Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

το point μου ειναι οτι καλως γινονται παρελασεις, καλως διεκδικουν τα δικαιωματα τους, καλως δεν λενε "ε να κι αλλοι παθαινουν ασχημα πραγματα, σε αυτον τον κοσμο ζουμε, δε βαριεσαι"

Θεωρώ, πχ, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ισότητα στα ομόφυλα ζευγάρια (πολιτικός γάμος, δικαίωμα στην υιοθεσία κλπ). Τώρα η ανοχή, όπως είπα και παραπάνω, θα έπρεπε να υπάρχει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που ανήκεις. Αφού δεν υπάρχει, καλά κάνετε και τη διεκδικείτε. Βέβαια γνώμη μου είναι ότι το κάνετε με το λάθος τρόπο, αλλά εσείς αποφασίζετε.

Είσαι

α) τυφλός

β) βραδύνους

γ) troll

Pick one (or more).

Επειδή έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια και να απαντάω σε non-questions, σταματάω εδώ.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είσαι

α) τυφλός

β) βραδύνους

γ) troll

Pick one (or more).

Ψάχνεις να βρεις λογική στην σκοπιμότητα. Δεν θα τα καταφέρεις... Άστο και πάμε γι' άλλα. Ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν πρόβλημα με την σεξουαλικότητα κανενός, και θα μπορούσαν να τους έχουν πίσω τους να τους στηρίζουν, καταφέρνουν να τους δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα με τέτοιες γελιότητες. Δεν φαίνεται να γίνεται κατανοητό αυτό... Όπως ειπώθηκε από διάφορους, πολλές φορές εδώ μέσα, ζητούνται σωστά πράγματα με λάθος τρόπο.

Δημοσ.

Γιατί; Τι διαφορά υπάρχει να σε κοροϊδεύουν επειδή είσαι gay από το να σε κοροϊδεύουν επειδή φοράς γυαλιά; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά; Τι ακριβώς εννοείς;

Το ότι δεν έχει καμία σχέση το κατάλαβα, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί το θεωρείτε αυτό. Τι διαφορές υπάρχουν δηλαδή;

ενδεικτικα ποστ σου.

σε αυτα απαντησα

σου ζητησα να μου βρεις κοινα, δεν ηθελες

• Moderators
Δημοσ.

Και στις δύο περιπτώσεις ο θύτης κοροϊδεύει και πράττει εναντίον ενός πράγματος το οποίο του φαίνεται ανώμαλο/λάθος/περίεργο. Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου δεν είναι ξεχωριστή αναλόγως του τι κοροϊδεύει ο θύτης. Αν κάποιος δεν έχει μάθει να σέβεται τον άλλον, δε θα σεβαστεί ένα χοντρό, δε θα σεβαστεί έναν γκέι και δε θα σεβαστεί κανέναν ο οποίος δε βρίσκεται στα πλαίσια που αυτός θεωρεί "σωστά" και "επιτρεπτά". Αν κάποιος έχει μάθει να σέβεται τον άλλον, θα σεβαστεί ένα χοντρό, θα σεβαστεί έναν γκέι και θα σεβαστεί οποιονδήποτε είναι διαφορετικός από αυτόν, ασχέτως αν συμφωνεί ή όχι μαζί του.

Πιο νιανια δε μπορώ να στο κάνω. Συμφωνείς μ' αυτό που είπα; Καλώς. Διαφωνείς; Πάλι καλώς. Απλώς άμα διαφωνείς θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω αλλα ξαναλεω οτι ο μη σεβασμος απεναντι στον χοντρο δεν ειναι ο ιδιος με τον μη σεβασμο απεναντι στον γκει. Ο πρωτος δεχεται μονο ψυχολογικο πολεμο ενω ο δευτερος και σωματικες επιθεσεις και νομικα εμποδια στη ζωη του. Με το να τα βαζουμε στην ιδια κατηγορια μειωνουμε αυτα που παθαινει ο δευτερος.

εφοσον συμφωνεις οτι θα επρεπε να υπαρχει νομικη ισοτητα και ανοχη, προτεινε μου καποιον απο τους σωστους τροπους για να τη διεκδικησουν

Δημοσ.

Και στις δύο περιπτώσεις ο θύτης κοροϊδεύει και πράττει εναντίον ενός πράγματος το οποίο του φαίνεται ανώμαλο/λάθος/περίεργο. Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου δεν είναι ξεχωριστή αναλόγως του τι κοροϊδεύει ο θύτης. Αν κάποιος δεν έχει μάθει να σέβεται τον άλλον, δε θα σεβαστεί ένα χοντρό, δε θα σεβαστεί έναν γκέι και δε θα σεβαστεί κανέναν ο οποίος δε βρίσκεται στα πλαίσια που αυτός θεωρεί "σωστά" και "επιτρεπτά". Αν κάποιος έχει μάθει να σέβεται τον άλλον, θα σεβαστεί ένα χοντρό, θα σεβαστεί έναν γκέι και θα σεβαστεί οποιονδήποτε είναι διαφορετικός από αυτόν, ασχέτως αν συμφωνεί ή όχι μαζί του.

Πιο νιανια δε μπορώ να στο κάνω. Συμφωνείς μ' αυτό που είπα; Καλώς. Διαφωνείς; Πάλι καλώς. Απλώς άμα διαφωνείς θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

Φίλε Kercyn σε όλα σωστός... Άρα που είναι το πρόβλημα? Με τον τρόπο που διεκδικούμε ή γιατί διεκδικούμε??? το λέω γιατί έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω, πλέον, τις απόψεις σου...

• Moderators
Δημοσ.

συμφωνω αλλα ξαναλεω οτι ο μη σεβασμος απεναντι στον χοντρο δεν ειναι ο ιδιος με τον μη σεβασμο απεναντι στον γκει. Ο πρωτος δεχεται μονο ψυχολογικο πολεμο ενω ο δευτερος και σωματικες επιθεσεις και νομικα εμποδια στη ζωη του.

Υπάρχουν χοντροί που έχουν φάει ξύλο επειδή είναι χοντροί. Υπάρχουν "σπασίκλες" που έχουν φάει ξύλο επειδή είναι σπασίκλες. Σκοπός δεν είναι να βγάλουμε να μετρήσουμε πόσα κιλά βίας δέχεται ο καθένας, αν αυτό είναι που σ' ενδιαφέρει τότε μπορείς να συνεχίσεις μόνος σου, δε συμμετέχω σε oppression olympics όπου θα κάνουμε διαγωνισμό ποιος είναι ο πιο καταπιεσμένος.

Btw ρίξε μια ματιά στα school shootings κατά Murrica μεριά και δες πόσοι από τους πιστολέρος ήταν παιδιά που είχαν δεχτεί "μόνο" ψυχολογικό πόλεμο.

εφοσον συμφωνεις οτι θα επρεπε να υπαρχει νομικη ισοτητα και ανοχη, προτεινε μου καποιον απο τους σωστους τροπους για να τη διεκδικησουν

Για τη νομική ισότητα, το μόνο που μπορεί να γίνει άμεσα είναι υποστήριξη συνδυασμών/υποψηφίων που υποστηρίζουν τη νομική ισότητα. Επειδή όμως το "άμεσα" δε φτάνει μόνο του ή/και είναι λίγο αργό, υπάρχει και το "εμμέσα" (παρελάσεις, εκδηλώσεις κλπ).

Το πρόβλημα που έχει η συγκεκριμένη κοινότητα, όπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι η μη αποδοχή τους από μέρος του πληθυσμού. Έχεις λοιπόν δύο άκρα. Από τη μία αυτός που "καταπιέζεται", και από την άλλη αυτός που "καταπιέζει". Ο συμβιβασμός απαιτεί μέσες λύσεις. Αυτό που κάνει το pride αυτή τη στιγμή είναι να απαιτεί (εγώ τουλάχιστον αυτό "παίρνω" από το όλο κλίμα) ανοχή. Όταν λοιπόν δεν είσαι διατεθιμένος να κάνεις συμβιβασμούς αλλά απαιτείς με το έτσι θέλω ο άλλος να κάνει όλο το δρόμο προς τη μεριά σου, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι πόλωση. Αν τραβάς το σχοινί, αυτός που είναι στην άλλη άκρη θα το τραβήξει δυνατότερα.

Και για να το κάνω λίγο πιο χειροπιαστό:

Ο AtiX λέει ότι το 90% του κόσμου στο pride είναι "νορμάλ" και οι φωτογραφίες που δείχνουν τα μέσα είναι η, ας πούμε, "ηχηρή μειοψηφία". Το δέχομαι αυτό, και για τις ανάγκες της συζήτησης και γιατί και η δική μου εμπειρία αυτό λέει (είχα πάει το '10 ως θεατής). Αυτός που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σχοινιού, τι νομίζεις ότι θα δει; Το ήρεμο και "βαρετό" 90% ή το triggering και χτυπητό 10%; Καλώς ή κακώς, υπάρχουν συμπεριφορές ή/και ενδυματολογικές επιλογές οι οποίες προκαλούν. Θυμήσου, σκοπός σου είναι, υποτίθεται, να φέρεις σε σένα κόσμο ο οποίος δεν είναι με το μέρος σου. Όταν λοιπόν πας και επίτηδες προκαλείς αυτόν τον ίδιο που θες να φέρεις με το μέρος σου, δε μπορείς μετά να εκπλαγείς που "αντεπιτίθεται" δριμύτερα.

Συμφωνώ με το concept του pride, διαφωνώ με τις ακρότητες και το "προκαλώ γιατί μπορώ και πρέπει να σου αρέσει αλλιώς είσαι <buzzwords>". Αν το 90% του pride ήταν το 100% πιστεύω ο σκοπός θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο γρήγορα.

Gay+pride+not+oc+i+have+no+idea+who+the_

• Like 4
Δημοσ.

@ Kercyn περιεκτικότατος και σωστός... μονό που, ας πούμε, μου δημιουργείτε μια απορία... Ένα trans άτομο, πως μπορεί να συμμετέχει σε ένα pride χωρίς να "προκαλέσει"?

Δημοσ.

@ Kercyn περιεκτικότατος και σωστός... μονό που, ας πούμε, μου δημιουργείτε μια απορία... Ένα trans άτομο, πως μπορεί να συμμετέχει σε ένα pride χωρίς να "προκαλέσει"?

Χωρίς να είμαι σίγουρος τα τρανς για τα λεφτά δεν το κάνουν;

• Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορεί, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η αποδοχή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα προκαλούν. 2000 χρόνια μετά και κάποιοι λένε ότι το να είσαι γκέι είναι αμαρτία και ότι δεν κάνουμε φίκι φίκι πριν το γάμο επειδή έτσι γράφει ένα βιβλίο. Ε δε μπορείς να τους έχεις όλους με το μέρος σου, σε όποιο μέρος και να είσαι. Ακόμα κι έτσι όμως, αν ένα trans άτομο συμπεριφέρεται στα πλαίσια αυτού που λέμε "κοινωνικά αποδεκτό" και προσπαθεί να τα διευρύνει αντί να τα ξεχειλώσει με τη βία, τότε νομίζω ότι κι εκεί θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος τα τρανς για τα λεφτά δεν το κάνουν;

ΟΧΙ... αν είναι δυνατόν...

Δε νομίζω ότι μπορεί, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η αποδοχή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα προκαλούν. 2000 χρόνια μετά και κάποιοι λένε ότι το να είσαι γκέι είναι αμαρτία και ότι δεν κάνουμε φίκι φίκι πριν το γάμο επειδή έτσι γράφει ένα βιβλίο. Ε δε μπορείς να τους έχεις όλους με το μέρος σου, σε όποιο μέρος και να είσαι. Ακόμα κι έτσι όμως, αν ένα trans άτομο συμπεριφέρεται στα πλαίσια αυτού που λέμε "κοινωνικά αποδεκτό" και προσπαθεί να τα διευρύνει αντί να τα ξεχειλώσει με τη βία, τότε νομίζω ότι κι εκεί θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος.

οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα pride που αγωνίζεται για την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων και να είσαι ο πρώτος που θα κάνει μια διάκριση γιατί κάποιοι θα ενοχληθούν...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί γίνεσαι τρανς και αρχίζεις να γεννάς χαρτονομίσματα;

Δημοσ.

Γιατί γίνεσαι τρανς και αρχίζεις να γεννάς χαρτονομίσματα;

Τους βλέπω κάθε νύχτα που κάνουν κόλπα στο δρόμο με λεφτά γιαυτό ρώτησα.

100 θέλουν για μισή ώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...