Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Amazon cloud ειναι η δική μου επιλογή 

Θα το κοιτάξω τώρα.

Ξέρεις τι δεν μου αρέσει που είδα. Σου λέει να κανεις free trial αλλα σου λέει πως θα πρεπει να βαλεις τα στοιχεία σου και να πληρώσεις μετά. Και δεύτερον απο οτι βλέπω στην εφαρμογή για το pc δεν σε αφήνει να κανεις τη διαχείριση όπως για παράδειγμα στο dropbox. Απλά σου λέει διαλεξε τι θα ανεβάσεις τι θα κατεβάσεις και δεν τα βαζεις με ενα drag&drop

βλέπω πως όλοι κοιτάτε για το bandwidth ή την τιμή, αλλά δεν βλέπω κανέναν να μιλάει για την ασφάλεια και την ιδιοκτησία αυτών που ανεβάζεις στο cloud.

Π.χ. αν δεν κάνω λάθος, το dropbox έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτά που ανεβάζεις όπως το ίδιο επιθυμεί, χωρίς να σε ρωτήσει. Άπαξ και τα ανεβάσεις στους servers του, αποτελούν ιδιοκτησία του και όχι δική σου.

Γνωρίζετε καμία υπηρεσία που να ρίχνει βάρος στο ιδιωτικό απόρρητο?

Σωστή η σκέψη σου... Θεωρώ (χαζή θεωρία) πως απο τη στιγμη που εμπιστευεσαι μια υπηρεσία σε προστατεύει με το να μην ξεχυθούν τα δεδομένα σου εντός και εκτός απο το σύννεφο...

Δημοσ.

Σωστή η σκέψη σου... Θεωρώ (χαζή θεωρία) πως απο τη στιγμη που εμπιστευεσαι μια υπηρεσία σε προστατεύει με το να μην ξεχυθούν τα δεδομένα σου εντός και εκτός απο το σύννεφο...

Το θέμα δεν είναι μόνο το να "ξεχυθούν" αλλά και να χρησιμοποιηθούν χωρίς την έγκριση σου. Π.χ. ανεβάζεις φωτογραφίες σου και αυτές χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς και εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί έχεις συμφωνήσει με τον κανονισμό (terms and conditions)...

όπως και να έχει, εγώ θα σου πρότεινα να κοιτούσες και αυτή την λεπτομέρεια. Αν βρεις εταιρία με κρυπτογράφηση, ίσως είναι πιο ασφαλείς, αλλά θα είναι και πιο αργή. Και πιθανόν να μην έχει cross-platform εφαρμογή.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι μόνο το να "ξεχυθούν" αλλά και να χρησιμοποιηθούν χωρίς την έγκριση σου. Π.χ. ανεβάζεις φωτογραφίες σου και αυτές χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς και εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί έχεις συμφωνήσει με τον κανονισμό (terms and conditions)...

όπως και να έχει, εγώ θα σου πρότεινα να κοιτούσες και αυτή την λεπτομέρεια. Αν βρεις εταιρία με κρυπτογράφηση, ίσως είναι πιο ασφαλείς, αλλά θα είναι και πιο αργή. Και πιθανόν να μην έχει cross-platform εφαρμογή.

Αυτό εννοούσα!!

Δημοσ.

1 sata dock η bay στο pc 

συχνο ταυτοχρονο backup σε 2 εξωτερικους σκληρους που ειναι μονο για αυτη την δουλεια κ τελος

online backup εκανα κ εγω για κανενα χρονο αλλα με το upload που εχουμε αργα η γρηγορα θα σου βγαλει την πιστη κ θα το παρατησεις 

Δημοσ.

1 sata dock η bay στο pc 

συχνο ταυτοχρονο backup σε 2 εξωτερικους σκληρους που ειναι μονο για αυτη την δουλεια κ τελος

online backup εκανα κ εγω για κανενα χρονο αλλα με το upload που εχουμε αργα η γρηγορα θα σου βγαλει την πιστη κ θα το παρατησεις 

Έχεις δικιο σε αυτό... Αλλά τα πράγματα που θα ανεβάζω θα είναι λίγα απο τη στιγμή που θα ανεβάσω ολο το υλικό που θέλω (φωτο+βιντεοσ)

Οπότε δνε το σκέφτομαι αυτό για το upload. :)

Δημοσ.

Διάλεξε ένα μεγάλο όνομα του χώρου για να είσαι πιο σίγουρος ότι τα δεδομένα σου θα υπάρχουν σε 3-5-10 χρόνια.

Amazon, Dropbox, Google, OneDrive. Τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν ρίσκο.

Στα θέματα ιδιωτικότητας, όταν μιλάμε για τα παραπάνω κάνεις κάποιους συμβιβασμούς (ίσως με εξαίρεση το Amazon, δεν έχω ακούσει τίποτα περίεργο γι αυτούς, ούτε για το Dropbox βέβαια). Υπάρχει και η λύση να κρυπτογραφήσεις όλα σου τα αρχεία πριν ανέβουν έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να δει τί είναι. Αυτό βέβαια θα τα κάνει δύσχρηστα.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι ακριβως. Με το Amazon ειδικά δεν εχεις να φοβασαι τιποτα αρκεί να μην ανεβάζεις παράνομο υλικο...

Για full privacy δες το mega.nz με οτι περιορισμους εχει.

(Αν πας εκει οπωσδήποτε κράτησε σε τοπικο αντιγραφο(α) το master key που θα δημιουργησεις οταν συνδεθεις. Ειναι ο μονος τροπος να ξαναμπεις στο συστημα αν ξεχάσεις τον κωδικό σου.

Δημοσ.

Παραδόξως, δεν βρήκα πιο πρόσφατο άρθρο που να αναφέρει τις διαφορές στο ιδιωτικό απόρρητο. αυτό πού παραθέτω είναι από το 2012 και παραδόξως η Microsoft φαίνεται η πιο ασφαλής... Δυστυχώς η Amazon δεν αναφέρεται.

http://www.cnet.com/news/who-owns-your-files-on-google-drive/

"We also don't control, verify, or endorse the content that you and others make available on the service." Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το 2012 (ίσως ακόμα) δεν ασχολούνται καθόλου με το τι ανεβάζεις... Ενώ οι υπόλοιποι το ελέγχουν.

Επίσης, έκανα λάθος για το Dropbox, ο πελάτης παραμένει ο ιδιοκτήτης του περιεχομένου που ανεβάζει, αρκεί να μην είναι πειρατικό.

Δημοσ.

Παραδόξως, δεν βρήκα πιο πρόσφατο άρθρο που να αναφέρει τις διαφορές στο ιδιωτικό απόρρητο. αυτό πού παραθέτω είναι από το 2012 και παραδόξως η Microsoft φαίνεται η πιο ασφαλής... Δυστυχώς η Amazon δεν αναφέρεται.

http://www.cnet.com/news/who-owns-your-files-on-google-drive/

"We also don't control, verify, or endorse the content that you and others make available on the service." Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το 2012 (ίσως ακόμα) δεν ασχολούνται καθόλου με το τι ανεβάζεις... Ενώ οι υπόλοιποι το ελέγχουν.

Επίσης, έκανα λάθος για το Dropbox, ο πελάτης παραμένει ο ιδιοκτήτης του περιεχομένου που ανεβάζει, αρκεί να μην είναι πειρατικό.

Ενδιαφέρον...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατέληξα στο Onedrive. Η συνδρομή ήταν 70+ ευρώ για 1 tb και το office 2016 (ΓΙΑ 4 χρόνια). Λόγω φοιτητικής προσφοράς!!

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι από θέμα τιμής το Onedrive συμφέρει απίστευτα, διότι προσφέρει στην ίδια τιμή με τους άλλους και το Office.

Όμως το dropbox είναι το μόνο που δουλεύει άψογα. Κάνει τα πάντα όπως πρέπει, δηλαδή εύκολη οργάνωση, clients για όλες τις πλατφόρμες, αξιοπιστία, γρήγορο upload.  

Η τιμή του βέβαια είναι ακριβή και δεν προσφέρει κάποιο μεσαίο πακέτο 100-200 gb με 3-4€ το μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...