Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πόσο αυτοκτονική παίζει να έχει γίνει αυτή η εταιρεία τα τελευταία χρόνια....

Την συγκεκριμένη κίνηση δεν την λες και αυτοκτονική μιας και χρήστες άλλων os θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες της (skype).

Δημοσ.

Άντε επιτέλους να πάψουν το τρολάρισμα οι "σκαλωμένοι" linuxάδες.

Μιας και ξέρω πάρα πολλούς που το παίζουν linuxάδες αλλά στο main pc τους τρέχουν windows...

Κοίτα και εγώ στο main pc Windows έχω... (Studio One, Revalver, Photoshop, steam games κτλπ) αλλά για κώδικα, δίκτυα και ούτω καθεξής το laptop τρέχει Linux. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Και τα 2 ειναι υπέροχα ανάλογα το τι χρειάζομαι :)

Οπότε θεωρώ καλό το οτι μπορώ να έχω και το skype στο laptop καθώς αρκετές φορές το χρειάστηκα για συνεντεύξεις, συνομιλίες με φίλους-συγγενείς.

Δημοσ.

Για δες το θόρυβο που δημιούργησαν οι άλλοι στο thread για windows... Τι κερδίζει κάποιος που δεν ασχολείται με windows;

Software Freedom.

Επισης, απαιτει το gnome-keyring, γιατι προφανως δεν μπορει το ονομα χρηστη και ο κωδικος να αποθηκευτουν σε ενα cookie, οπως κανουν το οι αλλοι 2, πρεπει να εχουμε επιπλεον σαβουρα.

Είσαι σίγουρος; Περνάει κάποια εγγραφή στο keyring; Ρωτάω διότι υπό ΚΣ ως web-app, μπορεί να απομνημονεύσει το login με το cookie.

Επίσης, μου φαίνεται περίεργο να έχει dependency συγκεκριμένα για gnome-keyring, αφού σε KDE θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το wallet, δίχως επιπρόσθετα gtk-libs.

Δημοσ.

Για δες το θόρυβο που δημιούργησαν οι άλλοι στο thread για windows... Τι κερδίζει κάποιος που δεν ασχολείται με windows;

Ήρθαν και κάτι πιτσιρίκια προχθές και βάραγαν τα κουδούνια. Σκέφτηκα να πάω να τους κάνω το ίδιο, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι είμαι 30 χρονών, οπότε δεν το έκανα!

• Like 1
Δημοσ.

Οσοι εχουν συστημα με επεξεργαστη που δεν υποστηριζει 64bit, οπως ο n270 ενος νετμπουκ που εχω, οποτε αναγκαζομαι να εχω παλιοτερο build του openelec, το τελευταιο 32αρι που βγηκε βασικα.

Μα εξ' ορισμού δε μπορεί να γίνει decode/encode το βίντεο σε μια τέτοια συσκευή, λόγω έλειψης hw decoder και ούτε λόγο για sw decode σε τέτοιο επεξεργαστή. Ακόμη και για τον ήχο μόνο sw decode σε αυτή τη CPU παίζει να σημαίνει 100% usage...

Δημοσ.

Μερικοί εξυπνάκηδες εδώ μέσα, μπορούν να πάρουν την (για πάντα) Alpha έκδοση των κλήσεων του Skype for Web για τα Linux και να την βάλουν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος. Οι έξυπνοι το έχουν ήδη ξηλώσει από την καθημερινότητά τους το Skype. Δεν θα κάτσουμε να ασχολούμαστε με το πότε η Μ$ έχει όρεξη να φτιάξει τα προγράμματα της για να κάνουμε τη δουλειά μας, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.

Δημοσ.

@N.A.S.A + AlexKane

Ναι, σαν κανονικη εξαρτηση το εχει και θελει το gnome-keyring, κανενα αλλο. Βασικα, εχει και αρκετες gtk libs.

$ apt-cache depends skypeforlinux 
skypeforlinux
  Depends: gconf-service
  Depends: libasound2
  Depends: libatk1.0-0
  Depends: libc6
  Depends: libcairo2
  Depends: libcups2
  Depends: libdbus-1-3
  Depends: libexpat1
  Depends: libfontconfig1
  Depends: libfreetype6
  Depends: libgcc1
  Depends: libgconf-2-4
  Depends: libgdk-pixbuf2.0-0
  Depends: libglib2.0-0
  Depends: libgnome-keyring0
  Depends: libgtk2.0-0
 |Depends: libnspr4
  Depends: libnspr4-0d
 |Depends: libnss3
  Depends: libnss3-1d
  Depends: libpango1.0-0
  Depends: libstdc++6
  Depends: libx11-6
  Depends: libxcomposite1
  Depends: libxcursor1
  Depends: libxdamage1
  Depends: libxext6
  Depends: libxfixes3
  Depends: libxi6
  Depends: libxrandr2
  Depends: libxrender1
  Depends: libxss1
  Depends: libxtst6
  Depends: gnome-keyring
Μολις ανοιξει, πετιεται το dialog box του gnome keyring που ζηταει να δωσεις τον κωδικο του (= του keyring) για να δωσει τον κωδικο που θες για το skype.
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ελεγα τωρα για κανα toolkit :P Το ghetto-skype, που ειναι σχεδον η ιδια υλοποιηση, δεν εχει σαν εξαρτηση το gnome-keyring αλλα τη libgnome-keyring0, και αυτη προαιρετικη!

$ apt-cache depends ghetto-skype 
ghetto-skype
  Depends: libappindicator1
  Recommends: lsb-release
  Suggests: gir1.2-gnomekeyring-1.0
  Suggests: libgnome-keyring0
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ελεγα τωρα για κανα toolkit :P Το ghetto-skype, που ειναι σχεδον η ιδια υλοποιηση, δεν εχει σαν εξαρτηση το gnome-keyring αλλα τη libgnome-keyring0, και αυτη προαιρετικη!

Γι' αυτό έχουν και τέτοια διαφορά στο μέγεθος.

skypeforlinux-bin: 41.5 MB

ghetto-skype: 437 KB

Δημοσ.

Το skype, σαν κανονικη εφαρμογη, υπαρχει εδω και πολλα χρονια. Το προβλημα ειναι οτι ειναι παρατημενο, μιας και ειχε να ανανεωθει απο το 2014, και ειχε αρκετα κουσουρια, πχ workaround για να παιξει με τις περισσοτερες καμερες, αναγκαστικη χρηση pulseaudio, μονο 32αρα εφαρμογη αρα αν ησουν σε 64αρι συστημα σου εβαζε ακομα 100ΜΒ 32αρες βιβλιοθηκες για να παιξει κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...