα υλικό που λέγεται Vermiculit και με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα διαβάζω ότι γενικά είναι ύποπτο υλικό γιατί μπορεί να έχει "μολυνθεί" με αμίαντο.. Δεν ξέρω... δηλώνω άσχετος όμως και όχι σχετικός, μη φοβηθεί άδικα κανένας. Αναρωτιέμαι και το Microtherm G 25 τι είναι..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 28/7/2019 στις 11:43 ΠΜ, pchatzip είπε

Μεχρι τον Φεβρουάριο εγραφαν σε ολα τα site οτι θα υπαρξει μειωση ΥΚΩ στο νυχτερινο. Οτι η ΡΑΕ εκανε εισήγηση και οτι πηγαίνει για ψηφισμα στην βουλη. Απο τότε σιγή ...τιποτα.. Εχει καποιος καμμία ενημερωση η θα πρεπει παλι νε ξεκινησουμε την ιδια διαδιακασια και παραπονα και στην νεα κυβέρνηση? 

Σχετικά με τις ΥΚΩ του νυχτερινού, φαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση στην αύξηση του Σταθάκη, αλλά κάτι από την αύξηση θα μείνει.  https://www.kathimerini.gr/1051178/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/nomosxedio-ypen-meiwsh-ews-65-stis-yphresies-koinhs-wfeleias-toy-nyxterinoy-timologioy

Στις 13/9/2019 στις 2:57 ΜΜ, ipnotistis είπε

Για να δούμε τώρα που ξεκίνησαν αυξήσεις στην ΔΕΗ.. Ελπίζω να μην ακολουθήσουν στο βωμό του κέρδους οι υπόλοιπες εταιρείες... Εγώ δεν έχω καταλήξει τι θα κάνω με τους παλιούς θερμοσυσσωρευτές :(

Να τους αντικαταστήσω; Να τους κρατήσω (τους καθαρίζω για να μην έχουν μείωση απόδοσης απο την απίστευτη σκόνη που χαν μαζέψει!), να τους πετάξω και να βάλω πανελ, κλιματιστικό; δε ξέρω πια!.... Πολυκατοικία του '75 (με κλείσιμο κατασκευής το '84) που περνάει και αέριο από κάτω αλλά.... θα πρέπει να τρυπήσω όλο το σπίτι για να βάλω σωλήνες και κανείς άλλος στην πολυκατοικία δεν ενδιαφέρεται (4 ιδιοκτήτες συνολικά)..

Όποιος μπορεί, να με φωτίσει τι συμφέρει..

Και κάτι άσχετο, οι παλιοί θερμοσυσσωρευτές της Siemens (έτους 1984) που έχω, υπάρχει περίπτωση να έχουν αμίαντο στα μονωτικά τους; Ξέρει κανένας; Ένας φίλος το είδε και μου πε ότι πολύ πιθανό να περιέχουν αμίαντο κι έφριξα! Βέβαια κομμάτι τους είναι πετροβάμβακας και άλλο κομμάτι είναι άγνωστο για μένα υλικό, σαν πηλός που πλέον αφήνει σκόνη στην αφή.
Κι όντως αυτό λέει σε πολλά σάιτ, όπως κι αυτό:
http://www.hwelectric.co.uk/disposal.php διαβάστε εκεί που έχει κόκκινα γράμματα και έχει την λέξη Asbestos (Αμίαντος).

Τέλος, οι πολλοί νέοι θερμοσυσσωρευτές που βλέπω έχουν ένα υλικό που λέγεται Vermiculit και με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα διαβάζω ότι γενικά είναι ύποπτο υλικό γιατί μπορεί να έχει "μολυνθεί" με αμίαντο.. Δεν ξέρω... δηλώνω άσχετος όμως και όχι σχετικός, μη φοβηθεί άδικα κανένας. Αναρωτιέμαι και το Microtherm G 25 τι είναι..

Αμίαντο όχι, αλλά ο πετροβάμβακας που είχαν οι παλιοί θερμοσυσσωρευτές για μόνωση σήμερα θεωρείται καρκινογόνος. Στους νέους έχει αντικατασταθεί από τον βερκουλίτη που θεωρείται ασφαλής. Τα άλλα υλικά των θερμοσυσσωρευτών, εκτός από τις αντιστάσεις, είναι τα πυρότουβλα, σε χρώμα πηλού πράγματι. Όταν είναι φθαρμένα θρυμματίζοντα και αφήνουν σκόνη.

.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μπορεί η μηχανισμός της αντλίας θερμότητας να συνδεθεί αντί με τα σώματα καλοριφέρ με τους θερμοσυσσωρευτες; Αν ναι, χρειάζονται σωληνώσεις;

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, George-Pegasus είπε

Μπορεί η μηχανισμός της αντλίας θερμότητας να συνδεθεί αντί με τα σώματα καλοριφέρ με τους θερμοσυσσωρευτες; Αν ναι, χρειάζονται σωληνώσεις;

Οι θερμοσυσσωρευτές δουλεύουν με ρεύμα (αντίσταση) κι όχι με ζεστό νερό.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, George-Pegasus είπε

Θερμοσυσσωρευτής

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...