g_alkis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 κοίτα τις πάρα πάνω φωτογραφίες... αν καταλάβεις, κατάλαβες... Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω. Τσάμπα σπατάλη ενέργειας. Oh well. Συνέχισε λοιπόν να εκνευρίζεις τον ενοχλητικό γείτονα, θεωρώντας το ως την απόλυτη λύση. Μην παραξενευτείς που και το πρόβλημα δεν λύσεις, και εκνευρίσεις και τους άλλους που θα μπορούσες (με άλλους τρόπους) να είχες με το μέρος σου. Και μετά αναρωτιέστε πώς και γιατί διαιωνίζεται (ή καλύτερα διαιωνίζετε) μια κατάσταση. Ta ta 1
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Κοίτα μπορείς εσύ να επιλέξεις τις εικόνες εκείνες που συμπλέουν με αυτό που θες να πεις, και να κάνω και εγώ το ίδιο. Υπαρχουν πολλοί σοβαροί ομοφυλόφιλοι άνθρωποι. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως όσο πιο πιστά πληρούν το στερεότυπο του ομοφυλόφιλου ατόμου (το οποίο δεν ισχύει) τόσο πιο "μάγκες" είναι. https://www.youtube.com/watch?v=WsZwrk5meJg ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ακόμα και αριθμητικά να το πάρουμε... η άποψη ότι το pride δεν είναι κάτι σοβαρό δεν στέκει... άσε που οι 4 στις 6 δεν είναι από pride... άλλα τι να λέμε τώρα... δείξε μια φωτό με ένα τραβεστί και αποστόμωσε όλη την ομοφυλόφιλη κοινότητα... αυτό δεν λες? Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω. Τσάμπα σπατάλη ενέργειας. Oh well. Συνέχισε λοιπόν να εκνευρίζεις τον ενοχλητικό γείτονα, θεωρώντας το ως την απόλυτη λύση. Μην παραξενευτείς που και το πρόβλημα δεν λύσεις, και εκνευρίσεις και τους άλλους που θα μπορούσες (με άλλους τρόπους) να είχες με το μέρος σου. Και μετά αναρωτιέστε πώς και γιατί διαιωνίζεται (ή καλύτερα διαιωνίζετε) μια κατάσταση. Ta ta οπότε συνεχίζει να ενοχλείσαι με το pride... μιας και κατάφερες να έχεις άποψη από φωτογραφίες και video που επέλεξες να δεις και να εστιάσεις... τα είπαμε τα συμφωνήσαμε οκ???
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Πρόβλημα υπάρχει όταν μας το λένε αυτό και αντί να κοιτάξουμε να συνεννοηθούμε κάνουμε shrug. Το ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τον Τέλη είναι γεγονός. Για το ποιός είμαι και πώς σκέφτομαι εγώ έχεις αρκετά δεδομένα. Όταν λέω ότι όχι, ο Τέλης δεν είναι κακός βλάχος αλλά πολύ ενάρετος και καλλιεργημένος άνθρωπος και το μόνο που έχεις να πεις είναι shrug... σόρι αλλά δε θα παρακαλέσω κιόλας για το επίπεδο της συζήτησης. Χρησιμοποιείς το παράδειγμα ενός ανθρώπου που απορρίπτει την ομοφυλοφιλία γιατί στην εποχή του δεν την γνώρισε. Και σου απαντώ ότι αυτό δεν ευσταθεί γιατί η ομοφυλοφιλία ανέκαθεν υπήρχε. Άρα όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο πολύ απλά υποκρίνεται. Απλά διάλεγε να την αγνοεί κι όλα καλά κι όλα ωραία. Μετά μου λες ότι ήταν καλλιεργημένος κι ενάρετος. Καλλιεργημένος και να αρνείται την διαφορετικότητα δεν γίνεται ρε man. Αλλά αφού πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δίκιο, οκ έχεις δίκιο. Τι να κάτσω να συζητήσω.
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Βασικά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το θρεντ αλλά για να σου φύγει η περιέργεια, όχι βέβαια και τι πάει να πει εξάλλου "θα έπρεπε"; Μα η συζήτηση για ένα θέμα που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία δεν έχει καμία σχέση με ένα thread για την ομοφυλοφιλία ? Σοβαρά τώρα ? Κανένας δε "θα έπρεπε" να κάνει τίποτα, εκτός ίσως από το να διορθώνει τα λάθη του. Και τι σχέση έχει το αν "θα έπρεπε" να κάνει παιδιά με το ποιόν γουστάρει στο κρεβάτι του; Το "θα έπρεπε" πάρτο ως το αγγλικό should και όχι το must. Στην αρχαία Αθήνα ήταν πολύ συνηθισμένο κάποιος να είναι bi. Κάποιος θα έκανε ομοφυλοφιλικό σεξ για την ευχαρίστηση του, αλλά και εταιροφυλικό, για να συνεχιστεί η ύπαρξη τους. Ήταν χρέος των πολιτών να κάνουν οικογένειες και παιδιά. Τι σχέση έχει αυτό ? Ότι 2 ομόφυλα άτομα δε μπορούν να γεννήσουν παιδιά. Και η Ευρώπη, η οποία είναι η πιο ανεκτική στην ομοφυλοφιλία, είναι και η μοναδική ήπειρος στην οποία υπάρχει υπογεννητικότητα και ο πληθυσμός της μειώνεται σε αντίθεση με τις άλλες ηπείρους που οι πληθυσμοί τους αυξάνονται. Και μειώνεται παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων από την Αφρική και την Ασία που έρχονται ως μετανάστες. Σε λιγότερο από 100 χρόνια από τώρα οι ιθαγενείς της Ευρώπης θα είναι λιγότεροι στην Ευρώποι από ότι οι έχοντες καταγωγή από Ασία ή Αφρικοί, οι οποίοι είναι παραδοσιακά πολύ πιο ομοφοβικοί απ' τους Ευρωπαίους. Ο δρόμος που πήραν οι Ευρωπαίοι τους οδηγά στο βιολογικό αφανισμό. Το ότι θα οδηγούσε σε κάτι τέτοιο είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Από εκείνα τα χρόνια η ομοφυλοφιλία έχει χρησιμοποιηθεί και πολιτικά, για τον έλεγχο και τη μείωση πληθυσμών. Αλλά σύντομα τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται επικίνδυνα και οι Ευρωπαίοι σαν είδος θα απειλούνται με βιολογικό αφανισμό, όπως αφανίστηκαν και ένα σωρό άλλα έμβια, όπως το Ντόντο για παράδειγμα. Για αυτό και στην αρχαία Αθήνα ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι παντρεύονταν και έκαναν παιδιά. Γιατί υποτίθεται πως πρέπει να διατηρήσουμε το ανθρώπινο είδος να συνεχίσει να υπάρχει... ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ακόμα και αριθμητικά να το πάρουμε... η άποψη ότι το pride δεν είναι κάτι σοβαρό δεν στέκει... άσε που οι 4 στις 6 δεν είναι από pride... άλλα τι να λέμε τώρα... δείξε μια φωτό με ένα τραβεστί και αποστόμωσε όλη την ομοφυλόφιλη κοινότητα... αυτό δεν λες? Με το να αγνοείς ένα πρόβλημα δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στρουθοκαμηλισμός. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 και έρχομαι στο φλέγον θέμα και γιατί είμαι δογματικός (?) από ποτέ είσαι εσύ το δείγμα της κοινωνίας μας? γιατί να είσαι εσύ και όχι, ας πούμε, ο defacer ή ο suffocater? από ποτέ είναι δείγμα ανοχής το μη ξυλοφόρτωμα κάποιου που με ενοχλεί? από ποτέ θα πρέπει να βάζω σε μια ζυγαριά τα θύματα και τον θύτη? οπότε μήπως να ξαναδιαβάσεις τι και πως γράφω και να μην δογματίζεσαι εσύ πρώτα, γιατί το post είναι από έναν gay? Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, αν δεν αφήσεις στην άκρη τη λογική του θύματος δεν πρόκειται να γίνει κουβέντα. Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί αν είσαι gay, κουτσός ή παοκτζής. Μην προσπαθείς να μου προκαλέσεις ενοχές επειδή έχω διαφορετική άποψη αναγάγωνοντας τη διαφωνία μας σε θέμα πολιτισμικό. Δεν σου έκανα ad hominem επίθεση. Κρίνω αυτά που λες, δεν κρίνω τις επιλογές σου. Και γιατί το pride να μην είναι μια σοβαρή εκδήλωση όπου πάνε οι άνθρωποι να διαδηλώσουν για αυτά που θέλουν, διατηρόντας μια σοβαρή εικόνα, όπως για παράδειγμα ο γνωστός και αξιοπρεπέστατος ομοφυλόφιλος Βαλλιανάτος ? Για την ιστορία ο Βαλλιανάτος έχει προκαλλέσει πολύ περισσότερο από την οποιαδήποτε drug queen. Πέρα από αυτό, εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις κάτι πολύ απλό. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως γουστάρει. Το τι αρέσει σε εσένα δεν αποτελεί μέτρο ρε άνθρωπε.
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Με το να αγνοείς ένα πρόβλημα δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στρουθοκαμηλισμός. Απεναντίας... αυτό που βλέπεις εσύ ως πρόβλημα, σε μένα δεν είναι... ξέρεις γιατί? Γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος... ο καθένας μας έχει την δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα... Αν κάτι δεν μου αρέσει πάνω σου στο λέω... ως εκεί! Ούτε σε χαρακτηρίζω, ούτε σε απορρίπτω, ούτε σε εμπαίζω... ούτε περιμένω να με ακούσεις... ούτε να αλλάξεις... ούτε να γίνεις αυτό που εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο για εσένα... Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, αν δεν αφήσεις στην άκρη τη λογική του θύματος δεν πρόκειται να γίνει κουβέντα. Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί αν είσαι gay, κουτσός ή παοκτζής. Μην προσπαθείς να μου προκαλέσεις ενοχές επειδή έχω διαφορετική άποψη αναγάγωνοντας τη διαφωνία μας σε θέμα πολιτισμικό. Δεν σου έκανα ad hominem επίθεση. Κρίνω αυτά που λες, δεν κρίνω τις επιλογές σου. και πια λογική είναι σωστή, πάντα για τα δικά σου δεδομένα, απέναντι σε άτομα που σήμερα δεν αναγνωρίζουν ως ρατσισμό την οποιαδήποτε κοινωνική στοχοποίηση... Πως μπορείς να εξηγήσεις ότι ακόμα και η λέξη αδελφή... κάποιους πονάει... Νομίζεις ότι το παίζω θύμα?
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Για την ιστορία ο Βαλλιανάτος έχει προκαλλέσει πολύ περισσότερο από την οποιαδήποτε drug queen. Πέρα από αυτό, εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις κάτι πολύ απλό. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως γουστάρει. Το τι αρέσει σε εσένα δεν αποτελεί μέτρο ρε άνθρωπε. Μέχρι ενός σημείου όμως γιατί υπάρχει και αυτό που ονομάζεται Δημόσια Αιδώ. Δε θα περίμενες να δεις ανθρώπους να τριγυρνάν τσιτσίδι στους δρόμους, ούτε η δασκάλα στο σχολείο να φορά t-shirt που έχει στάμπα με σκηνή από hardcore πορνό, ούτε σε μια κηδεία να δεις έναν από αυτούς που κουβαλάν τα φέρετρα να είναι ντυμένος κλόουν ή μεγαλέξανδρος. Απεναντίας... αυτό που βλέπεις εσύ ως πρόβλημα, σε μένα δεν είναι... ξέρεις γιατί? Γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος... ο καθένας μας έχει την δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα... Αν κάτι δεν μου αρέσει πάνω σου στο λέω... ως εκεί! Ούτε σε χαρακτηρίζω, ούτε σε απορρίπτω, ούτε σε εμπαίζω... ούτε περιμένω να με ακούσεις... ούτε να αλλάξεις... ούτε να γίνεις αυτό που εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο για εσένα... Το ίδιο που απάντησα και στον elorant. Όλα αυτά μέχρι ενός σημείου. Γιατί υπάρχουν κάποιες κοινωνικές συμβάσεις, και δημοσίως πρέπει να έχουμε μια Α εικόνα και συμπεριφορά.
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Μέχρι ενός σημείου όμως γιατί υπάρχει και αυτό που ονομάζεται Δημόσια Αιδώ. Δε θα περίμενες να δεις ανθρώπους να τριγυρνάν τσιτσίδι στους δρόμους, ούτε η δασκάλα στο σχολείο να φορά t-shirt που έχει στάμπα με σκηνή από hardcore πορνό, ούτε σε μια κηδεία να δεις έναν από αυτούς που κουβαλάν τα φέρετρα να είναι ντυμένος κλόουν ή μεγαλέξανδρος. Το ίδιο που απάντησα και στον elorant. Όλα αυτά μέχρι ενός σημείου. Γιατί υπάρχουν κάποιες κοινωνικές συμβάσεις, και δημοσίως πρέπει να έχουμε μια Α εικόνα και συμπεριφορά. Γι'αυτο υπάρχουν οι νομοί του κράτους... όχι οι προσωπικοί, ηθικοί, αισθητικοί, μορφωτικοί, κλπ κάνονες...
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Γι'αυτο υπάρχουν οι νομοί του κράτους... όχι οι προσωπικοί, ηθικοί, αισθητικοί, μορφωτικοί, κλπ κάνονες... Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως εδώ. Ότι όσων αφορά το νομικό πλαίσιο, υπάρχει νόμος σχετικά με τη δημόσια αιδώ, αλλά δεν αναφέρει πουθενά τι θεωρείται ότι τη προσβάλλει.
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως εδώ. Ότι όσων αφορά το νομικό πλαίσιο, υπάρχει νόμος σχετικά με τη δημόσια αιδώ, αλλά δεν αναφέρει πουθενά τι θεωρείται ότι τη προσβάλλει. ίσως γιατί δεν έχει νόημα να βάλεις μια προσωπική άποψη σε έναν νομό που αναφέρεται σε όλους τους πολίτες...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 και πια λογική είναι σωστή, πάντα για τα δικά σου δεδομένα, απέναντι σε άτομα που σήμερα δεν αναγνωρίζουν ως ρατσισμό την οποιαδήποτε κοινωνική στοχοποίηση... Πως μπορείς να εξηγήσεις ότι ακόμα και η λέξη αδελφή... κάποιους πονάει... Νομίζεις ότι το παίζω θύμα? Ρε μάστορα, αυτοί που θεωρούν ότι δικαίως οι gay τρώνε ξύλο αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία. Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην χειρότερη περίπτωση είναι απλώς ανεκτικό, και στην καλύτερη είναι θετικό στην αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στις μειονότητες. Αλλά εσένα όλη σου η επιχειρηματολογία βασίζεται σε edge cases, σε αυτούς που τρώνε ξύλο και βιάζονται. Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση έτσι. Θύμα σαφώς και το παίζεις όταν μου επισημαίνεις ότι διαφωνώ μαζί σου επειδή είσαι gay. Γουστάρεις να αναπαράγεις το στερεότυπο ότι όλοι σας μισούμε. Ε σόρυ αλλά δεν σας μισούμε. Απλά από ένα σημείο κι έπειτα μας κουράζει όλη αυτή η κλάψα και ο τρόπος που αντιδράτε με αποτέλεσμα να αδιαφορούμε. Το έγραψε πολύ εύστοχα ο g_alkis. Με τον τρόπο που αντιδράτε στο τέλος χάνετε κι αυτούς που είναι με το μέρος σας.
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Ρε μάστορα, αυτοί που θεωρούν ότι δικαίως οι gay τρώνε ξύλο αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία. Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην χειρότερη περίπτωση είναι απλώς ανεκτικό, και στην καλύτερη είναι θετικό στην αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στις μειονότητες. Αλλά εσένα όλη σου η επιχειρηματολογία βασίζεται σε edge cases, σε αυτούς που τρώνε ξύλο και βιάζονται. Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση έτσι. Θύμα σαφώς και το παίζεις όταν μου επισημαίνεις ότι διαφωνώ μαζί σου επειδή είσαι gay. Γουστάρεις να αναπαράγεις το στερεότυπο ότι όλοι σας μισούμε. Ε σόρυ αλλά δεν σας μισούμε. Απλά από ένα σημείο κι έπειτα μας κουράζει όλη αυτή η κλάψα και ο τρόπος που αντιδράτε με αποτέλεσμα να αδιαφορούμε. Το έγραψε πολύ εύστοχα ο g_alkis. Με τον τρόπο που αντιδράτε στο τέλος χάνετε κι αυτούς που είναι με το μέρος σας. έτσι ξεκίνησε η κουβέντα... Θα ήθελα πάρα πολύ όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την συζήτηση να μπορούσαμε να εκφράσουμε τις απόψεις ή τις γνώμες μας πάνω σε κάποια ερωτήματα: τι μπορείς να πεις σε ένα gay παιδί, που οι νταήδες του σχολείου το κλείνουν στις τουαλέτες και το ξεφτιλίζουν ουρώντας πάνω του? τι μπορείς να πεις σε μια κοπέλα, που την βιάζουν για να μην γίνει λεσβία? τι μπορείς να πεις σε έναν ομοφυλόφιλο νέο, που τον κλειδώνουν μέσα στο σπίτι γιατί οι γονείς του ντρέπονται την γειτονιά? τι μπορείς να πεις σε ένα trans άτομο, που όλη η κοινωνία βλέπει μια ιερόδουλη? Αν όλα αυτά σας φαίνονται ιστορίες, παραμυθάκια, ακόμα και κάτι μακρινό... μπορείτε άνετα να πάρετε μέρος σε μια οποιαδήποτε ομάδα υποστήριξης LBGT ατόμων... εκεί πραγματικά, θα μπορέσετε να εκφράσετε την οποιαδήποτε ένσταση που έχετε πάνω στην αισθητική, ευπρέπεια, την προκλητικότητα ακόμα και την ανησυχία σας πάνω στο πως το επόμενο pride μπορεί να γίνει καλύτερο και με μεγαλύτερη αποδοχή... Επίσης θα ήθελα να έρθει και να μας πει κάποιος... Φίλε μου σε αυτό είσαι λάθος, όχι φιλενάδα είσαι λάθος!!! Αν βρεις έστω και μια περίπτωση που αναφέρω... να μην έχει υπάρξει ή να είναι μοναδική... τότε ναι έχεις δίκιο το παίζω θύμα... αν όμως συνειδητοποιήσεις ότι για αρκετούς κοινωνικούς λειτουργούς αυτό είναι καθημερινότητα θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις... ετσί γιατί θα δείξεις ΛΙΓΟ σεβασμό σε κάποια άτομα!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Μα η συζήτηση για ένα θέμα που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία δεν έχει καμία σχέση με ένα thread για την ομοφυλοφιλία ? Σοβαρά τώρα ? Το "θα έπρεπε" πάρτο ως το αγγλικό should και όχι το must. Στην αρχαία Αθήνα ήταν πολύ συνηθισμένο κάποιος να είναι bi. Κάποιος θα έκανε ομοφυλοφιλικό σεξ για την ευχαρίστηση του, αλλά και εταιροφυλικό, για να συνεχιστεί η ύπαρξη τους. Ήταν χρέος των πολιτών να κάνουν οικογένειες και παιδιά. Τι σχέση έχει αυτό ? Ότι 2 ομόφυλα άτομα δε μπορούν να γεννήσουν παιδιά. Και η Ευρώπη, η οποία είναι η πιο ανεκτική στην ομοφυλοφιλία, είναι και η μοναδική ήπειρος στην οποία υπάρχει υπογεννητικότητα και ο πληθυσμός της μειώνεται σε αντίθεση με τις άλλες ηπείρους που οι πληθυσμοί τους αυξάνονται. Και μειώνεται παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων από την Αφρική και την Ασία που έρχονται ως μετανάστες. Σε λιγότερο από 100 χρόνια από τώρα οι ιθαγενείς της Ευρώπης θα είναι λιγότεροι στην Ευρώποι από ότι οι έχοντες καταγωγή από Ασία ή Αφρικοί, οι οποίοι είναι παραδοσιακά πολύ πιο ομοφοβικοί απ' τους Ευρωπαίους. Ο δρόμος που πήραν οι Ευρωπαίοι τους οδηγά στο βιολογικό αφανισμό. Το ότι θα οδηγούσε σε κάτι τέτοιο είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Από εκείνα τα χρόνια η ομοφυλοφιλία έχει χρησιμοποιηθεί και πολιτικά, για τον έλεγχο και τη μείωση πληθυσμών. Αλλά σύντομα τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται επικίνδυνα και οι Ευρωπαίοι σαν είδος θα απειλούνται με βιολογικό αφανισμό, όπως αφανίστηκαν και ένα σωρό άλλα έμβια, όπως το Ντόντο για παράδειγμα. Για αυτό και στην αρχαία Αθήνα ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι παντρεύονταν και έκαναν παιδιά. Γιατί υποτίθεται πως πρέπει να διατηρήσουμε το ανθρώπινο είδος να συνεχίσει να υπάρχει... Το θέμα της υπογεννητικότητας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ύπαρξη ομοφυλόφιλων.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 έτσι ξεκίνησε η κουβέντα... Αν βρεις έστω και μια περίπτωση που αναφέρω... να μην έχει υπάρξει ή να είναι μοναδική... τότε ναι έχεις δίκιο το παίζω θύμα... αν όμως συνειδητοποιήσεις ότι για αρκετούς κοινωνικούς λειτουργούς αυτό είναι καθημερινότητα θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις... ετσί γιατί θα δείξεις ΛΙΓΟ σεβασμό σε κάποια άτομα! Φίλε, δυστυχώς είναι αδύνατο να κάνει κάποιος συζήτηση μαζί σου. Σύμφωνα με τη δική σου λογική όλες οι λεσβίες έχουν βιαστεί, όλα τα ομοφυλόφυλα αγόρια έχουν φάει ξύλο και γενικώς εκεί έξω επικρατεί ένας μεσαίωνας. Ε σόρυ που θα στο χαλάσω, αλλά αυτά αφορούν πολύ περιορισμένες περιπτώσεις. Κακώς συμβαίνουν, κάκκιστα, αλλά δεν αφορούν τους πάντες και σε γενικές γραμμές τα πράγματα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από ότι πριν μερικές δεκαετίες. Αν δεν το βλέπεις αυτό δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Έχεις ταμπουρωθεί πίσω από ένα ακραίο επιχείρημα που το επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά και το οποίο επιχείρημα δεν επιδέχεται καμίας κριτικής. Τι θα πω σε ένα παιδί που έφαγε ξύλο στο σχολείο επειδή ήταν "αδερφή". Θα του πω να πάει να μάθει μια πολεμική τέχνη ώστε κανένας καριόλης να μην μπορεί να του επιβάλει δια της βίας τη γνώμη του. Κι εμένα μου έκαναν bullying στο γυμνάσιο και δεν ήμουν ούτε gay, ούτε μαύρος. Κι έμαθα να επιβιώνω. Έτσι θα μάθετε κι εσείς. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Στον πραγματικό κόσμο έτσι λύνονται τα προβλήματα. Και παράλληλα, ως κοινωνία προοδεύουμε και κατακτάμε σιγά-σιγά περισσότερα δικαιώματα για τις μειονότητες. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Αν δεν έχεις να μου πεις κάτι εποικοδομητικό άστο καλύτερα γιατί βαρέθηκα την κλάψα.
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Το θέμα της υπογεννητικότητας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ύπαρξη ομοφυλόφιλων. είναι που κάποιος μπέρδεψε το "το κάνουν σαν τα κουνέλια" με το ο κύριος σκοπός μας δεν είναι να γεννοβολάμε... κατά τ'άλλα ο πληθυσμός του ανθρωπινού είδους είναι κοντά στα 7.5 δις... κάποια προβληματάκια σίτισης, υπερπληθυσμού, φτωχοποίησης, ύδρευσης, μόλυνσης κλπ μας αφήνει αδιάφορους... Φίλε, δυστυχώς είναι αδύνατο να κάνει κάποιος συζήτηση μαζί σου. Σύμφωνα με τη δική σου λογική όλες οι λεσβίες έχουν βιαστεί, όλα τα ομοφυλόφυλα αγόρια έχουν φάει ξύλο και γενικώς εκεί έξω επικρατεί ένας μεσαίωνας. Ε σόρυ που θα στο χαλάσω, αλλά αυτά αφορούν πολύ περιορισμένες περιπτώσεις. Κακώς συμβαίνουν, κάκκιστα, αλλά δεν αφορούν τους πάντες και σε γενικές γραμμές τα πράγματα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από ότι πριν μερικές δεκαετίες. Αν δεν το βλέπεις αυτό δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Έχεις ταμπουρωθεί πίσω από ένα ακραίο επιχείρημα που το επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά και το οποίο επιχείρημα δεν επιδέχεται καμίας κριτικής. Τι θα πω σε ένα παιδί που έφαγε ξύλο στο σχολείο επειδή ήταν "αδερφή". Θα του πω να πάει να μάθει μια πολεμική τέχνη ώστε κανένας καριόλης να μην μπορεί να του επιβάλει δια της βίας τη γνώμη του. Κι εμένα μου έκαναν bullying στο γυμνάσιο και δεν ήμουν ούτε gay, ούτε μαύρος. Κι έμαθα να επιβιώνω. Έτσι θα μάθετε κι εσείς. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Στον πραγματικό κόσμο έτσι λύνονται τα προβλήματα. Και παράλληλα, ως κοινωνία προοδεύουμε και κατακτάμε σιγά-σιγά περισσότερα δικαιώματα για τις μειονότητες. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Αν δεν έχεις να μου πεις κάτι εποικοδομητικό άστο καλύτερα γιατί βαρέθηκα την κλάψα. δηλαδή μου λες πχ... όχι δεν θα σταματήσω, ως αστυνομία, τον κλέφτη που σουλατσάρει σε μια γειτονία και μπορεί να κλέψει όποιον του καπνίσει... άλλα θα προτείνω να βάλουν όλοι συναγερμό ή ακόμα καλύτερα να μετακομίσουν σε άλλη πόλη και να προσεύχονται να μην έρθει η σειρά τους... ωραία αντιμετώπιση... ΥΓ το να φωνάζω ότι υπάρχει κλέφτης με κάνει και μένα θύμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις