Zerg13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Ας το πάρω από την αρχή λίγο. Στο ποστ 6 ο τοξο λέει πιο εξεζητημένα αυτά που λες και εσύ. Τα δικαιώματα τα οποία περιγράφει και τα οποία ισχυρίζεται ότι στερείται είναι αναφαίρετα ,άρα η συζήτηση είναι εκ των ουκ άνευ. Σήμερα απέναντι στον νόμο, gay, straight, ως άνθρωποι είναι ίσοι. Κοινωνικά όντως υπάρχουν ανισότητες και προκαταλήψεις. Πες μου όμως σε ποια κοινωνία διαχρονικά δεν υπήρχαν διακρίσεις απέναντι σε κοινωνικές ομάδες; Οι γυναίκες ποτέ απέκτησαν δικαίωμα ψήφου; Ακόμα και σήμερα τον 21ο αιώνα μια γυναίκα αμοίβεται συχνά χαμηλότερα για την ίδια δουλειά από έναν άνδρα. Οι αγώνες για ισότητα είναι και επιβεβλημένοι και σεβαστοί. Θα ήθελα να μας ξεκαθαρίσεις με απλά λόγια και επ' ακριβώς ποιες διακρίσεις υφίστασαι σήμερα και γιατί αυτές είναι σημαντικότερες από διακρίσεις ή οτιδήποτε άλλο που υφίστανται άλλες κοινωνικές ομάδες. Γράφω κοινωνικές ομάδες για να συνεννοηθούμε διότι εγω προσωπικά δεν θεωρώ ξεχωριστή κοινωνική ομάδα τους ομοφυλόφιλους . Τους θεωρώ άνδρες και γυναίκες που το μόνο στο οποίο διαφέρουμε είναι το φύλο του ατόμου που κάνουμε σεξ. Κατά τα άλλα όλοι έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά, άσχημα και καλά που εντοπίζονται στην φύση μας. Το ιδιο αντιμετωπιζονται στην Ελλαδα το ιδιο στην Αγγλια; Αυτο λεμε, οχι τι θεωρεις εσυ.Ειναι και ξευτιλα να πρεπει και να αγωνιστουν για τα αυτονοητα. Τα περισσότερα βήματα γίνονται λόγω υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στην ΕΕ.Ακριβως. Οι Ελληνες ειναι μονο στα λογια προοδευτικοι. 1
HALF EVIL Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Όχι και κακώς. Στο Βελγιο; ο πρωθυπουργός ειναι gay.Από εκεί και πέρα επί της ουσίας έχεις κάτι να πεις; Btw υπάρχει νόμος στην Ελλάδα που απαγορεύει την ομοφυλοφιλία; Για ποια δικαιώματα μιλαμε; Νομικά ή νοοτροποιας; Γιατί άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
vste Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Αν καταλαβα καλα τιθεται ενα θεμα για την "προκλητικη" αμφιεση η συμπεριφορα καποιων ατομων που ανηκουν στην LGBT κοινοτητα και εστιαζεται κυριως στις παρελασεις pride. Αν θελω να ειμαι ειλικρινης θα πω οτι δεν μου αρεσουν στο ματι καποια πραγματα αλλα ως εκει. Δεν με ενοχλουν, ουτε και θελω να κανω κατι για αυτο. Οπως επισης δεν μου αρεσει και ο καγκουρας με το ξεκουμπωτο πουκαμισο και το σαξοραλλο με τα φωτα απο κατω που ακουει τερμα σκυλαδικα. Αλλα και εκει δεν θελω να του στερησω το δικαιωμα, εκτος και αν ειναι 3 το πρωι και περναει απο το σπιτι μου με τσιτα μουσικη,οποτε και θα φαει λεκανη στο παρμπριζ. Θα πω ενα σχετικο/ασχετο και σαφως μικροτερης σοβαροτητος παραδειγμα: Στα τελη της 10ετιας του 80 - αρχες 90 το να εισαι ατομο που ακους Heavy Metal και σαν εφηβος να ντυνεσαι με μπλουζες συγκροτηματων, ραφτα στο μπουφαν, κλπ ηταν ανεπιτρεπτο για αρκετους μεγαλυτερους. Χωρις πλακα η σφαλιαρα πηγαινε συννεφο. Απο καθηγητες στο σχολειο, μεχρι παπαδες και ασχετους θειους στο δρομο. Και μην πει κανεις να τσαμπουκαλευτει καποιος γιατι παιδια 14-15 ετων ειμασταν. Σημερα η Rock και Heavy Metal σκηνη ειναι πληρως αποδεκτη. Οι τοτε εφηβοι μεγαλωσαμε με αυτα τα βιωματα και βαλαμε αυτο το lifestyle στην ζωη μας σαν κατι φυσιολογικο. Το ιδιο εγινε και με τα ταττοο, που καποτε οποιος ειχε τον λεγαν τουλαχιστον εγκληματια, οπως και με αλλα πολλα. Long story short: δεν θα πω οτι αυτο που εγραψα εχει την ιδια βαρυτητα με τον σεξουαλικο προσανατολισμο καποιου. Αυτο που θα πω ειναι οτι απο την στιγμη που κατι δεν μας κανει κακο μπορουμε να μην ασχολουμαστε μαζι του, μας αρεσει δεν μας αρεσει. Live and let others live που λενε και στο χωριο μου. Και προς τους γκει της ομαδας να πω οτι η αλλαγη πολλες φορες δεν ερχεται γρηγορα. Χρειαζονται και μερικες εκπαιδευμενες γενεες για να γινουν καποια πραγματα πραγματικοτητα. 1
AtiX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Ας το πάρω από την αρχή λίγο. Στο ποστ 6 ο τοξο λέει πιο εξεζητημένα αυτά που λες και εσύ. Τα δικαιώματα τα οποία περιγράφει και τα οποία ισχυρίζεται ότι στερείται είναι αναφαίρετα ,άρα η συζήτηση είναι εκ των ουκ άνευ. Σήμερα απέναντι στον νόμο, gay, straight, ως άνθρωποι είναι ίσοι. Κοινωνικά όντως υπάρχουν ανισότητες και προκαταλήψεις. Πες μου όμως σε ποια κοινωνία διαχρονικά δεν υπήρχαν διακρίσεις απέναντι σε κοινωνικές ομάδες; Οι γυναίκες ποτέ απέκτησαν δικαίωμα ψήφου; Ακόμα και σήμερα τον 21ο αιώνα μια γυναίκα αμοίβεται συχνά χαμηλότερα για την ίδια δουλειά από έναν άνδρα. Οι αγώνες για ισότητα είναι και επιβεβλημένοι και σεβαστοί. Θα ήθελα να μας ξεκαθαρίσεις με απλά λόγια και επ' ακριβώς ποιες διακρίσεις υφίστασαι σήμερα και γιατί αυτές είναι σημαντικότερες από διακρίσεις ή οτιδήποτε άλλο που υφίστανται άλλες κοινωνικές ομάδες. Γράφω κοινωνικές ομάδες για να συνεννοηθούμε διότι εγω προσωπικά δεν θεωρώ ξεχωριστή κοινωνική ομάδα τους ομοφυλόφιλους . Τους θεωρώ άνδρες και γυναίκες που το μόνο στο οποίο διαφέρουμε είναι το φύλο του ατόμου που κάνουμε σεξ. Κατά τα άλλα όλοι έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά, άσχημα και καλά που εντοπίζονται στην φύση μας. πάμε να τα δούμε πρώτα τα νομικά... Ο ομοφυλοφιλικός γάμος δεν είναι νόμιμος και δεν αναγνωρίζεται... Δεν επιτρέπεται η αιμοδοσία από άνδρες που έχουν συνευρεθεί έστω και μία φορά με άλλον άνδρα... Δεν επιτρέπεται η από κοινού υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και η τεκνοθεσία παιδιού του άλλου συντρόφου όπως βλέπεις αναφέρω λίγα από τα πολλά ζήτημα της LGBT κοινότητας και μονό σε ότι έχει να κάνει σχέση του κράτους με τους πολίτες του... Θέλεις να αναφέρω τώρα και τα κοινωνικά ζητήματα ή να λύσουμε πρώτα αυτά τα τρία? επίσης βλέπεις κάπου να αναφέρουμε ότι οι διακρίσεις μας είναι σημαντικότερες από τις διακρίσεις άλλων κοινωνικών ομάδων? 3
HALF EVIL Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Όχι τα νομικά μας ενδιαφέρουν. Τα άλλα αφορούν νοοτροπίες τις οποίες όσο και αναχρονιστικές να είναι δεν μπορείς να τις απαγορεύσεις σε κανέναν. Αλλιώς βαδίζεις προς τα μονοπάτια του φασισμού. 1. Είμαι υπέρ 2. Δεν το ήξερα, υπάρχει επίσημη εξήγηση; 3. Το θέμα της υιοθεσίας είναι περίπλοκο. Τον πρώτο λόγο σ'αυτό έχουν ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι αν κρίνουν ότι η υιοθεσία δεν είναι προς το καλό του παιδιού, η γνώμη σου και η γνώμη μου περισσεύει.
AtiX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 για το 1... εσύ είσαι, το κράτος δεν είναι... για το 2... κατάλοιπο από τον πανικό για το HIV... για το 3 πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ str8 και LGBT ατόμων... ή κάνεις για γονιός ή όχι! ερώτηση... γιατί βαδίζεις προς τον φασισμό οταν απαιτείς ίσα δικαιώματα... οι γυναίκες ή οι μαύροι ήταν φασιστές? 1
HALF EVIL Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Αν το θεωρείς τόσο σημαντικό πιστεύω ότι θα λυθεί. Άλλο σημαντικό νομικό θέμα υπάρχει;
AtiX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 κοίτα βασικά έκανα πολλαπλά edit οπότε μάλλον έχεις χάσει πράγματα που έγραψα... sorry κουτουλάω και λίγο... Γενικά πάντως πιστεύω ότι ένα κράτος δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις πάνω σε θέματα που δεν το αφορούν... Από την στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν προστατεύει τους πολίτες του... τότε ναι θα στηρίζω τον οποιοδήποτε έχει δίκιο και απαιτεί το αυτονόητο...
HALF EVIL Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Και εγώ το ίδιο. Αλλά ποιόν να πρωτοϋποστηρίξεις; Για το θέμα της υιοθεσίας είμαι κάθετος . Αν όλοι παριστάνουμε τους ειδικούς επειδη ετσι μας συμφερει σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα , τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα πράγματα θα έχουν άσχημη τροπή. Φασισμός είναι το να μην δέχεσαι a priori την νοοτροπία του άλλου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στις εκάστοτε συνθήκες, όχι το να προσπαθείς να τον κάνεις να αναθεωρήσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Γάμος ομοφυλόφιλων δεν πρόκειται να γίνει στα επόμενα είκοσι χρόνια. Εδώ ακόμα δεν μπορούμε να καίμε τους νεκρούς γιατί αντιδρά το παπαδαριό.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Η απαγόρευση υιοθεσίας τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν είναι λόγω απόψεων ειδικών. Επίσης, για ποιο λόγο απαγορεύεται η τεχνητή γονιμοποίηση στην Ελλάδα από ζευγάρι ομόφυλων γυναικών; Τι ιδιαίτερος λόγος θα μπορούσε να υπάρχει;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Η απαγόρευση υιοθεσίας αποτελεί αίτημα της εκκλησίας. Κι ως γνωστόν, όταν το παπαδαριό απαιτεί οι πολιτικοί στέκονται σούζα.
Unabomber Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 In other news..... Serbia gets its first female – and gay – prime minister https://www.theguardian.com/world/2017/jun/15/serbia-gains-its-first-female-and-gay-prime-minister-ana-brnabic 1
Hlapatsas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Η απαγόρευση υιοθεσίας αποτελεί αίτημα της εκκλησίας. Κι ως γνωστόν, όταν το παπαδαριό απαιτεί οι πολιτικοί στέκονται σούζα. Δόξα τω Θεώ που το απαιτεί το <<παπαδαριό>>(το οποίο έχει κόσμο μαζί του και κεφαλή τον Χριστό), εσένα δεν σου αρέσει, εμένα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δόξα τω Θεώ που το απαιτεί το <<παπαδαριό>>(το οποίο έχει κόσμο μαζί του και κεφαλή τον Χριστό), εσένα δεν σου αρέσει, εμένα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Η θρησκεία δεν έχει καμιά δουλειά να μπλέκεται σε θέματα που δεν την αφορούν. Δηλαδή οποιοδήποτε θέμα δεν είναι καθαρά θρησκευτικό. Στο ίδιο πνεύμα, φαντάζομαι σε βρίσκει επίσης σύμφωνο όταν κάποιος πάει και ανατινάζεται για να βρει 72 παρθένες εκεί που (νομίζει ότι) θα πάει; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις