Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3gb θα εχει η gtx1050

οχι η 1060 θα βγει σε 2 εκδοσεις, μια με 3gb και μια με 6. Το θεμα ομως ειναι πως η 3gb εκδοση θα υστερει και σε αλλα περα απο την vram σε σχεση με την 6gb εκδοση

• Like 1
Δημοσ.

The list price, also known as the manufacturer's suggested retail price (MSRP), or the recommended retail price (RRP), of a product is the price at which the manufacturer recommends that the retailer sell the product

άρα είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής από τον κατασκευαστή , λιανική ειναι μετά φόρων

Οχι στην Αμερικη.

Δημοσ.

Το MSRP ειναι καθαρα τακτικη marketing για να ψαρωσει ο κοσμος και να νομιζει οτι η καρτα ειναι φθηνη.Γιαυτο και αρκετες φορες και στο insomnia διαβαζουμε(απο ατομα που δεν γνωριζουν)οτι πχ 149$της Rx 470 να ειναι 149ευρω,κατι που προφανως δεν ισχυει.

Και 210ευρω να την δουμε την εν λογω καρτα εμενα ως τωρα δεν με εχει εντυπωσιασει τιποτα απο Amd μερια. Πιο πολυ καλο ειναι που πεφτουν οι τιμες στις τωρινες καρτες Amd και υπαρχουν πολλες προσφορες σε used(καλη ωρα R9 390 στα λεφτα αυτα ή Gtx 970)παρα οτι ειναι κατι που κανει ουαου.

Τσαμπα ο ολος ενθουσιασμος και χαρα για μια απο τα ιδια κοινως.

Δημοσ.
αυτο το πραγμα με τις τιμες ποσο ξενερωτικο. στην αρχη ελεγαν rx 480 στα 200$ και στην ελλαδα η πιο φτηνη ειναι 299€ δηλαδη τραγικο.

Απλα να πουμε οτι 200$ προ φπα ελεγαν για την 4gb η οποια δεν βρισκεται πλεον πουθενα. Στην ελλαδα ηρθαν απ την αρχη μονο 8αρες.

Δημοσ.

Οχι γιατι η τιμολογηση δεν γινεται βασει τεχνολογικης ανωτεροτητας αλλα βασει τιμων απο την κατασκευαστρια εταιρια. Επομενως οι τιμες της RX 470 θα πρεπει να ειναι μαξιμουμ στα 200 ευρω εδω στην Ελλαδα αναλογως την υλοποιηση απο την καθε εταιρια ,Sapphire,Gigabyte, εφοσον Αμρικη η τιμη της θα ειναι κατω η περιπου στα 150 δολλαρια.

Η R9 380Χ ειχε οσο ειχε γιατι ειχε διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη η AMD περσι,τωρα μιλαμε με αλλα δεδομενα ,εφοσον η εταιρια δεσμευτηκε να βγαλει πολυ καλυτερες καρτες με λιγοτερες απαιτησεις σε ρευμα,σε φτηνοτερες τιμες απο ποτε. Και ετσι εκανε,γιατι στην Αμερικη τοσο βρισκεις την RX480 αναλογα την υλοποιηση απο 200 δολλαρια μεχρι 230.

Φίλε μου καλά τα λες κ όλοι αυτό  περιμεναμε , αλλά πως εξηγεις την τιμη της 480(απο $239 δηλαδη 208 ευρω να ξεκιναει απο 300)?Και είμαι σιγουρος πως οι τιμες στις custom υλοποιησεις αντι να κατεβουν θα ανεβουν...Μακαρι να βγω ψεύτης αλλά περιμενω την 470 τουλαχιστον στα 250...

• Like 1
Δημοσ.
Φίλε μου καλά τα λες κ όλοι αυτό  περιμεναμε , αλλά πως εξηγεις την τιμη της 480(απο $239 δηλαδη 208 ευρω να ξεκιναει απο 300)?Και είμαι σιγουρος πως οι τιμες στις custom υλοποιησεις αντι να κατεβουν θα ανεβουν...Μακαρι να βγω ψεύτης αλλά περιμενω την 470 τουλαχιστον στα 250...

+24% ΦΠΑ = 260, κέρδος δεν θα έχει? Τι κέρδος δηλαδή, ψιχουλα, βγάλε εφορία, κάνα 10ρικο.

Δημοσ.

ξεκινάει απο περίπου 223 ευρώ.  τελειώνει στα 300... αλλα ναι πιστεύω πως το ψιλομαμάνε στην Ευρώπη με τις τιμές... καλά η Ελλάδα ειναι ψωροκώσταινα αλλά αυτοί με τόσες εισαγωγές δεν δικαιολογούνται (βέβαια θα μου πεις και τα μεροκάματα του μέσου πολίτη είναι αρκετά μεγαλύτερα ) αλλά το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ που μια χαρά βρίσκεις 199$ rx 480

https://www.overclockers.co.uk/xfx-radeon-rx-480-core-edition-4096mb-gddr5-pci-express-graphics-card-sold-out-gx-239-xf.html

Δημοσ.

Υπαρχει ειδικο θεμα για τις νεες καρτες γραφικων ειτε στο insomnia ειτε σε αλλα site. Οποιος του ριχνει μια ματια μια στο τοσο γνωριζει πανω κατω τι παιζει με διαθεσιμοτητα/τιμες/επιδοσεις προ καιρου,δεν περιμενει να ανεβει μια ειδηση για να δει τι παιζει.

Και για την Rx 480 στην αλλη ειδηση ολοι λεγανε τα καλυτερα γιατι περιμεναν τιμες κατω των 300ευρω αλλα για αλλη μια φορα προσγειωθηκαν αποτομα.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=rx+480

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=r9+390

Ακριβοτερη η Rx480(και reference)απο την R9 390.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει ειδικο θεμα για τις νεες καρτες γραφικων ειτε στο insomnia ειτε σε αλλα site. Οποιος του ριχνει μια ματια μια στο τοσο γνωριζει πανω κατω τι παιζει με διαθεσιμοτητα/τιμες/επιδοσεις προ καιρου,δεν περιμενει να ανεβει μια ειδηση για να δει τι παιζει.

Και για την Rx 480 στην αλλη ειδηση ολοι λεγανε τα καλυτερα γιατι περιμεναν τιμες κατω των 300ευρω αλλα για αλλη μια φορα προσγειωθηκαν αποτομα.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=rx+480

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=r9+390

Ακριβοτερη η Rx480(και reference)απο την R9 390.

Πρέπει να ειναι ή άσχετοι αυτοί ή μωρά παιδιά

γιατι στην ελλάδα ΟΛΑ είναι ακριβότερα

μια GTX 1080 ας πούμε κάνει 800 ευρώ 

Πόσο μυαλό θέλει δηλαδή για να καταλάβει κάποιος ότι κάθε καρτα (όχι μονο η RX 480 αλλά κ-ά-θ-ε κάρτα κ-α-θ-ε μάρκας και γενικά κ-α-θ-ε εισαγωγή)

θα περάσει απο +24% ΦΠΑ +10% φόρους του πωλητή +κέρδος + έξοδα αποστολής.

δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσο αφορά την ελκυστικότητα της τιμής σε σχέση με το εξωτερικό αφού ΟΛΕΣ οι τιμές στην ελλάδα ειναι ακριβότερες

Ας δούμε πχ αμερική

Μια RX 480 8GB 329$

Mia GTX 1080 699$ 

Για να δούμε την διαφορά τους: 699/329 =  2,124

H GTX 1080 έχει παραπάνω απο διπλάσια τιμή δηλαδή συγκεκριμένα 2.1 φορές μεγαλύτερη

Για να δούμε τιμές ελλάδας

RX 480 8GB = 299 ευρώ

η φθηνότερη GTX 1080 στην Ελλάδα έχει 770 ευρώ (μια palit όλες οι υπόλοιπες είναι στα 800)

770 / 299 = 2,57!!!!!!!

Άρα στην ελλάδα η GTX 1080 έχει παραπάνω απο διπλάσια τιμή συγκριτικά με την RX 480!! ή με άλλα λόγια η διαφορά της τιμής ειναι ακόμη καλύτερη σε σχεση με ΗΠΑ υπερ της RX 480

Γιαυτό πιστεύω πως θα πρέπει να είναι ή παιδάκια ή άσχετοι αυτοί που στενοχωριούνται για την τιμή της κάρτας.

Δεν γίνετε να συγκρίνουμε την ελληνική τιμή μιας Χ κάρτας με την αμερικάνική μιας Υ ή θα συγκρίνουμε και τις δύο με τιμές Ελλάδας ή και τις δύο με τιμές Αμερικής. τέλος. 

θα έπρεπε να είναι φθηνότερη; ΝΑΙ κανένας δεν θα έλεγε όχι στην όποια έκπτωση.... αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει μαζικά να κράζετε τα μαγαζιά για τις τιμές και να τους βομβαρδίζετε με παραπονετικά email

αλλιώς θα συνεχίζουν να κοστολογούν πανάκριβα ΟΧΙ μόνο την RX αλλά ΟΛΕΣ τις καινούργιες κάρτες. 

Επεξ/σία από Mr_Muscle
  • Like 2
Δημοσ.

αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει μαζικά να κράζετε τα μαγαζιά για τις τιμές και να τους βομβαρδίζετε με παραπονετικά email

αλλιώς θα συνεχίζουν να κοστολογούν πανάκριβα ΟΧΙ μόνο την RX αλλά ΟΛΕΣ τις καινούργιες κάρτες. 

Τι?? :rolleyes:  :rolleyes:

Δημοσ.

Για να λέμε την σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα είναι απαράδεκτο να κοστίζει 300 ευρώ στην Ελλάδα η RX 480 καταρχήν το ένα δολάριο δεν είναι ένα ευρώ είναι ποιο χαμηλά άρα 200 δολάρια περίπου 180 ευρώ και στην Αμερική υπάρχει ΦΠΑ και είναι είδη στα 200 δολλαρια μέσα και το κέρδος και όλα είναι τελική τιμή όποτε στην Ελλάδα θα έπρεπε να κοστίζει άντε το πολύ με χίλια ζόρια 200 ευρώ και ούτε ένα σεντ παραπανο !!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Για να λέμε την σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα είναι απαράδεκτο να κοστίζει 300 ευρώ στην Ελλάδα η RX 480 καταρχήν το ένα δολάριο δεν είναι ένα ευρώ είναι ποιο χαμηλά άρα 200 δολάρια περίπου 180 ευρώ και στην Αμερική υπάρχει ΦΠΑ και είναι είδη στα 200 δολλαρια μέσα και το κέρδος και όλα είναι τελική τιμή όποτε στην Ελλάδα θα έπρεπε να κοστίζει άντε το πολύ με χίλια ζόρια 200 ευρώ και ούτε ένα σεντ παραπανο !!!!!!!

Εισαι εκτως θεματος αγαπητε δυστηχως και παλι πας να βγαλεις τις τιμες των καρτων με τροπο μπακαλικο ή το κανεις επιτηδες(επειδη εχει ηδη αναφερθει)για να τραβηξεις βλεματα. Επισης συγκρινεις ανομοια πραγματα και τα εχεις κανει σαλατα. 200δολλαρια εχει η Rx 480 4gb και 300ευρω στην Ελλαδα εχει η Rx 480 8gb....Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Δημοσ.

Εφοσον λεει η AMD 150 δολλαρια εμεις για να ειμαστε αυστηροι ,ας τα κανουμε ευρω, μαζι με το ΦΠΑ παει 186 ευρω και εγω ειπα κοντα στα 210 ευρω, που ειναι ρεαλιστικο ,για την RX470. :)

Το εξηγω οτι εχουμε εμπορους απατεωνες που λογω εμπειριας σαν καταναλωτης ξερω οτι παντα σε νεα προιοντα εχουν τσιμπημενες τις τιμες για να πιασουν τους ανυπομονους, που εχουν μια οικονομικη ανεση, για να τους τα παρουν προκαταβολικα.Αφου αυτους παντα ''τους εχουν'' γιατι να μην τους χρεωσουν περισσοτερο,ενω οσοι μπορουν να περιμενουν θα αγορασουν σε καλυτερες τιμες αλλα μετα απο 2-3 μηνες.Ενταξει δεν με νοιαζει προσωπικα,δεν αρχιζει και τελειωνει η ζωη μου με μια καρτα γραφικων,εχω και αλλα πιο δημιουργικα πραγματα να κανω απο το gaming.

Το MSRP ειναι καθαρα τακτικη marketing για να ψαρωσει ο κοσμος και να νομιζει οτι η καρτα ειναι φθηνη.Γιαυτο και αρκετες φορες και στο insomnia διαβαζουμε(απο ατομα που δεν γνωριζουν)οτι πχ 149$της Rx 470 να ειναι 149ευρω,κατι που προφανως δεν ισχυει.

Και 210ευρω να την δουμε την εν λογω καρτα εμενα ως τωρα δεν με εχει εντυπωσιασει τιποτα απο Amd μερια. Πιο πολυ καλο ειναι που πεφτουν οι τιμες στις τωρινες καρτες Amd και υπαρχουν πολλες προσφορες σε used(καλη ωρα R9 390 στα λεφτα αυτα ή Gtx 970)παρα οτι ειναι κατι που κανει ουαου.

Τσαμπα ο ολος ενθουσιασμος και χαρα για μια απο τα ιδια κοινως.

Εξαρταται για ποιο κοινο μιλαμε. Αρχικα ειχε ξακαθαριστει οτι αυτες οι RX 460,470,480 ειναι για mainstream. Σε αυτον τον τομεα που η Nvidia εχει μεχρι στιγμης τις 950/960/970 η AMD τις ξεπερναει και ειδικα στους dx12 τιτλους και ακομη περισσοτερο στις καρτες μεχρι RX470 που ειναι η συντριπτικη μαζα των gamers. Αρα δεν συμφερει η αγορα μιας gtx970 εγω δεν θα την επαιρνα προσωπικα ουτε στα 200 μεταχειρισμενη εφοσον θα παρω ολοκαινουργια καρτα (RX480) σε καλυτερες τιμες με μεγαλη διαφορα απο οταν βγηκε η gtx 970 και με καλυτερες επιδοσεις απο την gtx 970. Γιατι να παρω μεταχειρισμενο υλικο,για 50 ευρω διαφορα? (Αν ανηκω στην κατηγορια αυτη. Προσωπικα θελω την rx470,αλλα σου λεω γιατι διαφωνω.  Η gtx970 οταν ειχε πρωτοερθει,κοστιζε μεχρι και πανω απο 400 ευρω,εδω ενας φιλος στο ινσομνια,μου ειπε οτι την αγορασε περσι τον Μαιο νομιζω,405 ευρω μια που ειχε.  Και τωρα παιρνει καποιος την RX480 που ειναι καλυτερη στα 300 και σε λιγους μηνες ακομη πιο φτηνα.)

Συν οτι αποδεδεiγμενα με τον χρονο η nvidia ριχνει την αποδοση των παλιοτερων καρτων της η απλα αδιαφορει,για να αναγκασει τους τυφλους οπαδους να πανε να τα χωσουν για καινουργιο υλικο,οπως εχει αποδειξει video με δειγμα 20 games,οχι ενα και δυο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχυουν 100% τα παραπανω που γραφεις και ασε με να σε διορθωσω με βαση προσωπικης πειρας.Το φθινοπωρο του 2014 που ειχαμε μεγαλη διαθεσιμοτητα των gtx 970 καρτων,η φθηνοτερη gtx 970 της αγορας(για οσους προλαβαν)ηταν η Zotac gtx 970 απο Digital master με δωρεαν μεταφορικα στα 330-332ευρω.Η gigabyte η απλη ειχε τιμη στα 360περιπου ευρω και η G1 400ευρω(την ιδια περιοδο εδινε και δωρο ενα κουπονι παιχνιδιου προσφορας Ubisoft αξιας 30ευρω αρα η απλη gigabyte πηγαινε και αυτη στα ιδια λεφτα).

Αρα για τις 400αρες+που γραφεις,ή για τον φιλο σου για περυσι δεν ισχυουν ουτε για πλακα ασχετως τι υλοποιηση θελει να αγορασει ο καθενας.

Επισης να θυμησω οτι απο το 2014 μεχρι και σημερα η καρτα αυτη παρολο το κραξιμο που εφαγε εχει και την χαμηλη καταναλωση που μετα απο 2τουλαχιστον χρονια ειδαμε την Amd να βγαζει κατι παρομοι,και σε 1080p(που για εκει προοριζοταν η καρτα ουτως ή αλλως)εβγαλε ανετα 2χρονακια με ρυθμισεις παιχνιδιων high με ultra(αναλογα τον τιτλο)με ικανοποιητικα fps. Και το δημοφιλες overwatch το σηκωνει ολα στα ultra και το Doom και το Dark Souls 3 και φυσικα και ολα τα υπολοιπα παιχνιδια του 2016 και απο το 2017 και μετα αν αρχισουν να πεφτουν οι ρυθμισεις που και παλι θα ειναι μια χαρα.

Αλλωστε εχει μεγαλη διαφορα αυτο που γραφεις γιατι εγω μιλαω για 200περιπου ευρω τιμη R9 390 8gbvram used μεν(με εγγυηση βεβαια πανω απο 1.5χρονο)με Rx 480 που στην παρουσα φαση η reference κιολας κοστιζει 300+ευρω.

Αρα τα 100ευρω τουλαχιστον διαφορα για την 480 δεν τα λες και λιγα χρηματα,ανεξαρτητου αν ειναι καποιος υπερ ή κατα των μτχ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...