Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο οτι ειδα σε παλιότερα post, έχει συζητηθεί το θέμα. Στο ιντερντε υπάρχουν και διάφορα άρθρα που κάνουν συγκρίσεις στις cloud εφαρμογές( βέβαια ειναι αρκετά παλιές).

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα τα δωρεάν gb των εφαρμογών google drive και του dropbox.Απόλυτα ευχαριστημένος για τις απαιτήσεις που είχα...  Μέχρι που προχτές μου ήρθε η σκέψη μην πάθουν τιποτα οι φωτογραφίες που εχω (ετών) με πρόσωπα, οικογένεια κτλ.κτλ. Ο σκληρός δίσκος που εχω αν και καινούριος, αν και εχει μονο τις φωτογραφίες και βίντεο μια μπαρούφα να γίνει ή αν έρθει η ωρα του χωρις να το περιμένω θα εχω θέματα μετά ... κυρίως ψυχολογικά :P

Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω για σύννεφο να τα αποθηκεύω. Τσέκαρα στο dropbox εχει 99 για ενα χρόνο ναι οκ... Νομίζω πως είναι πολλά!!

Είδα google drive, πολύ καλές οι τιμές τους και με βόλευαν ΑΛΛΑ... σε προσπάθεια που έκανα να ανεβάσω φάκελο δεν μου ανέβαζε κατι βιντεο...τα οποία ούτε τρελήανάλυση ειχαν ούτε μεγάλα 300+ μβ.  και απο τιμές βγαίνει μια η άλλη με του dropbox ΕΝΩ τα 100 γιγα που μου κάνουν είναι στα 24 δολλαρια ( ο χρόνος) αλλά με προβληματίζει το ΑΛΛΑ.

Και μετά είδα και το skydrive που δεν το εχω χρησιμοποοιησει που με 70 ευρω σου δινει και το 2016 το office(δεν με δελεαζει τόσο το office αλλά οτι δινει με 70 το 1 τερα.

Ερωτήσεις τώρα... :D

Σε ευχρηστία στο να ανεβάζω  θεωρώ πως είναι τα ίδια (για την δουλειά που το χρειάζομαι)

• Αλλά σε θέματα ταχύτητας(upload), όοσι τα εχετε χρησιμοποιήσει συστηματικά ποιές είναι οι απόψεις σας.

• Οι φωτογραφίες δεν εχουν θέμα να παραβαίνουν κάποιο κανόνα αλλά αν κάποιο όνομα είναι περίεργο, υπάρχει περίπτωση να σβηστούν απο την υπηρεσία;

• Πληρώνω για το χρόνο (ή το μήνα) και για κάποιο λόγο ξεχνάω ή δεν εχω εκεινη τη στιγμή να ανανεώσω τη συνδρομή τα αρχεία θα διαγραφούν ή μου θα εχω τη δυνατότητα να τα πάρω.

Οποιαδήποτε άποψη σχετικά με το θέμα ευπρόσδεκτη

Δημοσ.

και δε τα δινεις να πάρεις και αλλον εξωτερικο δισκο να κανεις backup στο backup :P

με το dropbox την εχω πατησει με αρχεια :(

Onedrive μια χαρα,αλλά εχω wp οποτε το χρησιμοποιω για οτι τραβαω απο εκει. Απο pc σε μένα όμως ανεβάζει πάρα πολύ αργά, σε φάση να νομίζω ότι κάνω κάτι λάθος (ίσως και να κάνω)

Γενικά δε θα στηριζόμουν μόνο στο cloud.

• Like 1
Δημοσ.

και δε τα δινεις να πάρεις και αλλον εξωτερικο δισκο να κανεις backup στο backup :P

με το dropbox την εχω πατησει με αρχεια :(

Onedrive μια χαρα,αλλά εχω wp οποτε το χρησιμοποιω για οτι τραβαω απο εκει. Απο pc σε μένα όμως ανεβάζει πάρα πολύ αργά, σε φάση να νομίζω ότι κάνω κάτι λάθος (ίσως και να κάνω)

Γενικά δε θα στηριζόμουν μόνο στο cloud.

Στόχος μου ειναι να τα εχω και στα 2 δλδ σε δισκο και στο cloud.  Στο dropbox τι σου εχει συμβει?

Δημοσ.

Μου έσβησε κάποια δεδομένα. Ενώ οι φάκελοι μου έμειναν ανέπαφοι, τα δεδομένα εξαφανίστηκαν.

Βέβαια διαβαζοντας στο ιντερνετ, αν και δεν είναι σπάνιο, υπάρχει η απλή λύση της επαναφορας αν το καταλάβεις νωρίς, εγώ το κατάαβα κάνα 6μηνο μετά :( Άλλη λύση δε βρήκα.

Δημοσ.

Μου έσβησε κάποια δεδομένα. Ενώ οι φάκελοι μου έμειναν ανέπαφοι, τα δεδομένα εξαφανίστηκαν.

Βέβαια διαβαζοντας στο ιντερνετ, αν και δεν είναι σπάνιο, υπάρχει η απλή λύση της επαναφορας αν το καταλάβεις νωρίς, εγώ το κατάαβα κάνα 6μηνο μετά :( Άλλη λύση δε βρήκα.

Στα εσβησε το dropbox ετσι στα καλα καθούμενα? Εντύπωσησ μου κανει- δεν μου εχει συμβεί ποτέ... όσο το χρησιμοποιώ... Μήπως ήταν κάτι που δεν ήταν νόμιμο;

Δημοσ.

Στα εσβησε το dropbox ετσι στα καλα καθούμενα? Εντύπωσησ μου κανει- δεν μου εχει συμβεί ποτέ... όσο το χρησιμοποιώ... Μήπως ήταν κάτι που δεν ήταν νόμιμο;

Νομιμοτατα ήταν όλα. Αναφορές από μαθηματα της σχολής και προγράμματα δικά μου σε διάφορες γλώσσες μέχρι και pdf. Η υπόθεση πρέπει να έγινε όταν πήρα παραπάνω χωρο από το διαγωνισμό με τα πανεπιστήμια αλλα δε μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί το παρατήρησα πολύ αργότερα.

Αν το googlareis θα δεις ότι και άλλος κόσμος είχε το ίδιο πρόβλημα. Dropbox empty files bug ή Dropbox empty directories και θα βρεις μπόλικο υλικό. Κάτι τέτοιο

https://www.dropboxforum.com/hc/en-us/community/posts/201971955--folders-suddenly-empty

Δημοσ.

Dropbox απο εμένα! Χρησιμοποιώ την Paid έκδοση με τα 99€ τον χρόνο και είμαι ευχαριστημένος.
Το Google drive καλό αλλα κάνει διάφορα κόλπα ώρες ώρες, όπως το βίντεο που δεν σου ανέβαζει κτλ κτλ.

Για  Onedrive της Microsoft δεν εχω άποψη αλλα πιστεύω οτι θα παίζει καλα! Εαν θες κοίτα και το Pcloud το οποίο έχεις καλές τίμες και καλό security encryption.

Δημοσ.

mega

50Gb free και αρκετά ανταγωνιστική τιμολογηση για περισσότερη χωρητικότητα.  Επισης state of the art security, το οποιο εχει ενα side-effect .. οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχάσεις τον κωδικο σου 

Εννοειται οτι για πολυτιμα δεδομενα , δεν βασιζομαστε μονο σε cloud λυσεις, οποιεσδηποτε και εαν ειναι αυτές

Θα κοιταζα και το amazon cloud.  Με 60 ευρώ το χρόνο εχεις απεριοριστη χωρητικοτητα και την εγγύηση ενός πολύ μεγάλου ονόματος..

https://www.amazon.com/clouddrive/home

Δημοσ.

απο εφαπαξ κοστος 140 μεχρι 300 (υψηλων απαιτησεων ) nas server  και τελος,ειμαι της αποψεις οτι ειναι δικο σου και δεν το εχεις στην κατοχη σου απλα δεν ειναι δικο σου

Δημοσ.

Ολα χαλάνε. Η λυση ειναι πολλαπλά backups

Εγω εχω

1. Local NAS (4TB)

2. Δυο εξωτερικους δισκους στους οποιους κρατιεται σε εβδομαδιαια η μηνιαια βαση αντιγραφο ολων των πολυτιμων και αναντικατάστατων δεδομενων (αρχεια δουλειας , φωτογραφιες , βιντεος). O ενας φυλάσσεται εκτος σπιτιού.

3. Cloud backup

Τα PC και το λαπτοπ του σπιτιου εχουν πληρη images με Acronis.

Επισης καθε Σαββατο κανω και μια προσευχή 

Μεχρι στιγμής το setup δουλευει σωστά.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω εχω

1. Local NAS (4TB)

2. Δυο εξωτερικους δισκους στους οποιους κρατιεται σε εβδομαδιαια η μηνιαια βαση αντιγραφο ολων των πολυτιμων και αναντικατάστατων δεδομενων (αρχεια δουλειας , φωτογραφιες , βιντεος). O ενας φυλάσσεται εκτος σπιτιού.

3. Cloud backup

χαρη στην προσευχη να ξερεις,χαχαχαχα ποτε δεν θα χασεις τιποτα ετσι οπως το εστησες

Δημοσ.

Νομιμοτατα ήταν όλα. Αναφορές από μαθηματα της σχολής και προγράμματα δικά μου σε διάφορες γλώσσες μέχρι και pdf. Η υπόθεση πρέπει να έγινε όταν πήρα παραπάνω χωρο από το διαγωνισμό με τα πανεπιστήμια αλλα δε μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί το παρατήρησα πολύ αργότερα.

Αν το googlareis θα δεις ότι και άλλος κόσμος είχε το ίδιο πρόβλημα. Dropbox empty files bug ή Dropbox empty directories και θα βρεις μπόλικο υλικό. Κάτι τέτοιο

https://www.dropboxforum.com/hc/en-us/community/posts/201971955--folders-suddenly-empty

Δεν μου εχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο απο τότε που το χρησιμοποιώ... Θα κοιτάξω το λινκ που εβαλες!

Dropbox απο εμένα! Χρησιμοποιώ την Paid έκδοση με τα 99€ τον χρόνο και είμαι ευχαριστημένος.

Το Google drive καλό αλλα κάνει διάφορα κόλπα ώρες ώρες, όπως το βίντεο που δεν σου ανέβαζει κτλ κτλ.

Για  Onedrive της Microsoft δεν εχω άποψη αλλα πιστεύω οτι θα παίζει καλα! Εαν θες κοίτα και το Pcloud το οποίο έχεις καλές τίμες και καλό security encryption.

Φοβάμαι γενικώς υπηρεσίες οι οποίες σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν ξερω τι γίνεται...για αυτό αναφέρθηκα στις μεγάλες απο την αποψη οτ ι δεν θα κλεισουν σε ενα βραδυ.. Αλλά απο τιμές για τα 500γιγα ειναι μια χαρά.... που το χάζεψα λίγο

mega

50Gb free και αρκετά ανταγωνιστική τιμολογηση για περισσότερη χωρητικότητα.  Επισης state of the art security, το οποιο εχει ενα side-effect .. οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχάσεις τον κωδικο σου 

Εννοειται οτι για πολυτιμα δεδομενα , δεν βασιζομαστε μονο σε cloud λυσεις, οποιεσδηποτε και εαν ειναι αυτές

Θα κοιταζα και το amazon cloud.  Με 60 ευρώ το χρόνο εχεις απεριοριστη χωρητικοτητα και την εγγύηση ενός πολύ μεγάλου ονόματος..

https://www.amazon.com/clouddrive/home

Με χαλάει το bandwidth o περιορισμός. Και θεωρώ με τη δική μου λογική, πως το πιο φτηνό που βγαινει στα 60 ευρώ(200γιγα) συμφέρει περισσότερο πχ το onedrive που δινει με τα ιδια λεφτα 1 τερα...

απο εφαπαξ κοστος 140 μεχρι 300 (υψηλων απαιτησεων ) nas server  και τελος,ειμαι της αποψεις οτι ειναι δικο σου και δεν το εχεις στην κατοχη σου απλα δεν ειναι δικο σου

Χμ... Συμφωνώ με την αποψη σου.

Εγω εχω

1. Local NAS (4TB)

3. Cloud backup

Το τερμάτισες. Ποια υπηρεσία cloud χρησιμοποιείς?

Σχετικά με αυτό;

--> Υπάρχει κάποια αξιόπιστη υπηρεσία(εφαρμογή)για να μπορώ να διαχειρίζομαι όλους τους λογαριασμούς μου στο pc (διάβασα αυτό το νήμα http://www.insomnia....ox#entry4999345 αλλά είναι του 2012)

Δημοσ.

βλέπω πως όλοι κοιτάτε για το bandwidth ή την τιμή, αλλά δεν βλέπω κανέναν να μιλάει για την ασφάλεια και την ιδιοκτησία αυτών που ανεβάζεις στο cloud.

Π.χ. αν δεν κάνω λάθος, το dropbox έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτά που ανεβάζεις όπως το ίδιο επιθυμεί, χωρίς να σε ρωτήσει. Άπαξ και τα ανεβάσεις στους servers του, αποτελούν ιδιοκτησία του και όχι δική σου.

Γνωρίζετε καμία υπηρεσία που να ρίχνει βάρος στο ιδιωτικό απόρρητο?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...