andreas_p Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σας, φτιάχνω το σπίτι μου τώρα και έχω περάσει σε κάθε δωμάτιο μερικά utp cat 6 ξεχωριστά για internet και τηλεφωνία. Όλα τα καλώδια τα καταλύγω σε ένα πίνακα στο υπόγειο. Ποια θα ήταν η ιδανική λύση από δω και στο εξής? Τα τα κουμπώσω όλα σε ένα patch panel και από εκεί σε switch? Με το τηλέφωνο πως θα γίνει ο διαχωρισμός για να μην έχω θόρυβο και απώλειες? έχω προβλέψει και καλωδιώσεις για κάμερες ip. Το σύνολο των καλωδίων ανέρχεται περίπου σε 40 οπότε μάλλον πρέπει να πάω για ένα 48άρι έτσι δεν είναι? Ή μηπως να τα διαχωρίσω σε internet, τηλέφωνα και κάμερες και να βάλω 3 patch panel? Όποιος γνωρίζει ας κάνει κάποια πρόταση έτσι ώστε να μην κάνω καμιά πατατιά!
Sakiz105 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Καλο θα ηταν τα τηλεφωνου/ιντερνετ να ειναι ξεχωριστα καλωδια (1 utp φτανει για 2 τηλεφωνου) Ενα πατς πανελ φτανει.Για αυτο τον λογο το χρησιμοποιουμε κιολας,αν ηταν να βαζαμε παραπανω δεν βαζαμε καν πατς πανελ γιατι θα εχανε τον σκοπο της εργονομιας.Απλα να θυμασαι μερικα πραγματα 1 να εχεις παντου ιδιο τυπο (Καλο ειναι να ειναι Β γιατι και της αγορας Β ειναι) 2 να σημειωνεις ποια καλωδια κανουν τι (εχει καρτελιτσες το πατσ πανελ).Πχ Για το ταδε δωματιο,καλωδια 1-2.Πχ εμεις στην σχολη καναμε πινακα και τον κολλησαμε πανω στο ρακ που ηταν σχεδιαγραμμα του κτηριου και ειχε αριθμους απτα καλωδια στα δωματια 3 να τσεκαρεις το καλωδιο σε καθε συνδεση που κανεις
haris013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 patch panel να είναι όλα τακτοποιημένα και 100αρι switch μετά. Καλό είναι να τσεκάρεις τα καλόδια τουλάχιστον με lan tester αν και το ιδανικό θα ήταν να τα πιστοποιήσεις
suffocater Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 έχω προβλέψει και καλωδιώσεις για κάμερες ip. Το σύνολο των καλωδίων ανέρχεται περίπου σε 40 οπότε μάλλον πρέπει να πάω για ένα 48άρι έτσι δεν είναι? patch panel να είναι όλα τακτοποιημένα και 100αρι switch μετά. 40 καλώδια-->100αρι switch? Γιατι?
kgian Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Έτσι τα έχω και εγώ στο σπίτι μου. Όλα καταλήγουν σε patch panel και μετά έχω ένα switch 1000άρι για τα δίκτυα.
andreas_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, να διευκρινήσω ότι έχω ξεχωριστά καλώδια για ιντερνετ και ξεχωριστά για τηλεφωνο (ολα cat6) Προβληματίζομαι με τον διαχωρισμό του τηλεφώνου. Το καλώδιο του οτε που έρχεται από την ρεκλέτα που θα το καταλήξω? σε ένα spliter που από την μια θα πάρω ιντερνετ και θα το πάω στο modem / router για ιντενετ? και από την άλλη πως θα πάρω τηλέφωνα σε 5 συσκευές μέσω patch panel?
haris013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 40 καλώδια-->100αρι switch? Γιατι? δεμον του τυπογραφίου, 1000αρι ήθελα να γράψω(σε ταχύτητα μεταδοσης προφανώς) sorry 1
rfc Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μπορεις να αποφυγεις το patch panel και να τα ριξεις κατευθειαν πανω στο switch 1
kgian Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Με το patch panel έχεις το καλό πως οποιαδήποτε πρίζα στο σπίτι μπορείς να την κάνεις τηλεφώνου ή δικτύου. Μου έχει χρειαστεί αρκετές φορές μέχρι να πα΄ρει το σπίτι την τελική του μορφή με τα παιδιά κλπ.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Με 40 καλώδια, οπωσδήποτε patch panel. Φαντάσου την μακαρονάδα να κρέμεται από τον τοίχο και να κουμπώνει στο switch.Κάθε βύσμα αποτελεί πιθανό μελλοντικό πρόβλημα και κάποια στιγμή με την κοπτοραπτική δεν θα μείνει ωφέλιμο μήκος. Με το patch panel, εξασφαλίζουμε ότι το δίκτυο θα είναι πάντα χωρίς καλωδιακά θέματα. Επιπλέον κέρδος ότι εύκολα μπορεί να γίνει η αλλαγή της υπηρεσίας (δίκτυο, τηλεφωνία κλπ) σε κάθε θύρα. Τώρα αν θα είναι ένα 48άρι ή περισσότερα με λιγότερες θύρες, εξαρτάται από την θέση που θα τοποθετηθεί και την ευταξία που θέλουμε, σε συνδυασμό με το συνολικό κόστος αγοράς. Όσον αφορά την τηλεφωνία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τηλεφωνικά ταφ πολλαπλών θυρών ή μία οριολωρίδα με παράλληλες συνδέσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα