stefa_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Πριν απο 2-3 βδομαδες εβαλα καινουργια τηλεφωνικη συνδεση για πρωτη φορα στο σπιτι μου το οποιο ειναι μονοκατοικια 10 ετιας, οπως επισης μου εβαλαν και 3 κολωνες για να φτασει το καλωδιο. Μενω περιπου 1km απο το κεντρο του οτε. Eνω κλειδωνω στα 16000 και κατι με το speedport entry 2i, η ταχυτητα κατεβασματος ειναι απελπιστικα αργη. Τις περισσοτερες ωρες της μερας κατεβαζω μεταξυ 350kb/s με 550kb/s. Καποιες ωρες αν με λυπηθει ο θεος μπορει να κατεβαζω με 1,84mb/s σταθερα επι 1 ωρα. Τις υπολοιπες απλα παιρνει σιγα σιγα την κατηφορα μεχρι να σερνεται. Π.χ : 12:00μμ = 1,84 mb/s 13:00μμ = 1 mb/s 14:00 - 17 :00 = 700kb/s 17:00 - 22:00 = 300-400kb/s 23:00 και μετα ξεκιναει η ανοδος. Μετα τις 1 τα μεσανυχτα πιανει φουλ μεχρι το πρωι. Εχω δοκιμασει διαφορα τηλ καλωδια, αλλο ρουτερ, ολες τις πριζες του σπιτιου. Εχω VoIP τηλεφωνια, και με το τηλεφωνο κουμπωμενο στο ρουτερ ή οχι, το ιδιο αποτελεσμα. Eδω και τα στατιστικα της γραμμης που κατα τη γνωμη μου δεν δικαιολογουν τετοια χαμηλη ταχυτητα. (δεν κανει αποσυνδεσεις, η τελευταια αποσυνδεση ηταν πριν απο 63 ωρες, οταν εκανα δηλαδη επανεκκινηση το ρουτερ)
turbat0s Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Σε ποια περιοχή είσαι? Μικρό διαθέσιμο bandwith πιθανόν, οπότε τις ώρες αιχμής μοιράζεται σε πολύ κόσμο?
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 αν οι δοκιμες ειναι με καλωδιο και καθε μερα παιζεις καλα μονο τις ωρες ΜΗ αιχμης τοτε ειναι πιτα το dslam.αν δηλαδη μετα τις 00¨00 01¨00 το βραδυ μεχρι τις 7 8 το πρωι παιζεις σφαιρα τοτε πιταρει το dslam σου .και λογικα δεν θα εισαι μονο εσυ.
stefa_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μενω σε παραλιακη τουριστικη περιοχη στην πιερια. Το εχω σκεφτει αυτο το ενδεχομενο, αλλα αν σκεφτειτε οτι το 95% των κτηριων στην περιοχη μου ειναι ξενοδοχεια (αρα και 1 adsl συνδεση ανα κτηριο σε σχεση πχ με 10 συνδεσεις αν ηταν πολυκατοικια) δεν θα επρεπε να μπουκωνει τοσο. Και η καμπινα ειναι σχεδον ολοκαινουργια, μοιαζει με αυτες των vdsl. Ασχετο αλλα το εχω απορια, γινεται σε περιοχη με μη καλυψη vdsl καποιος να εχει vdsl ?? Μου ειπε ο τεχνικος οτι μια μεγαλη ξενοδοχειακη εγκατασταση εδω κοντα εχει vdsl και οντως οταν συνδεθηκα ασυρματα ανεβαζα με ... 500kb/s!! @Poulinos ενας γειτονας δεν εχει παρομοιο θεμα, αλλα κλειδωνει στα 10mbit υστερα απο αιτημα νομιζω του τεχνικου του γιατι αυτος δεν σκαμπαζει και πολλα απο τεχνολογια, ισως γιαυτο το λογο (χαμηλοτερη ταχυτητα αρα και πιο σταθερη συνδεση) ?
turbat0s Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Ασχετο αλλα το εχω απορια, γινεται σε περιοχη με μη καλυψη vdsl καποιος να εχει vdsl ?? Μου ειπε ο τεχνικος οτι μια μεγαλη ξενοδοχειακη εγκατασταση εδω κοντα εχει vdsl και οντως οταν συνδεθηκα ασυρματα ανεβαζα με ... 500kb/s!! Ε εντάξει δεν είναι και καμιά τρομερή ταχύτητα για vdsl...
CheOnWeb Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Ε εντάξει δεν είναι και καμιά τρομερή ταχύτητα για vdsl... Μια χαρά είναι. Μια VDSL με 5Mbps upload, ανεβάζει θεωρητικά μέχρι 625Kbps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 αν οι δοκιμες ειναι με καλωδιο Επειδή δεν νομίζω ότι διευκρινίζεται αυτό, παίζει ενσύρματα ή ασύρματα το PC/laptop με το router?
turbat0s Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μια χαρά είναι. Μια VDSL με 5Mbps upload, ανεβάζει θεωρητικά μέχρι 625Kbps. Δίκιο έχεις, λάθος μου!
stefa_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Επειδή δεν νομίζω ότι διευκρινίζεται αυτό, παίζει ενσύρματα ή ασύρματα το PC/laptop με το router? Το εχω δοκιμασει και με τους 2 τροπους φυσικα, ακομα και με ενα παλιο ρουτερ που ειχα. Ιδια ταχυτητα κλειδωματος στο αλλο ρουτερ, αργο κατεβασμα το ιδιο. Το upload παντα ειναι οκ, κυμαινεται μεταξυ 90 - 110 ολες τις ωρες. Τωρα δεν ξερω τι παιζει με το ote fon μιας και αν δεν ερθει ο πρωτος λογαριασμος να παρω τον κωδικο για να ενεργοποιησω τις ψηφιακες ευκολιες δεν απενεργοποιειται, μιας και προσωπικα μου ειναι αχρηστο. Λενε οτι μεχρι 100kb/s δινει στους επισκεπτες, αλλα επειδη εχω βαλει το σημα του ρουτερ στο 40% ισως να συνδεεται καποιος απο μακρια και κατα καποιο τροπο να επιβαρυνει το ρουτερ και να εχει αντικτυπο στην ταχυτητα ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Τότε αν κρίνω από τις ώρες που έχεις γράψει στο αρχικό post, είναι πίτα το DSLAM στις ώρες αιχμής..
stefa_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Τότε αν κρίνω από τις ώρες που έχεις γράψει στο αρχικό post, είναι πίτα το DSLAM στις ώρες αιχμής.. Η καμπινα παντως οταν περναω απο κει βουηζει σαν καυστηρας απο τους ανεμιστηρες. Ισως ειναι σημαδι οτι ειναι πιτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δεν έχει σχέση αυτό, όλες έτσι κάνουν
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Η καμπινα παντως οταν περναω απο κει βουηζει σαν καυστηρας απο τους ανεμιστηρες. Ισως ειναι σημαδι οτι ειναι πιτα. αυτο ειναι λογο θερμοκρασιας που ειναι καλοκαιρι.φυσιολογικο. Ε εντάξει δεν είναι και καμιά τρομερή ταχύτητα για vdsl... ανεβασμα οχι κατεβασμα. Μενω σε παραλιακη τουριστικη περιοχη στην πιερια. Το εχω σκεφτει αυτο το ενδεχομενο, αλλα αν σκεφτειτε οτι το 95% των κτηριων στην περιοχη μου ειναι ξενοδοχεια (αρα και 1 adsl συνδεση ανα κτηριο σε σχεση πχ με 10 συνδεσεις αν ηταν πολυκατοικια) δεν θα επρεπε να μπουκωνει τοσο. Και η καμπινα ειναι σχεδον ολοκαινουργια, μοιαζει με αυτες των vdsl. Ασχετο αλλα το εχω απορια, γινεται σε περιοχη με μη καλυψη vdsl καποιος να εχει vdsl ?? Μου ειπε ο τεχνικος οτι μια μεγαλη ξενοδοχειακη εγκατασταση εδω κοντα εχει vdsl και οντως οταν συνδεθηκα ασυρματα ανεβαζα με ... 500kb/s!! @Poulinos ενας γειτονας δεν εχει παρομοιο θεμα, αλλα κλειδωνει στα 10mbit υστερα απο αιτημα νομιζω του τεχνικου του γιατι αυτος δεν σκαμπαζει και πολλα απο τεχνολογια, ισως γιαυτο το λογο (χαμηλοτερη ταχυτητα αρα και πιο σταθερη συνδεση) ? Ποιος το ειπεοτι ενα ξενοδοχειο εχει μια adsl/ενα ξενοδοχειο μπορει να εχει και 10 adsl. αν υπαρχει καμπινα λογικα μπορεις να βαλεις και vdsl..οτι παιζει στα 10 mbit δεν λεει κατι.δεν ειναι οτι εχεις errors οπως καταλαβα και δεν κατεβαζεις σωστα αλλα δεν κατεβαζεις σωστα συγκεκριμενες ωρες που αυτο ειναι αλλο θεμα.αν η γραμμη εχει τρελλα errors ή αν εβλεπες το margin να πεφτει πολυ χαμηλα τοτε θα μπορουσε να ηταν θεμα γραμμης.
soteras Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μενω σε παραλιακη τουριστικη περιοχη στην πιερια. Το εχω σκεφτει αυτο το ενδεχομενο, αλλα αν σκεφτειτε οτι το 95% των κτηριων στην περιοχη μου ειναι ξενοδοχεια (αρα και 1 adsl συνδεση ανα κτηριο σε σχεση πχ με 10 συνδεσεις αν ηταν πολυκατοικια) δεν θα επρεπε να μπουκωνει τοσο. Και η καμπινα ειναι σχεδον ολοκαινουργια, μοιαζει με αυτες των vdsl. Ασχετο αλλα το εχω απορια, γινεται σε περιοχη με μη καλυψη vdsl καποιος να εχει vdsl ?? Μου ειπε ο τεχνικος οτι μια μεγαλη ξενοδοχειακη εγκατασταση εδω κοντα εχει vdsl και οντως οταν συνδεθηκα ασυρματα ανεβαζα με ... 500kb/s!! @Poulinos ενας γειτονας δεν εχει παρομοιο θεμα, αλλα κλειδωνει στα 10mbit υστερα απο αιτημα νομιζω του τεχνικου του γιατι αυτος δεν σκαμπαζει και πολλα απο τεχνολογια, ισως γιαυτο το λογο (χαμηλοτερη ταχυτητα αρα και πιο σταθερη συνδεση) ? Ένα ξενοδωχείο πάντως ιδικά αν είναι και μεγάλο δεν θα έχει 1 σύνδεση θα έχει άνετα μια 10 αν θέλει πάντα να κάνει σωστή δουλειά πάντως τώρα σε τουριστικές περιοχές δουλεύουν όλα τα dslm όσο πιο πίτα γίνετε βάλε χ δωμάτια το ξενοδωχειο με 1 συσκευή ο καθένας να κάνει τα πάντα όλα και άλλες χ καφετέριες γεμάτες με τον καθένα.Αφού τα χαράματα έχεις νορμαλ ταχύτητες απλά όλες τις άλλες ώρες δουλέυουν όλα όσο πιο πίτα πίτα γίνετε.Όσο για το κουτί και τον θόρυβο λογικό μόνο τα 40 που έχουμε έξω να το βαράνε και η ζέστη των μηχανημάτων είναι πολύ νορμαλ.Εδώ αυτό που είναι έξω από το σπίτι μου κάνει σαν καράβι τις μέρες με πολύ ζέστη.
stefa_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 errors εχει, δεν ξερω αυτα που εβαλα στο screenshot αν ειναι εντος φυσιολογικων οριων (για 63 ωρες συνδεσης).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα