d@mi@NOS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Καλησπερα σας. Εχω εναν δισκο nvme m.2 στο συστημα μου και βλεπω πως λειτουργει σε θερμοκρασιες 58-68 βαθμους και θα ηθελα να ρωτησω αν αυτο ειναι φυσιολογικο για εναν m.2 δισκο. Τα temps τα βλεπω απο hd sentinel. Η αποδοση του δισκου ειναι κομπλε και πιανει τις ταχυτητες που πρεπει. Το μονο θεμα που παρατηρω ειναι αυτο απλα θελω να μου πει καποιος που γνωριζει αν ειναι φυσιολογικες θερμοκρασιες για εναν τετοιο δισκο αυτες. Ευχαριστω!
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς αναβάζουν θερμοκρασίες οι Μ.2. Το πόσο ανεβάζουν εξαρτάται που τον έχεις τοποθετημένο. Σε λάπτοπ ή σταθερό και ποια μητρική?
d@mi@NOS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Ειναι τοποθετημενος στο συστημα της υπογραφης. Σταθερος. Κατω απο την καρτα γραφικων και λιγο προς τα δεξια. Εχει θυρα εκει κατω απο καπακι που αφαιρειται. Asus sabertooth x99 Οκ το θεμα ειναι να ειμαι safe σε αυτες τις θερμοκρασιες τουλαχιστον.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Την κάρτα γραφικών γιατί την έχεις στην 2η pci-e? Το καπάκι το έβαλες πάλι ή όχι?
d@mi@NOS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Στην πρωτη την εχω κανονικα. Το καπακι το εβαλα παλι εχει βεβαια κατι χωρισματα για να παιρνει αερα.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Βγάλε το καπάκι μήπως έτσι είναι καλύτερα. Τώρα αν είναι safe σε βάθους χρόνου δεν μπορώ να το ξέρω. Τις υψηλές θερμοκρασίες τις έχεις σε load ή σε idle? Αν τον βάλεις σε αντάπτορα θα είναι καλύτερα. Από θερμοκρασιες στο κουτί σου πως είσαι? Αν στο κουτί σου μπορείς να βάλεις ένα εσωτερικό fan και ρίχνει στον ssd θα είναι το καλύτερο.
d@mi@NOS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Ειναι σε load 67 περιπου. Θα βγαλω και το καπακι. Τωρα για ανταπτορα δεν το κανω γιατι διαβασα καπου οτι θα χασω παρα πολυ ταχυτητα απο τον δισκο και ειναι κριμα γιαυτο τον πηρα. Στο κουτι εχω πολυ καλες θερμοκρασιες. Θα κοιταξω μηπως βαλω και ενα ανεμιστηρακι μεσα. Σε ευχαριστω φιλε μου.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Όχι δεν χάνεις καθόλου σε επιδόσεις με αντάπτορα. Μάλιστα έχουν βγει και ένας αντάπτορας ψύξη είτε με heatsink είτε με υδρόψυξη. http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3400&XTCsid=0bflqbuc7iahto5djl9h7d2rlmtgg78b http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3401&XTCsid=0bflqbuc7iahto5djl9h7d2rlmtgg78b
EddieObscurant Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Ειναι σε load 67 περιπου. Σε load εισαι πανω απο 80 απλώς το sentinel δεν προλαβαινει να το μετρήσει καθώς ανανεώνει καθε 5 λεπτα τις θερμοκρασιες στις default ρυθμίσεις. Δεν προκειται να παθει παντως τπτ. Αν θες βάλε ψυκτρες μνημες με αυτοκολλητακια πανω στον controller. Bγαλε το καπακι παντως απο πανω
d@mi@NOS Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Σε load εισαι πανω απο 80 απλώς το sentinel δεν προλαβαινει να το μετρήσει καθώς ανανεώνει καθε 5 λεπτα τις θερμοκρασιες στις default ρυθμίσεις. Δεν προκειται να παθει παντως τπτ. Αν θες βάλε ψυκτρες μνημες με αυτοκολλητακια πανω στον controller. Bγαλε το καπακι παντως απο πανω Εχεις απολυτο δικιο. Ειναι 80+ η θερμοκρασια το sentinel δεν προλαβαινει να την μετρησει. Ξερεις μεχρι ποια θερμοκρασια αντεχουν?
EddieObscurant Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Εχεις απολυτο δικιο. Ειναι 80+ η θερμοκρασια το sentinel δεν προλαβαινει να την μετρησει. Ξερεις μεχρι ποια θερμοκρασια αντεχουν? τους εχει ρυθμισει η samsung να κανουν throttle σε συγκεκριμένη θερμοκρασία οποτε δεν προκειται να παθουν κατι.. Ετσι και αλλιως με νορμαλ χρήση οι θερμοκρασιες αυτες διαρκουν δευτερολεπτα
d@mi@NOS Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 τους εχει ρυθμισει η samsung να κανουν throttle σε συγκεκριμένη θερμοκρασία οποτε δεν προκειται να παθουν κατι.. Ετσι και αλλιως με νορμαλ χρήση οι θερμοκρασιες αυτες διαρκουν δευτερολεπτα Οκ ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα