Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Εγραψα λαθος ηλικιες νομιζα ειναι 18 οπως στο εξωτερικο. Καταλαβαινω τι λες, my point is υπαρχουν αρρωστα φετιξ. Να ρωτησω κατι. Ενας 40αρης στην ελλαδα μπορει να παει νομιμα με μια 15χρονη;; Ακυρο τωρα διαβασα το απο πανω Εδώ να πω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για συγκεκριμένα επαγγέλματα ή για άτομα που έχουν συγκεκριμένες σχέσεις με τον ανήλικο. Εκεί η ηλικία συγκατάθεσης είναι τα 18.
defacer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 1. Δεν έχει σχέση με τη κουβέντα ? Απαντά ξεκάθαρα στο επιχείρημα που έθεσες ως σκοπό του pride, να καταφέρουν να "νομιμοποιηθούν κοινωνικά" ώστε η παρουσία τους να είναι το ίδιο ανάξια σχολιασμού. Και απλά έδειξα πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όχι μόνο για τους ομοφυλόφιλους, αλλά πολύ ευρύτερα, όχι μόνο για ομάδες ανθρώπους αλλά και για ξεχωριστές μονάδες. "Κοινωνική νομιμοποίηση" != πλήρης αφανισμός από το πρόσωπο του πλανήτη όλων των μισαλλόδοξων, όπως ήδη σου έγραψα στην προηγούμενη απάντηση και όπως θα έπρεπε να είναι προφανές από το γεγονός ότι κάποτε είχαμε "το ίδιο" πρόβλημα με τους αριστερόχειρες και τώρα δεν το έχουμε, ή με τους μαύρους και τώρα το έχουμε 100 φορές μικρότερο, ή με τις ανύπαντρες μητέρες κλπ. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις σε τι αναφέρομαι, ρώτα. Άρα δε νομίζω πως έδειξες αυτό που νομίζεις ότι έδειξες. 2. Το συμπέρασμα είναι πως θα πρέπει να αλλάξει ο στόχος ώστε να μην είναι η επίλυση άλυτου προβλήματος Αυτός ο συλλογισμός πατάει πάνω στο προηγούμενο. Ο προηγούμενος δεν ισχύει, άρα ούτε αυτός ισχύει. Απλά πράγματα νομίζω. Και να πω κατι περι φετιξ και ανωμαλιες. Υπαρχει μια λεπτη γραμμη που διαχωριζει το διεαστραμμενο με το φετις. Εμενα οντως μαρεσουν ορισμενα πραγματα στο σεξ (πχ μαρεσουν τα see thru lingerie) σ ενα φιλο μου αρεσουν τα ψηλα τακουνια και τα καλτσον-για μενα το καλτσον δε μ ενδιαφερει αλλα ουτε θεωρω τον φιλο μου αρρωστο. Ολα οκ μεχρι εδω. Μετα ομως υπαρχει και μια κατηγορια που θεωρω ανωμαλη, επικινδυνη και διεστραμμενη. Πχ οι παιδοφιλοι (οι οποιοι πιστευω χρειαζονται ιατρικη περιθαλψη και παρακολουθηση αν εχουν τετοιες τασεις και εχουν βρεθει να κατεχουν τετοιο πορνογραφικο υλικο, οχι φυλακη). Αν ομως μαθευτει οτι καποιος ειναι τετοιος τοτε κατευθειαν ολοι στρεφονται εναντιων και τον θελουν κρεμασμενο στο συνταγμα. Κατα τη γνωμη σας κατι τετοιο ειναι απλα ενα φετις; Όχι, όπως δεν είναι και κατά τη γνώμη των περισσότερων μιας και φτάσαμε να έχουμε νόμο περί τούτου. Τι σχέση έχει η παιδοφιλία με τις πάνες που εσύ μόνος σου έλεγες νωρίτερα; Πεθαίνω να μάθω πώς τελειώνει η ιστορία που σου είπαμε ότι λες βλακείες για τις πάνες και για το αν είναι "όντως" "άρρωστος" κάποιος που έχει ασυνήθιστες σεξουαλικές συμπεριφορές και συ απάντησες "μα οι παιδόφιλοι".
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Φίλε, ανοίγεις μια συζήτηση σε ένα θέμα που είναι εκ προοιμίου αμφιλεγόμενο και επιτίθεσαι σε οποιονδήποτε τυγχάνει να μην συμφωνεί ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου. Συγγνώμη αλλά αυτό λέγεται δογματισμός. Για παράδειγμα, από που κι ως που συμπεραίνεις ότι ΕΓΩ επιτρέπω να υφίστασαι μια αδικία; Δηλαδή τι ακριβώς θες να κάνω για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η αδικία; Να πάω να δείρω οποιονδήποτε απεχθάνεται τους ομοφυλόφιλους; Έχεις υιοθετήσει μια λογική θύματος και βλέπεις παντού γύρω σου εχθρούς. Οποιοσδήποτε έχει διαφορετική άποψη είναι συνεπεύθυνος για το δράμα που ζεις. Δεν είναι άσπρο-μαύρο τα πράγματα. Μάθε να βάζεις και λίγο νερό στο κρασί σου κι άσε το τσαντισμένο ύφος γιατί δεν πρόκειται να μου δημιουργήσεις ενοχές. Κανένα από τα δύο. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος. Δεν με ενδιαφέρει να νομίσει ο οποιοσδήποτε αν είμαι gay, δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες. Το πρόβλημα είναι να έρχεται στο τρένο ο άλλος και να τρίβεται πάνω σου. Ή να έρχεται στο μπαρ και να σου λέει κάτι τελείως χυδαίο. ελπίζω να ξαναδιαβάσεις τι απάντησα και που... και για να σε βοηθήσω μιλάω εσκεμμένα για ρατσιστικά περιστατικά και δεν τα ξεχωρίζω σε str8, gay, μαυρών, ΑμεΑ κλπ... στο λέω αυτό γιατί πρώτα μου απαντάς: Για τον ίδιο λόγο που πολλοί άλλοι άνθρωποι εκεί έξω δεν βρίσκουν το δίκιο τους σε διαφορετικές περιστάσεις. Γιατί η ζωή δεν είναι δίκαιη. Ειδικά δε σε μια καθυστερημένη χώρα όπως η Ελλάδα. Αλλά εντάξει, δεν κρεμάμε και τους gay όπως κάνουν στη Ρωσία. Υπάρχει αρκετή ανοχή από την κοινωνία, ανέκαθεν υπήρχε. Αλλά μέχρι ένα σημείο. Αν θεωρείς ότι ασφυκτιάς φεύγεις από την Ελλάδα. Όπως φεύγουν κι άλλοι που θεωρούν ότι πνίγονται σε άλλους τομείς, για παράδειγμα εργασιακά. και ρωτάω εγώ τώρα... Θα έλεγες το ίδιο σε μια γυναικά που βιάστηκε όπως είπε ο half evil? Σε έναν λίγο πιο μελαμψό Έλληνα που τυχαίνει να μοιάζει με Πακιστανό και ξυλοφορτώθηκε? Όσο για τα υπόλοιπα, ένα πράγμα θα πω. Προσωπικά μου την έχουν πέσει ουκ ολίγες φορές gay με πολύ άγαρμπο τρόπο. Το ότι δεν έχω πλακώσει κανένα από αυτούς στις φάπες είναι ίσως το καλύτερο δείγμα για την ανοχή που δείχνει η κοινωνία στην ιδιαιτερότητα μιας ομάδας ανθρώπων. Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να παραδεχτείτε ότι εκτός από θύματα είστε και θύτες, κατά περίσταση. Αν το καταλάβετε αυτό θα καταλάβετε και πολλά άλλα πράγματα. και έρχομαι στο φλέγον θέμα και γιατί είμαι δογματικός (?) από ποτέ είσαι εσύ το δείγμα της κοινωνίας μας? γιατί να είσαι εσύ και όχι, ας πούμε, ο defacer ή ο suffocater? από ποτέ είναι δείγμα ανοχής το μη ξυλοφόρτωμα κάποιου που με ενοχλεί? από ποτέ θα πρέπει να βάζω σε μια ζυγαριά τα θύματα και τον θύτη? οπότε μήπως να ξαναδιαβάσεις τι και πως γράφω και να μην δογματίζεσαι εσύ πρώτα, γιατί το post είναι από έναν gay?
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 "Κοινωνική νομιμοποίηση" != πλήρης αφανισμός από το πρόσωπο του πλανήτη όλων των μισαλλόδοξων, όπως ήδη σου έγραψα στην προηγούμενη απάντηση και όπως θα έπρεπε να είναι προφανές από το γεγονός ότι κάποτε είχαμε "το ίδιο" πρόβλημα με τους αριστερόχειρες και τώρα δεν το έχουμε, ή με τους μαύρους και τώρα το έχουμε 100 φορές μικρότερο, ή με τις ανύπαντρες μητέρες κλπ. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις σε τι αναφέρομαι, ρώτα. Άρα δε νομίζω πως έδειξες αυτό που νομίζεις ότι έδειξες. Αυτός ο συλλογισμός πατάει πάνω στο προηγούμενο. Ο προηγούμενος δεν ισχύει, άρα ούτε αυτός ισχύει. Απλά πράγματα νομίζω. Όχι, όπως δεν είναι και κατά τη γνώμη των περισσότερων μιας και φτάσαμε να έχουμε νόμο περί τούτου. Τι σχέση έχει η παιδοφιλία με τις πάνες που εσύ μόνος σου έλεγες νωρίτερα; Πεθαίνω να μάθω πώς τελειώνει η ιστορία που σου είπαμε ότι λες βλακείες για τις πάνες και για το αν είναι "όντως" "άρρωστος" κάποιος που έχει ασυνήθιστες σεξουαλικές συμπεριφορές και συ απάντησες "μα οι παιδόφιλοι". Θες να μου πεις πως δεν ισχύει το συμπέρασμα πως αν οι ομοφυλόφιλοι οι οποίοι δέχονται επιθέσεις κινούνταν νομικά απέναντι των επιτηθέμενων ώστε να μην υπάρχει ατιμωρισία, θα μειωνόταν ο αριθμός τέτοιων επιθέσεων ? Αλλά θα λυθεί αυτό με πορείες όπου κάποιοι και κάποιες παρελαύνουν ντυμένοι με στολές, περούκες, μουσική, χορούς και άρματα σαν να πρόκειται για καρναβάλι ? Και γιατί το pride να μην είναι μια σοβαρή εκδήλωση όπου πάνε οι άνθρωποι να διαδηλώσουν για αυτά που θέλουν, διατηρόντας μια σοβαρή εικόνα, όπως για παράδειγμα ο γνωστός και αξιοπρεπέστατος ομοφυλόφιλος Βαλλιανάτος ? Αν μια ομάδα ανθρώπων θέλουν οι άλλοι άνθρωποι να τους πάρουν σοβαρά, γιατί γελοιοποιούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους με το να ντύνονται σα κιτς καρναβάλια και να παρουσιάζουν το κιτς καρναβάλι ως μέρος της σεξουαλικής τους ταυτότητας ? Τι σχέση έχει το αν κάποιος αγαπά άντρα ή γυναίκα με το να έχει μια ευπρεπή δημόσια εικόνα ή να μασκαρεύεται σαν κλόουν ? Σύγκρινε την εικόνα του Βαλλιανάτου, προέδρου οργάνωσης για τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, με αυτή διαφόρων από το pride που έχουν ντυθεί πεταλουδίτσες, πριγκήπισες, δούκισες του 18ου αιώνα, και δε ξέρω και εγώ τι άλλο... Απορία δική μου, και όχι ρητορικά ερωτήματα όπως τα προηγούμενα που έθεσα: Δεν γνωρίζουν όσοι/ες μεταμφιέζονται έτσι πως συντηρούν και δίνουν τροφή στο αρνητικό στερεότυπο που υπάρχει κατά τους ? Και αν το γνωρίζουν, πως εξηγείται το ότι το κάνουν μιας και αυτό έρχεται αντιμέτωπο με το σκοπό για τον οποίο υποτίθεται παλεύουν ? 1
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Είναι λοιπόν σαν να μου πετάει βρώμικα νερά στα απλωμένα μου ο γείτονάς μου και για να του τη σπάσω βάζω στο τέρμα το ράδιο πρωί βράδυ. Τον εκνευρίζω; Ναι. Εκνευρίζω και τους υπόλοιπους γείτονες; Ναι. Λύνεται το πρόβλημά μου; Όχι. Θα μπορούσα να διεκδικήσω το δίκιο μου με άλλους τρόπους που δεν θα εκνεύριζα τους υπόλοιπους γείτονες και θα τους είχα και συμμάχους; Ναι. Το pride και το κάθε pride χωλένει ακριβώς σε αυτό. θα παίξω το παιχνίδι σου... και αν αυτός ο γείτονας ήταν τόσο μισητός που από τους δέκα ένοικους οι επτά γούσταραν να τον εκνευρίζουν... τι θα πρέπει να έκαναν οι άλλοι δυο που δεν νοιάζονται για τα βρομόνερα?
defacer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Θες να μου πεις πως δεν ισχύει το συμπέρασμα πως αν οι ομοφυλόφιλοι οι οποίοι δέχονται επιθέσεις κινούνταν νομικά απέναντι των επιτηθέμενων ώστε να μην υπάρχει ατιμωρισία, θα μειωνόταν ο αριθμός τέτοιων επιθέσεων ? Ισχύει. Αλλά και πάλι, μιλάς για άσχετα πράγματα. Πώς μπήκε τώρα στην κουβέντα η μείωση του αριθμού των επιθέσεων; Εγώ νόμιζα πως μιλάμε για κοινωνική νομιμοποίηση κλπ. Επίσης έχε υπόψη (ακαδημαϊκά το λέω) πως χωρίς την κοινωνική νομιμοποίηση και ειδικά για τέτοιες πράξεις, ποιος ακριβώς θα κινηθεί νομικά εναντίον των επιτιθέμενων; Έχεις υπόψη τι γίνεται πχ με τους βιασμούς; Έχεις υπόψη ότι ακόμα και για πράγματα που δε θα σου πει κανένας υπάνθρωπος ότι τα ήθελες, όπως πχ το bullying στο σχολείο, υπάρχουν παρόλα αυτά πολλοί κοινωνικοί παράγοντες που οδηγούν το θύμα στη σιωπή;
LongTom Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Το είδα γραμμένο και αλλού σε αυτό το φόρουμ, αλλά γιατί η παραβατική σεξουαλική συμπεριφορά(παιδοφιλία-κτηνοβασία) τσουβαλιάζεται με την ομοφυλοφιλία; Είναι το ίδιο για κάποιους η συγκατάθεση δύο ενηλίκων με τον βιασμό ανηλίκων και ζώων; Ειχα σχεση με μια εξαιρετικη μουσουλμανα κοπελα. Γνωρισα και την εξαιρετικη οικογενεια της. Σε αυτη την οικογενεια μονο καλους ανθρωπους ειδα. Μαλιστα τους ειχα γνωστοποιησει οτι ειμαι αθεος και πιστεψε με αδιαφορουσαν πληρως. Οποτε τι προσπαθεις να μου πεις; Οτι εζησα ονειρο; Είτε ήσουν αρκετά τυχερός, είτε την είχες πριν 30αρια χρόνια που τα γιαχαμπίμια-σαλάφια δεν ήταν στα χάι τους. Όσους έχω συναντήσει είναι αρκετά αρνητικοί έως εγκάθετοι στο θέμα των "απίστων" για τις κόρες των(οι κανακάρηδες είναι άλλη περίπτωση φυσικά). Μάλιστα για τους εδώ που-λέει-ο-λόγος-Δανούς μούσλιμ υπάρχει και σχετική έρευνα: Just over 74 percent said they’d be okay with their son marrying a non-Muslim while less than 44 percent said the same about their daughter. https://www.thelocal.dk/20151013/danish-muslims-more-devout-than-in-years-past -Oρισμός φεμινισμου(wiki):Ως κοινωνικό κίνημα, ο φεμινισμός εστιάζεται κατά πολύ στον περιορισμό ή εξάλειψη της φυλετικής ανισότητας και στην προώθηση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ζητημάτων των γυναικών στην κοινωνία.ή αλλιως,μόλις διαβάσαμε "δεν ειμαι κατα των γυναικών και των ίσων δικαιώματων,ειμαι κατά των γυναικών που διεκδικούν ίσα δικαιώματα".Σκέψου μόνος σου πόσο στέκει λογικά αυτό,και αν θα εστεκε περισσότερο το "εφόσον έχουμε ιδιο σκοπό,συντάσσομαι μαζι τους".Επίσης,όταν μιλάμε για ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΔΕΝ ειναι λογικό να τα βλέπεις διαφορετικά αναλόγως του φύλου.Ισοι είμαστε,όμοιοι δεν είμαστε,στα δικαιώματα θα επρεπε να ειμαστε ίδιοι.*Θα υποθέσω ότι μιλάς για ριζοσπαστικό φεμινισμό,το οποίο ειναι κάτι άλλο,και δεν έχει και να κάνει με τα lgbt δικαιώματα,ούτως ή αλλως. Θα συμφωνούσα εάν το νεο-φεμινισμός(ή το "τρίτο κύμα" όπως το λένε) ήταν όλα αυτά τα ωραία και όχι σεξιστικές/ηλίθιες παπαριές τύπου gamergate και: [...]A Top Swedish Union Just Launched A ‘Mansplaining’ Hotline[...] [...]Last week Stockholm city council caused a stir with its “gender-equal snow plowing.”[...] http://www.huffingtonpost.com/entry/union-mansplaining-women_us_582b2439e4b02d21bbca9779 εδιτ διότι το σύστημα τα έπαιξε με τα quote...
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Ισχύει. Αλλά και πάλι, μιλάς για άσχετα πράγματα. Πώς μπήκε τώρα στην κουβέντα η μείωση του αριθμού των επιθέσεων; Εγώ νόμιζα πως μιλάμε για κοινωνική νομιμοποίηση κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση δώσε μου σε παρακαλώ την ετυμολογία του όρου "κοινωνική νομιμοποίηση" γιατί νομίζω πως μου διαφεύγει. Μιλάς για νομιμοποίηση, δηλαδή για νόμους. Και αναφέρθηκα στο νομικό σύστημα το οποίο προβλέπει και μπορεί να προστατέψει τα άτομα που προσβάλλονται. Αλλά φαίνεται πως εσύ εννοείς κάτι άλλο. Το ζήτημα που συζητάμε δεν έχει να κάνει με ένα αρνητικό στερεότυπο που έχουν κάποια ενάντια στα ομοφυλόφιλα άτομα, και κατ' επέκταση τις κακές συμπεριφορές που ίσως κάποιοι εξ αυτών πράξουν κατά των ομοφυλόφιλων ? Ε λοιπόν επειδή το να αλλάξουμε τα μυαλά των ανθρώπων με το ζόρι είναι κάτι που πρακτικά δε μπορεί να γίνει, αυτό που μπορεί να γίνει είναι η χρήση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να περιοριστούν οι κακές συμπεριφορές.
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δε πα να ζήσεις όπως θες αρκεί να κρατάς το κώλο σου εκτός θέας. Είπα εγώ ότι έχω πρόβλημα με το τρόπο που ζεις ή σου υπέδειξα πως να ζήσεις; Έχεις πρόβλημα να κρατάς τις ερωτικές σου προτιμήσεις ιδιωτικές; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε γίνεται σεβαστή και κατανοητή η άποψή μου για τα ξέκωλα που πόσταρα και χρειάζεται να δικαιολογηθώ για αυτό ενώ δε δικαιολογούνται κάποιοι για το ότι τους αρέσει να τον παίρνουν από πίσω(τρόπος του λέγειν,δε θέλω να ξέρω); Είπα τη γνώμη μου και αυτό είναι όλο,όλοι δικαιούνται να έχουν γνώμη και πρέπει να είναι σεβαστή,δε θα το συζητήσω άλλο. αυτοα... ναιρείσαι και θεωρείς ότι όλοι θέλουμε να δείξουμε τον κώλο μας και να σε μυήσουμε στις σεξουαλικές μας προτιμήσεις... ειδικά σε εσένα... και μονό το ότι κάθισες σε ένα θέμα που δεν σε άφορα να βρεις φωτογραφίες για να αποδείξεις το ποσό δίκιο έχεις... σε ποιος? σε εμάς που συμμετείχαμε... δείχνει ποσό αυτο... ϊκανοποιείσαι...
g_alkis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 θα παίξω το παιχνίδι σου... και αν αυτός ο γείτονας ήταν τόσο μισητός που από τους δέκα ένοικους οι επτά γούσταραν να τον εκνευρίζουν... τι θα πρέπει να έκαναν οι άλλοι δυο που δεν νοιάζονται για τα βρομόνερα? Ποιο παιχνίδι, φανταστικούς εχθρούς ανακαλύπτεις σε όλο το θρεντ και στο έχουν πει πολλοί, αλλά εσύ εκεί. Δεν κατανοώ τι με ρωτάς και τι σχέση έχει αυτό και μάλλον δεν κατανοείς ούτε πoιο είναι το point μου. Το θέμα δεν είναι τι θα έκαναν οι δύο που δεν νοιάζονται, το θέμα είναι τι θα έκαναν οι επτά που θίγονται ώστε να πείσουν τους άλλους δύο ώστε και να βγει μια unanimous απόφαση ότι ή θα σταματήσει αυτήν τη συμπεριφορά ή θα τον τσακίσουν όλοι μαζί στις αγωγές και θα αναγκαστεί να πάρει δρόμο. Σου χρωστάω και τη φωτό με τα δαχτυλώματα, δεν το ξεχνώ
defacer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Σε αυτή τη περίπτωση δώσε μου σε παρακαλώ την ετυμολογία του όρου "κοινωνική νομιμοποίηση" γιατί νομίζω πως μου διαφεύγει. Μιλάς για νομιμοποίηση, δηλαδή για νόμους. Η κοινωνική νομιμοποίηση σαν έννοια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με νόμους. Αυτό θα λεγόταν σκέτο νομιμοποίηση, ή αν θέλεις να είσαι ενοχλητικά συγκεκριμένος μπορείς να το πεις "νομική νομιμοποίηση". Κοινωνική νομιμοποίηση σημαίνει να σου λέει ο γιος σου πως τα έφτιαξε με τον καλύτερο φίλο του και συ να του απαντάς "άντε ρε πόσο καιρό τα έχετε δηλαδή" όπως ακριβώς και αν δεν ήταν φίλος αλλά φίλη. Δε μου αρέσει πάλι που μιλάω συγκεκριμένα για γκέι άντρες γιατί το θέμα δεν είναι περιορισμένο εκεί, αλλά κατάλαβες. Ε λοιπόν επειδή το να αλλάξουμε τα μυαλά των ανθρώπων με το ζόρι είναι κάτι που πρακτικά δε μπορεί να γίνει, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να γίνει χρήση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να περιοριστούν οι κακές συμπεριφορές. Τα μυαλά των ανθρώπων δεν τα αλλάζουμε με το ζόρι, τα αλλάζουμε με πολύ κόπο και σιγά σιγά. Τα αλλάζουμε δίνοντας το καλό παράδειγμα για αγγίξουμε αυτούς που είναι πρόθυμοι. Τα αλλάζουμε κάνοντας συζητήσεις για να πείσουμε αυτούς που είναι ουδέτεροι. Και τα αλλάζουμε δίνοντας βροντερό παρόν για να δείξουμε σ' αυτούς που προτιμούν να μην υπάρξει καμία αλλαγή ότι δε μπορούν να μας αγνοήσουν. Τώρα για το αν γίνεται ή δε γίνεται, νομίζω θα σου ήταν χρήσιμο να διαβάσεις τα βασικά περί του ακτιβισμού ιστορικά. Ξέρεις, MLK, Mandela, τέτοια πράγματα. 2
AtiX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Και γιατί το pride να μην είναι μια σοβαρή εκδήλωση όπου πάνε οι άνθρωποι να διαδηλώσουν για αυτά που θέλουν, διατηρόντας μια σοβαρή εικόνα, όπως για παράδειγμα ο γνωστός και αξιοπρεπέστατος ομοφυλόφιλος Βαλλιανάτος ? για πες μου πόσους μη σοβαρούς ανθρώπους βλέπεις στις παρακάτω εικόνες... Ποιο παιχνίδι, φανταστικούς εχθρούς ανακαλύπτεις σε όλο το θρεντ και στο έχουν πει πολλοί, αλλά εσύ εκεί. Δεν κατανοώ τι με ρωτάς και τι σχέση έχει αυτό και μάλλον δεν κατανοείς ούτε πoιο είναι το point μου. Το θέμα δεν είναι τι θα έκαναν οι δύο που δεν νοιάζονται, το θέμα είναι τι θα έκαναν οι επτά που θίγονται ώστε να πείσουν τους άλλους δύο ώστε και να βγει μια unanimous απόφαση ότι ή θα σταματήσει αυτήν τη συμπεριφορά ή θα τον τσακίσουν όλοι μαζί στις αγωγές και θα αναγκαστεί να πάρει δρόμο. Σου χρωστάω και τη φωτό με τα δαχτυλώματα, δεν το ξεχνώ κοίτα τις πάρα πάνω φωτογραφίες... αν καταλάβεις, κατάλαβες... 1
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Η κοινωνική νομιμοποίηση σαν έννοια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με νόμους. Αυτό θα λεγόταν σκέτο νομιμοποίηση, ή αν θέλεις να είσαι ενοχλητικά συγκεκριμένος μπορείς να το πεις "νομική νομιμοποίηση". Κοινωνική νομιμοποίηση σημαίνει να σου λέει ο γιος σου πως τα έφτιαξε με τον καλύτερο φίλο του και συ να του απαντάς "άντε ρε πόσο καιρό τα έχετε δηλαδή" όπως ακριβώς και αν δεν ήταν φίλος αλλά φίλη. Δε μου αρέσει πάλι που μιλάω συγκεκριμένα για γκέι άντρες γιατί το θέμα δεν είναι περιορισμένο εκεί, αλλά κατάλαβες. Τα μυαλά των ανθρώπων δεν τα αλλάζουμε με το ζόρι, τα αλλάζουμε με πολύ κόπο και σιγά σιγά. Τα αλλάζουμε δίνοντας το καλό παράδειγμα για αγγίξουμε αυτούς που είναι πρόθυμοι. Τα αλλάζουμε κάνοντας συζητήσεις για να πείσουμε αυτούς που είναι ουδέτεροι. Και τα αλλάζουμε δίνοντας βροντερό παρόν για να δείξουμε σ' αυτούς που προτιμούν να μην υπάρξει καμία αλλαγή ότι δε μπορούν να μας αγνοήσουν. Τώρα για το αν γίνεται ή δε γίνεται, νομίζω θα σου ήταν χρήσιμο να διαβάσεις τα βασικά περί του ακτιβισμού ιστορικά. Ξέρεις, MLK, Mandela, τέτοια πράγματα. Κατάλαβα τι θες να πεις. Απάντησε μου αν θες σε μια ερώτηση: Αν κάποιος άνθρωπος νιώθει συναισθηματική έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου, αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε ίσως κάποια στιγμή να παντρευτεί με άτομο διαφορετικού φύλου και να κάνει παιδιά μαζί του ? Φεύγει λίγο από το συγκεκριμένο ζήτημα που συζητάμε, αλλά βρίσκεται εντός της γενικότερης συζήτησης περί ομοφυλοφιλίας του thread.
defacer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Απάντησε μου αν θες σε μια ερώτηση: Αν κάποιος άνθρωπος νιώθει συναισθηματική έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου, αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε ίσως κάποια στιγμή να παντρευτεί με άτομο διαφορετικού φύλου και να κάνει παιδιά μαζί του ? Φεύγει λίγο από το συγκεκριμένο ζήτημα που συζητάμε, αλλά βρίσκεται εντός της γενικότερης συζήτησης περί ομοφυλοφιλίας του thread. Βασικά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το θρεντ αλλά για να σου φύγει η περιέργεια, όχι βέβαια και τι πάει να πει εξάλλου "θα έπρεπε"; Κανένας δε "θα έπρεπε" να κάνει τίποτα, εκτός ίσως από το να διορθώνει τα λάθη του. Και τι σχέση έχει το αν "θα έπρεπε" να κάνει παιδιά με το ποιόν γουστάρει στο κρεβάτι του;
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 για πες μου πόσους μη σοβαρούς ανθρώπους βλέπεις στις παρακάτω εικόνες... κοίτα τις πάρα πάνω φωτογραφίες... αν καταλάβεις, κατάλαβες... Κοίτα μπορείς εσύ να επιλέξεις τις εικόνες εκείνες που συμπλέουν με αυτό που θες να πεις, και να κάνω και εγώ το ίδιο. Υπαρχουν πολλοί σοβαροί ομοφυλόφιλοι άνθρωποι. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως όσο πιο πιστά πληρούν το στερεότυπο του ομοφυλόφιλου ατόμου (το οποίο δεν ισχύει) τόσο πιο "μάγκες" είναι. https://www.youtube.com/watch?v=WsZwrk5meJg
Προτεινόμενες αναρτήσεις