Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα...Ψάχνω να νοικιάσω σπίτι και βλέπω οτι οι περισσότεροι έχουν βάλει θερμοσυσσωρευτές...Είναι αξιόπιστα ή το χειμώνα θα την βγάλω με κρυοπαγήματα?

Το ξέρω οτι δουλεύουν με νυχτερινό ρεύμα ..το θέμα είναι στην αποδοσή τους....

  • Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σωστα και επιπλεον με το που τους κλεισεις παγωνει αμεσως ο χωρος δεν κραταει καθολου η ζεστη

  • Like 2
Δημοσ.

Ώπα μία,για να μήν μπερδευόμαστε.

Μιλάμε για θερμοσυσσωρευτές με πυρότουβλα ή για θερμοπομπούς;

Γιατί η πρώτη περίπτωση είναι σχετικά... συμφέρουσα,αρκεί να κάνεις σωστή διαχείριση.Τους δουλεύεις με χρονοδιακόπτη και νυχτερινό ρεύμα και ελέω πυρότουβλου,κρατάνε ζέστη όταν έχουν σβήσει.

Η θερμοπομποί απο την άλλη,με του που σβήσουν χάνεις και την θέρμανση.Εκεί,πάλι πρέπει να κάνεις σωστή διαχείριση,απομονώνοντας χώρους που δέν κάνεις χρήση.

Η ποιο φτηνή λύση πάντως εξακολουθεί να είναι μια αντλία θερμότητας.

Δημοσ.

Κάπου τα 'χετε μπλέξει. :) Πάμε να τα εξηγήσουμε μία...

 

Οι θερμοσυσσωρευτές λειτουργούν με ηλεκτρικές αντιστάσεις, ενώ αυτές είναι και το μοναδικό "ενεργό" τους εξάρτημα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απόδοση 1:1. Ή με άλλα λόγια, για κάθε 1 kW ισχύος που "τραβάνε", αποδίδουν 1 kW θερμότητα. Δεν έχουν κάποια "μυστήρια" λογική, του στυλ να αποδίδουν λιγότερο από όσο καίνε (π.χ. πετρέλαιο) ή περισσότερο (π.χ. κλιματισμός, αντλίες θερμότητας). Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

 

Κάπου εδώ να θυμίσω ότι εάν "τραβάς" 1 kW για 1 ώρα συνεχόμενα, έχεις "κάψει" 1 kWh. Βλέπεις το τιμολόγιο της ΔΕΗ και βρίσκεις πόσο θα πληρώσεις σε ευρώ.

 

Πάμε τώρα στο πως λειτουργούν. Μέσα τους, περιέχουν κάποιο υλικό με μεγάλη θερμοχωρητικότητα (π.χ. πυρότουβλο). Έτσι λοιπόν, πέρα από το ότι θερμαίνουν το χώρο, "αποθηκεύουν" και θερμότητα την οποία θα απελευθερώσουν όταν σταματήσει να λειτουργεί η ηλεκτρική τους αντίσταση. Αυτό είναι αρκετά βολικό, διότι μπορείς να τους "φορτίσεις" κατά τη διάρκεια της νύχτας (νυχτερινό τιμολόγιο) και να αποδώσουν τη θερμότητα που κράτησαν κατά τις ώρες που η ΔΕΗ χρεώνει κανονικά.

 

Στα πρακτικά τώρα, είναι πιο οικονομικοί από τα λοιπά ηλεκτρικά σώματα (αερόθερμα, θερμοπομπούς, ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμάστρες) εφόσον τους χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με τον νυχτερινό τιμολόγιο! Ε¨αν τους ανάβεις σε ώρες που η ΔΕΗ χρεώνει κανονικά, είναι το ίδιο με έναν θερμοπομπό στο κόστος.

 

Η πιο οικονομική λύση, παραμένει πάντα η "ανταλλαγή" θερμότητας (π.χ. κλιματιστικό ή αντλία θερμότητας). 

 

Το αν θα τη βγάλεις με κρυοπαγήματα ή όχι που ρωτάς, εξαρτάται απ' το που θα ρυθμίσεις τον θερμοστάση, όχι απ' την τεχνολογία του θερμαντικού σώματος. Δεν είναι προφανές; Αν βάλεις το σύστημα θέρμανσης στους 15°C θα ψοφήσεις. Αν τον βάλεις στους 28°C θα λιώσεις. Δεν έχει σημασία αν είναι θερμοπομπός ή κλιματιστικό ή καλοριφέρ πετρελαίου, οι 20°C είναι πάντα 20°C.

Δημοσ.

Οι θερμοσυσσωρευτές πέραν της κατανάλωσης εχουν και αλλα μειονεκτήματα, πχ το σπιτι υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτει νυχτερινό μετρητή της δεη και συνήθως εχουν και τριφασικό, μετα αν τους φορτίζεις μονο νύχτα(για οικονομία) το απόγευμα της άλλης μέρας που κατα 90% θα χρειαστείς την ζέστη τους, αυτοί έχουν χασει το φορτίο και πρέπει να τους ξαναφορτίσεις

 

 

Αν μπορείς μακριά απο τέτοια σπίτια. Ηταν μια μόδα 2-3 δεκαετίες πριν

  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σπίτι Μαρούσι κατασκευή 1978 125 τετραγωνικά , αρχαία τζάμια 0 μόνωση, αναλυτικά λογαριασμοί από ΔΕΗ 1 έτος....θερμοσυσσωρευτές

 

31/05/2016 177

05/04/2016 933

01/02/2016 521

02/12/2015 308

01/10/2015 222

03/08/2015 259

 

2420 ευρώ σύνολο ,αν πιστεύεις πως για θέρμανση και ρεύμα θα δώσεις κάτω από αυτά με κάποιον άλλο τρόπο τότε ΟΚ

Δημοσ.

αν ο θερμοστατης ειναι στους 23+ολα τα μειον που ανεφερες,ειναι λογικο=νορμαλ προς οικονομικο κοστος.

αν ομως απο τα 125 τετραγωνικα,ζεσταινεις τα 40 ,και τα υπολοιπα ειναι σε αλλο κοσμο,αλλα εχεις και τον θερμοστατη στους 19,και το λες αυτο θερμανση,αλλα και πληρωνεις τα παραπανω,τοτε δεν συμφερει.πολλα παιζουν ρολο.το μεγαλυτερο μειον των αρχαιων αυτων συσσωρευτων,ειναι  το μονωτικο,που μοιαζει με πετροβαμβακα.ειχα ανοιξει εναν για καθαρισμα,προ 2 μηνων,για να τον δουλεψει ο πεθερος.το υλικο αυτο λοιπον,απο την πολυκαιρια και την θερμανση,ειχε αρχισει και μαδουσε.και καθοτι εχει μεσα και ενα φουρφουρι,υποθετω  οτι βγαινει στην ατμοσφαιρα του σπιτιου,πολυ μπιχλα απο αυτο το υποπτο κατεμε υλικο.

  το αεριο νομιζω ειναι το ποιο οικονομικο.οταν μιλαμε για θερμανση,ολοκληρου σπιτιου,και οχι ενος δωματιου,και σπασιμο του κρυου στα αλλα.μετα ειναι τα ξυλα,αλλα με πολυ κουραση και βρωμια,μετα τα πελετ.το πετρελαιο δεν το υπολογιζω,διοτι μια πιανει τα 1.10,μια τα 0.7.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Full τα πάντα, γενικά έχω μικρό παιδί. Απλά επειδή είναι το κόστος μεγάλο δεν τους συντηρεί ή αλλάζει κανείς. Υπόψιν δεν έχει όλο το σπίτι , κουζίνα και μπάνια δεν έχουν τίποτα, ζεσταίνεται από τα υπόλοιπα. Εννοείται πως όταν έξω έχει -6 πρέπει να τους ανάβεις και το απόγευμα.

 

Το κόστος δε μου φαίνεται λίγο αλλά μπορώ και το ανάβω οπότε θέλω, όσο θέλω και πλέον ξέρω και τι να περιμένω.

Αν δουλέψει το -15% της ΔΕΗ, τότε θα είναι πολύ καλά αφού θα μειωθεί κατά περίπου ένα λογαριασμό και θα φτάσω κάτω από 200€ το μήνα. Πληρώνω πάντα στην ώρα μου αφού όπως είπα πλέον συνήθισα το ποτέ πρέπει να έχω λεφτά.


Αν προσέξεις κιόλας η ΔΕΗ στέλνει τους μεγάλους μετά τα δώρα  ,λιγο πιστωτική,λιγο οι τρεις δουλειές όλα ΟΚ, τουλάχιστον όλοι εδώ μέσα γυρίζουν με το βρακί και χορτατοι

Δημοσ.

Έχω πολύ κακή εμπειρία από θερμοσυσσωρευτές από το φοιτητικό μου σπίτι. Ήταν ένα διαμέρισμα σαφώς ελαττωματικό, από την άποψη ότι ήταν γωνιακό ρετιρέ διαμπερές με μέτρια κουφώματα, ~60τμ. Ωστόσο είχε 2 σώματα, ένα σε κάθε χώρο και πάλι δεν επαρκούσε η ζέστη. Όπως είπαν και παραπάνω, οι θερμοσυσσωρευτές μαζεύουν το βράδυ ρεύμα, ζεσταίνουν τις αντιστάσεις και μετά εσύ ανάβεις τα βεντιλατέρ και βγάζουν ζεστό αέρα, άρα πάει εις διπλούν, ζέστη από εκπομπή και από θερμό αέρα. Το πρόβλημα είναι ότι πρώτα φορτίζουν και μετά αποδίδουν ζέστη άρα όταν "τελείωνε" αυτή η φόρτιση δεν έβγαζαν άλλη ζέστη!

Από το μεσημέρι και μετά, το σπίτι ξεκινούσε να παγώνει καθώς είχαν ήδη κρυώσει οι αντιστάσεις. Δεν το ήθελα αλλά και να τα ξαναάναβα για να τραβήξουν πάλι ρεύμα (φορτώνοντας τον λογαριασμό της ΔΕΗ) θα έπρεπε να περάσει κάμποση ώρα για να ξαναζεσταθούν και να ζεστάνουν το χώρο. Τελικά έβαλα κλιματιστικό και ζεστάθηκα...

Δημοσ.

Μάλιστα..οπότε μακριά απο αυτά.....οι μεσίτες έχουν φάση ....τους ρωτάω για του θερμοσυσσωρευτές αν είναι καλοί και μου λένε μα είναι απο τις οικονομικές λύσεις και με νυχτερινό ρεύμα....μπλα μπλα μπλαα......

Φυσικά αυτοί θέλουν να πάρουν πελάτη..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ....

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η θέρμανση σε απόδοση/τιμή με θερμοσυσσωρευτές.

Μετά το αέριο είναι η καλύτερη θέρμανση. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι

να μάθεις πως λειτουργούν και ότι πρέπει να είναι καλοσυντηρημένοι αν  βρεις

διαμέρισμα με παλιούς θερμοσυσσωρευτές. Μην τους αποκλείεις...

 

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να αγοράσεις μερικές AMD κάρτες και να βγάζεις bitcoin θα δουλεύουν στο full και άρα θα καίνε στο full (πχ 180 watt η κάθε μια) και άρα θα προσφέρουν θερμική ενέργεια 180 watt η κάθε μια  + Mobo + CPU άνετα φτάνεις στα watt που θες για να ζεστάνεις τον χώρο (συγκριτικά με θερμοσυσσωρευτή ίδιων watt) 

 

και βγάζεις (ελάχιστα) bitcoins από δίπλα...

 

τι άλλο θες!! 

  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ έχω 3 θερμοσυσσωρευτες στο σπίτι και θέλω να βάλω ηλεκτρονικουσ θερμοστάτες με wifi και επίσης κάποιον ηλεκτρονικό διακόπτη με wifi παλι στον πίνακα να φορτιζουν να τα αναβω απο εφαρμογή στο κινητο.

Παραδειγμα γυρισα απο το χωριο μετα απο μερες και το σπιτι ηταν κρυο και επρεπε να περιμενω μεχρι να φορτισουν για να ζεστανω το σπιτι. Καποιος αυτοματισμος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...