Holism Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Πόσο αυτοκτονική παίζει να έχει γίνει αυτή η εταιρεία τα τελευταία χρόνια....
coffeex Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Πόσο αυτοκτονική παίζει να έχει γίνει αυτή η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.... Την συγκεκριμένη κίνηση δεν την λες και αυτοκτονική μιας και χρήστες άλλων os θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες της (skype).
blizl0x Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Άντε επιτέλους να πάψουν το τρολάρισμα οι "σκαλωμένοι" linuxάδες. Μιας και ξέρω πάρα πολλούς που το παίζουν linuxάδες αλλά στο main pc τους τρέχουν windows... Κοίτα και εγώ στο main pc Windows έχω... (Studio One, Revalver, Photoshop, steam games κτλπ) αλλά για κώδικα, δίκτυα και ούτω καθεξής το laptop τρέχει Linux. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Και τα 2 ειναι υπέροχα ανάλογα το τι χρειάζομαι Οπότε θεωρώ καλό το οτι μπορώ να έχω και το skype στο laptop καθώς αρκετές φορές το χρειάστηκα για συνεντεύξεις, συνομιλίες με φίλους-συγγενείς.
AlexKane Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Για δες το θόρυβο που δημιούργησαν οι άλλοι στο thread για windows... Τι κερδίζει κάποιος που δεν ασχολείται με windows; Software Freedom. Επισης, απαιτει το gnome-keyring, γιατι προφανως δεν μπορει το ονομα χρηστη και ο κωδικος να αποθηκευτουν σε ενα cookie, οπως κανουν το οι αλλοι 2, πρεπει να εχουμε επιπλεον σαβουρα. Είσαι σίγουρος; Περνάει κάποια εγγραφή στο keyring; Ρωτάω διότι υπό ΚΣ ως web-app, μπορεί να απομνημονεύσει το login με το cookie. Επίσης, μου φαίνεται περίεργο να έχει dependency συγκεκριμένα για gnome-keyring, αφού σε KDE θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το wallet, δίχως επιπρόσθετα gtk-libs.
liberostelios Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Για δες το θόρυβο που δημιούργησαν οι άλλοι στο thread για windows... Τι κερδίζει κάποιος που δεν ασχολείται με windows; Ήρθαν και κάτι πιτσιρίκια προχθές και βάραγαν τα κουδούνια. Σκέφτηκα να πάω να τους κάνω το ίδιο, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι είμαι 30 χρονών, οπότε δεν το έκανα! 1
jimex Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Οσοι εχουν συστημα με επεξεργαστη που δεν υποστηριζει 64bit, οπως ο n270 ενος νετμπουκ που εχω, οποτε αναγκαζομαι να εχω παλιοτερο build του openelec, το τελευταιο 32αρι που βγηκε βασικα. Μα εξ' ορισμού δε μπορεί να γίνει decode/encode το βίντεο σε μια τέτοια συσκευή, λόγω έλειψης hw decoder και ούτε λόγο για sw decode σε τέτοιο επεξεργαστή. Ακόμη και για τον ήχο μόνο sw decode σε αυτή τη CPU παίζει να σημαίνει 100% usage...
GrandGamer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μερικοί εξυπνάκηδες εδώ μέσα, μπορούν να πάρουν την (για πάντα) Alpha έκδοση των κλήσεων του Skype for Web για τα Linux και να την βάλουν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος. Οι έξυπνοι το έχουν ήδη ξηλώσει από την καθημερινότητά τους το Skype. Δεν θα κάτσουμε να ασχολούμαστε με το πότε η Μ$ έχει όρεξη να φτιάξει τα προγράμματα της για να κάνουμε τη δουλειά μας, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.
jim_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 @N.A.S.A + AlexKane Ναι, σαν κανονικη εξαρτηση το εχει και θελει το gnome-keyring, κανενα αλλο. Βασικα, εχει και αρκετες gtk libs. $ apt-cache depends skypeforlinux skypeforlinux Depends: gconf-service Depends: libasound2 Depends: libatk1.0-0 Depends: libc6 Depends: libcairo2 Depends: libcups2 Depends: libdbus-1-3 Depends: libexpat1 Depends: libfontconfig1 Depends: libfreetype6 Depends: libgcc1 Depends: libgconf-2-4 Depends: libgdk-pixbuf2.0-0 Depends: libglib2.0-0 Depends: libgnome-keyring0 Depends: libgtk2.0-0 |Depends: libnspr4 Depends: libnspr4-0d |Depends: libnss3 Depends: libnss3-1d Depends: libpango1.0-0 Depends: libstdc++6 Depends: libx11-6 Depends: libxcomposite1 Depends: libxcursor1 Depends: libxdamage1 Depends: libxext6 Depends: libxfixes3 Depends: libxi6 Depends: libxrandr2 Depends: libxrender1 Depends: libxss1 Depends: libxtst6 Depends: gnome-keyringΜολις ανοιξει, πετιεται το dialog box του gnome keyring που ζηταει να δωσεις τον κωδικο του (= του keyring) για να δωσει τον κωδικο που θες για το skype. 1
AlexKane Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 ^Thanks. Όπως φαίνεται, το toolkit που χρησιμοποιήσανε είναι gtk2 (libgtk2.0-0), οπότε αναγκαστικά πρέπει να τις κατεβάσει.
jim_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Θα ελεγα τωρα για κανα toolkit Το ghetto-skype, που ειναι σχεδον η ιδια υλοποιηση, δεν εχει σαν εξαρτηση το gnome-keyring αλλα τη libgnome-keyring0, και αυτη προαιρετικη! $ apt-cache depends ghetto-skype ghetto-skype Depends: libappindicator1 Recommends: lsb-release Suggests: gir1.2-gnomekeyring-1.0 Suggests: libgnome-keyring0 1
AlexKane Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Θα ελεγα τωρα για κανα toolkit Το ghetto-skype, που ειναι σχεδον η ιδια υλοποιηση, δεν εχει σαν εξαρτηση το gnome-keyring αλλα τη libgnome-keyring0, και αυτη προαιρετικη! Γι' αυτό έχουν και τέτοια διαφορά στο μέγεθος. skypeforlinux-bin: 41.5 MB ghetto-skype: 437 KB
jim_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Που τα ειδες τα 400k? Εδω λεει ~40ΜΒ. https://github.com/stanfieldr/ghetto-skype/releases
AlexKane Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Που τα ειδες τα 400k? Εδω λεει ~40ΜΒ. https://github.com/stanfieldr/ghetto-skype/releases Ούπς, άκυρο. 437 ΚΒ είναι η ρουτίνα εγκατάστασης στο AUR.
Mr_Muscle Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Εγώ θυμάμαι το skype να υπήρχε στο ubuntu τουλάχιστον 1 χρόνο πριν....
jim_p Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Το skype, σαν κανονικη εφαρμογη, υπαρχει εδω και πολλα χρονια. Το προβλημα ειναι οτι ειναι παρατημενο, μιας και ειχε να ανανεωθει απο το 2014, και ειχε αρκετα κουσουρια, πχ workaround για να παιξει με τις περισσοτερες καμερες, αναγκαστικη χρηση pulseaudio, μονο 32αρα εφαρμογη αρα αν ησουν σε 64αρι συστημα σου εβαζε ακομα 100ΜΒ 32αρες βιβλιοθηκες για να παιξει κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα