Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οπότε χλωμό και ή κάρτα μνήμης που έχω ... είχα υπολογίσει να χρησιμοποιησω μία Samsung Evo Plus 32gb που είναι αφημενη στο συρταρι.

Εμένα με μια 32αρα Kingston class 10 μου τρέξανε και τα 3 λογισμικά που έγραψα πιο πάνω!

• Like 1
  • Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εδω δε βαζουν ρε παιχτη τα images μαζεμενα (1-2-3-4, οσα δουλευουν καρφι τελος παντων) που χρησιμοποιησαν καποιοι για να παιδευτουν και οι υπολοιποι θα μας πουν ποιες καρτες μνημης δουλευουν; :P εγω προσωπικά θα παρω παντως μια sandisk 16 gb το απογευμα και περιμενω μεσα στην εβδομάδα τη θήκη για να το στήσω σιγα σιγα

πως σκευτεσαι να το αξιοποιήσεις? mediaplayer? android ? κάποια linux διανομή?

Δημοσ.

Εγώ ξενέρωσα, γιατί νόμιζα είχα σωστό barrel connector και ενώ έκαψα το diet pi image στην κάρτα, έβαλα όλα τα άλλα καλώδια και ήμουν έτοιμος, είδα ότι δεν κάνει τελικά. Με βλέπω να ψάχνω ότι παλιό φορτιστή έχω να βρω έναν connector σωστού μεγέθους να φτιάξω ένα καλώδιο.

• Like 1
Δημοσ.

κανε οτι και εγω.

κοψε ενα παλιο usb (αποκλειετε να μην εχεις spare) και με κολιτηρι το κοκκινο καλωδιο στο 2 και το μαυριο στο 6 στα pin και ready με τροφοδοσια από φορτιστή κινητού.

γιατι diet pi και οχι raspbian πχ? πως σκοπεύεις να το αξιοποιήσεις? 

Δημοσ.

Ξεκινάει απόλυτα minimal, με υποστήριξη ramlog.

Η χρήση του θα είναι μάλλον ότι ήταν να είναι το banana pi μου πριν τα capital controls (που δεν μπορούσα να αγοράζω υλικά από Κίνα και το έκανα NAS), server για home automation με πολλά esp8266 διάσπαρτα (τα οποία δεν θα κάνουν τίποτα παραπάνω από το να λαμβάνουν/στέλνουν δεδομένα και να ανοιγοκλείνουν ρελεδάκια, όχι φαντεζί κώδικας εκεί). Node red για τα flows, MQTT ως πρωτόκολλο, μάλλον nginx κι όχι apache, στην βάση θα το δω (αν και για αυτό θέλω το ramlog για να μην διαλυθεί η SD card από τις συνεχείς εγγραφές), γενικά όρεξη να έχω και χρόνο να ασχοληθώ και θα το συνεχίσω. Αν όχι θα δω μην παίζει τουλάχιστον κάποιο έτοιμο να γλυτώσω την χαμαλοδουλειά (πχ openhab).

Αν δεν τραβήξει το γυρνάω σε retro, ψήθηκα με τις arcade καμπίνες.

• Like 1
Δημοσ.

πως σκευτεσαι να το αξιοποιήσεις? mediaplayer? android ? κάποια linux διανομή?

Σιγουρα οχι android. Οποτε ειτε καποια Linux διανομή να τα ψιλό μάθω κιόλας ειτε retropie για τον emulator που εχει (;)

Για media player εχω htpc με win8

• Like 1
Δημοσ.

Σιγουρα οχι android. Οποτε ειτε καποια Linux διανομή να τα ψιλό μάθω κιόλας ειτε retropie για τον emulator που εχει ( ;)

Για media player εχω htpc με win8

θα σου έλεγα να του δώσεις μια ευκαιρία με το Kodi σαν mediaplayer σε μια δευτερη sd και ας εχεις htpc.. οτι βοήθεια θελήσεις για το kodi openelec μη διστασεις να μου στείλεις Pm

το retropie αξιζει αν εχεις μεράκι και ασχοληθείς με καμπίνες και κουμπιά αλλα σε προϊδεάζω οτι εχει ένα κόστος 400 ευρώ περίπου στο σύνολο 

Υπάρχει κάποια linux διανομή που να μοιάζει στη linux Mint ? 

ubuntu ? raspbian? armbian?

η βαση ιδια ειναι το γραφικο αλλαζει στο οποιο βαζεις εσυ οτι θες.,.. νομιζω τα mint εχουν kde.. ε βαλε raspbian px και περνα του to kde 

• Like 1
Δημοσ.

Ubuntu είναι όντως, το raspbian είναι κομπλέ ? Εκμεταλλεύεται πλήρως τη συσκευή (πχ HW Acceleration) ?  

Δημοσ.

Ubuntu είναι όντως, το raspbian είναι κομπλέ ? Εκμεταλλεύεται πλήρως τη συσκευή (πχ HW Acceleration) ?  

δεν γνωρίζω φιλε μου πως συμπεριφερετε στο orange pi.

το raspbian το εχω στο raspberry το οποίο το έχω για torrentadiko και cloudbox 

το hw acceleration φαντάζομαι θα το θες για ταινίες σειρές σωστά? θεωρω δεν θα εχει θεμα γτ είναι  έκδοση Unix αν λείπει κάτι  απλα θα το προσθετεις απο τα πακέτα φανταζομαι

Δημοσ.

Εχει δοκιμάσει κάποιος αυτην ή αυτήν την μνήμη; ΕΙμαι αναμεσα στις δύο και προσπαθώ να δικαιολογήσω τη διαφορά για να παραγγείλω σήμερα... Βασικά δε με νοιάζει τοσο η ταχυτητα όσο να δουλευει 100%. Αναγκαστικά απο e-shop λόγω κοντινου καταστηματος και άμεσης διαθεσιμότητας/παραδοσης.

Δημοσ.

Εχει δοκιμάσει κάποιος αυτην ή αυτήν την μνήμη; ΕΙμαι αναμεσα στις δύο και προσπαθώ να δικαιολογήσω τη διαφορά για να παραγγείλω σήμερα... Βασικά δε με νοιάζει τοσο η ταχυτητα όσο να δουλευει 100%. Αναγκαστικά απο e-shop λόγω κοντινου καταστηματος και άμεσης διαθεσιμότητας/παραδοσης.

Σήμερα παρέλαβα την Kingston. Δεν την δοκίμασα ακόμα, αν θέλεις περιμένεις 2-3μέρες να την τεστάρω αν δουλεύει και σου λέω.

Δημοσ.

το δοκιμασε/αγορασε κανεις ; μου ηρθαν σημερα και λιγο που δοκιμασα και δεν χωρανε!

Δημοσ.

εγω τι να πω που πηρα λαθος θηκη; ειχε δωθει ενα λινκ απο αλι πιο πανω πατησα και δεν ειδα οτι ηταν για το orange pi 2 plus την πηρα και εφαγα την πατατα...

ξενερωσα και τα παρατησα όλα σε μια γωνία...

Δημοσ.

το δοκιμασε/αγορασε κανεις ; μου ηρθαν σημερα και λιγο που δοκιμασα και δεν χωρανε!

Τα πήρα και εγώ και δεν κάνουν! Θέλει 4.1mm και αυτά είναι 3.5mm...

Sorry που θα το πω αλλά αυτά παθαίνεις όταν ακολουθάς σαν πρόβατο ότι σου ποστάρει ο κάθε ένας εδώ μέσα

(Την πάτησα και εγώ οπότε μην το πάρεις προσωπικά)

Καταλαβαίνω ότι ο φίλος είχε την καλή διάθεση να βοηθήσει αλλά μόνο αυτό που δεν πέτυχε.

Τεσπα, αυτά από μένα...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...