Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την επιτυχια που εκανε στην αμερικη τουλαχιστον για τριλογια το κοβω.

Την ειδα σε κακιστη ποιοτητα, οπως λεει ο fotis για τυφλους και το μονο που μου αρεσε ηταν  η 80τιλα που εβγαζε. Ενταξει για να περασει η ωρα καλη ειναι.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά 1 σκηνή έχει τρομακτική η ταινία. ΜΙΑ.

Το υπολοιπο ειναι μπλακ χιούμορ για 15χρονα. Δυστυχώς θα βγει και part 2

Ποια θεώρησες?

Πολύ splatter, χειρότερη απο tarantino, τα παιδιά σε φάση "μπορούμε, θα το κάνουμε, είμαστε (χαζο)αμερικανακια μπλα μπλα". Δεν είχε ατμόσφαιρα.

post-317077-0-46021700-1506863248_thumb.jpg

Δημοσ.

Μου φαίνεται περίεργο να είναι τόσο μούφα και να μην έχει πουθενά κακή βαθμολογία. Btw το βιβλίο τουλάχιστον είναι περισσότερο creepy παρα scary και το είχα πρώτο διαβάσει στο γυμνάσιο.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κρίνεις από 5-6 κριτικές έτσι κι αλλιώς σενα φόρουμ, εκτός αν έχεις τα ίδια γούστα με αυτόν που εκφράζει την άποψή του (και καλά κάνει) οπότε στατιστικώς μπορεί να είστε πάλι στο ίδιο μήκος κύματος.

Πολύ decent ήταν σε όλα της, φουλ Stranger Things vibe μιας και είναι και της μόδας, χιούμορ ακριβώς όπως θα ταίριαζε σε R rated ταινία με παιδάκια πρωταγωνιστές (με ατάκες που λέγαμε και μεις κάποτε, γιατί έτσι, πχ για την μάνα του κολλητού μας), για μένα κάτι έλειπε γενικά για να μιλήσεις με διθυράμβους όμως.

Αξίζει σινεμά (χωρίς πολύ κόσμο και πιτσιρικαρία εννοείται)

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις γύρισα

Πήγα προετοιμασμένος για χασμουρητά αλλά μπορώ να πω ότι πέρασε ευχάριστα η ώρα και ο κυριότερος λόγος ήταν αυτός:

Πολύ decent ήταν σε όλα της, φουλ Stranger Things vibe μιας και είναι και της μόδας, χιούμορ ακριβώς όπως θα ταίριαζε σε R rated ταινία με παιδάκια πρωταγωνιστές (με ατάκες που λέγαμε και μεις κάποτε, γιατί έτσι, πχ για την μάνα του κολλητού μας), για μένα κάτι έλειπε γενικά για να μιλήσεις με διθυράμβους όμως.

πάτησε ξεκάθαρα στην επιτυχία του stranger things και η επιλογή του Finn Wolfard μόνο βάση ταλέντου δεν ήταν :P (αν και εννοείται ότι είναι πολύ καλός)

Τώρα αν κάποιος πάει να δει horror ταινία και περιμένει να τρομάξει ή δε ξέρω εγώ τι, λογικά θα ξενερώσει

Εμένα πάντως δε με χάλασε(αν και θα την ήθελα λίγο πιο σύντομη σε διάρκεια) και περιμένω πως και πως για δεύτερο κύκλο Stranger Things

Δημοσ.

Υπερβολικοι οι αφορισμοι, η ταινια ηταν σαν ενα κινηματογραφικο stranger thing με τα αναλογα συν κ πλην...ευχαριστο κ ανωδυνο δωρακι, φτωχη μεταφορα για τους φιλους του βιβλιο -και εγω μεσα-, μετριο προς συμπαθητικο overall...ουτε κατα διανοια διθυραμικες κριτικες, ουτε κατα διανοια υπερβολικοι αφορισμοι, καπου στη μεση με ταση δυστυχως λιγο προς τα κατω...

Δυσκολο βιβλιο παντως διαλεξαν να μεταφερουν, better luck next time με κατι πιο μικρο και λιγοτερο πολυπλοκο...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την είδα και εγώ.

Ισχύει και για αυτήν ότι ισχύει και με τα περισσότερα κακά remake / reboot τύπου Jurassic World, όπου η παραγωγή είναι μπερδεμένη και δε ξέρει αν θέλει να γυρίσει remake, sequel, ή spinoff, και καταλήγει να είναι αρκετά ίδιο με μια παλιά ταινία για να μη μπορείς να τη θεωρήσεις καινούρια, και αρκετά διαφορετικό για να μη τη θεωρήσεις remake.

Βέβαια θα μου πεις υπάρχει κόσμος που του άρεσε το Jurassic World, ενώ εγώ το βρήκα κακή, φθηνή, και αχρείαστη απομίμηση.

Εν συντομία, για όσους έχουν ήδη δει το orignal, να τι να περιμένουν απ το νέο:

Καταρχάς όπως ήδη γνωρίζετε δείχνει τους πρωταγωνιστές μόνο σε νεαρή ηλικία και όχι μεγάλους. Αυτό δημιουργεί τα εξής ελαττώματα:

* Οι σκηνές που είναι παιδιά εξυπηρετούσαν ως exposition για να καταλάβεις τι γίνεται "τώρα" που οι πρωταγωνιστές έχουν παντρευτεί, έχουν βρει δουλειές κτλπ. Το να γυρίσουν μια ταινία που τους έχει μόνο παιδιά, έχει exposition παραπάνω απ' ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να βγαίνει ως κάτι περιττό, μιας και έχει χαθεί αυτό το μοναδικό που είχε το original, που βλέπεις το αντίκτυπο που είχαν τα γεγονότα στο πως σχηματίστηκαν σαν χαρακτήρες, που για εμένα ήταν από τα στοιχεία που έκανε το original ξεχωριστή ταινία από άλλες.

Το original είχε βραδύκαυστο pacing και όσο πέρναγε η ώρα ψηνόσουν και περισσότερο. Εδώ, το pacing υποφέρει. Η ταινία του 2017 διαρκεί περίπου 2.30 ώρες, και αν και το original ήταν μεγαλύτερο, αν υπολογίσεις πόσο ποσοστό της συνολικής ταινίας είχαν οι σκηνές που είναι παιδιά, καταλαβαίνεις ότι η νέα ταινία είναι μεγαλύτερη απ' ότι πρέπει. Και αυτό φαίνεται άσχημα. Στη παλιά ταινία άξιζε να δεις πως αντιμετώπιζε ο καθένας ξεχωριστά τα όσα γίνονταν, για να καταλάβεις πως σχηματίστηκαν οι χαρακτήρες ως ενήλικες. Εδώ επειδή δε τους δείχνει ενήλικες, χάνεται η όλη αξία, και καταλήγει ως κάτι το  επαναλαμβανόμενο και περιττό. Άνετα το ΙΤ του 2017 μπορούσε να ήταν 1.30 ώρα αντί για 2.30, και θα της έκανε καλό σαν ταινίας αν ήταν πιο σύντομη. Πραγματικά κάποια στιγμή βαρέθηκα.

* Υπήρξαν κάποιες εντελώς αχρείαστες σεναριακές αλλαγές που δεν ωφελούν πουθενά. Για παράδειγμα πήραν σκηνές του μαυρούλη και τις βάλαν να τις παίξει ο χοντρούλης, κάνοντας τον μαυρούλη ψηλοκομπάρσο. Ή το άλλο που έβαλαν μια τελείως κλισέ στοιχειωμένη έπαυλη (φαίνεται και στο trailer) να αντικαταστήσει τους υπονόμους. Μια απ' τις καλύτερες σκηνές του original

εκεί που ο τρελιάρης με το σουγιά αντικρύζει το ΙΤ στη πραγματική του μορφή, που είναι και ο μόνος που έχει αυτή την εμπειρία

κόπηκε τελείως, και δεν έδωσε καν αυτή την ευχαρίστηση στο κοινό. Επίσης κόπηκε και η άλλη φοβερή σκηνή του original που

είναι συγκεντρωμένα όλα τα παιδιά στο δωμάτιο με τους ατμούς και περιμένουν το ΙΤ για να το αντιμετωπίσουν

.

* Τέλος έκαναν μεγάλο κακό στην εικόνα του ίδιου του ΙΤ. Μπορεί να έκαναν τον Pennywise με εφέ να κινείται περίεργα τρελιάρικα, αλλά η εικόνα που αποπνέει το ΙΤ σαν οντότητα, και σαν κίνδυνος έπαθε τεράστια βλάβη. Το ίδιο το ον το ΙΤ του 2017 δεν αποπνέει ούτε το δέος ούτε το μυστύριο του παλιού όντος. Και αυτό επειδή

Το έκαναν πολύ αδύναμο. Από πολύ νωρίς σου δίνει να καταλάβεις η ταινία του 2017 ότι το ΙΤ έχει σκοπό μόνο να τρομάξει τα παιδιά, και χάνεται η αίσθηση κινδύνου. Στο τέλος υποτίθεται ότι το ΙΤ πεθαίνει απ' το κακό του απ' την απογοήτευση επειδή δεν ήταν αρκετά... τρομακτικό. Δε κάνω πλάκα. Μόλις αντιλαμβάνεται ότι οι πρωταγωνιστές δεν το φοβούνται, σκάει και γίνεται κομμάτια. Ποιο ? το ΙΤ! Ο εξωγήινος υπερ-οργανισμός ο οποίος μπορεί να ελέγξει τηλεπαθητικά ανθρώπους και τους οδηγεί στη φωλιά του για να τραφεί. Σαν να λέμε ο Predator αποφάσισε να αυτοκτονήσει επειδή είδε τα θύματα του να του αντιστέκονται και έπαθε κατάθλιψη επειδή νιώθει άχρηστος σαν μπαμπούλας. Δηλαδή αντί να παρουσιάσουν ένα alien που δημιουργεί οράματα με κλόουν σε παιδιά για να τα προσελκύσει στη φωλιά του να τα φάει, σου δείχνει πως το ίδιο το ΙΤ εμφανίζεται στα παιδιά όχι για να τα φάει αλλά για να τα... τρομάξει και να τραφεί απ' το φόβο τους.  Ότι να ναι... Για την ακρίβεια η ταινία δε σου αφήνει καν στοιχεία ότι πρόκειται για ζωντανό alien υπεροργανισμό. Άνετα κάποιος που δεν έχει δει το original θα μπορούσε να υποθέσει ότι το ΙΤ του 2017 είναι κάποιο στοιχειό, πνεύμα, κτλπ.

TL;DR: Το IT του 2017 είναι μια ταινία με μεγαλύτερη διάρκεια απ' ότι θα έπρεπε, η οποία αν και έχει καλύτερα εφέ, έχει χάσει αυτά που έκαναν το original να ξεχωρίζει, και δίνει την εμπειρία μιας απλής κλισέ "περιπέτειας" περισσότερο αντί για horror movie, μιας και μόνο τρομακτική δε καταφέρνει να είναι.

Επεξ/σία από Alithinos
  • Like 3
Δημοσ.

Βασικα οταν μου βαζεις αστειακια σε ταινια -υποτιθεται- τρομου,ξενερωνω απειρα. Ειδικα αν αυτα τα αστειακια λεγονται ξανα και ξανα.

Ο τροπος της κινησης του It

καθως και των μορφων που επαιρνε

ηταν περα για περα "αστειος", γραφικος, παιδικος.

Ωρες ωρες ενιωθα οτι εβλεπα καποια μαυρη κωμωδια καμιας 20ετιας πισω.

Τελικα βαρεθηκαμε, κουρασε, ενω το τελος ηταν το κλασσικο "δεν ξερουμε πως να το κλεισουμε".

Καμια μα καμια σχεση με το κλασσικο. Ουτε οι φιλοι που δεν ειχαν δει το παλιο ευχαριστηθηκαν.

Ε κατα τ αλλα...περι ορεξεως!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως συνεχίζω να μην βλέπω κακό review και η βαθμολογία του είναι αρκετά υψηλή για horror movie, οποτε προφανώς και είναι περί ορέξεως η όλο το internet πληρώθηκε από τους παραγωγους or s'um...no offence Margarita :)

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα οταν μου βαζεις αστειακια σε ταινια -υποτιθεται- τρομου,ξενερωνω απειρα. Ειδικα αν αυτα τα αστειακια λεγονται ξανα και ξανα.

Ο τροπος της κινησης του It

καθως και των μορφων που επαιρνε

ηταν περα για περα "αστειος", γραφικος, παιδικος.

Ωρες ωρες ενιωθα οτι εβλεπα καποια μαυρη κωμωδια καμιας 20ετιας πισω.

Τελικα βαρεθηκαμε, κουρασε, ενω το τελος ηταν το κλασσικο "δεν ξερουμε πως να το κλεισουμε".

Καμια μα καμια σχεση με το κλασσικο. Ουτε οι φιλοι που δεν ειχαν δει το παλιο ευχαριστηθηκαν.

Ε κατα τ αλλα...περι ορεξεως!

Mιας και δεν έχω δει ούτε το παλιό, είχε διαφορά το τέλος τους ή και στο παλιό ήταν έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...