alxlightning Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Και εκεί προσωπικά, με χάνεις εντελώς. Και διαφωνώ και πιστεύω πως είσαι λάθος ταυτόχρονα. Gay κουλτούρα και τρίχες κατσαρές! Άλλη μια ταμπέλα μιας δεν είχαμε αρκετές... Anyway... δε χρειαζεται να σου αρεσει. δε χρειαζεται να συμμετασχεις σε αυτην. αρκει να αναγνωριζεις την υπαρξη της.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 δε χρειαζεται να σου αρεσει. δε χρειαζεται να συμμετασχεις σε αυτην. αρκει να αναγνωριζεις την υπαρξη της. δεν κατάλαβες το point μου (ή κάνεις πως...).
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Το οτι αυριο που θα σε σταματησει μπατσος/γραναζι μπορει λογο του Μιχαλη και καποιων αλλων να σου συμπεριφερθει σαν πολιτη μιας και πλεον εχει παιδευτει ισως; Απομονώνω αυτό το κομμάτι γιατί για μένα εδώ κρύβεται και όλη η ουσία. Περιμένουμε να αλλάξει συμπεριφορές η αστυνομία από πέντε-δέκα (που μπορεί να είναι κι εκατό, δεν είναι αυτό το θέμα) "σταυροφόρους" αστυνομικούς; Δεν το βλέπω υγιή στάση ενός σύγχρονου κράτους. Η αστυνομία θα έπρεπε να αλλάξει γιατί έτσι επιβάλουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Να θυμίσω μήπως την περίπτωση της "ζαρντινιέρας" πριν μερικά χρόνια; Που ένας ταλαίπωρος Κύπριος φοιτητής που έτυχε να βρεθεί στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή ξυλοφορτώθηκε από ομάδα μπάτσων (στην κυριολεξία) παρόντος και του επικεφαλή της ασφάλειας Θεσσαλονίκης; Κι ενώ έγινε τεράστιο σούσουρο, τελικά δεν τιμωρήθηκε κανείς. Αυτή είναι η αστυνομία που έχουμε. Τραμπούκοι και γίδια. Το αν αυτό αφορά όλους ή το 20% ή το 50% δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι όσο δεν τους τιμωρείς ουσιαστικά τους κλείνεις το μάτι.
alxlightning Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Καταλαβαίνεις όμως ότι οι περισσότεροι gay δεν είναι queers και ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει πραγματικά αποδεκτό απο την κοινωνία είναι να προωθηθεί ο gay αποθηκάριος, ο gay ηλεκτρολόγος, ο gay μηχανικός, ο gay μπάτσος κλπ και όχι μόνο ο gay κομμωτής, στυλίστας, χορευτής, manager, personal trainer όπως μονοπωλείται τα τελευταία 20 χρόνια; Νομίζω ότι συνεχίζεται να προβάλλεται η ίδια παρωχημένη εικόνα των 90s όπου οι gay ήταν εξωγήινα θηλυπρεπή πλάσματα σε μεσημεριανές και βραδυνές εκπομπές και όχι καθημερινοί άνθρωποι. Δεν ταυτιζομαι με τους περισσοτερους γκει που ειναι "απλοι" "διακριτικοι" ανθρωποι. Ομογενοποιημενοι. Sellouts. Οταν λεω μανατζερ δεν εννοω ατζεντης καλλιτεχνων, εννοω business manager. Σε πολυεθνικη ειμαι και φτυνω αιμα για το δικαιωμα μου να εχω ασημενια και μπλε μαλλια ως τζουνιορ μανατζερ. Δε θα ομογενοποιηθω, θα εργαστω οπως και ολοι και θα διατηρησω την ταυτοτητα μου. Και αυτο σημαινει οτι πρεπει να δουλεψω πιο σκληρα απ τους "διακριτικους" γκει συναδελφους μου. δεν κατάλαβες το point μου (ή κάνεις πως...). αληθεια δεν καταλαβα. δεν εχω διαθεση να κρυφτω, μιλαω οσο πιο εξω καρδια μπορω και προσπαθω να γινομαι κατανοητος και να λυσω αποριες. αυτο με αφετηρια οτι ειστε εδω να ακουσετε και οχι να υποδειξετε (εσεις οι μη λοατκι εμας τους λοατκι-αναγκαστικος διαχωρισμος λογω βιωματων)
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Καλά και οι μη γκέι που έχουν μπλε/ασημί μαλλιά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε σχέση με την εμφάνιση. Αυτό είναι άλλο θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι εντελώς υποκριτικό έως αστείο, να αγωνίζεται κάποιος για βασικές ελευθερίες κλπ και ταυτόχρονα να διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με ...τη στολή που φοράνε. Ναι γιατί για σένα είναι απλά θέμα "άποψης". Για τον άλλο που έχει βιώσει στο πετσί του την αυθαιρεσία της αστυνομίας το θέμα είναι λίγο πιο βαθύ από έναν καλοκάγαθο αστυνομικό που φόρεσε τα ροζούλια του και πήγε στο parade να κάνει outing. Είναι θέμα συστημικής ασυδοσίας η οποία εδώ και δεκαετίες δεν λύνεται. Και δεν αφορά μόνο τους gay, απλά έτυχε να το σχολιάσουμε εδώ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Σε πολυεθνικη ειμαι και φτυνω αιμα για το δικαιωμα μου να εχω ασημενια και μπλε μαλλια ως τζουνιορ μανατζερ. Αναγνωρίζεις όμως και το δικαίωμα της πολυεθνικής να απολύει άτομα που θεωρεί ότι βλάπτουν την εικόνα της ή εκεί είναι πάλι "τα πράγματα θα γίνονται όπως θέλω εγώ και με βολεύουν"; Δε μιλάω συγκεκριμένα για τη δική σου περίπτωση, αλλά γενικά. 3
Joe-4 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι γιατί για σένα είναι απλά θέμα "άποψης". Για τον άλλο που έχει βιώσει στο πετσί του την αυθαιρεσία της αστυνομίας το θέμα είναι λίγο πιο βαθύ από έναν καλοκάγαθο αστυνομικό που φόρεσε τα ροζούλια του και πήγε στο parade να κάνει outing. Είναι θέμα συστημικής ασυδοσίας η οποία εδώ και δεκαετίες δεν λύνεται. Και δεν αφορά μόνο τους gay, απλά έτυχε να το σχολιάσουμε εδώ. Με το ίδιο σκεπτικό, δικαιολογείς και εκείνον που έχει βιώσει στο πετσί του ληστείες/κλοπές από ανθρώπους συγκεκριμένης εθνικότητας; Θεωρείς λογικό να αισθάνεται ότι απειλείται κάθε φορά που έρχεται σε επαφή μαζί τους; 1
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δεν ταυτιζομαι με τους περισσοτερους γκει που ειναι "απλοι" "διακριτικοι" ανθρωποι. Ομογενοποιημενοι. Sellouts. Οταν λεω μανατζερ δεν εννοω ατζεντης καλλιτεχνων, εννοω businessοο manager. Σε πολυεθνικη ειμαι και φτυνω αιμα για το δικαιωμα μου να εχω ασημενια και μπλε μαλλια ως τζουνιορ μανατζερ. Δε θα ομογενοποιηθω, θα εργαστω οπως και ολοι και θα διατηρησω την ταυτοτητα μου. Και αυτο σημαινει οτι πρεπει να δουλεψω πιο σκληρα απ τους "διακριτικους" γκει συναδελφους μου. Το ενδεχόμενο η ταυτότητα σου να μην είναι σημαντική για τους άλλους το έχεις σκεφτεί; Ζούμε στην πιο ελεύθερη εποχή που έχει υπάρξει ποτέ. Το να βάφεις το μαλλί σου αντιαισθητικά είναι δικαίωμα σου αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να μου αρέσει. Εάν η ταυτότητα σου εκφράζεται από τα ρούχα και το μαλλί σου, τότε μάλλον σου αρέσει να είσαι ξεχωριστός απλά για να νιώθεις ξεχωριστός. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 αληθεια δεν καταλαβα. δεν εχω διαθεση να κρυφτω, μιλαω οσο πιο εξω καρδια μπορω και προσπαθω να γινομαι κατανοητος και να λυσω αποριες. αυτο με αφετηρια οτι ειστε εδω να ακουσετε και οχι να υποδειξετε (εσεις οι μη λοατκι εμας τους λοατκι-αναγκαστικος διαχωρισμος λογω βιωματων) Ναι γιατί για σένα είναι απλά θέμα "άποψης". Για τον άλλο που έχει βιώσει στο πετσί του την αυθαιρεσία της αστυνομίας το θέμα είναι λίγο πιο βαθύ από έναν καλοκάγαθο αστυνομικό που φόρεσε τα ροζούλια του και πήγε στο parade να κάνει outing. Είναι θέμα συστημικής ασυδοσίας η οποία εδώ και δεκαετίες δεν λύνεται. Και δεν αφορά μόνο τους gay, απλά έτυχε να το σχολιάσουμε εδώ. Η "διαφορά" μας είναι πως απλά δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους μέσα από "ταμπέλες", στάση ζωής, κουλτούρας, κλπ κλπ. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα συμφωνώ με όλες τις συμπεριφορές & απόψεις... Όπως υπάρχει ο μαλάκας συμπολίτης μας, υπάρχει και ο μαλάκας gay, bi, trans, etc... Οι διάφορες "ταμπέλες", πολλές φορές λειτουργούν και σαν άλλοθι ή "συγχωροχάρτι" για αρκετές προβληματικές συμπεριφορές. Ζητώ και επιδιώκω ίση αντιμετώπιση για όλους. Ρομαντικό μεν, αλλά γνωρίζω πως είναι δύσκολο εως και αδύνατον να γίνει. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Το ενδεχόμενο η ταυτότητα σου να μην είναι σημαντική για τους άλλους το έχεις σκεφτεί; Ζούμε στην πιο ελεύθερη εποχή που έχει υπάρξει ποτέ. Το να βάφεις το μαλλί σου αντιαισθητικά είναι δικαίωμα σου αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να μου αρέσει. Εάν η ταυτότητα σου εκφράζεται από τα ρούχα και το μαλλί σου, τότε μάλλον σου αρέσει να είσαι ξεχωριστός απλά για να νιώθεις ξεχωριστός. Το ότι εσύ το βρίσκεις αντιαισθητικό δεν σημαίνει και ότι είναι. Αυτά είναι προσωπικά θέματα.
vste Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Απομονώνω αυτό το κομμάτι γιατί για μένα εδώ κρύβεται και όλη η ουσία. Περιμένουμε να αλλάξει συμπεριφορές η αστυνομία από πέντε-δέκα (που μπορεί να είναι κι εκατό, δεν είναι αυτό το θέμα) "σταυροφόρους" αστυνομικούς; Δεν το βλέπω υγιή στάση ενός σύγχρονου κράτους. Η αστυνομία θα έπρεπε να αλλάξει γιατί έτσι επιβάλουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Να θυμίσω μήπως την περίπτωση της "ζαρντινιέρας" πριν μερικά χρόνια; Που ένας ταλαίπωρος Κύπριος φοιτητής που έτυχε να βρεθεί στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή ξυλοφορτώθηκε από ομάδα μπάτσων (στην κυριολεξία) παρόντος και του επικεφαλή της ασφάλειας Θεσσαλονίκης; Κι ενώ έγινε τεράστιο σούσουρο, τελικά δεν τιμωρήθηκε κανείς. Αυτή είναι η αστυνομία που έχουμε. Τραμπούκοι και γίδια. Το αν αυτό αφορά όλους ή το 20% ή το 50% δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι όσο δεν τους τιμωρείς ουσιαστικά τους κλείνεις το μάτι. Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που γραφεις. Ισα ισα που οπως εγραψα σε αρκετες πορειες για διεκδικηση εργασιακων/ανθρωπινων δικαιωματων εχω αισθανθει και εγω στο πετσι μου την "περιποιηση". Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν ειναι κακο καποιοι να το βλεπουν οτι θελουν να αλλαξουν το συστημα απο μεσα. Στην αστυνομια την Νεας Υορκης για παραδειγμα εδωσε αποτελεσμα σε σχεση με την συμπεριφορα αστυνομικων σε LGBT ατομα.
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Το ότι εσύ το βρίσκεις αντιαισθητικό δεν σημαίνει και ότι είναι. Αυτά είναι προσωπικά θέματα. Η "εικόνα" δεν είναι προσωπικό θέμα, η εικόνα είναι κοινωνική. Αν ίσχυε αυτό που λες δε θα ήταν η κληρονόμος της L'Oreal η πιο πλούσια γυναίκα στην Ευρώπη και οι γυναίκες θα κυκλοφορούσαν άβαφες και αχτένιστες. Αν το ντύσιμο και το μαλλί σου δεν αρέσει στο 95% του κόσμου, τότε είναι αντικειμενικά κακόγουστο.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Η εικόνα είναι κοινωνική μόνο αν σε ενδιαφέρει η άποψη της κοινωνίας για το ποιος είσαι. Ναι, η Bettencourt όντως είναι billionaire αλλά άσχετο με το παρών θέμα. Όλοι οι στυλίστες και οι μεγάλοι μόδιστροι λένε ότι η μόδα είναι προσωπική καταρχάς και τρόπος έκφρασης κατά δεύτερον. Ίσα ίσα που θεωρούν και βλάκες αυτούς που ακολουθούν τη μόδα κατά γράμμα χωρίς καμία προσωπική πινελιά. Τα χρωματιστά μαλλιά είναι πάρα πολύ δημοφιλή στη προκειμένη περίπτωση, σίγουρα το 95% δεν τα βρίσκει "άσχημα", άρα με τη δική σου λογική δεν είναι και κακόγουστα.
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Που ακριβώς είναι δημοφιλή τα χρωματιστά μαλλιά; Στο tumblr;
Προτεινόμενες αναρτήσεις