Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην μητρική της υπογραφής παρατηρώ πως το chipset κυριολεκτικά ψήνεται, ακουμπώντας το heatsink για πάνω από 2 δευτερόλεπτα καίγεται το δάκτυλό μου και καταλαβαίνω πως η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Όλα αυτά με απλό σερφάρισμα, δεν το έχω τσεκάρει σε gaming. Πρόσφατα άλλαξα το απαίσιο thermal pad με ένα μικρό μπιζέλι mx-2 στο chipset. Οι θερμοκρασίες σε cpu - igpu και vrm είναι άψογες, τα vrm δεν πάνε πάνω από 55 σε peak, socket temp πάνω από 48 βαθμούς κελσίου δεν έχω σε cpu + igpu μαξ φορτίο. Η μητρική είναι σε custom open air testbed με το κουτί της mobo :D, ο αερισμός είναι πολύ καλός και έχω και ένα 120αρι φανάκι να φυσά vrm και socket για να είμαστε ασφαλείς από θερμοκρασίες. Τώρα το παρατήρησα ότι υπάρχει τόσο υψηλή θερμοκρασία στο chipset και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Οποιαδήποτε γνώμη πάνω στο θέμα εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη ;). Επειδή δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα, άραγε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος η υψηλή θερμοκρασία του chipset ; Αν και για το pc μου ξέρω αρκετά πράγματα το θέμα chipset δεν το έχω κοιτάξει ποτέ. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό στον γούγλη και για αυτό άνοιξα το θέμα.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

Φυσιολογικό είναι, προσωπικά σε ότι AMD είχα άλλαζα πάστα για σιγουριά αλλά πάντα ήταν φωτιά ;)

PS και τα Intel βέβαια δεν πάνε πίσω, για τα καινούργια δεν ξέρω τι κάνουν αλλά αν δεις ανάλογα την χρονολογία τα ίδια ήταν.

• Like 2
Δημοσ.

Φυσιολογικό είναι, προσωπικά σε ότι AMD είχα άλλαζα πάστα για σιγουριά αλλά πάντα ήταν φωτιά ;)

PS και τα Intel βέβαια δεν πάνε πίσω, για τα καινούργια δεν ξέρω τι κάνουν αλλά αν δεις ανάλογα την χρονολογία τα ίδια ήταν.

Και ότι θα το πρόσθετα....

• Like 2
Δημοσ.

Καλα southbridge με usb & sata ειναι, γιατι καιει?

Βαλε κανα 40αρι με σιλικονη.

Και εμένα μου κάνει εντύπωση, who knows :D. Άνετα βάζω φανάκι δεν υπάρχει θέμα, απλά λέω μήπως έφταιγε τίποτα άλλο που δεν πήγαινε το μυαλό μου.

Φυσιολογικό είναι, προσωπικά σε ότι AMD είχα άλλαζα πάστα για σιγουριά αλλά πάντα ήταν φωτιά  ;)

Αυτό με παρηγόρησε αρκετά έχω να ομολογήσω. Εννοείται πως άλλαξα την σαπίλα που βάζει για thermal pad η gigabyte με arctic mx-2, ένα μικρό μπιζελάκι. 

Οπότε θα κοιτάξω να βάλω ένα ήσυχο φανάκι να φυσά αέρα για να είμαι πιο safe. Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν  :-).

• Like 3
Δημοσ.

παλιά που είχα ένα α10 6880κ με μια asrock a88m extreme 4+ από την πρώτη μέρα που το είχα πάρει έκαιγε και δεν ήταν να βάλεις το χέρι πάνω οπότε από εμένα πρώην κάτοχο amd μην ανησυχείς είσαι εντάξει ;)

• Like 1
Δημοσ.

Multi προσωπικα οτι amd chipset περασε απο τα χερια μου,ποτε δεν ξεπερνουσε τους 37 βαθμους. Ξερεις τι θερμοκρασιες ανεβαζει? Ετρεξες το aida που δειχνει τις θερμοκρασιες και στο chip?

Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο του κουτιου και πως ειναι μεσα?

Δημοσ.

Το aida μου δείχνει μόνο κάτι 10 βαθμούς κελσίου στους πυρήνες σε idle, δεν μου δείχνει κάτι άλλο στην ενότητα sensor και ένδειξη θερμοκρασίας για το chipset δεν έχω σε κανένα πρόγραμμα, ούτε στο hwmonitor, ούτε στο speccy αλλά ούτε και στο hwinfo. Δεν υπάρχει κουτί, για λόγους χώρου το γύρισα σε testbed με το κουτί της μητρικής :D, καλό αερισμό στα vrm.

Δημοσ.

Παλιοτερα στα καιγομενα βαζαμε διαφορα chipset cooler (Cooler Master, Akasa, Zalman, Xilence κλπ)
τωρα με λιγο ψαξιμο βρισκω μονο το Akasa AK-210, μα δεν θα χρειαζεσαι και περισσοτερα απο αυτο:
http://www.skroutz.gr/s/416829/Akasa-AK-210.html
http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-210

ak_210_734_g.jpg

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Fi116.pho

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω να συμβαίνει κατι που καίνε, μόνο το καλοκαίρι ειναι έτσι

Άσχετο λέτε να λύσω και εγώ της sabertooth τις ψύκτρες να βάλω νέα πάστα ;

Δημοσ.

Δεν νομίζω να συμβαίνει κατι που καίνε, μόνο το καλοκαίρι ειναι έτσι

Άσχετο λέτε να λύσω και εγώ της sabertooth τις ψύκτρες να βάλω νέα πάστα ;

Aν είσαι προσεκτικός ναι. Αν και έχει pads στα vrm λογικά.

Δημοσ.

Εγώ από ξεραμένη πάστα σε northbridge και southbridge (Gigababyte ga-ma-770-ud3 AM2+) είχα τον υπολογιστή να με κρεμάει κάθε μέρα παρα μέρα με bsod...Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν το τροφοδοτικό το οποίο και άλλαξα αλλά το πρόβλημα συνέχισε!Τελικά έλυσα όλον τον υπολογιστή και είπα ότι πρέπει να είναι τα chipsets μετά από σχετικό διάβασβα και ψάξιμο!Τέλος καλά όλα καλά!

Κακά τα ψέματα...Οι custom ψύξεις στις κάρτες γραφικών ειδικά το καλοκαίρι αυξάνουν τη θερμοκρασία στο chipset-southbridge της μητρικής και είναι καλό να υπάρχει ένας ανεμιστήρας που βγάζει αέρα από το πλάι του κουτιού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...