Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

So? Γιατί πρέπει να δώσουμε αξία και δημοσιότητα σε κάτι τέτοιο? Ο κάθε Άνθιμος έχει το κοινό του στο οποίο απευθύνεται και είναι ελεύθεροι να οργανώσουν αγρυπνίες, τρισάγια, κλπ κλπ...

Βασικα πηγαινε σαν απαντηση στην θρησκευτικη συζητηση των προηγουμενων σελιδων.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Βασικα πηγαινε σαν απαντηση στην θρησκευτικη συζητηση των προηγουμενων σελιδων.

Ας μην το γυρίσουμε πάλι σε αυτό το θέμα, γιατί βαριέμαι πάλι να κάθομαι να τα διαβάζω όλα και να τα σβήνω... :P

• Like 2
Δημοσ.

Ας μην το γυρίσουμε πάλι σε αυτό το θέμα, γιατί βαριέμαι πάλι να κάθομαι να τα διαβάζω όλα και να τα σβήνω... :P

Μαζι σου. Οντως ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει την συγκεντρωση του.

Δημοσ.

Έγραψα αυτό που μου βγαίνει ως συμπέρασμα.

Ίσως να μην μπορώ να εκφράσω με σαφήνεια αυτό που αισθάνομαι, εξάλλου ο προφορικός λόγος είναι πιο άμεσος. Όμως δες και την απάντηση που έδωσε η gay κοπελιά, χαρακτηριζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ προδότες των διεκδικήσεων gay που ζουν αρμονικά με τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Μαζι σου. Οντως ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει την συγκεντρωση του.

Ναι φτάνει να μην διαδίδει μίσος και ψεύδη... ;)
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι φτάνει να μην διαδίδει μίσος και ψεύδη... ;)

Οι συγκεκριμενοι αγαπη (του θεου) διαδιδουν μονο... :P

Σοβαρο mode on/ Δεν εχω κανενα στον κοινωνικο μου περιγυρο που να τους παιρνει στα σοβαρα. Αυτο δεν σημαινει οτι στρουθοκαμηλιζω και δεν πιστευω οτι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι ασπαζονται τις διδαχες του γεροντα απο τον βορρα. Απλα τους θεωρω σχετικα λιγο ποσοστο.

Θα δειξει και στην προσελευση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι αστυνομικοί που θέλησαν να πάνε στο pride και τους έδιωξαν, ποιος το λέει πως δεν σέβονται τους ανθρώπους και τους νόμους?

Ένας "κακός μπάτσος" όπως τους λετε, θα πήγαινε ποτέ σε ένα pride??? Με την απλή λογική μου, εκτιμώ πως αν όντως το αστυνομικό σώμα είναι γεμάτο από προβληματικούς αστυνομικούς, μια τέτοια εκπροσώπηση στο pride  κάθε άλλο παρά κακό θα ήταν.

Δεν είναι ούτε κακό, ούτε καλό. Είναι απλά αδιάφορο. Ή τουλάχιστον είναι πολύ λίγο. Too little too late που λένε και στο χωριό μου.

FWIW, δεν νομίζω ότι η αστυνομία είναι γεμάτη από προβληματικούς αστυνομικούς. Ένα 5%-10% είναι εντελώς βλαμμένοι, φασιστόμουτρα και χρυσαυγίτες, άλλο ένα 20%-30% έχει μια νοοτροπία εξουσίας και κάτσε καλά γιατί ξέρεις ποιος είμαι εγώ κι οι υπόλοιποι είναι νορμάλ άνθρωποι σαν όλους τους άλλους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Προφανώς τα νούμερα τα έχω βγάλει από την κοιλιά μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι ούτε κακό, ούτε καλό. Είναι απλά αδιάφορο.

Θα ήταν -ίσως- αδιάφορο αν δεν τους έδιωχναν...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα ήταν -ίσως- αδιάφορο αν δεν τους έδιωχναν...

Αυτό δεν το γνώριζα. I stand corrected, που λένε και στο χωριό μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό δεν το γνώριζα. I stand corrected, που λένε και στο χωριό μου.

Μα από αυτό το γεγονός ξεκίνησε η κουβέντα. Δεν έδιωξαν αστυνομικούς που πήγαν για να περιφρουρήσουν την πορεία εν ώρα υπηρεσίας. Πήγε αντιπροσωπία τους με μπλουζάκια & συνθήματα συμπαράστασης κλπ και τους έδιωξαν ...άκομψα. 

%CF%86%CE%B5%CE%B1%CF%84.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιστορική ανάδρομη...

Το 1951: Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη.

Το 1990: Η ομοφυλοφιλία αποχαρακτηρίστηκε από ασθένεια.

Το 1996: Επιτρέπεται η τεκνοθεσία παιδιών από ΛΟΑΤ πρόσωπο.

Το 2002: Επιτρέπεται η στρατιωτική θητεία για ομοφυλόφιλους.

Το 2005: Ψηφίζονται νόμοι κατά των διακρίσεων στην εργασία.

Το 2010: Η διεμφυλικότητα αποχαρακτηρίστηκε από ασθένεια. Δικαίωμα αλλαγής νόμιμου φύλου.

Το 2014: Ψηφίζονται νόμοι κατά των διακρίσεων στη παροχή αγαθών και υπηρεσιών. Νόμοι κατά των διακρίσεων σε όλους τους άλλους τομείς (συμπεριφορές έμμεσης διάκρισης, ρητορικής μίσους κλπ). Νόμοι κατά των διακρίσεων που καλύπτουν το κοινωνικό φύλο σε όλους τους τομείς.

Το 2015: Ψηφίζεται το σύμφωνo συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Η διάκριση με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου και τη σεξουαλική έκφραση είναι απαγορευμένη σε όλους τους τομείς. Απαγόρευση εγκλημάτων μίσους που αφορούν το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου. Καταργείτε η άμυνα πανικού εναντίον των ομοφυλοφίλων (κάτω από την νομοθεσία της απαγόρευσης εγκλημάτων μίσους)

Το 2016: Η παρενδυσία αποχαρακτηρίστηκε από ασθένεια. Εγχείρηση αλλαγής φύλου δεν απαιτείται για την αλλαγή του νόμιμου φύλου. Στείρωση δεν απαιτείται για την αλλαγή του νόμιμου φύλου

Υπό συζήτηση: Από κοινού υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Τεκνοθεσία παιδιού του άλλου συντρόφου σε ομόφυλα ζευγάρια. Πρόσβαση σε εξωσωματική γονιμοποίηση για ζευγάρια λεσβιών.

Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον: Ο ομοφυλοφιλικός γάμος να είναι νόμιμος/αναγνωρίζεται. Να μην απαγορεύεται η αιμοδοσία από άνδρες που έχουν συνευρεθεί έστω και μία φορά με άλλον άνδρα.

ΥΓ: θεωρώ τελείως λάθος την αντιμετώπιση της ομάδας των αστυνομικών στο pride... ο καθένας μας θα μπορούσε να έχει αρνητικές εμπειρίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι τους είναι έτσι... δεν είναι ανάγκη να κάνουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν...

ΥΓ2: δεν άντεξα απόσπασμα από την ταινία Pride του 2014...

https://youtu.be/VrrBKTvGQKw

οποίος δεν την έχει δει, ας ρίξει μια ματιά... είναι str8 friendly  :P

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.

Μα από αυτό το γεγονός ξεκίνησε η κουβέντα. Δεν έδιωξαν αστυνομικούς που πήγαν για να περιφρουρήσουν την πορεία εν ώρα υπηρεσίας. Πήγε αντιπροσωπία τους με μπλουζάκια & συνθήματα συμπαράστασης κλπ και τους έδιωξαν ...άκομψα. 

%CF%86%CE%B5%CE%B1%CF%84.jpg

Μερικοί,ανεξαρτητοι κάφροι,και κίνηση την οποία καταδίκασε η διοργάνωση*

Η πληθώρα εκτίμησε την κίνηση,ακόμα και πολλοι που γενικα δεν τους λες φιλόμπατσους,σε καμία περίπτωση.

Δεν ειναι οτι δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό κατά τους(επειδή προφανώς υπάρχουν πολλά σκουπίδια ανάμεσα τους),αλλα να κράζεις αυτους που ερχονται να φωνάξουν υπέρ των δικαιωμάτων σου και να μην αντιλαμβανεσαι,ενώ εισαι και ο ιδιος μειονότητα,ότι υπάρχουν και διαφορετικα(ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ μυαλά) μεσα στην αστυνομία,ειναι τουλάχιστον οξύμωρο και κοντοφθαλμο.

Αν ειναι να ερθει αλλαγή στην συμπεριφορά των μπατσων απέναντι στην ΛΟΑΤ κοινότητα,απο αυτους που γιουχάραν θα ερθει,όχι τους αλλους.

(βιντεο)

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/athens-pride-2017-entash-me-to-mplok-twn-astynomikwn-sthn-poreia.4715260.html

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...