Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να αγορασω ηχεια εξωτερικου χωρου και χρειαζομαι βοηθεια. Διαθετω 400-500€. Εχω ψαξει αρκετα και εχω καταληξει σε αυτα τα ηχεια:

Dibeisi DBS-4315

τα οποια ειναι παθητικα και θα χρειαστω ενισχυτη αλλα το σκρουτζ δεν με βοηθαει..(δεν εχει φιλτρα που να λες ποσα watt θες να ειναι ο ενισχυτης). Το ηχειο ειναι 300 watt 8 ohm με 15' woofer και 5'' x 15'' tweeter.

Το ηχειο εχει πολυ καλες αξιολογισεις (και τα μικροτερα σε ιντσες μοντελα) και η τιμη του με εχει τραβιξει..

Σκεφτομαι να αγορασω 2 και να τα συνδεσω σε εναν ενισχυτη μεγαλυτερο απο οτι χρειαζεται γιατι στο μελλον μπορει να αγορασω κιαλλα.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως ειναι 2 way (woofer/tweeter) και οχι 3 way (woofer/mid/tweeter).

Εχει καλες αξιολογισεις και αυτο ειναι που με προβληματιζει.. Αν μπορει καποιος/καποια να με βοηθησει.. Να αγορασω τα ηχεια; Αν ναι, τι ενισχυτη να παρω; Υπαρχει μια καλυτερη εναλακτικη; μηπως πρεπει να παρω ενεργα ηχεια;... Αν υπαρχει κατι που αξιζει περισσοτερο (κι ας ειναι ακριβωτερο, υπαρχει και το ebay) μπορειτε να μου το προτεινετε;

Ευχαριστω προκαταβολικα! :-D

EDIT: Βρηκα αυτον τον ενισχυτη  

Skytec SPL 2000EQ

ο οποιος ειναι υπερ αρκετος και τον σκεφτηκα γιατι μπορει αργοτερα να παρω αλλα 2 ηχεια.. το θεμα ειναι οτι ειναι 2x750 στα 8 ohm και 2x1000 στα 4 ohm.. Αν παρω κι αλλο/α ηχειο/α μπορω να συνδεσω 2 μαζι στην μια θυρα και 2 στην αλλη? Βασικα διαβασα οτι γινετε αλλα αν βαλω 2 διαφορετικα ηχεια τι γινετε?(διαφορετικα ohm/watt)

Επεξ/σία από nikoslion
Δημοσ.

για εξωτερικο χωρο κυριος γιατι πολλες φορες (ειδικα το καλοκαιρι που εχει καλο καιρο) βαζω ταινιες στον κυπο (εχουμε βαλει γκαζον και εχει εναν μεγαλο τοιχο οποτε ειναι πολυ ωραια για ταινιες. Εκτος απο αυτο θα τα εχω σιγουρα και μεσα στο σπιτι για οποτε μου ρθει να βαζω μουσικη :P.

Εχω τα logitech X-530 (5 ηχεια με 1 woofer) αλλα τα εχω διαλυσει.. και δεν θελω να τα βγαζω εξω γιατι ειναι για εσωτερικο χωρο..

Δημοσ.

Οκ

Αυτά που έχεις διαλέξει δεν είναι και πολύ ταιριαστά, τα ηχεία καλά τα βλέπω άλλα ο ενισχυτής είναι υπερβολικός για αυτά τα ηχεία, επιβάλλεται τα ηχεία να είναι μεγαλύτερης ισχύος από τον ενισχυτή για να αποφυγεις κυρίως την παραμόρφωση στον ήχο και τα καψίματα στα ηχεία

Οπότε ή αλλάζει τον ενισχυτή με κάποιον μικρότερο ή τα ηχεία με μεγαλύτερα

Ή πρώτη λύση είναι και η πιο οικονομική η δεύτερη στοιχίζει αρκετά θα έλεγα, εφ' όσον μιλάμε για ηχεία των 1000w

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω αλλα νομιζα πως γινετε το αναποδο.. νομιζα πως ο ενισχυτης πρεπει να ειναι μεγαλυτερος.. Και διαβασα πως για να μην τον ζωριζεις πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερος.. Οντως ειναι υπερβολικος αυτος ο ενισχυτης.. Δηλαδη να ψαξω για ενσχυτη με 2 εξοδους στα 250 watt?

EDIT: Αυτο που λεω οτι πρεπει να εχεις μεγαλυτερο ενισχυτη το ειδα σε αυτο το βιντεο:

EDIT_2: Διαβασα τα σχολια του βιντεο και λενε αυτο που μου εγραψες... Λογικο μου ακουγετε αλλα αν απλα προσεχω να μην ανεβασω πολυ την ενταση? γιατι στο μελλον μπορει να βαλω κιαλα ηχεια οποτε δεν θελω να ψαχνω για 2ο ενισχυτη και να εχω 2 ενισχυτες να μου τρωνε χωρο.

Επεξ/σία από nikoslion
Δημοσ.

Ο κάθε ένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Σου εξήγησα παραπάνω τους λόγους, και ο κυριότερος όπως σου είπα για μένα είναι ή παραμόρφωση

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

O ενισχυτής πρεπει να είναι πιο δυνατός απο τα ηχεία αλλιως μπορεί να τα κάψεις. Ο λογος είναι οτι αν ο ενισχυτής φτασει στα όρια του στέλνει συνεχές ρεύμα και καίγονται τα ηχεία, συνήθως τα twitter πρωτα.

Για το οτι είναι δυο δρόμων μη σε ανησυχεί.όλα έτσι είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...