Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε ticket που άνοιξα, μου έγραψαν αυτό:

θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πέσουν άκυρα...

όσο αφορά το καλώδιο ρεύματος, παίρνει 3.5mm ή 4.0X1.7mm τελικά? επίσης, το καλώδιο ρεύματος, πόσα Amper θα πρέπει να δίνει? γιατί στο RPi3 αν βάλω κανένα καλώδιο της πλάκας που πήρα από το ebay με 1 ευρώ έχει θεματάκια ενώ με καλώδιο της Anker παίζει τζιτζί.

Στείλε ένα λινκ με το Anker αν μπορείς.

Δημοσ.

Στείλε ένα λινκ με το Anker αν μπορείς.

έχω παραγγείλει γύρω στα 3-4 πακετάκια των 5 καλωδίων. χθες παρήγγειλα ακόμα ένα από εδώ. όλα όσα έχω παραγγείλει τα έχω παραγγείλει από το ebay αλλά όχι από κάποιον συγκεκριμένο πωλητή αλλά από όποιον έχει τον καλύτερο λόγο κόστους / feedback.

αυτά τα καλώδια με έχουν σώσει κυριολεκτικά με το RPi καθώς με ότι άλλο δοκίμασα είχα πρόβλημα.

Δημοσ.

Στο link του GearBest πάρα κάτω έχει φωτογραφία που το συνδέει με τροφοδοτικό απο  sony  PSP που έχει 4.00χ1.7mm .

Πήρα ένα από εδώ   http://www.ebay.com/itm/391213497404

θες και 5 βολτ, 2Α ρευμα ομως ε!! Εγω ειχα παρει ενα κανονικό φορτιστη PSP απο το Buyincoins ενα φεγγαρι με 2-3€ και θα αξιοποιηθεί τωρα με χαρα!

Δημοσ.

παιδια για να του βάλουμε wifi κατι τετοιο θέλει ή λαθος καταλαβαινω; (δεν εχω ιδεα απο αυτα πρωτη φορα ασχολουμαι)...

http://www.aliexpress.com/store/product/wholesale-1pcs-NRF24L01-2-4GHz-Antenna-Wireless-Transceiver-Module-For-Microcontrollers-for-Orange-pi-plus-raspberry/615778_32438525253.html

Όχι, αυτό είναι απλά ένα transceiver module για επικοινωνία και μεταφορά δεδομένων μεταξύ μικροελεγκτών.

Δηλαδή με αυτό θα μπορούσες να έχεις αισθητήρες θερμοκρασίας συνδεδεμένους σε ένα μικροελεγκτή γύρω γύρω στο σπίτι σου και με το NRF24L01 να στέλνουν τα δεδομένα κάπου αλλού για επεξεργασία/αποθήκευση κλπ.

Για ίντερνετ μάλλον ένα απλό usb stick θα κάνει δουλειά, αλλά καλού κακού τσέκαρε αν το λειτουργικό που θα του βάλεις το υποστηρίζει (αν θα έχει τους drivers από μόνο του δηλαδή).

Υπάρχει συνήθως λίστα με δοκιμασμένες συσκευές για την κάθε διανομή να διαλέξεις και να μη φας άκυρο.

• Like 1
Δημοσ.

θες και 5 βολτ, 2Α ρευμα ομως ε!! Εγω ειχα παρει ενα κανονικό φορτιστη PSP απο το Buyincoins ενα φεγγαρι με 2-3€ και θα αξιοποιηθεί τωρα με χαρα!

σωστός ο παίχτης!!! βρήκα εδώ. προσοχή στο ότι έβαλα το πρώτο που βρήκα χωρίς να κάνω έρευνα αγοράς!!!

• Like 1
Δημοσ.

θα συνεργαστεί  με τον φορτιστή του Tablet .   

• Like 1
Δημοσ.

έχω παραγγείλει γύρω στα 3-4 πακετάκια των 5 καλωδίων. χθες παρήγγειλα ακόμα ένα από εδώ. όλα όσα έχω παραγγείλει τα έχω παραγγείλει από το ebay αλλά όχι από κάποιον συγκεκριμένο πωλητή αλλά από όποιον έχει τον καλύτερο λόγο κόστους / feedback.

αυτά τα καλώδια με έχουν σώσει κυριολεκτικά με το RPi καθώς με ότι άλλο δοκίμασα είχα πρόβλημα.

Τέτοιο πακετάκι έχω πάρει και εγώ, αλλά αφού το Orange pi δεν παίρνει ρεύμα από το micro usb

Νόμιζα ότι πήρες καλώδιο Anker με καρφακι.

Δημοσ.

H αλλιώς ένας αντάπτορας σαν και αυτόν είναι καλή λύση για όποιον έχει ενιαίο τροφοδοτικό micro usb (χωρίς θυλυκό type-A) http://www.ebay.com/itm/DC-4mm-Power-Jack-Plug-Male-to-Micro-Female-USB-Charger-Cable-Convertor-Adapter-/400784085354?hash=item5d5097d16a:g:jooAAMXQVERS1Rqe

φυσικά αν προσθέσεις το κόστος του προϊόντος με αυτό αυτό των μεταφορικών βγαίνει 3+ ευρώ το οποίο σημαίνει ότι είναι εντελώς ασύμφορο καθώς με 3 ευρώ αγοράζεις ολόκληρο φορτιστή PSP και σου μένει και το ενιαίο τροφοδοτικό micro usb που λες.

Δημοσ.

Έχετε βρει θήκες στο eBay? Μόνο μια έχω βρει εγώ αλλά δεν μου άρεσε πολύ. Στο Ali έχει περισσότερη ποικιλία αλλά δεν έχω αγοράσει ποτέ και δεν έχω βάλει κάρτα. Επίσης επειδή διαβάζω ότι ζεστένεται λίγο, έχετε βρει κανένα mod για fan? Πως του παρέχουν ρεύμα?

Δημοσ.

Μπορείς να του δώσεις ρεύμα και από το 40pin header. Τσάμπα με ένα παλιό USB καλώδιο..

It is also possible to power the device via GPIO pin header: connect +5V to either pin 2 or 4 (both are connected to DCIN test point) and GND to pin 6.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να του δώσεις ρεύμα και από το 40pin header. Τσάμπα με ένα παλιό USB καλώδιο..

It is also possible to power the device via GPIO pin header: connect +5V to either pin 2 or 4 (both are connected to DCIN test point) and GND to pin 6.

Χμμ αυτο δεν κατάλαβα ακριβώς πως γίνεται, τι USB καλώδιο εννοείς;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Χμμ αυτο δεν κατάλαβα ακριβώς πως γίνεται, τι USB καλώδιο εννοείς;

Ευχαριστώ

φαντάζομαι θα παίρνεις ένα καλώδιο USB που θα μπαίνει από την μία σε φορτιστή 5V 2A και από την άλλη θα είναι όπως να 'ναι επειδή ακριβώς θα το κόψουμε. Αφού το κόβουμε, πιάνουμε τα δύο καλώδια που είναι υπεύθυνα για την μεταφορά ρεύματος (κόκκινο και μαύρο???) και τα βάζουμε στα αντίστοιχα pin του OrangePi.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...