Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα Lifebook ah550 με dual boot Win 7 & Linux Mint. Όταν το τρέχω σε Linux ο επεξεργαστής έχει μέση θερμοκρασία 45-50 βαθμούς και το ανεμιστηράκι λειτουργεί σε κανονικές ταχύτητες.Όταν όμως το ίδιο μηχάνημα το τρέχω σε Win 7, μου ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι 79 βαθμούς στον CPU και πιο γρήγορες ταχύτητες ανεμιστήρα. Και στις 2 περιπτώσεις με χαμηλή χρήση απο προγράμματα. Μέχρι πριν απο λίγους μήνες (χειμώνας δε) δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Έχω καθαρίσει αεραγωγούς. Λογικά θα είναι κάποιο πρόβλημα software και όχι hardware για να διαφέρει ανάμεσα στα 2 συστήματα. Έχετε κάποια ιδέα που να ψάξω για το πρόβλημα. Στα windows χρησιμοποιώ το avast Internet Security. Στην διαχείρηση εργασιών δεν υπάρχει καμμία που να τρώει πολύ CPU η μνήμη.

Ευχαριστώ πολύ

post-309949-0-83196700-1468869252_thumb.jpg

post-309949-0-60570300-1468869261_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπέρα azervo.
Οταν λες καθάρισες αεραγωγούς,τους φύσιξες απλά ή το άνοιξες και έκανες καθαρισμό;

Αν και παλιότερα είχα παρόμοιο πρόβλημα με ενα toshiba που το δούλευα με windows 7 64 και backtrack 5.
Με τα windows έφτανε 77 βαθμούς με τα backtrack 68.Εβαλα την τελευταία έκδοση του bios αλλα δεν ειδα μεγάλη διαφορά.Επεσα 4 περίπου βαθμούς και στα 2.Αλλα και παλι με τα windows ξέφευγε.Εκανα ξανα format,τον άνοιξα τον καθάρισα,τον εβαλα πάστα απο την αρχή.Εριξα άλλους 3 βαθμούς.Αλλα και παλι στα ζόρια έφτανε 78 βαθμούς και 79.Στο τελος το άφησα ετσι και μεχρι σημερα ακομα ετσι ειναι.Εβαλα windows 8.1 και 10 και ακριβώς τα ίδια κανει.Οποτε το άφησα στα 7 άρια και πάει μια χαρα αλλα απο θερμοκρασίες ειναι κάπως.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Προφανώς και τα windows φορτώνουν περισσότερα προγράμματα και ίσως αυτό είναι μία αιτία για τις λίγο τσιμπιμένες θερμοκρασίες. Κοίτα λίγο το windows update αν ψάχνει/κάνει ενημερώσεις γιατί έχω προσέξει χρήση επεξεργαστή και αύξηση θερμοκρασιών. Επίσης αν δεν το έχεις ανοίξει, να αλλάξεις πάστες κτλ. καλό θα ήταν να το ανοίξεις. Προτίμησε Artic Mx-4, prolimatech pk-3 ή αν έχεις κάποια καλύτερη θερμοαγωγική πάστα.

Δημοσ.

Κοίτα σε παρακαλώ αν έχεις περάσει τους drivers της motherboard, chipset, usb, ethernet, καρτας ήχου, usb, οnboard καρτας γραφικών, αν υπάρχει κάποιο fix για τον επεξεργαστη amd/intel....

Με λίγα λόγια πάρε ολο το cd του laptop και περνα τα πάντα.

Μπορεί να μη φταίνε, αλλά μήπως βοηθήσουν.

Εμένα δε μου φένεται λογική τέτοια διάφορα.

Δημοσ.

Το ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ λειτουργικού δείχνει ότι δεν είναι θέμα hardware, οπότε ο έλεγχος αεραγωγών κλπ γι' αυτό το λόγο, είναι άσκοπος(όχι ότι βλάπτει κιόλας βέβαια). Επίσης δύσκολο να μη φαίνεται ποια εφαρμογή/διεργασία χρησιμοποιεί πιο πολύ τον επεξεργαστή. Υπάρχει μια επιλογή στη διαχείριση εργασιών που εμφανίζει όλες τις διεργασίες και όχι μόνο τις εφαρμογές η οποία δεν είναι ενεργοποιημένη εξ' ορισμού. Επίσης στα windows οι πιο πολλές εφαρμογές έχουν συνεχώς ενεργές διεργασίες(κυρίως για την αναζήτηση ενημερώσεων) που και αυτές μπορεί να ευθύνονται συνολικά για το μεγάλο ποσοστό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...