Ablaoublas_542 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Σε οσες πορειες εχω παει για δικαιώματα τετοια δεν καναμε να ξεχωρίσουμε τι είναι το ένα τι είναι το άλλο. άλλο βγαινω στο δρομο και διεκδικώ δικαιώματα και αλλα κανω παρελαση και διασκεδαζω, στην περιπτωση αυτή το pride είναι για να κανουν χαβαλέ μπορούν να μαζευτούν και να κανούν ένα εβεντ δεν διαφωνώ δικαίωμα τους είναι αλλά όχι να βλέπω τέτοια καρναβάλια και να λένε διεκδικώ έτσι χαβαλέ κάνεις δεν διεκδικείς. Αν μιλας για πολιτικη πορεια συνθηματα δεν φωναζατε? Αυτο γιατι ειναι πιο "πορεια" απο το βαν με τη μουσικη, υπαρχει καποια κλιμακα με 1 το καρναβαλι και 10 το πορεια? Αν ναι θα ηθελα να την δω. Στην τελικη το ιδιο σοβαρα παιρνει ο κοσμος της Θεσσαλονικης και την μια και την αλλη tbh.Στο pride πηγαν 13.000 ατομα. Εβαλες τους 5-10 πιο φαντεζι. Ειναι σαν να βαζω κουκουλοφορους και να σου λεω "ωραια πορεια για τα μνημονια στην Αθηνα, παλι να καψουν τα παντα θελουν" 3
opera Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ο τίτλος σε απασχολεί ή η ουσία σε σχέση με τα δικαιώματα των ανθρώπων? Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιοί είναι αυτοί που διεκδικούν τα δικαιώματα. Νοιάζομαι για πολλά περισσότερα από ότι φαντάζεσαι. Ξέρεις στη δουλειά μου όταν πάρει φωτιά κάποιου το σπίτι δε ρωτάμε ποιός και τι είναι και τι κάνει για να τη σβήσουμε,ούτε όταν χρειάζεται τη βοήθειά μας σε άλλη περίπτωση κινδύνου και αυτό γίνεται στάση ζωής.
Anorymous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Αν μιλας για πολιτικη πορεια συνθηματα δεν φωναζατε? Αυτο γιατι ειναι πιο "πορεια" απο το βαν με τη μουσικη, υπαρχει καποια κλιμακα με 1 το καρναβαλι και 10 το πορεια? Αν ναι θα ηθελα να την δω. Στην τελικη το ιδιο σοβαρα παιρνει ο κοσμος της Θεσσαλονικης και την μια και την αλλη tbh. Στο pride πηγαν 13.000 ατομα. Εβαλες τους 5-10 πιο φαντεζι. Ειναι σαν να βαζω κουκουλοφορους και να σου λεω "ωραια πορεια για τα μνημονια στην Αθηνα, παλι να καψουν τα παντα θελουν" Δεν ηταν 5-10 ηταν πιο πολλοι και όχι ο κοσμος δεν σας παιρνει σοβαρα τουλάχιστον μια σημαντικη μεριδα που θελετε να περασει το μηνημα. Άλλο φωνάζω συνθηματα ξαναλεω και άλλο κανω χαβαλέ τα συνθηματα είναι για να δωσουν παλμο τα μπιτακια είναι για να διασκεδασει ο κοσμος. Όχι δεν είναι το ιδιο ας πουμε ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι προβοκατσια από την εξουσια αλλα είναι ομαδα ανθρωπων με Α ιδεολογια δεν εχω την ιδια ιδεολογια με αυτους και καταδικαζω αυτά που κανου πχ ομαδες σαν το ρουβικωνα τις θεωρω ότι ναναι ενώ αντίθετα τα ατομα που μιλαω εγω ανηκουν στην δικια σου κοινότητα
Ablaoublas_542 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δεν ηταν 5-10 ηταν πιο πολλοι και όχι ο κοσμος δεν σας παιρνει σοβαρα τουλάχιστον μια σημαντικη μεριδα που θελετε να περασει το μηνημα. Άλλο φωνάζω συνθηματα ξαναλεω και άλλο κανω χαβαλέ τα συνθηματα είναι για να δωσουν παλμο τα μπιτακια είναι για να διασκεδασει ο κοσμος. Όχι δεν είναι το ιδιο ας πουμε ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι προβοκατσια από την εξουσια αλλα είναι ομαδα ανθρωπων με Α ιδεολογια δεν εχω την ιδια ιδεολογια με αυτους και καταδικαζω αυτά που κανου πχ ομαδες σαν το ρουβικωνα τις θεωρω ότι ναναι ενώ αντίθετα τα ατομα που μιλαω εγω ανηκουν στην δικια σου κοινότητα Οτι να ναι τυπε, πρωτον δεν ανηκω καν στην κοινοτητα δευτερον αυτα που εγραψες δεν εχουν λογικη συνοχη, πες οτι δεν γουσταρεις να τους βλεπεις να τελειωνουμε. Το να γραφεις "ειναι διαφορετικο γιατι διαφορετικα το εχω στο μυαλο μου" δεν εχει καποιο νοημα. Οσο για το σοβαρα ξεσοβαρα σου ειπα 13.000 κοσμο ειχε και του χρονου στοιχηματιζω θα χει παραπανω. 1
Anorymous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Οτι να ναι τυπε, πρωτον δεν ανηκω καν στην κοινοτητα δευτερον αυτα που εγραψες δεν εχουν λογικη συνοχη, πες οτι δεν γουσταρεις να τους βλεπεις να τελειωνουμε. Το να γραφεις "ειναι διαφορετικο γιατι διαφορετικα το εχω στο μυαλο μου" δεν εχει καποιο νοημα. Οσο για το σοβαρα ξεσοβαρα σου ειπα 13.000 κοσμο ειχε και του χρονου στοιχηματιζω θα χει παραπανω. λαθος που το προσωποποίησα ηθελα να πω οτι ανηκουν στην λοατ κοινοτητα και οχι καπου αλλου οποτε εκθέτουν την κοινότητα, δεν γουσταρω τα καρναβαλια γενικα με τους λοατ δεν εχω θεμα το ιδιο θα εκανα αν εβλεπα απο στρειτ τα ιδια
HALF EVIL Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Γενικά λες ασυναρτησίες. Οι gay δεν διαδηλώνουν επειδή είναι gay αλλά επειδή είναι μειονότητα και μάλιστα καταπιεσμένη. Αν οι straight ήταν "κατώτεροι" όχι ποσοτικά αλλά νομικά και κοινωνικά θα είχαν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν και πίστεψέ με, θα το έκαναν. Και θα έτρωγαν αντίστοιχο κράξιμο, όπως πέφτει κάθε φορά από τις επικρατούσες κοινωνικές ομάδες. Το ότι έχεις δει δηλώσεις gay για συγκεκριμένα θέματα, δεν τις κάνει ούτε σωστές ούτε την επίσημη θέση όλης της κοινότητας. Όπως υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες με εσωτερικευμένο μισογυνισμό, έτσι υπάρχουν και gay που δεν αναγνωρίζουν τις διακρίσεις σε βάρους τους, ή δεν κάνουν κάτι γι αυτό. Εξάλλου είναι πολύ ιν το να πάει κανείς κόντρα στο ρεύμα. "Αφού γίνονται γκέι πράιντ γιατί να μη κάνουμε κι εμείς στρέιτ πράιντ; χοχο" "Εγώ δεν είμαι φεμινίστρια γιατί δεν μισώ τους άντρες. χοχο" Αν κάποιος που έχει παρακολουθήσει κάποιο πράιντ (και δεν εννοώ να δει 3 φωτογραφίες στο ίντερνετ, εννοώ να πάει και να δει με τα ματάκια του) συμπέρανε πως ο μόνος προβληματισμός των ΛΑΟΤ+ είναι να δείχνουν το γυμνό τους σώμα και να τονίζουν την διαφορετικότητά τους, τότε μάλλον έχει πρόβλημα αντίληψης. Και για να σε προλάβω, ναι, η απενεχοποίηση του γυμνού σώματος είναι μία από τις επιδιώξεις και του φεμινισμού και γενικά όσων παλεύουν για την ισότητα. Όπως είναι και η κάθε είδους απελευθέρωση: σωματική, ψυχική, πνευματική. Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω ένα ακόμα flame απλώς θα πω ότι η ανώνυμη αγένεια προς τον συνομιλητή δείχνει να είναι ίδιον. Τι να πω, ίσως είναι κόμπλεξ, ίσως ξέσπασμα .Σε ένα βαθμό το καταλαβαίνω, σε ένα μικρότερο με απωθεί να συνεχίσω να συζητώ σοβαρά. Εντάξει δεν πειράζει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο vste σε αυτά που έγραψε παραπάνω. Απλώς μια παρατήρηση, ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πέραν της αισθητικής η οποία είναι υποκειμενική, ίσως αντί να φέρουν προς τις θέσεις σας άτομα που διάκεινται σχετικά θετικά ή αδιάφορα ως προς τις διεκδικήσεις των gay, φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, περνώντας ένα μήνυμα ότι οι ο μόνος προβληματισμός των gay είναι να δείχνουν το γυμνό τους σώμα και ότι λάβαρο είναι η διαφοροποιημένη σεξουαλικότητά τους από τους υπόλοιπους. Έχω διαβάσει και έχω δει δηλωσεις κάποιων gay, που έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με αυτά που προείπα , θεωρώντας ότι προβάλλονται λανθασμένα μηνύματα. Αν υποθέσουμε ότι το 90% του πληθυσμού ήταν gay και γινόταν αντίστοιχη εκδήλωση του 10% των straight , με παρέλαση των βαρβάτων αρσενικών με την τρίχα και τα " προσόντα " σχεδόν σε κοινή θέα τι γέλιο και κράξιμο θα έπεφτε. Προφανώς δεν έχεις πάει ποτέ σε gay parade και αρκείσαι από αυτά που διαβάζεις στα ΜΜΕ. Σε ένα parade υπάρχουν 20.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 200 είναι γραφικοί. Τα μέσα εστιάζουν στους γραφικούς, γιατί κάνουν εντύπωση, και αποτυπώνεται η εικόνα ότι όλοι είναι με τα σώβρακα ή έχει γεμίσει ο τόπος κακοβαμμένες drag queens. Αυτοί είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία. Ο κύριος όγκος του parade είναι νορμάλ άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα-εννοώ εμφανισιακά για να μην παρεξηγηθώ. Επίσης έχει και πολλούς ετεροφυλόφιλους που πάνε απλά για υποστήριξη-προσωπικά έχω πάει δύο φορές. Τέλος, αν αυτά που βλέπεις εδώ σου φαίνονται υπερβολικά που να δεις τι γίνεται στο parade του Βερολίνου.
suffocater Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Btw,πριν 4(αν θυμαμαι καλα) χρονια,σε συναυλία που τραγουδούσε drag queen στον λευκο πυργο(στο πλαισιο του gay parade),παιζει να πέρασα πιο καλα απο πολλές αλλες συναυλίες(και έχω δει αρκετες για να μην μπορω να τις μετρησω).Είχε ταλέντο ο τυπος και δεν γινόταν να μην το αναγνωρίσεις.Και αυτο απο καποιον που ούτε ακουσε την μουσικη που του αρέσει γενικα σε αυτη τη συναυλία,ΚΑΙ του χαλάνε την αισθητική οι drag queens.Point is:Μπορείτε να περάσετε καλα αυτές τις μέρες,ενω ειστε str8,αρκεί να ξεκολλήσετε λιγο τα μυαλά σας.Η ατμοσφαιρα ειναι πολύ ωραία,γιορτινή και το κλίμα σε φέρνει κοντα στους αλλους (no pun intended). 2
alxlightning Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 εγω περασα πολυ ομορφα στο pride φετος!συνοπτικα, γιατι εχετε πει πολλα και δεν ξερω που να πρωτοσταθω, ευχαριστω οσα ατομα στηριζουν με οποιοδηποτε τροπο τα λοατκι+ και καθε αλλο καταπιεσμενο υποκειμενο.Θελω να πω οτι για εμενα, μετα απο μεγαλη ενδοσκοπιση, το pride ειναι δυο πραγματα:1) κομματι της κουλτουρας μου μεσω του βιωματος του ανοιχτα γκει. Βαλε αναλογια κομμουνιστη-πρωτομαγιας αν χρειαζεται υποτιτλος. Χοντροκομμενα.2) εκδηλωση-ομπρελα για καθε ομαδα που εχει βιωσει την καταπιεση, εκδηλωση για αποδοχη της αυτοδιαθεσης, για μη παρεμβατικοτητα.Ενοχληθηκα απο την υπαρξη μπατσων στο πραηντ. Συναισθηματικα. Θελω να μιλησω με το Μιχαλη για να εντοπισω πιο συγκεκριμενα τι με ενοχλει. Σε μια αρχικη αναλυση που εκανα σε μια συνεδρια μου ειναι πως εχω ταυτισει τους αστυνομους με τη βια οποτε η παρουσια τους με κανει τριγκερ. Ισως δεν εχει αδικο. Δεν ξερω.Ειδα πολυ στρειτ κοσμο στο pride. Τους ευχαριστησα ολους για την παρουσια τους. Ενιωσα ανετα αναμεσα τους-μεγαλο πραγμα καθ οτι πολεμαω αγχωδη διαταρραχη και με αγχωνει/φοβιζει η υπαρξη (κυριως/συνηθως) στρειτ αντρων και δε νιωθω ασχημα για αυτο γιατι αυτο ειναι αποτελεσμα βιωματων. Δεν ξερω αν ποτε θα νιωσω ανετα με αντρες η με τον εαυτο μου. Ειναι συνεχης προσπαθεια και καθε μερα μου φαινεται θαυμα που τελειωνει χωρις σωματικη παρενοχληση με ανακουφιζει.Προσπαθω και προσπαθουμε και ισως να μην ειναι παντα προσφορος ο διαλογος αλλα δεν εχουμε αλλο μεσο.Θεωρω παρα πολυ προβληματικη την τοποθετηση περι μη περηφανειας του κυριου. Το αρθο το βλεπω να κυκλοφορει καμποσο καιρο και με παραλλαγες ανα τα ετη. Γενικα, δε με αφορα η διακριτικοτητα καποιων και δεν τη ζηλευω, δεν αποσκοπω σε αυτη και δε με αφορα αν η αυτοδιαθεση μου ερμηνευεται ως προκλητικη απο ανθρωπους. Δε θελω υποδειξεις για το πως θα επρεπε να ειμαι, πως θα επρεπε να διεκδικω, πως θα με επαιρναν πιο στα σοβαρα.Δεν ξερω γιατι ολοι εχουν γνωμη και ολοι θελουν να πουν πως τους φαινεται το καθε τι. Το παραπονο μου και η δικη μου διεκδικηση ειναι να με ακουνε, δε με ακουνε αρκετα, δε με ρωτανε για πραγματα που με αφορουν, υποθετουν πραγματα για εμενα. Αν εχω ορεξη να μιλησω για το βιωμα μου, θελω να μπορω να το κανω. Δε θεωρω οτι οφειλω να απολογουμαι η οτι χρωσταω κατι σε καποιον. 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ενοχληθηκα απο την υπαρξη μπατσων στο πραηντ. Συναισθηματικα. Θελω να μιλησω με το Μιχαλη για να εντοπισω πιο συγκεκριμενα τι με ενοχλει. Σε μια αρχικη αναλυση που εκανα σε μια συνεδρια μου ειναι πως εχω ταυτισει τους αστυνομους με τη βια οποτε η παρουσια τους με κανει τριγκερ. Ισως δεν εχει αδικο. Δεν ξερω. Η "ενόχληση" όμως από τη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων, μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με την "ενόχληση" άλλων από διάφορες εικόνες στο pride. Και ξεκινάει μετά η γνωστή λούπα! Δεν φαίνεται πολύ οκ να διαδηλώνεις για θέματα ελευθερίας κλπ και ταυτόχρονα να αποκλείεις κάποιους άλλους... 2
Ablaoublas_542 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Η "ενόχληση" όμως από τη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων, μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με την "ενόχληση" άλλων από διάφορες εικόνες στο pride. Και ξεκινάει μετά η γνωστή λούπα! Καλά, συστηματικά λογική από τα Lidl. Είδατε ωραίο ποστ κατευθείαν να πείτε από μια χαζομάρα να το σκεπάσετε... Alex πολύ ωραίο ποστ φίλε μου και μπράβο για το θάρρος σου να γράφεις τόσο προσωπικά πράγματα στο διαδίκτυο!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Καλά, συστηματικά λογική από τα Lidl. Είδατε ωραίο ποστ κατευθείαν να πείτε από μια χαζομάρα να το σκεπάσετε... Alex πολύ ωραίο ποστ φίλε μου και μπράβο για το θάρρος σου να γράφεις τόσο προσωπικά πράγματα στο διαδίκτυο! Απαγορεύεται να γράφουμε τις σκέψεις μας?
Moderators Kercyn Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Καλά, συστηματικά λογική από τα Lidl. Είδατε ωραίο ποστ κατευθείαν να πείτε από μια χαζομάρα να το σκεπάσετε... Alex πολύ ωραίο ποστ φίλε μου και μπράβο για το θάρρος σου να γράφεις τόσο προσωπικά πράγματα στο διαδίκτυο! Από τη ζήλεια μας το κάνουμε. Άμα πει κάποιος ότι ενοχλείται από το pride πέφτετε να τον φάτε κι όλα μια χαρά.
Tenshi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Οι "μπάτσοι",βρέθηκαν εκεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.Αυτονόητο νομίζω. Όταν όμως απο την μία έχουμε την κοινότητα που βγάζει φλύκταινες με τις "ταμπέλες" και απο την άλλη μέλη της που κάνουν χρήση τους...μάλλον κάτι δέν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Οχι πώς ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων είναι ικανά να στιγματίσουν την γενικότερη φιλοσοφία της κοινότητας,άλλα τέσπα. 1
alxlightning Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Η "ενόχληση" όμως από τη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων, μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με την "ενόχληση" άλλων από διάφορες εικόνες στο pride. Και ξεκινάει μετά η γνωστή λούπα! καταλαβαινω την αναλογια που παρεθεσες, γι αυτο θελω να μιλησω περισσοτερο με τους ανθρωπους αυτους. το αναβαλλω γιατι αυτο απαιτει αμεση και ειλικρινη επικοινωνια και δεν ξερω αν θελω να μιλησω τοσο ξεγυμνωμενος με μπατσους, κι ας ειναι και γκεηδες. Σε προσωπικο-βιωματικο υποβαθρο, ναι, αγκαλιτσες και αγαπη. Για να εξηγησω περισσοτερο. Με εχουν ψαξει αστυνομικοι, με εχουν στησει σε τοιχο και επαιζε το χουφτωμα του αιωνα. Με εχουν τραμπουκισει ματατζηδες. Με εχουν ταλαιπωρησει επιτηδες υπηρεσιακοι στην εκδοση ταυτοτητας. Ξερω πολλες ιστοριες με παρενοχλησεις, ομοφοβιες, βιασμους. Πριν κατεβουν να μου διαφημισουν το αστυνομικο σωμα κατα του ρατσισμου στο πραηντ, ισως πρεπει να περασουν απο κοσκινο τις δικες τους υπηρεσιες. Γιατι για την ωρα παιρνω διπλα μηνυματα-οι μπατσοι δεν ειναι ομοφοβικοι και στηριζουν λοατκι οποτε μη μας μισειτε, μαζι σας ειμαστε-αλλα! οχι ολοι οι μπατσοι, προφανως και υπαρχουν και ομοφοβικοι. Για εμενα αυτο ειναι ετη φωτος μακρυα απο το επιθυμητο αποτελεσμα. Οφειλουν ΟΛΟΙ οι μπατσοι να με προστατευουν απο καθε μορφη βιας. Οσο νιωθω οτι σε μια πιθανη διαδραση υπαρχει πιθανοτητα να μου φερθουν βιαια-δεν τους θελω. Και το νιωθω εντονοτατα και δεν ειναι προιον της φαντασιας μου αυτο. Οσο ερχονται ως κομματι της αστυνομιας, ανεξαρτητως τμηματος-δε με αφορουν οι εσωτερικες διαβαθμησεις και εργασιακες τους καταταξεις-τους αντιμετωπιζω ως κυριαρχο κομματι του προβληματος, ως ανθρωποι που ειτε παρενοχλουσαν οι ιδιοι ειτε δεν παρενεβαιναν σε παρενοχλησεις. Οι "μπάτσοι",βρέθηκαν εκεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.Αυτονόητο νομίζω. Όταν όμως απο την μία έχουμε την κοινότητα που βγάζει φλύκταινες με τις "ταμπέλες" και απο την άλλη μέλη της που κάνουν χρήση τους...μάλλον κάτι δέν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Οχι πώς ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων είναι ικανά να στιγματίσουν την γενικότερη φιλοσοφία της κοινότητας,άλλα τέσπα. μιλαω για την ομαδα αστυνομικων κατα του ρατσισμου η οπως τελος παντων αυτοβαφτιστηκαν. δεν υπηρχε αστυνομευση κατα τα αλλα, δυο διμοιριες ΜΑΤ ειχα εντοπισει πολυ πριν αρχισει το πραηντ, προς το τελος εξαφανιστηκαν. καμια ασφαλεια δεν εξασφαλιστηκε, προφανως, καθως υπηρξαν απειρα στρειτ αγορακια που ηρθαν για να παρουν ματι τις λεσβιες, να κοροιδεψουν τις αδερφες και να χουφτωσουν και να κλεψουν. Συμβαινουν αυτα σε συναθροισεις, ουτε μπορει να υπαρχει φεης κοντρολ, αλλα δεν υπηρχε καμια αστυνομευση η παροχη ασφαλειας, μη λεμε μπουρδες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις