Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και ενα μικροβιο που κατοικει μεσα σε μια φαλαινα το ιδιο ακριβως θα σκεφτεται (αν σκεφτεται). οτιδηποτε δε μπορουμε να δουμε ειτε με τηλεσκοπια ειτε μεσω της επιστημης το βαφτιζουμε οτι το εκανε ο θεος.

αν φτιαξουμε ομως ενα γαμαουα τηλεσκοπιο το οποιο με καποιον μαγικο τροπο να μπορει να ανιχνευσει πιο μακρυνες και αγνωστες ακτινοβολιες που ταξιδευουν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο αυτη του φωτος (λεμε τωρα) και λαβουμε μια "φωτογραφια" οτι στην ακρη του συμπαντοςς υπαρχει ενα απεραντο τοιχος που γραφει "βασανιζομαι" τοτε αυτοματα θα αλλαξει και η εικονα μας για αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Δυο βιντεο που αν τα δειτε θα σας φυγει το σαγονι και δειχνει πανω κατω ο ανθρωπος που βρισκεται σε ολο αυτο. Οχι στο 50% αλλα ουτε στο 5%

Πρωτα απο ολα μπροστα στον Canis Majoris η Γη δειχνει με τελεια! Επισεις το συμπαν που μπορουμε να παρατηρησουμε ανερχεται στο 10 στην 27 και η αλλιως 96 δισεκατομμυρια ετη φωτος!!!! Αντιλαμβανεστε την αποσταση? Αν πηγαινεις με 300.000 χιλιομετρα το δευτερολεπτο (η ταχυτητα του φωτος) θελεις 96 δισεκατομμυρια χρονια για να φτασεις εκει. Και αυτη η αποσταση ειναι ενα τιποτα μπροστα σε αυτο που ειναι το συμπαν. Αυτη η αποσταση ειναι το ανθρωπινο οριο με οτι εχει στα χερια του απο την εξελιξη του μεχρι σημερα!

• Like 2
Δημοσ.

Πάντα με τα σχόλιά σας ρε παιδες λιώνω στα γέλια!!! Πέρα απο την πλάκα όμως αυτόν τον carl Sagan τον έβλεπα μανιωδώς παλιότερα στα κρατικά που έδειχνε την εκπομπή του.

• Like 1
Δημοσ.

η θεωρια μου ειναι οτι βλεπουμε την υλη απο μεσα προς τα εξω , οτι αποτελουμε τον μικροκοσμο μιας αλλης διαστασης που οι πλανητες και τα ηλιακα συστηματα μας , ειναι σαν ηλεκτρονια και πρωτονια και ακομη μικροτερους σχηματισμους υλης για αυτη την διασταση .

ο χρονος που για μας ειναι δισεκατομμυρια χρονια , στην αλλη διασταση ειναι μικροτερα απο τα εκατομμυριοστα του δεπτερολεπτου που μετραμε σε κατι πειραματα τυπου cern .

δεν ξερω αν ειναι σωστο , αλλα μου δινει μια ανεση στο ποια αποσταση και μεγεθος να τοποθετησω την υποψια της υπαρξης και της κατανοησης της εκδοχης της απεραντοσυνης αυτου που λεμε θεου και την διασταση του ανθρωπου και των καμωματων του .

η εικονα που προσφερει ενας καθαρος εναστρος ουρανος ειναι απο την εμπειρια μου απαραιτητη αισθηση για να καταλαβαινει ο ανθρωπος την μικροτητα του , κατι που η φωτορυπανση αποκρυπτει.

Αυτή η θεωρία είναι δίκη σου; Αν θέλεις ανέπτυξε την λίγο περισσότερο - και σε pm ακόμη, για να μην είμαστε off topic.

Δημοσ.

Σχετικα με την φωτορυπανση , καπως ετσι θα εμοιαζε η γη χωρις τα φωτα των μεγαλων πολεων.

http://imgur.com/gallery/Yrb9S

Καπου ειχα διαβασει οτι μια απο τις καλυτερες θεες στον πλανητη για να δεις τον γαλαξια μας ειναι καπου κοντα στα γιαννενα,παργα

Δημοσ.

σε επτα μερουλες εγιναν ολα αυτα?! ελα ρε φιλε!...Που να δουλευε και δευτερη βδομαδα δηλαδη!

Που να ηταν και δημοσιος υπαλληλος.

Δημοσ.

Σχετικα με την φωτορυπανση , καπως ετσι θα εμοιαζε η γη χωρις τα φωτα των μεγαλων πολεων.

http://imgur.com/gallery/Yrb9S

Καπου ειχα διαβασει οτι μια απο τις καλυτερες θεες στον πλανητη για να δεις τον γαλαξια μας ειναι καπου κοντα στα γιαννενα,παργα

Πάντως εγώ τον είδα και από Χαλκιδική (γιατί ως γνωστόν σαν την Χαλκιδική δεν έχει :-D ).

Δημοσ.

Δε ξέρω πόσοι θα καταλάβουν αυτό που θα πω, αλλά σκεφτείτε οτι οι πιο μακρυνοι γαλαξίες που παρατηρουμε είναι σε κατάσταση δημιουργίας. Είναι νέοι, δεν έχουν πάρει τη γνωστή μορφή.

Είναι στην ουσία φωτο απο το παρελθόν. Δισεκατομμυριων ετών φωτογραφίες.

Δημοσ.

Αυτή η θεωρία είναι δίκη σου; Αν θέλεις ανέπτυξε την λίγο περισσότερο - και σε pm ακόμη, για να μην είμαστε off topic.

offtopic στο αγνωστο λιγο δυσκολο να βγουμε  :) 

δικη μου σιγουρα ειναι η σκοπια που εχω διαλεξει να βλεπω τις διαστασεις , τωρα αν η θεωρια ειναι δικη μου δεν το ισχυριζομαι σαν πατερας,  μπορει να το εχουν σκεφτει εκατομμυρια ανθρωποι στο παρον η στο παρελθον με πολυ πιο περιγραφικο τροπο.ισως και καπου να το διαβασα και να μην θυμαμαι που , αλλα να το εχω συγκρατησει σαν το καταληλοτερο σεναριο .(το οποιο δεν εχει τον ανθρωπο σαν κεντρο παρα μονο ως παρατηρητη της σκοπιας αυτης)  

δεν ειναι τιποτα πολυ πολυπλοκο στην συλληψη, ειναι οπτικη των διαστασεων , αφου βλεπουμε οτι στην απεραντοσυνη των αστεριων υπαρχει ενα συστημα που μοιαζει με το συστημα της απεραντοσυνης του μικροκοσμου , με περιστροφες και στοιχεια που γεννουν καινουριες ιδιοτητες οταν μπλεκουν μεταξυ τους σε διαφορετικες αναλογιες και πολλα ακομη με ταλαντωσεις και συχνοτητες , πεδια και φορτια . 

πες οτι φτιαχνουμε μια μερα ενα γαματο μικροσκοπιο , απειρου ζουμ , και κοιταμε ολο και μικροτερα κομματια της υλης καποια στιγμη στο καταλληλο ζουμ , θα φτασουμε να βλεπουμε την υλη σαν να βλεπουμε τον ουρανο με τα αστερια και αν κανουμε ζουμ σε καποιον πλανητη και ειμαστε τυχεροι ,μπορει να πετυχουμε εναν πολιτισμο σαν των ανθρωπων .

το ιδιο και προς τα εξω , δηλαδη ολο το συμπαν μας , ειναι ας πουμε το μοριο , σε ενα πετραδακι σε εναν γιαλο σε καποια παραλια μιας αλλης διαστασης  , η και στα εγκατα ενος αφιλοξενου πλανητη η ενος αστρου ,

σε ενα παρεμφερες αδιεξοδο σεναριο επιστημονικης φαντασιας πλεον , στο ζουμ που βλεπουμε τον πλανητη με τον πολιτισμο ανθρωπων καταληγει λιγο σαν το another earth , που θα βλεπαμε απο πανω τον εαυτο μας να κανει ζουμ σε κατι που εξεταζει με εκπληξη και περιεργεια . 

παντα μου αρεσει να αφηνω χωρο για ενα σεναριο που κινειται προς την αντιθετη κατευθυνση απο αυτη που κινηθηκε ο νους μου , το εχω αντιγραψει απο την κυλοφοριακη κινηση , που ειναι ζωτικης σημασιας για την ΡΟΗ ή το αντιστροφο , η ροη να προκαλει ζωη .  

ενα πραγμα που με ενδιαφερει να απεμπολισω στην θεωρηση των διαστασεων , ειναι το αν ο ανθρωπος ειναι δουλος του θεου και αντιστροφος ο θεος δουλος του ανθρωπου η τελος παντων οτι υπαρχει η αναγκη επαφης και επικοινωνιας σε καποιον βαθμο που να προφερεται με λεξεις  , που για εμενα , οτι και αν ειναι αυτο το θεος , ο ανθρωπος και οτι ξερει ο ανθρωπος ειναι παροδικο μερος του χωρις να παιζει ουσιαστικο ρολο στην υποσταση του και παλι αντιστροφως , δεν μπορει να αντιληφθει ο ανθρωπος την εκδοχη της οποιας υποστασης του θειου (οχι αυτου με τα τορεντς ) . 

ενα αλλο που κερδιζω με την θεωρηση αυτη ειναι οτι και αφηνω χωρο αοριστο μεταξυ των διαστασεων , αλλα σε βαθμο που δεν το εχουμε επιτυχει , ωστε να μην προκαλει εμποδιο σε οποια ιδεα αναπτυξης , αλλα δινει και μια θεωρηση οτι η αναπτυξη μας δεν προκειται ποτε να καλυψει το χασμα των διαστασεων ως ασυληπτα μεγεθη για να κινηθουμε  . 

σε καποια ταινια παντως εχω δει μια οπτικοποιηση του παραδοξου αυτου με τις διαστασεις , δεν μπορω να το βρω τωρα το εχω ξαναψαξει . 

ειναι καποιος μπαινει σε ενα δωματιο που εχει μια μικρη  σαν κρυσταλινη σφαιρα συνδεδεμενη με κατι σαν συσκευη , βγαινει αυτος ο καποιος απο μια πορτα απο το δωματιο , και η καμερα παραμενει στο δωματιο και την μικρη κρυσταλινη σφαιρα , και δειχνει την στιγμη που βγαινει απο το δωματιο αυτος ο καποιος να μπαινει ταυτοχρονα στην κρυσταλινη σφαιρα και μετα βγαινοντας απο την μιρκη κρυσταλινη σφαιρα απο την αλλη πλευρα να βγαινει παλι σε εναν χωρο που ειναι στις διαστασεις του ( νομιζω ειναι απο παρωδια scifi  ) 

Δημοσ.

Νομίζω ότι αποδεικνύει το πόσο μικροί είμαστε, αναλωνόμαστε σε άκαιρα πράγματα, αντί να αναζητούμε την συμπαντικότητα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...