Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft παραδέχεται ότι δεν θα πιάσει τον στόχο του 1 δισ. συσκευών Windows 10

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα windows 10 είναι εξαιρετικά ε; Μόλις σήμερα βρήκα ένα bug μετά το τελευταίο patch στο οποίο το δεξί κλικ παγώνει την επιφάνεια εργασίας..

μια χαρά δουλεύει το δεξί κλίκ εδώ πάντως. win 10 x64

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Αυτό με το privacy έχει καταντήσει κουραστικό.

Η MS το έκανε transparent στο EULA της, δλδ λέει ξεκάθαρα πως λειτουργεί το telemetry, και όλοι πέσαν να την φάνε, ενώ έχει χιλιοειπωθεί ότι όλες οι εταιρίες έχουν ανάλογα, η και μεγαλύτερα σε βαθμό, telemetry data collections. Απλά για τις άλλες εταιρίες είναι 1-2 γραμμές στο EULA και ασαφές στο τι κάνουν στην πραγματικότητα.

Επίσης είναι γέλιο να ακούω ότι πάνε σε Win 7 για ασφάλεια, αλλα έχουν κάνει full updates. Η ίδια η MS είπε ότι υπάρχει από τα ΧΡ το telemetry (όπως τις άλλες εταιρίες, ασαφές) και με τα updates που έχει βγάλει και στα Win 7 και στα Win 8, έχει πάρει το telemetry στο ίδιο επίπεδο με τα Win10.

Οποτε είτε Win7 updated είτε 10, το ίδιο privacy έχετε.

Τώρα, μου αρέσει που γίνετε αυτό γενικά? Όχι. Κανένα telemetry δεν ακούγεται ωραίο. 

Νιώθω πιο ασφαλής με την MS που το έκανε transparent (και έχει προστατέψει την ασφάλεια τον χρηστών τις, πολλές φορες μάλιστα τα τελευταία χρονια), Ναι. Νιώθω πιο ασφαλής με την MS παρα με την Google η την Apple η οποια δήποτε άλλη εταιρία που κρατα τα χαρτιά τις κλειστά.

Νομίζω ότι όσο υποχρεωμένη είναι η MS για το EULA, άλλο τόσο είναι και οι υπόλοιπες εταιρίες.

Εγώ προσωπικά θα τα εβαζα, αλλά δεν γουσταρω αυτό που έχει γίνει με τα updates. Περνάει οτι βρει χωρίς να εχεις επιλογή. Μπορεί κάποια πραγματα να μην γουσταρω να εγκατασταθούν.

Η εκκίνηση έπαψε να είναι γρήγορη.

Απίστευτη χρήση του δίσκου (500 GB), για αρκετά λεπτά (10-20) μετά την εκκίνηση, αλλά και σποραδικά χωρίς λόγο.

Χρήση CPU συχνά και ως 100% χωρίς να τρέχει πρόγραμμα στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα το ανεμιστηράκι να βγάζει εκνευριστικό θόρυβο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, αργή απόκριση για ένα Laptop που ήταν για σερφάρισμα, φωτογραφίες και γενικά για ήπια χρήση.

Επειδή τα παραπάνω τα είδα με τα μάτια μου, θα παραμένω ευτυχής χρήστης των 7.

επιβεβαιωνω παρομοιες συμπεριφορες απο τα 10αρια. Ειδικα αυτο με την αναιτια χρηση CPU τερμα γκαζι, με εχει αναγκασει σε 2 restore του συστηματος. Παντα ηταν καποιο κωλοwin process που παρα το research δεν καταφερα να εντοπισω κατι συγκεκριμενο και να το σκοτωσω.

Και οπως αναφερθηκε ειναι πλεον ενα χειροτερο GUI/ πισωγυρισμα σε σχεση με τα 8.1. Μπασταρδεμενα τελειως...

Παρακαλαω να βγαλει εκδοση η Google ενα android για χ86 με ευρεια υποστηριξη h/w και ρέστα. Θα τα δωσω σουτι τα win με την μια.

Μιλωντας προσωπικα(ετσι κι αλλιως.."περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!) εχω να επισημανω τα εξης: 

1. Οντως δεν ειναι ολοι ετοιμοι για τα 10αρια...δεν μιλαω για τους χρηστες, αλλα κυριως για τους drivers και το software.  Λογου χαρη...σε καποιες εφαρμογες (ιατρικες) της oracle εχω σοβαρα προβληματα συμβατοτητας με edge-explorer... 

2. Τα 7αρια (συνεχιζω με αυτα στο laptop) ειναι πιο καλα δομημενα και πιο "user friendly" προς το παρον..ειδικα στην εγκατασταση προγραμματων. 

3. Τα 10αρια ειναι πιο ελαφρια και πιο ετοιμα για τον νεο τροπο "λειτουργιας" των "πραγματων"...πχ office 365, onedrive, dropbox,κλπ...

Εν κατακλειδι... τα 7αρια εχουν την εμπειρια και ειναι αυτη την στιγμη "πιο ευχρηστα" για τον κοσμο του ιντερνετ και του "computing" οπως τον ξερουμε... τα 10αρια ομως, θα επικρατησουν...απλα γιατι θα εχουν περισσοτερες δυνατοτητες στην καθημερινοτητα μας...(θα φροντισει η microsoft για αυτο). Ειναι πχ η εξελιξη απο το ρευστο στη καρτα... κανεις δεν το εμπιστευεται...αλλα ειναι μακραν πιο ευκολο...αλλα και πιο ευκολα χειραγωγισιμο και ελεγχομενο... αυτο αλλωστε ειναι και το ζητουμενο...control...παντου και παντα...αλλοτε ειναι καλο και αλλοτε...ζημιογονο...πως θα το χρησιμοποιησει ο καθενας ειναι δικη του υποθεση...

κανα δισεκατομμυριο διαφορετικες  συσκευες θα θελουν drivers για να τρεξουν και στα trojan 10 , τρεχα ξαναφτιαχτους για να λειτουργουν στις υλικες υποδομες  που λειτουργουσαν ηδη .

καλα, τωρα 1 δις δυσκολο να γινει...μια χαρα λειτουργικο ειναι τα 10, αλλα αν εχεις ενα συστημα που δουλευει 7 και σκαμπαζεις 10 πραγματα, δεν προκειται να κανεις την αναβαθμιση...

εγω δουλευω σε υπολογιστη με 10αρια, στο προσωπικο μου λαπτοπ εχω ακομα 7...επειδη υπαρχει πολυ δουλεια εκει μεσα, δεν υπαρχει περιπτωση να ρισκαρω μια αναβαθμιση on the go και να γινουν ολα κωλος, φανταζομαι πολυς κοσμος κανει το ιδιο...ομως οταν χρειαστει να ξαναστησω το λαπτοπ μου, σχεδον σιγουρα θα του περασω win10

Τι λες τώρα;

Έχω win 10 μόνο για το dx12.

Τα win 8.1 είναι ποιο εύχρηστα.

Ιδιαίτερα το metro menu τα σπάει.

Αλλά από ότι φαίνεται είμαι από τους λίγους που βλέπουν την καινοτομία...

Όλοι θέλουν το κλασικό... έμαθα 5 πράγματα.. μη κάτσω να μάθω άλλα τόσα

Τα Windows 8 έχουν απλά δαιμονοποιηθεί, μια χαρά είναι, ε όχι οτι τα σπάει κιολας οτ metro...χαιρει πολλών βελτιώσεων ακόμα..!

Για εμένα το βασικό πλεονέκτημα των 8 είναι ένα και απλούστατο: Είναι ΠΟΛΎ ταχύτερα απο τα 10 και πάρα πολύ ταχύτερα απο τα 7!

γιατι το κανεις αυτο στον εαυτό σου;

Η δαιμονοποίηση που λέγαμε :P

κατ αρχας τα νουμερακια τα πιασανε με τις δωρεαν αναβαθμισεις παλαιοτερων λειτουργικών ακομα κ πειρατικων για εναν χρονο

καθως κ με τις "ατυχεις" αναβαθμισεις

ας τα τιμολογουσαν κανονικα κ θα βλεπαμε ποσο ενθουσιασμενοι θα ηταν

για τo φιασκο των windows phone 10 ξερουμε ολοι κ ακομα περισσοτερο οι χρηστες που γιναμε μακροχρονιοι beta testers

για τα υπαλληλακια του insomnia που σιγονταρουν τα 10 κ καθε εκδοση win με τα αστεια επιχειρηματα του στυλ αν δεν αναβαθμισεις στην σπηλια σου μονο γελωτα εχω

ps τα εχω βαλει σε εναν παλιο μηχανικο για να αναβαθμιζω συσκευες που δεχονται firmware update μονο απο exe

• Like 2

Ειμαι σε διλημμα εχω τα 8.1 να βάλω τα 10 ??? Ναι με επιχειρήματα &

Οχι με επιχειρήματα .

Αν και δεν είναι της μόδας το Ναι στη Ελλάδα θα πω ναί γιατί:

- Έχεις λειτουργικό με όλες τίς επίκερες λειτουργίες. π.χ. Storage Volume Manager (Storage Spaces) με όλα τα features, καλύτερη συμπίεση στο λειτουργικό με συνέπεια να πιάνει λιγότερο χώρο,

- UI: έχεις όλες τις επιλογές και Full Screen Start Menu (αλλά 8) & Windows 10 Start menu χωρίς να έχεις την ανάγκη bloatware.

- Αν έχεις SDD έχεις ουσιαστικό boot time πολύ μικρότερο των Windows 7 (~10") ενώ στα 7 θέλεις αρκετά παραπάνω

- Όσο και αν μπορεί να σου είναι αδιάφορα, τα UWP apps τρέχουν μόνο σε 10 ενώ τα 8 τρέχουν μόνο παλιότερες εκδόσεις. π.χ. δες την εφαρμογή της xe.gr αι της domino's Pizza και σύγκρινε τα με το site ή και τους offline χάρτες.

- Snapping στις 4 γωνίες αντί στις 2 κάθετες πλευρές ανά οθόνη. Αν αποφασίσεις να πάρεις ποτέ μεγάλη 4k ή wide οθόνη θα πληρώνεις όσο όσο για αυτό το feature

- Αν είσαι fan του command prompt κάποιο λόγο τότε επιτέλους αυτό γίνεται resize.

- Προγραμματισμένα Restarts

- Η τηλεμετρία εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορη αφού το μόνο που κάνει είναι ανώνυμη συλλογή στατιστικών για να βελτιωθεί το OS. Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι κάποιος παρακολουθεί τις συνήθειες μου όπως συμβαίνει π.χ. με τη google. Αντιθέτως όταν σκάει μια εφαρμογή προτιμώ η MS να το ξέρει αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να στείλω mail κάποιον ή να πάρω το support. Μη πάμε μακριά αυτό έκαναν και οι Bugsense

- To action Center είναι πολύ πιο πρακτικό από τα 8

- DX12 είναι ένα καλός λόγος αν παίζεις παιχνίδια

- Η ύπαρξη του νέου Edge (μετά το αναμενόμενο update) είναι ένας ακόμα λόγος εφ' όσον σε ενδιαφέρει να εξετάζεις τους browsers.

- Μετά τα Windows 8 έχω ξεχάσει τη σημαίνει το format kai με τα 10 το backup/restore έχει γίνει ακόμα πιο εύκολο

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο στην απόφαση σου

• Like 3

Για ποια πολιτική ασφαλείας μιλάτε όταν η Google σας έχει "γδύσει" πρώτη; τα Windows 10 απλά είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η ms. Τα win 8 ότι πιο άθλιο... Και με μπλε οθόνες...

1. PC desktop athlon 64 x2 5ετίας

2. PC desktop athlon x4      5ετίας

3. ACER laptop core2duo 6ετίας

4. ACER laptop i3 3ετίας

5. HP laptop i3 4ετίας

6. ASUS laptop i3 2ετίας

Όλα τα παραπάνω έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο απο τα χέρια μου και αναβαθμίστηκαν σε 10 με καθόλου ή ελάχιστα προβλήματα. Συνήθως οι drivers για Vista 64 καλύπτουν τα κενά με λίγο ψάξιμο στο google.

Απο πλευράς ταχύτητας, είδικά στα παλαιότερα που έχουν δεί όλη την αλυσίδα XP->vISTA->8->8.1->10, Μπορώ να πω οτι τα 8.1 και τα 10 ήταν τα πιο ελαφριά με τα 10 να δείχνουν οτι τρέχουν σε ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πυρήνα απο τα 8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...