Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δυστυχώς έτσι είναι, επίσης έχω την εντύπωση οτι ποιο πολύ προωθούνται οι γκέι σε σχέση με τις άλλες ομάδες, πχ υπάρχουν πάρα πολλά γκέι άτομα που κάνουν καριέρα σαν τραγουδιστές, ηθοποιοί κλπ ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους τρανς ή τις λεσβίες. BTW το λεσβίες μου ακούγεται πολύ άσχημο παραπέμπει στο που.. που λένε για τους άνδρες υβριστικά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει διαχωρισμός άνδρα γυναίκας και εδώ, θα ήταν πολύ καλύτερο να ήταν ΟΑΤ δηλαδή ομοφυλοφιλοι (άνδρες και γυναίκες μαζι χωρις διακρηση) αντι για ΛΟΑΤ που είναι. Μα δεν είναι όλοι ομοφυλόφιλοι στους LBGT+, είναι και οι αμφιφυλόφιλοι και τα transgender άτομα, οι ασέξουαλ κοκ. Η λέξη λεσβία προέρχεται από τη Λέσβο, λόγω της ποιήτριας Σαπφούς. Μεταγενέστερα βέβαια η σημασία του όρου άλλαξε αρκετές φορές. Στον καλλιτεχνικό χώρο δεν γνωρίζω, αλλά σε άλλους μια χαρά προωθούνται.
Joe-4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Βαγγέλης Γιακουμάκης Η προπαγάνδα καλά κρατεί. Που το είδες ότι το παιδάκι ήταν gay. Συνεσταλμένο γνωρίζουμε ότι ήταν. Δεν έχει γίνει λόγος για την σεξουαλικότητα του. 8 χρονων ειναι δευτερα δημοτικου υπ οψιν. Καλα και να μην σε εντυπωσιασε, σχολια του τυπου "κριμα το παιδι" δειχνουν ποσο ομοφοβικος και κλειστομυαλος ειναι καποιος καθως και οτι δεν μπορει να χωνεψει οτι γκευ γεννιεσαι 8 χρονών, ντυμένο έτσι, και κοριτσάκι να ήταν θα ήταν κοινωνικά και ηθικά κατακριτέο.
Ablaoublas_542 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Αμα ντυνοτανε τσολιαδακι και εκανε πως σκοτωνει τουρκους στην σχολικη παρασταση θα ελεγες το ιδιο? 1
Joe-4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Τί συγκρίνεις το προκλητικό,προστυχέ ντύσιμο (σε παιδάκι) με την παραδοσιακή στολή του τσολιά? Τα έχεις ισoπεδώσει όλα. 3
katergaris79 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Σύμφωνα με μία έρευνα του επιστημονικού περιοδικού “Personality and Social Psychology” Οι ομοφοβικοί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι gay 1
opera Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Είναι θέμα αισθητικής τελικά; Η αισθητική μου δε μπορεί να δεχτεί τα παραπάνω ως εικόνες αξιοπρεπών ατόμων που σέβονται τον εαυτό τους,επίσης δε θα ήθελα να μου παρέχουν υπηρεσίες σε ορισμένα επαγγέλματα όπου επιβάλλεται να πληρούν το «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Η εικόνα μας μετράει και έχει αντίκτυπο στη κοινωνία. 4
defacer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Η αισθητική μου δε μπορεί να δεχτεί τα παραπάνω ως εικόνες αξιοπρεπών ατόμων που σέβονται τον εαυτό τους,επίσης δε θα ήθελα να μου παρέχουν υπηρεσίες σε ορισμένα επαγγέλματα όπου επιβάλλεται να πληρούν το «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Η εικόνα μας μετράει και έχει αντίκτυπο στη κοινωνία. Σύμφωνοι 100% για την εικόνα. Αλλά να σου πω ένα μυστικό. Η εικόνα κάποιου δεν εξαρτάται μόνο από το τι φοράει και το αν μπορείς να δεις τον κώλο του. Το καταλαβαίνεις αυτό μιας και π.χ. ο Τραμπ είναι ΤΟ ρεντίκολο του πλανήτη λόγω συμπεριφοράς ενώ ντύνεται πολύ κατάλληλα για τη θέση του. Όπως καταλαβαίνεις ότι εξαρτάται και από άλλα πράγματα, π.χ. δε νομίζω να είχε πρόβλημα η αισθητική σου, ούτε και θα ένιωθες ότι έχει θιχτεί η αξιοπρέπειά τους και δε θα θέλεις να σου παρέχουν υπηρεσίες αν στις φωτό βλέπαμε το ίδιο πράγμα αλλά με Ρωσίδες. Έτσι λοιπόν και πολλοί άλλοι συμπολίτες σου (κι εγώ μέσα σ' αυτούς) δε θεωρούν αξιοπρεπή άτομα που σέβονται τον εαυτό τους αρκετούς από όσους έχουν γράψει σ' αυτό το θρεντ, και φυσικά στα μάτια μας είναι ακόμα λιγότερο τίμιοι από τα παιδιά στις φωτό λόγω επιβεβαιωμένου κάλου στον εγκέφαλο. Η εικόνα τους στην κοινωνία είναι στον πάτο του βαρελιού and all that. Παρόλα αυτά, τα καταφέρνουμε να ζήσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας, και να μη καταλήγουμε στο ψυχιατρείο λόγω εμμονών του στυλ "λες ο δικηγόρος που συνεργάζομαι να είναι μισαλλόδοξο σκουπίδι OMG τι θα απογίνω". Είμαι σίγουρος ότι μπορείς και συ να τα καταφέρεις. 2
Hlapatsas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Κάνεις πολλές υποθέσεις που δεν ισχύουν.Και Ρωσίδες να ήταν στην φωτογραφία πάλι θα ήταν μεμπτό...η αξιοπρέπεια ισχύει και για τα 2 φύλα. Η εμφάνισή αντικατοπτρίζει πολλά πράγματα, είναι μία συνεχής εικόνα μας μπροστά στον άλλο, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. 2
PostHelper Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Οι γκει είναι έξυπνα άτομα για άγνωστο λόγο, δεν τον έχω καταλάβει. Ισως λογω της αεναης προσπαθειας να βρουνε τροπο να ξεφυγουν απο το επωδυνο μαστιγιο του δυναστη τους(ημων, των ετεροφυλοφιλων), το μυαλο τους εχει εξελιχθει σε νεα επιπεδα. 1
opera Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Σύμφωνοι 100% για την εικόνα. Αλλά να σου πω ένα μυστικό. Η εικόνα κάποιου δεν εξαρτάται μόνο από το τι φοράει και το αν μπορείς να δεις τον κώλο του. Το καταλαβαίνεις αυτό μιας και π.χ. ο Τραμπ είναι ΤΟ ρεντίκολο του πλανήτη λόγω συμπεριφοράς ενώ ντύνεται πολύ κατάλληλα για τη θέση του. Όπως καταλαβαίνεις ότι εξαρτάται και από άλλα πράγματα, π.χ. δε νομίζω να είχε πρόβλημα η αισθητική σου, ούτε και θα ένιωθες ότι έχει θιχτεί η αξιοπρέπειά τους και δε θα θέλεις να σου παρέχουν υπηρεσίες αν στις φωτό βλέπαμε το ίδιο πράγμα αλλά με Ρωσίδες. Έτσι λοιπόν και πολλοί άλλοι συμπολίτες σου (κι εγώ μέσα σ' αυτούς) δε θεωρούν αξιοπρεπή άτομα που σέβονται τον εαυτό τους αρκετούς από όσους έχουν γράψει σ' αυτό το θρεντ, και φυσικά στα μάτια μας είναι ακόμα λιγότερο τίμιοι από τα παιδιά στις φωτό λόγω επιβεβαιωμένου κάλου στον εγκέφαλο. Η εικόνα τους στην κοινωνία είναι στον πάτο του βαρελιού and all that. Παρόλα αυτά, τα καταφέρνουμε να ζήσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας, και να μη καταλήγουμε στο ψυχιατρείο λόγω εμμονών του στυλ "λες ο δικηγόρος που συνεργάζομαι να είναι μισαλλόδοξο σκουπίδι OMG τι θα απογίνω". Είμαι σίγουρος ότι μπορείς και συ να τα καταφέρεις. Απάντησα και εξηγήθηκα περί αισθητικής, αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, Εσύ το πήγες αλλού το θέμα,το mindset γενικότερα και τα υπόλοιπα είναι άλλη συζήτηση που δε θα τη κάνω. Να συμπληρώσω ότι την ίδια περίπου άποψη έχω και για ετερόφυλα ζευγάρια που συμπεριφερονται προκλητικά σε δημόσιους χώρους. Επίσης να γνωρίζεις ότι τα καταφέρνω μια χαρά και μην ανησυχείς για εμένα. Οι υπηρεσίες που θα παρείχαν οι αλλοδαπές που ανέφερες να φανταστώ ότι είναι "σοβαρές". Ο Τραμπ που ανέφερες δεν είναι το μόνο ρεντίκολο με γραβάτα,μη το αναλύσουμε άλλη συζήτηση (αν και αυτός ανήκει στη κατηγορία των επικίνδυνων,όπως ο τζόκερ του μπατμαν ένα πράμα). Μάλλον δεν έπιασες το νόημα του ποστ ή δε γνωρίζεις τι σημαίνει να κατέχεις μια υπεύθυνη θέση ή να ασκείς επάγγελμα στο οποίο η δημόσια εικόνα πρέπει να είναι ανάλογη(έστω για τα προσχήματα).
AtiX Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) να κάνω μια χαζή ερώτηση... γιατί πιστεύετε ότι δείχνοντάς μας τις οποιοδήποτε φωτογραφίες ή video, θα πρέπει όλη η ομοφυλόφιλη κοινότητα: α) να είναι έτσι β) να δικαιολογηθεί για αυτό γ) να μπει στην διαδικασία να εξηγήσει τι αντιπροσωπεύει τον καθένα η κάθε πράξη του και δ) το σημαντικότερο... τι σχέση έχει με τον αν καταπατούνται δικαιώματα!!! αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει... Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2017 από AtiX 5
Ablaoublas_542 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Τί συγκρίνεις το προκλητικό,προστυχέ ντύσιμο (σε παιδάκι) με την παραδοσιακή στολή του τσολιά? Τα έχεις ισoπεδώσει όλα.Προστυχέ? Μηπως προστυχο ειναι το μυαλο σου? Πιο προστυχε ειναι η φουστανελα του τσολια, αν το απομονωσεις. Αν παλι βλεπεις αυτο που θελεις να δεις για να στηριξεις τον ομοφοβισμο σου, τοτε ναι...Περα απο αυτο, εχασες ΤΕΛΕΙΩΣ το point μου. Το παιδακι που ντυνεται με το ζορι κυριολεκτικα ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ στην θεατρικη παρασταση σου φαινεται νορμαλ, το γκευ αγορακι που του αρεσει να ντυνεται και να βαφεται και βγηκε να κανει το νουμερο του επειδη μπορει, λες κριμα. Ελπιζω να καταλαβαινεις πως ασυναισθητα βγαζεις πολυ ομοφοβικοτητα απο μεσα σου.. 3
defacer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Μάλλον δεν έπιασες το νόημα του ποστ ή δε γνωρίζεις τι σημαίνει να κατέχεις μια υπεύθυνη θέση ή να ασκείς επάγγελμα στο οποίο η δημόσια εικόνα πρέπει να είναι ανάλογη(έστω για τα προσχήματα). Υπάρχει επίσης η περίπτωση να τα κατάλαβα όλα αυτά, αλλά να μου έχει μείνει ένα κενό ως προς το τι σχέση μπορεί να έχει η παρουσία κάποιου σε pride παρέλαση με το επάγγελμά του στα πλαίσια της συζήτησης εδώ. Είπες νωρίτερα: "Με τις παρελάσεις μόνο αποδοχή δε κερδίζουν αυτά τα άτομα αλλά περισσότερο δείχνουν ότι δε σέβονται ούτε τον εαυτό τους. Το θέαμα που παρουσιάζουν είναι τραγικό." Και λέω τώρα εγώ. Σε μια παρέλαση θα δεις 5-10-100 άτομα που κατά δική σου δήλωση, προσβάλλουν αισθητική και δείχνουν ότι δε σέβονται τον εαυτό τους. Για να τα δούμε ένα ένα. Όσον αφορά την αισθητική, αυτό πρώτον είναι υποκειμενικό θέμα και δεύτερον για κάποιο περίεργο λόγο όταν ακούμε αυτό το παράπονο, κατά 90% το ακούμε από άντρες (αναρωτιέται κανείς: η αισθητική των γυναικών δεν προσβάλλεται; ποιά άραγε η διαφορά που οδηγεί σ' αυτή την ανισορροπία?) και ποτέ μα ποτέ ο προσβάλλων την αισθητική δεν είναι ξανθιά γκομενάρα. Πάντα είναι άλλος άντρας, ή γυναίκα που είναι "άσχημη", ή κάποιος με extreme παρουσιαστικό, ή συνδυασμός των παραπάνω. Σα να λέμε, το αντρικό κωλαράκι προσβάλλει την αισθητική μου αλλά το γυναικείο όχι. Πως είναι οι cowboys στη φωτό που έβαλες; Αντί για άντρες cowboys βάλε ξανθιές με βυζγιά με τα ίδια ακριβώς ρούχα και έλα να δούμε πόσων η αισθητική θα προσβαλλόταν. Αλλά όπως είπες και συ δε χρειάζεται να κάνουμε την παραπάνω κουβέντα γιατί το συμπέρασμα που θα καταλήξουμε είναι προφανές. Τώρα όσον αφορά το αυτοσεβασμό του καθενός και το ότι σε μερικές δουλειές μπλα μπλα μπλα. Θα αναφέρω, χωρίς να το συζητήσουμε γιατί είναι υποκειμενικό το θέμα, πως το ποιές είναι αυτές οι δουλειές παίζεται. Μπορεί κάποιος να πει εγώ με τίποτα δε θέλω ομοφυλόφιλο σε ακτίνα 100 μέτρων από σχολείο. Εγώ αντίθετα θα πω ότι ανάμεσα σε δύο όμοιους ανθρώπους που η μόνη διαφορά τους είναι πως ο ένας είναι ομοφυλόφιλος και ο άλλος όχι, θα προτιμούσα κατά πολύ τον ομοφυλόφιλο να διδάσκει τα δικά μου παιδιά. Ας σκεφτεί ο καθένας γιατί. Αλλά ας υποθέσουμε πως δεν είναι υποκειμενικά αυτά τα πράγματα. Η αντίρρησή σου λοιπόν είναι πως όποιος πηγαίνει σε ένα τέτοιο event δεν έχει αυτοσεβασμό/"δε φαίνεται τίμιος" και άρα δε μπορούμε να τον εμπιστευτούμε. Θα ρωτήσω και γω τώρα με τη σειρά μου... δε σου φαίνεται λογικό τότε να επεκτείνουμε τον αποκλεισμό αυτό και σε άλλου είδους άτομα, όπως π.χ. Αυτούς που μεθάνε σε δημόσιο χώρο Αυτούς που δεν πληρώνουν εισιτήριο Αυτούς που βάζουν βύσμα στο στρατό, ή δεν πηγαίνουν καθόλου Αυτούς που χειροδικούν Αυτούς που πηγαίνουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με σημαία στο χέρι Αυτούς που βλασφημούν τα θεία (δε χρειάζεται ούτε καν να πιστεύεις για να το αποφύγεις αυτό έτσι?) Αυτούς που ψεύδονται Δηλαδή θέλω να πω, θα μπορούσες ποτέ εσύ να πας σε μία π.χ. γιατρό ή οτιδήποτε (αλήθεια, ποιά επαγγέλματα έχεις στο μυαλό σου) η οποία πήγε στα μπουζούκια και έγινε λιάρδα; Ή σε έναν ο οποίος άρχισε να κατεβάζει καντήλια επειδή πέρασε μπροστά του κάγκουρας με ανοιχτή εξάτμιση; Ή σε έναν ο οποίος πουλούσε παραμύθι σε δύο νοσοκόμες για να τις πηδάει εναλλάξ; Ή σε μία που τις απόκριες ντύθηκε catwoman? Φυσικά και θα μπορούσες να τα κάνεις όλα αυτά, επειδή (insert δικαιολογία here, "δεν είναι το ίδιο"). Όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορούσε, και όπως το κάνει. Και κανείς ποτέ δε βγήκε να πει "αααα το μαλάκα έλεγε ψέματα στις γκόμενες άρα δε μπορούμε να τον εμπιστευτούμε για π.χ. ταμία". Γιατί έτσι πιστεύεις; 2
HALF EVIL Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Μήπως να συνειδητοποιούσατε κάποιοι ότι ΔΕΝ μας ενδιαφέρει όλους το αν είστε ομοφυλόφιλοι ; Μήπως τελικά το πρόβλημα το έχετε εσείς; Υπάρχουν άλλες μειονότητες που υποφέρουν πραγματικά και χρειάζονται στήριξη. Κάπου η περιαυτολογία και ο εγωισμός περισσεύει. 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Μήπως να συνειδητοποιούσατε κάποιοι ότι ΔΕΝ μας ενδιαφέρει όλους το αν είστε ομοφυλόφιλοι ; Μήπως τελικά το πρόβλημα το έχετε εσείς; Υπάρχουν άλλες μειονότητες που υποφέρουν πραγματικά και χρειάζονται στήριξη. Κάπου η περιαυτολογία και ο εγωισμός περισσεύει. "Εσυ τι μας λες τις αποψεις σου? ΔΕΝ μας ενδιαφερει τι σκεψεις (και αν) κρυβει το κεφαλακι σου. Μηπως το προβλημα το εχεις εσυ, που αντι να βοηθησεις τις μειονοτητες που λες πληκτρολογεις θυμωμενα στο pc σου?"Νομιζω το πιανεις το ποιντ μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις