Προς το περιεχόμενο

αποριες για το διπλωμα οδηγησης

driver2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια σε λιγες μερες δινω πρακτικες εξετασεις για διπλωμα για αυτοκινητο αλλα απο οσο γνωριζω το διπλωμα θα αργησει να ερθει.Η σχολη μου μου ειπε οτι θα μου δωσει ενα χαρτι οπου θα ισχυει σαν προσωρινο διπλωμα.εσεις ξερετε ισχυει αυτο το χαρτι και αν με σταματησουν για ελεγχο θα το δεκτουν οι αστυνομικοι.υπαρχει κανενας που οδηγουσε οσο περιμενε να ερθει το διπλωμα του και εαν τον εχουν σταματησει και ειχε αυτο το χαρτι μαζι του.επεισης θα ηθελα να ρωτησω αν με σταματησουν και μου κοψουν προστιμο οτι δν εχω το διπλωμα μαζι μου οταν θα παω να το πληρωσω δν θα χρειαζτει να δειξω και το διπλωμα παρακαλω εαν καποιος γνωριζει να απαντησει συντομα

Επεξ/σία από driver2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωρινό χαρτί δεν ισχύει σε καμία περίπτωση... Και εγώ οδηγούσα ένα μήνα με αντίγραφο της καρτέλας μου που έλεγε ότι έχω περάσει αλλά πάλι παράνομο ήταν σε περίπτωση που με σταματουσαν... Τώρα σύμφωνα με το γραμμα του νόμου... Σε περίπτωση που δεν έχεις δίπλωμα μαζί σου (είτε έχεις περάσει και περιμένεις να εκδοθεί είτε το έχεις ξεχάσει σπίτι σου) τρως πρόστιμο κανονικά... Στην περίπτωση που όπως είπα το έχεις ξεχάσει σπίτι σου και τους το πεις γίνεται και κάτι ακόμα... Σου δίνουν μια κλήση ακόμα που κάνει 20 ευρώ... Η μία κλήση είναι επειδή δεν έχεις δίπλωμα (παράδειγμα 300 ευρώ) και η δεύτερη είναι 20 ευρώ επειδή έχεις αλλά δεν το έχεις μαζί σου... Και μετά αφού πάρεις τις κλήσεις και τις δύο και το δίπλωμα σου μαζί πας να πληρώσεις το πρόστιμο των 20 ευρώ (σε λιγότερο από 10 μέρες είναι 10 ευρώ) Τους δείχνεις το δίπλωμα και τις κλήσεις τα τσεκαρουν διαγράφεται το πρόστιμο των 300 ευρώ και πληρώνεις μόνο την κλήση που είναι 20 ή 10 ευρώ ανάλογα πότε θα πας να κάνεις την διαδικασία...

Τώρα αυτό συνέβη σε εμένα μια φορά που το είχα ξεχάσει σπίτι μια φορά το 2010 δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι...

Τώρα στην περίπτωση την δική σου που περιμένεις την έκδοση του διπλώματος και δεν το έχεις απλά ξεχάσει κάπου δεν πιστεύω ότι θα ξεμπερδεψεις τόσο εύκολα...

• Like 1

Oχι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση .. από Σεπτέμβρη θα το έχεις στα χέρια σου

Στην καλύτερη προς τα τέλη του Αυγούστου και στην χειρότερη στα μέσα του Σεπτέμβρη...

Τι Γιάννης τι Γιαννάκης δηλαδή....

Γεια σας παιδιά σε λίγες μέρες δίνω πρακτικές εξετάσεις για δίπλωμα για αυτοκίνητο αλλά από όσο γνωρίζω το δίπλωμα θα αργήσει να έρθει. Η σχολή μου μου είπε ότι θα μου δώσει ένα χαρτί όπου θα ισχύει σαν προσωρινό δίπλωμα. εσείς ξέρετε ισχύει αυτό το χαρτί και αν με σταματήσουν για έλεγχο θα το δεκτούν οι αστυνομικοί .υπάρχει κανένας που οδηγούσε όσο περίμενε να έρθει το δίπλωμα του και εάν τον έχουν σταματήσει και είχε αυτό το χαρτί μαζί του. επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν με σταματήσουν και μου κόψουν πρόστιμο ότι δεν έχω το δίπλωμα μαζί μου όταν θα πάω να το πληρώσω δεν θα χρειαζτει να δείξω και το δίπλωμα παρακαλώ εάν κάποιος γνωρίζει να απαντήσει σύντομα

Σε οποιαδήποτε και καμία απολύτως περίπτωση δεν σε καλύπτει το απλό χαρτί που σου έδωσαν η που θα πάρεις από την σχολή οδηγών! 

Στην καλύτερη προς τα τέλη του Αυγούστου

Ποιο πιθανό είναι να κερδίσεις το joker παρά να κάνεις δουλειά στο δημόσιο αυγουστιάτικα .

• Like 2

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα.εφοσον περνας την εξεταση απο εκεινη την στιγμη και μετα θεωρησε κατοχος διπλωματος ποιος ο λογος αμα σε σταματησουν και να σε γραψουν αφου διπλωμα εχεις αλλα δεν το εχεις μαζι σου.υπαρχει καποιος που να οδηγουσε μονο με το χαρτι οσο περιμενε την εκδοση του διπλωματος

φιλε chape απο οτι ειπες και εσυ οδηγουσες χωρις να εχει ερθει το διπλωμα σου εαν σε σταματουσαν ποιες θα ηταν οι κυρωσεις που θα ειχες;;

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα.εφοσον περνας την εξεταση απο εκεινη την στιγμη και μετα θεωρησε κατοχος διπλωματος ποιος ο λογος αμα σε σταματησουν και να σε γραψουν αφου διπλωμα εχεις αλλα δεν το εχεις μαζι σου.υπαρχει καποιος που να οδηγουσε μονο με το χαρτι οσο περιμενε την εκδοση του διπλωματος

Αν σε σταματήσουν και δεν έχεις δίπλωμα, ακόμα και αυτόφωρο μπορούν να σε πάνε αν θέλουν. Έχεις δεν έχεις περάσει τις εξετάσεις.

φιλε chape απο οτι ειπες και εσυ οδηγουσες χωρις να εχει ερθει το διπλωμα σου εαν σε σταματουσαν ποιες θα ηταν οι κυρωσεις που θα ειχες;;

Σου απάντησα στο πρώτο post... Είναι παράνομο... Ναι το έκανα και εγώ (μαλακια μου αλλά μικρός ειμουν λίγο θερμοκεφαλος)... Εμένα δεν έτυχε να με σταματήσουν εκείνη την περίοδο... Το θέμα δεν είναι μόνο η αστυνομία και ο έλεγχος... Κάνε μια μικρή σκέψη... Είσαι οκ οδηγός έχεις περάσει εξετάσεις όλα καλά... Σε σταματάει η αστυνομία για έλεγχο και 1ον ή σου κόβουν τον κωλο γιατί είναι παράνομο η 2ον βλέπουν το χαρτί σου λένε ότι είσαι παρανομος σε κράζουν λίγο σου λένε να μην οδηγείς και αν σε ξαναδουνε θα σε γράψουν και μετά σε αφήνουν να φύγεις... Και πάμε σε ένα ποιο σοβαρό παράδειγμα... Εκεί που οδηγείς πετάγεται ένα παιδάκι που του έχει φύγει η μπάλα στον δρόμο να την πιάσει και το χτυπάς (δεν λέω να το σκοτώσεις απλά έστω και λίγο το χτυπάς) εκεί φίλε μου τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν σε γλυτώνει τίποτα...

Και πριν σκεφτείς ότι είσαι καλός οδηγός θα προσέχεις πάρα πολύ δεν θα τρέχεις και τα λοιπά... Θα σου πω ότι επειδή το σπίτι μου ήταν δίπλα σε μεγάλο πάρκο της Θεσσαλονίκης έχω δει με τα μάτια μου το σκηνικό να γίνεται και ο οδηγός ήταν επίσης κάτοικος της περιοχής και με δύο παιδιά που παίζανε καθημερινά στο πάρκο και ήξερε τι γινόταν στον συγκεκριμένο δρόμο κάθε μέρα από παιδάκια που πετάγονται...

Για εμένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις... 2-3 μήνες είναι... Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε αυτο που λες συφωνω απολυτα μαζι σου δν ξερεις απο που θα σου ερθει η στραβη.ευχαριστω για τις απαντησεις σου 

αμα ξερει κaποιος  αλλος κατι για αυτο το θεμα με το χαρτι ας μου πει

Επεξ/σία από driver2

αμα ξερει κaποιος αλλος κατι για αυτο το θεμα με το χαρτι ας μου πει

Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένεις να σου απαντήσει "κάποιος άλλος"?

Σου είπα όλα τα πιθανά σενάρια τα εύκολα τα νορμάλ και τα πιο ακραία...

φιλε μου ακου επειδη εχω ακουσει και την αλλη εκδοχη οτι μπορεις να οδηγας με το χαρτι και το μονο που εχουν δικαιωμα να σου κανουν εαν τυχον σε σταματησουν ειναι να σου κοψουν ενα προστημο τον 20€ γιατι στην ουσια το ειπα και πιο πανω διπλωμα εχεις απο την ημερα που παιρνας οταν θα ερθει το διπλωμα θα λεει ημερομηνια εκδοσης την ημερα που εδωσες.Και απλος ρωταω μηπως υπαρχει καποιος αλλος με διαφορετικη αποψη απο την δικη σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο πιθανό είναι να κερδίσεις το joker παρά να κάνεις δουλειά στο δημόσιο αυγουστιάτικα .

True Story Man!

@driver2 Απλά κανε υπομονή...

Επεξ/σία από Ekzema043

φιλε μου ακου επειδη εχω ακουσει και την αλλη εκδοχη οτι μπορεις να οδηγας με το χαρτι και το μονο που εχουν δικαιωμα να σου κανουν εαν τυχον σε σταματησουν ειναι να σου κοψουν ενα προστημο τον 20€ γιατι στην ουσια το ειπα και πιο πανω διπλωμα εχεις απο την ημερα που παιρνας οταν θα ερθει το διπλωμα θα λεει ημερομηνια εκδοσης την ημερα που εδωσες.Και απλος ρωταω μηπως υπαρχει καποιος αλλος με διαφορετικη αποψη απο την δικη σου

Φίλε μου σε αυτά τα πράγματα δεν χωράνε ούτε εκδοχές ούτε απόψεις, το μοναδικό αποδεικτικό διπλώματος είναι το ίδιο το δίπλωμα, τελεία και παύλα.

Το μόνο που παίζεται είναι το κατά πόσο θα το τραβήξει το όργανο, μπορεί να μην σε γράψει και καθόλου(χλωμό το κόβω), αλλά μπορεί να σε πάει και αυτόφωρο. Παίζει και το ενδεχόμενο να σου κόψει το πρόστιμο των 40€(20€ αν το πληρώσεις σε 10 ημέρες), αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...