Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα - εδώ και χρόνια έχει κολήσει ο πατέρας μου σε ένα ακριβό πάγιο του ΟΤΕ και θέλω να τον βοηθήσω. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Υπάρχει ISDN γραμμή στο πατρικό μου σπίτι (με τερματικό ISDN της INTRACOM), και από εκεί υπάρχει aDSL ρούτερ ΖΤΕ του ΟΤΕ που δίνει 4mbps internet. Όταν είχε γίνει πριν χρόνια η αναβάθμιση της γραμμής σε ISDN είχε έρθει τεχνικός και ξήλωσε/πέρασε καλώδια κλπ. Το δεύτερο νούμερο έχει καταργηθεί εδώ και καιρό αλλά έχει παραμείνει η "δεύτερη γραμμή", στην οποία είναι πάνω 2 συσκευές στο σπίτι. Πλέον τη δεύτερη γραμμή δε τη χρειαζόμαστε, και γενικά θέλω να καταργήσω την ISDN. Τα συμβόλαια όλα έχουν λήξει, δεν υπάρχει δέσμευση, οι λογαριασμοί είναι εξοφλημένοι και πιστεύω πως η μετάβαση σε έναν άλλο πάροχο όπως η Forthnet θα μας εξοικονομήσει αρκετά. Για ανανέωση δε το συζητώ μιας και είναι πάρα πολύ ακριβός ο ΟΤΕ σε αυτά που μας προσφέρει.

1) Πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ για να ρωτήσω πληροφοριακά τι χρειάζεται για να γίνει η μετατροπή απο ISDN σε PSTN και για να μη τα πολυλογώ, ζητάνε περίπου 80ευρώ (μετατροπή + κάποιο "τέλος ενεργοποίησης aDSL") για μετάβαση σε άλλο πάροχο, και συγκεκριμένα για τη μετατροπή ISDN -> PSTN πρέπει να έρθει τεχνικός στο σπίτι.

2) Πήρα τηλέφωνο στην Forthnet και μίλησα με διάφορους τεχνικούς και μη, και μου είπαν πως ΔΕΝ χρειάζεται η μετατροπή. Έχουν κάνει πολλές φορές μεταφορά σύνδεσης από ISDN ΟΤΕ σε Forthnet. Αλλά δεν πείστηκα 100% γιατί από τη μία μου έλεγαν "μην ανησυχείτε, το έχουμε ξανακάνει" και από την άλλη έλεγαν επίσης "ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως δε θα υπάρξει πρόβλημα". Επίσης στέλνουν τεχνικό στο σπίτι για την εγκατάσταση του modem, αλλά μάλλον όχι ηλεκτρολόγο.

Επειδή με τις καλωδιώσεις δεν το έχω κάθόλου, μπορεί μήπως κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει τι χρειάζεται ώστε να γίνει νέα PSTN σύνδεση στη Forthnet, με συμβατικό aDSL modem, χωρίς το κόστος της ISDN; Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Στην Vodafone πήγαινε γίνεται σίγουρα είχαμε και εμείς μια τέτοια περίπτωση με έναν φίλο μου

Δημοσ.

Σαφώς και χρειάζονται αλλαγές στην εσωτερική σου καλωδίωση, θέλουν όλα από την αρχή αλλιώς δεν θα παίξει τιποτα,.

Γι αυτό αρχίζω και μπερδεύομαι. Ο ένας μου λέει (όχι συγκεκριμένα ο panos-) "κάν'το, τα αναλαμβανουν όλα - θα παίξει χωρίς πρόβλημα, το έχει κάνει ο ξάδερφός μου", και ο άλλος λέει "χρειάζονται αλλαγές στην καλωδίωση".

Και ερωτώ, αγαπητοί φίλοι, από ποιόν πρέπει να γίνουν οι αλλαγές και με ποιά σειρά; Ο ΟΤΕ θέλει λεφτά, και η Forthnet λέει ότι το έχουν ξανακάνει και "νομίζουν" πως δε θα υπάρξει θέμα.

• Moderators
Δημοσ.

Η μόνη αλλαγή που είχα κάνει εγώ είναι από την κεντρική μπριζα έβγαλα το ένα ζευγάρι καλώδια (το pstn θέλει 2 καλώδια, το isdn θέλει 4)δεν πείραξα τίποτα άλλο στην υπόλοιπη εγκατάσταση

Δημοσ.

Οι πάροχοι δεν κάνουν τέτοιες δουλειές, αν θελεις απλά θα έρθει καποιος από πχ τον οτε και θα σου συνδέσει τον ρουτερ, αν δεν το έχεις με τα καλώδια θέλεις ηλεκτρολόγο

• Moderators
Δημοσ.

Οι πάροχοι δεν κάνουν τέτοιες δουλειές, αν θελεις απλά θα έρθει καποιος από πχ τον οτε και θα σου συνδέσει τον ρουτερ, αν δεν το έχεις με τα καλώδια θέλεις ηλεκτρολόγο

Αν μιλάμε για απλό τηλέφωνο και όχι voip η το μόνο που μπορεί να κάνει αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο είναι στη κεντρική μπριζα να βγάλει το έξτρα ζευγάρι καλώδια και πάλι δεν είναι απαραίτητο, αν δώσουν voip και θέλει να μπορεί να έχει τηλέφωνο σε όλες της μ πρίζες στο σπίτι τότε είναι λίγο πιο περιπλοκα τα πράγματα αλλά όχι τραγικά δύσκολα
Δημοσ.

Λαμβάνω απαντήσεις όπως "Είναι πολύ εύκολο. Την δεύτερη γραμμή την συνδέεις με την πρώτη και είσαι ΟΚ". Ο ΟΤΕ ζητάει 35 ευρώ για να στείλουν τεχνικό. Μήπως ο τεχνικός θα κάνει αυτό ακριβώς; Συνεχίζω να είμαι μπερδεμένος...

Δημοσ.

Κανονικά δεν κάνουν τέτοιες δουλειές και συνήθως πληρώνονται έξτρα βάσει τιμοκαταλόγου.

Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις, που είναι στην διακριτική ευχέρεια του τεχνικού, όπου βοηθούν στις αλλαγές ειδικά τώρα με το νέο φρούτο που λέγεται voip.

Στην περίπτωσή σου σε όποιον πάροχο κι αν πας, θα γίνει αδαπάνως η αλλαγή από ISDN σε PSTN. Μόνο αν παραμείνεις στον ΟΤΕ θα έχεις επιπλέον κόστος (πολλά μου φαίνονται τα 80€) και σίγουρα θα έρθει ο τεχνικός για τις αλλαγές, αφού θα σου δώσει voip τηλεφωνία και θα παραλάβει το Netmod.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, είναι εύκολο να κάνεις και μόνος σου οποιαδήποτε αλλαγή στην εγκατάσταση και ανάλογα πως είναι αυτή.

Ουσιαστικά σήμερα το ζεύγος του παρόχου τερματίζει στο Netmod και από αυτό παίρνουν σύνδεση modem/router και τα τηλέφωνα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις όταν γίνει η αλλαγή σε PSTN είναι να αφαιρεθεί το Netmod και στη θέση του να μπει ένα splitter, στο οποίο θα συνδέονται modem/router και τηλεφωνία στις 2 ξεχωριστές εξόδους.

Αν γίνει VOIP η τηλεφωνία, δεν χρειάζεται ούτε το splitter και η γραμμή θα κουμπώνει στο modem/router και σε αυτό θα συνδέονται τα τηλέφωνα.

Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μελέτησα μέ εναν φίλο μου την διάταξη στο σπίτι και φαίνεται πώς δε θα είναι πρόβλημα τελικα η μετάβαση σε άλλο πάροχο. Απλά πρέπει να ενώσω τα ζευγάρια από τις 2 γραμμές της ISDN μεταξύ τους ώστε να χτυπάνε όλες οι συσκευές στο σπίτι, και να καταργήσω το Netmod. Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Επίσης να ξέρεις ότι αν κάποια στιγμή γυρίσεις σε ευρυζωνική τηλεφωνία υποστηρίζονται μέχρι 3 συσκευές. Άρα πρέπει να σκεφτείς τα σετ με ασύρματα σταθερά.

Δημοσ.

Από που βγαίνει το όριο των 3 συσκευών στην VOIP τηλεφωνία;

Ότι ισχύει στην PSTN, ισχύει κι εδώ. Απλά για λόγους αποφυγής δυσλειτουργιών σε οποιαδήποτε τηλεφωνία, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μεγάλος αριθμός παράλληλων συσκευών.

Δημοσ.

Από που βγαίνει το όριο των 3 συσκευών στην VOIP τηλεφωνία;

Ότι ισχύει στην PSTN, ισχύει κι εδώ. Απλά για λόγους αποφυγής δυσλειτουργιών σε οποιαδήποτε τηλεφωνία, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μεγάλος αριθμός παράλληλων συσκευών.

Το έγραψες καλύτερα ;)

Ναι αυτο εννοώ για την καλύτερη λειτουργία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...