Kos27 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Καλημέρα, σε λίγους μήνες θα φύγω μόνιμα στην Γερμανία. Έχω ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά και έχω σκοπό να το ανεβάσω. Έχω πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και ασφάλεια. Σκέφτηκα να κρατήσω τις ελληνικές πινακίδες γιατί ναι μεν τα τέλη κυκλοφορίας στην Γερμανία είναι πιο φθηνά από Ελλάδα (μισή τιμή), αλλά οι ασφάλειες εκεί είναι πανάκριβες. Εδώ με 250-300 ευρώ ασφαλίζεις το αυτοκίνητο για όλο το χρόνο, ενώ στην Γερμανία είναι τα τριπλάσια περίπου (ειδικά σε νέους οδηγούς η ασφάλεια ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ τον χρόνο - αυτό δεν με πιάνει ευτυχώς. Έχω δίπλωμα πάνω από 5 χρόνια). Απ' την άλλη έμαθα ότι μέχρι 6 μήνες μπορείς να το κρατήσεις με ελληνικές πινακίδες. Θα πρέπει να γυρίσω Ελλάδα για να ανανεωθεί το 6μηνο ή μπορώ να περάσω τα σύνορα πχ Πολωνία ή Αυστρία και να ξαναγυρίσω πίσω Γερμανία για να ανανεωθεί ;;; Να γυρνάω Ελλάδα οδικώς κάθε 6 μήνες είναι αδύνατον. Και επίσης, αν είμαι δηλωμένος κάτοικος Γερμανίας και έχω μια δουλειά με ασφάλιση, μπορώ να έχω στην κατοχή μου αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, άσχετα αν είμαστε Ε.Ε. και οι δυο χώρες ;;; Αν τελικά αποφασίσω, αναγκαστικά, να το βάλω γερμανικές πινακίδες, θα ήταν καλύτερο να το ανεβάσω με τις ελληνικές πινακίδες και μέσα στο 6μηνο να βάλω τις γερμανικές ;;; Ή να καταθέσω τις ελληνικές, να βγάλω γερμανικές και μετά να το ανεβάσω ;;; Υ.Γ. Θα το ανεβάσω οδικώς, γιατί οι μεταφορικές ζητούν πάνω από 500 ευρώ, ενώ αν το πας μόνος σου το κόστος είναι περίπου στα 350 ευρώ (μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας, Τσεχίας). Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα