Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι εντάξει, υπάρχει κι ένας αστυνομικός που είναι δηλωμένος gay-κι ενδεχομένως άλλοι πεντακόσιοι που φοβούνται να το πουν. Και λοιπόν; Γιατί σχολιάζετε τμηματικά κι όχι την ουσία; Όταν οι αστυνομικοί κακοποιούν μειονότητες και δεν τιμωρούνται αυτό που μένει είναι ότι η αστυνομία επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές.
vste Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι εντάξει, υπάρχει κι ένας αστυνομικός που είναι δηλωμένος gay-κι ενδεχομένως άλλοι πεντακόσιοι που φοβούνται να το πουν. Και λοιπόν; Γιατί σχολιάζετε τμηματικά κι όχι την ουσία; Όταν οι αστυνομικοί κακοποιούν μειονότητες και δεν τιμωρούνται αυτό που μένει είναι ότι η αστυνομία επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Ναι αλλα ενα βημα προς την αλλαγη που θελουν να πετυχουν οι LGBT ειναι να ερθουν και αυτοι πιο κοντα σε αλλες ομαδες. Ακομα και αυτη των αστυνομικων. Ο κος Λωλης που βγηκε και ειπε ανοικτα οτι ειναι gay εχει τεραστια μπαλακια. Οπως ειπε και ο ιδιος σε συνεντευξη του: Ξέρεις, εγώ αντιμετωπίζω διπλό στίγμα. Μέσα στην αστυνομία είμαι ομοφυλόφιλος και μέσα στην LGBT κοινότητα είμαι «μπάτσος». «Α, τι δουλειά κάνεις; Μπάτσος; Είσαι ρατσιστής, χρυσαυγίτης, φασίστας». Πηγή: www.lifo.gr Οποτε οπως καταλαβαινετε αν καποιοι εδω μεσα βιωνουν τον κοινωνικο αποκλεισμο ο ανθρωπος αυτος τον βιωνει Χ2. Δεν εχω και τις καλυτερες σχεσεις με την αστυνομια (ειναι πολλα τα χημικα και οι γκλοπιες γιατρε μου) αλλα και παλι ειμαι υπερ της προσεγγισης. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι εντάξει, υπάρχει κι ένας αστυνομικός που είναι δηλωμένος gay-κι ενδεχομένως άλλοι πεντακόσιοι που φοβούνται να το πουν. Και λοιπόν; Γιατί σχολιάζετε τμηματικά κι όχι την ουσία; Όταν οι αστυνομικοί κακοποιούν μειονότητες και δεν τιμωρούνται αυτό που μένει είναι ότι η αστυνομία επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Η ουσία είναι ότι αυτοί που πήγαν δεν κάνουν αυτό που περιγράφεις. Επίσης σκέψου τι ανεπίσημες "συνέπειες" μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτοί από τους υπόλοιπους στο σώμα επειδή πήγαν στο pride. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι εντάξει, υπάρχει κι ένας αστυνομικός που είναι δηλωμένος gay-κι ενδεχομένως άλλοι πεντακόσιοι που φοβούνται να το πουν. Και λοιπόν; Γιατί σχολιάζετε τμηματικά κι όχι την ουσία; Όταν οι αστυνομικοί κακοποιούν μειονότητες και δεν τιμωρούνται αυτό που μένει είναι ότι η αστυνομία επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Τελείως λάθος γενικεύσεις...
alxlightning Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι αλλα ενα βημα προς την αλλαγη που θελουν να πετυχουν οι LGBT ειναι να ερθουν και αυτοι πιο κοντα σε αλλες ομαδες. Ακομα και αυτη των αστυνομικων. Ο κος Λωλης που βγηκε και ειπε ανοικτα οτι ειναι gay εχει τεραστια μπαλακια. Οπως ειπε και ο ιδιος σε συνεντευξη του: Οποτε οπως καταλαβαινετε αν καποιοι εδω μεσα βιωνουν τον κοινωνικο αποκλεισμο ο ανθρωπος αυτος τον βιωνει Χ2. Δεν εχω και τις καλυτερες σχεσεις με την αστυνομια (ειναι πολλα τα χημικα και οι γκλοπιες γιατρε μου) αλλα και παλι ειμαι υπερ της προσεγγισης. Σε προσωπικο επιπεδο συμπονω και συγκινουμαι παρα πολυ απο οσα λεει και κανει ο Μιχαλης. Σε πολιτικο επιπεδο οχι. Μου φαινεται pinkwashing. Ηξερες οτι εισαι αδερφη και παρ ολα αυτα πηγες οικειοθελως στην αστυνομια, στην οποια ηξερες τι γινεται. Δε θα σου κανω πατ πατ που οι συναδελφοι σου δε σε σεβονται, γιατι δε σεβονται ουτε εμενα. Ας μην πηγαινες να δουλεψεις εκει. Και ναι, για τις αδερφες εισαι μπατσος και δε νιωθουμε ανετα απεναντι σου. Δεν ειναι πιο σπουδαιο το καμιναουτ ενος μπατσου απ οτι ενος μανατζερ. Δε θελω συστημικη ενσωματωση/ομογενοποιηση. Ισως θα επρεπε να ρωτανε τις αδερφες τι θελουμε αντι να μας φερνουν προ τετελεσμενων και να μας λενε "να, παρτε αυτα, αυτα ειναι καλα για εσας". Τελείως λάθος γενικεύσεις... η και οχι Η ουσία είναι ότι αυτοί που πήγαν δεν κάνουν αυτό που περιγράφεις. Επίσης σκέψου τι ανεπίσημες "συνέπειες" μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτοί από τους υπόλοιπους στο σώμα επειδή πήγαν στο pride. Δικο τους θεμα. Τις συνεπειες αυτες θα τις εχουν απο το σωμα ως μπατσοι, οχι ως λοατκι. Οταν βαζεις τη στολη, παυεις να εχεις σεξουαλικη ταυτοτητα και εισαι γραναζι. Τα αλλα ειναι συναισθηματικομπουρδες που, ρομαντικα ναι, να κλαιω, αλλα μετα απο ριαλιτι τσεκ, οχι, ας προσεχες. Ας εβρισκες αλλο επαγγελμα. Κρατικοδιαιτοι ειναι, ξεραν που μπλεκουν, πολυ στοχευμενα επιδιωξαν τετοιου ειδους επαγγελματικη αποκατασταση.
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Σε προσωπικο επιπεδο συμπονω και συγκινουμαι παρα πολυ απο οσα λεει και κανει ο Μιχαλης. Σε πολιτικο επιπεδο οχι. Μου φαινεται pinkwashing. Ηξερες οτι εισαι αδερφη και παρ ολα αυτα πηγες οικειοθελως στην αστυνομια, στην οποια ηξερες τι γινεται. Δε θα σου κανω πατ πατ που οι συναδελφοι σου δε σε σεβονται, γιατι δε σεβονται ουτε εμενα. Ας μην πηγαινες να δουλεψεις εκει. Και ναι, για τις αδερφες εισαι μπατσος και δε νιωθουμε ανετα απεναντι σου. Δεν ειναι πιο σπουδαιο το καμιναουτ ενος μπατσου απ οτι ενος μανατζερ. Δε θελω συστημικη ενσωματωση/ομογενοποιηση. Ισως θα επρεπε να ρωτανε τις αδερφες τι θελουμε αντι να μας φερνουν προ τετελεσμενων και να μας λενε "να, παρτε αυτα, αυτα ειναι καλα για εσας". η και οχι Δικο τους θεμα. Τις συνεπειες αυτες θα τις εχουν απο το σωμα ως μπατσοι, οχι ως λοατκι. Οταν βαζεις τη στολη, παυεις να εχεις σεξουαλικη ταυτοτητα και εισαι γραναζι. Τα αλλα ειναι συναισθηματικομπουρδες που, ρομαντικα ναι, να κλαιω, αλλα μετα απο ριαλιτι τσεκ, οχι, ας προσεχες. Ας εβρισκες αλλο επαγγελμα. Κρατικοδιαιτοι ειναι, ξεραν που μπλεκουν, πολυ στοχευμενα επιδιωξαν τετοιου ειδους επαγγελματικη αποκατασταση. Τελικά τις μεγαλύτερες διακρίσεις τις κάνετε εσείς οι ίδιοι, αλλά μετά σας φταίνει "οι άλλοι". Ακούς τι λες; 4
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Σε προσωπικο επιπεδο συμπονω και συγκινουμαι παρα πολυ απο οσα λεει και κανει ο Μιχαλης. Σε πολιτικο επιπεδο οχι. Μου φαινεται pinkwashing. Ηξερες οτι εισαι αδερφη και παρ ολα αυτα πηγες οικειοθελως στην αστυνομια, στην οποια ηξερες τι γινεται. Δε θα σου κανω πατ πατ που οι συναδελφοι σου δε σε σεβονται, γιατι δε σεβονται ουτε εμενα. Ας μην πηγαινες να δουλεψεις εκει. Και ναι, για τις αδερφες εισαι μπατσος και δε νιωθουμε ανετα απεναντι σου. Είναι όλοι οι gay "αδερφές";
alxlightning Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Τελικά τις μεγαλύτερες διακρίσεις τις κάνετε εσείς οι ίδιοι, αλλά μετά σας φταίνει "οι άλλοι". Ακούς τι λες; δεν ειμαστε ολοι ομοιοι. σεβασμος στην ιδιαιτερη ταυτοτητα του καθε υποκειμενου. κανενας δεν εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο στα παιδια να γινουν μπατσοι. επελεξαν να το κανουν, καθε μερα ζουν ως μπατσοι, ειναι κομματι της ταυτοτητας τους. δε βλεπω το λογο να το βγαλω απ την εξισωση. Είναι όλοι οι gay "αδερφές"; ειναι ολοι οι μαυροι "niggas"? εγω ειναι οκ να το λεω. προσοχη θελει σε πλαισιο, ταυτοτητα ομιλητη και ακροατηριου.
vste Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Σε προσωπικο επιπεδο συμπονω και συγκινουμαι παρα πολυ απο οσα λεει και κανει ο Μιχαλης. Σε πολιτικο επιπεδο οχι. Μου φαινεται pinkwashing. Ηξερες οτι εισαι αδερφη και παρ ολα αυτα πηγες οικειοθελως στην αστυνομια, στην οποια ηξερες τι γινεται. Δε θα σου κανω πατ πατ που οι συναδελφοι σου δε σε σεβονται, γιατι δε σεβονται ουτε εμενα. Ας μην πηγαινες να δουλεψεις εκει. Και ναι, για τις αδερφες εισαι μπατσος και δε νιωθουμε ανετα απεναντι σου. Δεν ειναι πιο σπουδαιο το καμιναουτ ενος μπατσου απ οτι ενος μανατζερ. Δε θελω συστημικη ενσωματωση/ομογενοποιηση. Ισως θα επρεπε να ρωτανε τις αδερφες τι θελουμε αντι να μας φερνουν προ τετελεσμενων και να μας λενε "να, παρτε αυτα, αυτα ειναι καλα για εσας". η και οχι Δικο τους θεμα. Τις συνεπειες αυτες θα τις εχουν απο το σωμα ως μπατσοι, οχι ως λοατκι. Οταν βαζεις τη στολη, παυεις να εχεις σεξουαλικη ταυτοτητα και εισαι γραναζι. Τα αλλα ειναι συναισθηματικομπουρδες που, ρομαντικα ναι, να κλαιω, αλλα μετα απο ριαλιτι τσεκ, οχι, ας προσεχες. Ας εβρισκες αλλο επαγγελμα. Κρατικοδιαιτοι ειναι, ξεραν που μπλεκουν, πολυ στοχευμενα επιδιωξαν τετοιου ειδους επαγγελματικη αποκατασταση. Το οτι ενω ηξερε οτι ειναι gay πηγε στην αστυνομια για να κανει την διαφορα σου περασε απο το μυαλο; Το οτι αυριο που θα σε σταματησει μπατσος/γραναζι μπορει λογο του Μιχαλη και καποιων αλλων να σου συμπεριφερθει σαν πολιτη μιας και πλεον εχει παιδευτει ισως; Εννοειται οτι ειναι πολιτικο. Επισης εννοειται, οπως γραψαν και αρκετοι αλλοι, οτι πρεπει να εισαι περισσοτερο ανεκτικός και διαλλακτικός προς τους αλλους πριν στηλιτεύσεις τους κολλημένους εδω μεσα. 1
alxlightning Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Για να γινω πιο κατανοητος. Για εμενα το να ειμαι γκει δεν ειναι μονο σεξουαλικη ταυτοτητα, ειναι κατι που εχει εκφανσεις σε πολλες πτυχες της ζωης μου και το εχω ενσωματωσει σε οσο περισσοτερα κομματια μπορω. Ειναι ντυσιμο, κινησιολογια, επιλογη λεξιλογιου, τροπος διασκεδασης, μουσικη. Ειναι κουλτουρα ολοκληρη. Θεωρω μειωτικο και αφοριστικο να αντιμετωπιζουμε τα ζητηματα σεξουαλικοτητας ως ζητημα κρεβατοκαμαρας, καθ οτι μιλαμε για μια κουλτουρα που δημιουργηθηκε σε πλαισιο καταπιεσης και που βρηκε πολλους τροπους να πραγματωθει και να δωσει διεξοδους εκφρασης. Το οτι ενω ηξερε οτι ειναι gay πηγε στην αστυνομια για να κανει την διαφορα σου περασε απο το μυαλο; Το οτι αυριο που θα σε σταματησει μπατσος/γραναζι μπορει λογο του Μιχαλη και καποιων αλλων να σου συμπεριφερθει σαν πολιτη μιας και πλεον εχει παιδευτει ισως; Εννοειται οτι ειναι πολιτικο. Επισης εννοειται, οπως γραψαν και αρκετοι αλλοι, οτι πρεπει να εισαι περισσοτερο ανεκτικός και διαλλακτικός προς τους αλλους πριν στηλιτεύσεις τους κολλημένους εδω μεσα. Απ οσο ειδα στο τεντεξ του, δεν πηγε ΓΙΑ να κανει τη διαφορα, καθ οτι δεν ειχε ο ιδιος διαχειριστει τη σεξουαλικη του ταυτοτητα ακομα. Πηγε στην αστυνομια επειδη ειχε τους βαθμους και επειδη ετσι θελαν οι γονεις του. Στην πορεια ειδε οτι μπορει να κανει και πραγματα και αλλαγες εκ των εσω. Καλοδεχουμενο, οταν με το καλο γινουν.Ειμαι ανεκτικος στην υπαρξη του. Οσο δε μου συστηνεται ως μπατσος, τον αντιμετωπιζω ως ανθρωπο. Δε βλεπω το λογο να ειμαι διαλλακτικος. Ακομα ακουω ομοφοβικα σχολια απο μπατσους καθε φορα που περναω διπλα απο κλουβα παρκαρισμενη. Αρα εχει δρομο ακομα το εργο του. Αρα πολιτικατζα με μεγαλες δηλωσεις και καλες προθεσεις, εν δυναμει. Ο δρομος για την κολαση ειναι στρωμενος με καλες προθεσεις, ομως.Και θα το παω κι ενα βημα πιο περα. Τι ξερει ο Μιχαλης απ τα Γιαννενα με τους στενομυαλους γονεις, το καμιναουτ στα 20, εργαζομενος στην αστυνομια, κοντοκουρεμενος και σε μονογαμικη σχεση τα τελευταια απειρα χρονια απο γκει κουλτουρα? Ποιον εκπροσωπει? Μας ξερει? Γιατι εμενα μου φαινεται συντηριτικοτατος, αν και γλυκυτατος, και δε θεωρω οτι εχει πολλες επαφες με τη φαση μας, περαν του οτι εχει ομοφυλοφιλη σχεση.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι εντελώς υποκριτικό έως αστείο, να αγωνίζεται κάποιος για βασικές ελευθερίες κλπ και ταυτόχρονα να διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με ...τη στολή που φοράνε. Είναι βασική μου άποψη αυτή και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Γι'αυτό και δεν επιδιώκω τις πολύπλοκες συζητήσεις με άτομα που διατυπώνουν τέτοιου είδους "θεωρίες". Και τελικά, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πως δεν πρόκειται ποτέ να λυθούν αυτά τα προβλήματα, όσο κι αν φαίνονται απλά και λογικά! 3
Joe-4 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Φταίνε οι μπάτσοι, φταίνε οι στρέιτ, φταίει η εκκλησία, φταίνε όσοι δεν συμφωνούν. Εσύ τσουβάλιασες το 90% της ανθρωπότητας με πρόσχημα τα δικά σου βιώματα. Θα μπορούσα να σε χαρακτηρίσω ...ρατσιστή;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Τι ξερει ο Μιχαλης απ τα Γιαννενα με τους στενομυαλους γονεις, το καμιναουτ στα 20, εργαζομενος στην αστυνομια, κοντοκουρεμενος και σε μονογαμικη σχεση τα τελευταια απειρα χρονια απο γκει κουλτουρα? Ποιον εκπροσωπει? Μας ξερει? Γιατι εμενα μου φαινεται συντηριτικοτατος, αν και γλυκυτατος, και δε θεωρω οτι εχει πολλες επαφες με τη φαση μας, περαν του οτι εχει ομοφυλοφιλη σχεση. Και εκεί προσωπικά, με χάνεις εντελώς. Και διαφωνώ και πιστεύω πως είσαι λάθος ταυτόχρονα. Gay κουλτούρα και τρίχες κατσαρές! Άλλη μια ταμπέλα μιας δεν είχαμε αρκετές... Anyway... 3
alxlightning Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Φταίνε οι μπάτσοι, φταίνε οι στρέιτ, φταίει η εκκλησία, φταίνε όσοι δεν συμφωνούν. Εσύ τσουβάλιασες το 90% της ανθρωπότητας με πρόσχημα τα δικά σου βιώματα. Θα μπορούσα να σε χαρακτηρίσω ...ρατσιστή; ναι, αν αυτο εχει αντικτυπο στο πως τους φερομαι. εγω απλα λεω οτι δε θα ηθελα να αγωνιστω διπλα τους η να ερθω σε επαφη μαζι τους αν μπορω να το αποφυγω διοτι θεωρω οτι θα μου κανουν κακο και δεν εχω τροπο η θεληση να προστατευτω. Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι εντελώς υποκριτικό έως αστείο, να αγωνίζεται κάποιος για βασικές ελευθερίες κλπ και ταυτόχρονα να διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με ...τη στολή που φοράνε. Είναι βασική μου άποψη αυτή και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Γι'αυτό και δεν επιδιώκω τις πολύπλοκες συζητήσεις με άτομα που διατυπώνουν τέτοιου είδους "θεωρίες". Και τελικά, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πως δεν πρόκειται ποτέ να λυθούν αυτά τα προβλήματα, όσο κι αν φαίνονται απλά και λογικά! οπως μπορω να διαλεγω τους ερωτικους μου συντροφους με οποια κριτηρια θελω, ετσι μπορω να διαλεγω και τους πολιτικους/κοινωνικους συντροφους μου. δε χρωσταω σε κανεναν κοινη μαχη η συμπλευση.
michael92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 @alxlightning Καταλαβαίνεις όμως ότι οι περισσότεροι gay δεν είναι queers και ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει πραγματικά αποδεκτό απο την κοινωνία είναι να προωθηθεί ο gay αποθηκάριος, ο gay ηλεκτρολόγος, ο gay μηχανικός, ο gay μπάτσος κλπ και όχι μόνο ο gay κομμωτής, στυλίστας, χορευτής, manager, personal trainer όπως μονοπωλείται τα τελευταία 20 χρόνια; Νομίζω ότι συνεχίζεται να προβάλλεται η ίδια παρωχημένη εικόνα των 90s όπου οι gay ήταν εξωγήινα θηλυπρεπή πλάσματα σε μεσημεριανές και βραδυνές εκπομπές και όχι καθημερινοί άνθρωποι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις