Hlapatsas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Όλη η αμορφωσιά του έλληνα συμπυκνωμένη σε ένα μήνυμα. "Το παιδί δεν είχε δώσει δείγματα". Γιατί προφανώς ήταν ανήλικη και πειραματιζόταν. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι μικρόβιο να κολλήσεις, γενιέσαι με αυτό. Η πιτσιρίκα προφανώς ήταν λεσβία κι απλά δεν το είχε καταλάβει. "Οι γονείς δεν εγκρίνουν αυτές τις παρέες". Από πότε η σεξουαλικότητα είναι θέμα γονιών; Δεν γενιέσαι με αυτό,η ιδεοληψίες δεν βοηθούν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Πολύ σωστά,στη δική μου περίπτωση έφτασα μέχρι τη δίωξη για να πάρω συμβουλές,το μόνο που μπορεί να κάνει δυστυχώς η αστυνομία είναι κάπως άκομψο και τραυματικό (να τους καλέσει στο τμήμα για εκφοβισμό στη δική μου περίπτωση) ή να το παραπέμψει στον εισαγγελέα όταν υπάρχουν αποδείξεις. Τελικά δε χρειάστηκε γιατί ο μικρός ξέκοψε,διαφορετικά είχα τις αποδείξεις για να το φτάσω στα άκρα. Η εφηβεία είναι πολύ δύσκολη. Δηλαδή ουσιαστικά καταπίεσες τις σεξουαλικές επιθυμίες του παιδιού σου γιατί δεν ταίριαζαν στα γούστα σου. Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβεις τι θα γίνει όταν ο γιος σου μείνει μόνος του για πρώτη φορά. Όλα αυτά που εσύ νομίζεις τώρα ότι τα ξεπέρασε λες και ήταν συνάχι θα τα κάνει σε υπερθετικό βαθμό. Για να μην πούμε τίποτα για τα κόμπλεξ που του έχεις δημιουργήσει καθώς ουσιαστικά τον παρακινείς να ντρέπεται για τις επιλογές του. Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε έναν ψυχολόγο. Όχι για το παιδί, για σένα, καθότι εσύ ουσιαστικά έχεις το πρόβλημα.
YourTrueLegend Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Καμιά συμβουλή για τους γονείς δε βλέπω αυτό είναι το "συμπέρασμα που θέλω" κάποιο όπλο στα χέρια τους σε περίπτωση που φτάσει στα άκρα το θέμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πως να υπάρξουν μαρτυρίες,στη πλατεία του χωριού θα γίνει το κακούργημα; Συγκατάθεση μεταξύ ανήλικου και ενήλικου δεν υπάρχει. Παρακαλώ όποιος μπορεί να δώσει συμβουλή χρήσιμη προς τους γονείς του παιδιού ας τη δώσει τα υπόλοιπα περισσεύουν,ευχαριστώ τον HALF EVIL για την υπεύθυνη στάση του. Συνεχιζω να μην αντιλαμβανομαι για ποιο λογο υπαρχει διαφορα σε ολα αυτα ειτε η σχεση ειναι ομοφυλοφυλικη, ειτε οχι. Και ετεροφυλοφιλικη να ειναι, αυτα με τις πλατειες του χωριου κλπ παλι ισχυουν. Εκτος αν το concept ειναι οτι οι γονεις θα παρουν την 15χρονη κορη με το ζορι για εξεταση στο γιατρο, ωστε να βρει ο γιατρος Χ ευρημα και να πανε οι γονεις να καταγγειλουν κατι που η κορη θα αρνειται, αλλα χαρη στο ευρημα οι γονεις θα πανε κορη και γκομενο στα δικαστηρια... Οποτε δεν χρειαζεται καν περαιτερω σχολιασμος σε μια τετοια κατασταση... Σε οτι αφορα το bold, τραβα διαβασε τη νομοθεσια γιατι ως συνηθως εισαι και σε αυτο το θεμα νυχτωμενος. Αλλα εγω δε το εθεσα νομικα. Μιλησες για αρνηση περιστατικου απο το ιδιο το παιδι, αυτο αυτοματως σημαινει οτι το παιδι νιωθει οκ και ΔΕΝ αισθανεται καμια κακοποιηση. Κακοποιηση το βαφτιζεις εσυ, με τις παρωπιδες και τις προκαταληψεις σου. Και δεν μιλαμε για 5 χρονων, αλλα για 15 χρονων που εχει μια χαρα αντιληψη των πραγματων και -κυριως- της κακοποιησης. Εν προκειμενω λοιπον θα επρεπε περισσοτερο να σε ανησυχουν οι γονεις που ψαχνουν τροπο να επεμβουν με το ετσι θελω στην ερωτικη ζωη της 15χρονης κορης, παρα η/ο 20χρονη/ος φιλη/ος της κορης με την/τοπν οποια/ο περναει καλα, και αποτι καταλαβαινω βρισκει και την ησυχια της απο ενα περιβαλλον μαλλον καταπιεστικο... 1
vairass Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Πάντως στην θεωρία εύκολο το έχετε βλέπω όλοι. Εύχομαι να μην το ζήσετε
vste Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Πάντως στην θεωρία εύκολο το έχετε βλέπω όλοι. Εύχομαι να μην το ζήσετε Τι εννοείς; Να μάθουμε ότι το έφηβο παιδί μας είναι gay? Ωραία και πες ότι στην ηλικία που ανακαλύπτει την σεξουαλικότητα του το παιδί ανακαλύπτει αυτό. Και το μαθαίνουμε. Ποια είναι η άποψη σου για το πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Ψυχολόγοι; Εγκλεισμός στο σπίτι; Σωματική ή ψυχολογική βία; Συζήτηση; Είμαι περίεργος να μάθω. Αν ένα παιδί 15 χρόνων ανακαλύψει ότι του αρέσει το ίδιο φύλο η θέλει να πειραματιστεί και με τα 2 φύλα ώστε να αποφασίσει τι του αρέσει και πως θα διαμορφώσει τις προτιμήσεις του με το να το τρέχεις σε εισαγγελέα και αστυνομια, για να βρεις τον "υπεύθυνο" πιστεύεις ότι θα το αποτρέψεις τελικά; Εγώ πολύ αμφιβάλω. 1
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Αν και ξεφύγαμε από το θέμα του νήματος και όντας πατέρας, πιστεύω ότι η λύση δεν βρίσκεται στα δικαστήρια και στους γιατρούς. Η σχέση γονιών παιδιών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούν αρχικά σε πρώτη φάση να συζητούν οποίο θέμα απασχολεί τα παιδιά. Βγάζω έξω το θέμα της κακοποίησης που ούτως ή άλλως είτε προέρχεται από gay είτε από straight είναι ποινικά κολάσιμο. Ειλικρινά δεν το ήξερα ότι αν υπάρχει συναίνεση ενός 15αχρονου να έχει σεξουαλική σχέση με ενήλικα, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα. Και όταν λέμε ενήλικα θα μπορούσε να είναι είτε 20αρης αλλά είτε και 40αρης έτσι; Ενήλικες είναι και οι δυο. Προσωπικά πιστεύω ότι η ηλικία των 15 χρόνων είναι μικρή για να έχει ένα παιδί σεξουαλική σχέση, είτε ετερόφυλη είτε ομοφυλοφιλική. Σε αυτή την ηλικία ακόμα το παιδί δεν έχει την ψυχική ωριμότητα γι αυτό. Άλλες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές του. Υπάρχει ο όρος αποπλάνηση ανηλίκου, όχι κακοποίηση, Ο οποίος απ όσο ξέρω τιμωρείται. Πολλά παραδείγματα υπάρχουν καθηγητων/τριων πχ. που έχουν τιμωρηθεί γιατί είχαν σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους μαθητές/τριες, με την συναίνεσή τους βέβαια . Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο αν πρόκειται για αγόρι, υπάρχει μια πιο μεγάλη ανοχή. Ο πατέρας ιδίως σκέφτεται, λανθασμένα κατ εμέ,"Γ@μίκος μου βγήκε ο μικρός". Τι εννοείς; Να μάθουμε ότι το έφηβο παιδί μας είναι gay? Ωραία και πες ότι στην ηλικία που ανακαλύπτει την σεξουαλικότητα του το παιδί ανακαλύπτει αυτό. Και το μαθαίνουμε. Ποια είναι η άποψη σου για το πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Ψυχολόγοι; Εγκλεισμός στο σπίτι; Σωματική ή ψυχολογική βία; Συζήτηση; Είμαι περίεργος να μάθω. Αν ένα παιδί 15 χρόνων ανακαλύψει ότι του αρέσει το ίδιο φύλο η θέλει να πειραματιστεί και με τα 2 φύλα ώστε να αποφασίσει τι του αρέσει και πως θα διαμορφώσει τις προτιμήσεις του με το να το τρέχεις σε εισαγγελέα και αστυνομια, για να βρεις τον "υπεύθυνο" πιστεύεις ότι θα το αποτρέψεις τελικά; Εγώ πολύ αμφιβάλω. Όχι δεν αποτρέπεται . Ίσα ίσα που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. 3
KilliK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Τι γίνεται σε περίπτωση που ενήλικες L πλησιάζουν 15χρονες που ακόμη αναζητούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα,πως το χειρίζονται οι γονείς; ενηλικες; της ζητανε να μεινει μακρια απο την κορη τους μεχρι να ενηλικιωθει. διαφορετικα της κανουν μηνυση. αν ειναι ανηλικες, συζητας με την κορη σου ποσο σημαντικο θεμα ειναι αυτο, πως θα εχει την συμπαρασταση τους και της δινεις τις σχετικες συμβουλες. (ασφαλεια στο σεξ, να προσεξει μην την βιασουν, κτλ)
vairass Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Τι εννοείς; Να μάθουμε ότι το έφηβο παιδί μας είναι gay? Ωραία και πες ότι στην ηλικία που ανακαλύπτει την σεξουαλικότητα του το παιδί ανακαλύπτει αυτό. Και το μαθαίνουμε. Ποια είναι η άποψη σου για το πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Ψυχολόγοι; Εγκλεισμός στο σπίτι; Σωματική ή ψυχολογική βία; Συζήτηση; Είμαι περίεργος να μάθω. Αν ένα παιδί 15 χρόνων ανακαλύψει ότι του αρέσει το ίδιο φύλο η θέλει να πειραματιστεί και με τα 2 φύλα ώστε να αποφασίσει τι του αρέσει και πως θα διαμορφώσει τις προτιμήσεις του με το να το τρέχεις σε εισαγγελέα και αστυνομια, για να βρεις τον "υπεύθυνο" πιστεύεις ότι θα το αποτρέψεις τελικά; Εγώ πολύ αμφιβάλω. Δεν πας σε καμία περίπτωση το παιδί σου στην αστυνομία, του δείχνεις τους δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει και αποφασίζει μόνο του. 1
vste Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δεν πας σε καμία περίπτωση το παιδί σου στην αστυνομία, του δείχνεις τους δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει και αποφασίζει μόνο του. Ακριβώς! Αλλά το στηρίζεις σε ότι και αν αποφασίσει. Αν θέλεις να έχεις την εμπιστοσύνη του. Και να έχετε μια ομαλή σχέση γονέα παιδιού και όταν ενηλικιωθεί. 1
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 ενηλικες; της ζητανε να μεινει μακρια απο την κορη τους μεχρι να ενηλικιωθει. διαφορετικα της κανουν μηνυση. αν ειναι ανηλικες, συζητας με την κορη σου ποσο σημαντικο θεμα ειναι αυτο, πως θα εχει την συμπαρασταση τους και της δινεις τις σχετικες συμβουλες. (ασφαλεια στο σεξ, να προσεξει μην την βιασουν, κτλ) Μα κάποιος έγραψε παραπάνω ότι μελέτησε τον νόμο και ότι δεν υπάρχει νομικό θέμα στη συγκατάθεσή ενήλικου ανηλίκου απαντώντας στον @opera. 1
vairass Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ακριβώς! Αλλά το στηρίζεις σε ότι και αν αποφασίσει. Αν θέλεις να έχεις την εμπιστοσύνη του. Και να έχετε μια ομαλή σχέση γονέα παιδιού και όταν ενηλικιωθεί. Όσο πας κόντρα γενικά έναν άνθρωπο τόσο θα σε πάει κ αυτός.. Γίνε φίλος με τον εχθρό σου, αυτό έχω καταλάβει εγώ. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μα κάποιος έγραψε παραπάνω ότι μελέτησε τον νόμο και ότι δεν υπάρχει νομικό θέμα στη συγκατάθεσή ενήλικου ανηλίκου απαντώντας στον @opera. Κανεις δεν ειπε οτι μελετησε το νομο και τα ειρωνικα σχολια να λειπουν, ειδικα απο τυπους που δεν εχουν γνωση της νομοεθσιας και βαφτιζουν κακοποιηση και παιδεραστια οτι τους κατεβει στο κεφαλι. Νομικα λοιπον η συγκαταθεση αναγνωριζεται ΚΑΙ σε ανηλικα ατομα. Kαι στην ανθρωπινη λογικη, στο παραδειγμα του opera η συγκαταθεση ειναι προφανης (ακομα κι αν δεν αναγνωριζεται για λιγους μηνες σε νομικο επιπεδο), οποτε το να ψαχνει σημαδια κακοποιησης για να στοιχειοθετησει μια κακοποιηση που δεν υπαρχει, κοντρα στη θεληση του παιδιου, ειναι επιεικως λαθος σταση γονεα απεναντι σε παιδι...
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δεν χρειάζεται να συγχύζεσαι, εγώ δήλωσα άγνοια και δεν βάφτισα τίποτε για κανέναν. Απλώς αναρωτήθηκα και είπα την γνώμη μου αν δεν σε πειράζει. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Κανεις δεν συγχυστηκε. Η συγχυση βρισκεται προφανως σε καποιον που ειναι ασχετος και καταφευγει σε ειρωνικα σχολια προς αυτους που του ανοιγουν τα ματια, σε οτι αφορα τη νομοθεσια τουλαχιστον.
KilliK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μα κάποιος έγραψε παραπάνω ότι μελέτησε τον νόμο και ότι δεν υπάρχει νομικό θέμα στη συγκατάθεσή ενήλικου ανηλίκου απαντώντας στον @opera. ο νομος ισχυει για ατομα 15 και κατω. ο ΟP αναφερθηκε οτι το κοριτσι ειναι 15 χρονων. αρα ισχυει ο νομος στην περιπτωση της. περα απο τον νομο, υπαρχει και ο λογος του γονεα. και 16 να ηταν το παιδι μου, αν εβλεπα καποιον απο 18 και πανω να της την τπεφτει, θα τον εστελνα στην κολαση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις