Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από εκεί και πέρα αυτό που λέω είναι ότι όποιος θέλει να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση πρέπει να βγει από τη νοοτροπία του θύματος

Κατανοητά όσα λες, κάνω quote το συγκεκριμένο για food for thought επειδή

Το πρόβλημα είναι να έρχεται στο τρένο ο άλλος και να τρίβεται πάνω σου. Ή να έρχεται στο μπαρ και να σου λέει κάτι τελείως χυδαίο.

Πέρα από αυτό, και συγκεκριμένα πράγματα έχουμε πει (και πολύ συγκεκριμένα και γενικά μεν αλλά αρκετά συγκεκριμένα για οποιονδήποτε ενήλικα με μυαλό, όπως η "λίστα" που έδωσα για τον Kercyn), και τις λύσεις (pride εκτός των άλλων) τις συζητάμε τόση ώρα.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα "λύνεται" με τον ίδιο τρόπο που λύνεται και π.χ. ο ρατσισμός: building awareness, ακτιβισμός, και μέσα από αυτά πίεση για αλλαγή των κοινωνικών προτύπων. Κάποτε αν έλεγες μου αντιμίλησε η γυναίκα και έφαγε σφαλιάρα ήσουν μάγκας, τώρα είσαι μαλάκας. Αυτό πήρε δεκαετίες για να γίνει, δεν έγινε ψηφίζοντας κάποιο νόμο.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νταξει πλεον στις ηλικιες μου 20κατι σχεδον ολοι λενε το "Ας κανουν οτι θελουν στο κρεβατι τους δεν με νοιαζει". Επειδη εχω ανοιξει ομως την κουβεντα "Αν ο γιος σου ηταν γκευ?" Οι απαντησεις ηταν ολιγον τι οπισθοδρομικες.

Και φυσικα υπαρχει η κλασσικη βρισια ακομα "Να σου βγει ο γιος πουστης"

• Moderators
Δημοσ.

Μα δεν υπαρχει κανενας gay με σταδιοδρομια στην Ελλαδα. Οσοι μπορουσαν τα μαζεψαν και φυγαν για εξωτερικο, για πιο πολιτισμενες κοινωνιες. Και αυτο ειναι ενα μεγαλο μειον, απο πολλες αποψεις.

Σεργουλόπουλος, Σεργιανόπουλος, Κορτώ, Σιμαρδάνης, Μαρίνος, Σπύρου, Ρώμας χωρίς πολλή προσπάθεια. Ντάξει να λέμε καμιά μαλακία πού και πού αλλά μέχρι ενός σημείου.

• Like 4
Δημοσ.

Νταξει πλεον στις ηλικιες μου 20κατι σχεδον ολοι λενε το "Ας κανουν οτι θελουν στο κρεβατι τους δεν με νοιαζει".

Και μέρος του προβλήματος είναι ότι το λέει κάποιος αυτό και νομίζει πως έτσι αποδεικνύει ότι είναι ανοιχτόμυαλος. Φάση και οι μαύροι μεταξύ τους στα μαγαζιά για μαύρους ας κάνουν ότι θέλουν.

Παρεμπιπτόντως, έχω κάνει μία κουβέντα στη ζωή μου με κάποιον που τον σεβάστηκα 100% παρόλο που δε θέλει να βλέπει γκέι μπροστά του. Ο Τέλης λοιπόν, συνταξιούχος δάσκαλος γύρω στα 70, όταν μιλούσαμε για το θέμα και βέβαια τον πίεζα λίγο στα όριά του για να δω τι θα πει, μου είπε (όσο το θυμάμαι):

"Αυτά που λες είναι σωστά, αλλά μιλάς για την κοινωνία του σήμερα. Εγώ δε μεγάλωσα έτσι και αυτά τα πράγματα μου είναι τελείως ξένα, τώρα στα 70 όσο και να το συζητήσουμε δε θα μου φανούν λιγότερο περίεργα. Αλλά εγώ σε πέντε δέκα είκοσι χρόνια δε θα είμαι πια εδώ. Εσύ και οι μικρότεροι από σένα πρέπει να φροντίσετε να αλλάξει αυτό."

Αυτό για να έχουμε κι ένα παράδειγμα του πώς μπορείς να πεις ότι σου προσβάλλουν την αισθητική οι γκέι χωρίς να γίνεσαι μαλάκας.

Δημοσ.

Νταξει πλεον στις ηλικιες μου 20κατι σχεδον ολοι λενε το "Ας κανουν οτι θελουν στο κρεβατι τους δεν με νοιαζει". Επειδη εχω ανοιξει ομως την κουβεντα "Αν ο γιος σου ηταν γκευ?" Οι απαντησεις ηταν ολιγον τι οπισθοδρομικες.

Εδώ του μεγάλου Στράτου είναι ο γιος του πουστης και δεν άνοιξε ρουθούνι, πάντα τον αγαπούσε αλλά επειδή είναι πουστης... Έκανε τον Στέλιο, είχε καημό να έχει άντρα γιο, μεγάλη ιστορία του Αγγελου όμως.. Πάει και με γυναίκες, έχουμε δουλέψει μαζί το 1996.

Δημοσ.

Σεργουλόπουλος, Σεργιανόπουλος, Κορτώ, Σιμαρδάνης, Μαρίνος, Σπύρου, Ρώμας χωρίς πολλή προσπάθεια. Ντάξει να λέμε καμιά μαλακία πού και πού αλλά μέχρι ενός σημείου.

Καλα σίγουρα, διαβαζοντας και όσα γράφεις περνάει η ώρα. Σταδιοδρομία κάνουν αυτοί ή showbiz;

Δημοσ.

Εδώ του μεγάλου Στράτου είναι ο γιος του πουστης και δεν άνοιξε ρουθούνι, πάντα τον αγαπούσε αλλά επειδή είναι πουστης... Έκανε τον Στέλιο, είχε καημό να έχει άντρα γιο, μεγάλη ιστορία του Αγγελου όμως.. Πάει και με γυναίκες, έχουμε δουλέψει μαζί το 1996.

Επισκέπτης
Δημοσ.

"Αυτά που λες είναι σωστά, αλλά μιλάς για την κοινωνία του σήμερα. Εγώ δε μεγάλωσα έτσι και αυτά τα πράγματα μου είναι τελείως ξένα, τώρα στα 70 όσο και να το συζητήσουμε δε θα μου φανούν λιγότερο περίεργα. Αλλά εγώ σε πέντε δέκα είκοσι χρόνια δε θα είμαι πια εδώ. Εσύ και οι μικρότεροι από σένα πρέπει να φροντίσετε να αλλάξει αυτό."

Αυτό για να έχουμε κι ένα παράδειγμα του πώς μπορείς να πεις ότι σου προσβάλλουν την αισθητική οι γκέι χωρίς να γίνεσαι μαλάκας.

Με το μπαρδόν, αλλά αυτό που σου λέει ο Τέλης είναι μια ανοησία. Δηλαδή τώρα έπεσε επιδημία ομοφυλοφιλίας ενώ πριν σαράντα χρόνια όλοι ήταν straight; Πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι, απλά παλιότερα η κοινωνία έκανε ότι δεν τους έβλεπε.

• Moderators
Δημοσ.

Καλα σίγουρα, διαβαζοντας και όσα γράφεις περνάει η ώρα. Σταδιοδρομία κάνουν αυτοί ή showbiz;

σταδιοδρομία η [staδioδromía] Ο25 : η επαγγελματική εξέλιξη κάποιου σε έναν τομέα, η σταδιακή ανέλιξή του στις ανώτερες βαθμίδες του επαγγέλματος, στο οποίο αφιέρωσε όλη την παραγωγική περίοδο της ζωής του· καριέρα: Στρατιωτική / δημοσιοϋπαλληλική ~. Λαμπρή ~. Bρισκόταν ακόμα στην αρχή της σταδιοδρομίας του. Tου ευχήθηκαν καλή ~ στη νέα του θέση.

Δημοσ.

σταδιοδρομία η [staδioδromía] Ο25 : η επαγγελματική εξέλιξη κάποιου σε έναν τομέα, η σταδιακή ανέλιξή του στις ανώτερες βαθμίδες του επαγγέλματος, στο οποίο αφιέρωσε όλη την παραγωγική περίοδο της ζωής του· καριέρα: Στρατιωτική / δημοσιοϋπαλληλική ~. Λαμπρή ~. Bρισκόταν ακόμα στην αρχή της σταδιοδρομίας του. Tου ευχήθηκαν καλή ~ στη νέα του θέση.

Αν για σένα η τηλεόραση είναι σταδιοδρομία οκ. δηλαδή στο εξωτερικό να πούνε για σας ήρθαμε; Hello there. :)

Δημοσ.

Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα (ειναι και σεντονι ποστ παναθεματο) αλλα απλα να πω οτι συμφωνω με τον κυριο (Σεργουλοπουλος λεγεται μου φαινεται; ) που ειπε οτι κανονικα δεν υπαρχει λογος να ειναι καποιος υπερηγανος που ειναι γκει.

Πραγματικα ο σεξουαλικος προσανατολισμος του καθενος δεν θα επρεπε να ειναι λογος υπερηφανιας. Με την ιδια λογικη ειμαι υπερηφανος που εχω μυτη, ποδια η αυτια.

Δυστυχως δεν ζουμε σε μια ιδανικη κοινωνια οπου τα ταμπου, τα στερεοτυπα και ο ρατσισμος εχει εκλειψει. Οποτε και κατανοω τον ορο υπερηφανια που χρησιμοποιουν οι LGBT κοινοτητες. 

• Like 7
  • Moderators
Δημοσ.

Αν για σένα η τηλεόραση είναι σταδιοδρομία οκ. δηλαδή στο εξωτερικό να πούνε για σας ήρθαμε; Hello there. :)

Όχι, όσοι δουλεύουν στην τηλεόραση το κάνουν τζάμπα επειδή τους αρέσει τόσο πολύ, δεν είναι αυτό το επάγγελμά τους.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και πολιτικούς είχαμε ομοφυλόφιλους, όπως και πρωθυπουργό, ιδρυτή κόμματος, δήμαρχο Αθηναίων κλπ.

Δημοσ.

Όχι, όσοι δουλεύουν στην τηλεόραση το κάνουν τζάμπα επειδή τους αρέσει τόσο πολύ, δεν είναι αυτό το επάγγελμά τους.

Οπότε όποιος πάει καλα στην Ελληνική τηλεόραση σε ένα reality πάει στο εξωτερικό αργότερα; Και του ανοίγονται οι πόρτες; Ακυρα τα παραδείγματα σου μην το συνεχίζεις. Που θα μπορούσε να πάει ο Ρωμας και ο Σεργιανόπουλος...

+ αυτοί είναι στην κατηγορία Celebrities, με ότι αυτό συνεπαγεται.(ή θες να σου εξηγήσω την διαφορά;)

Δημοσ.

Και πολιτικούς είχαμε ομοφυλόφιλους, όπως και πρωθυπουργό, ιδρυτή κόμματος, δήμαρχο Αθηναίων κλπ.

Μόνο τον δήμαρχο ξέρω. Οι υπόλοιποι ποιοι είναι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...