Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσεις ένα ΑμεΑ αν αισθάνεται ίσος απέναντι στο νόμο και κατά πόσο το νομικό πλαίσιο είναι αρκετό για να κάνει ένα τέτοιο άτομο να αισθανθεί ισο.

Κανένας νομος δεν δέχεται να χλευάζουν τους gay

Το θέμα φίλε μου δεν είναι τι αισθάνεται ο καθένας αλλά τι ισχύει. Ενά στρέιτ ΑμεΑ μπορεί να αισθάνεται πολύ αδικημένο από κάποιους νόμους ή τη μη εφαρμογή τους και είναι δικαίωμα του. Ενάς γκέι όμως δεν είναι εκ των πραγμάτων ίσος με τους άλλους απέναντι στον νόμο (για να μη μιλήσω για ένα gay ΑμεΑ).  Ας υπάρξει ισονομία και μετά κουβεντιάζουμε για το πώς αισθάνεται κι εκείνος.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ότι δεν έχει καμία σχέση το κατάλαβα, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί το θεωρείτε αυτό. Τι διαφορές υπάρχουν δηλαδή;

Στην Ελλάδα πουθενά. Επίσης στην Ελλάδα δε γνωρίζω να σκοτώνουν κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Αν μου έχει διαφύγει κάποια περίπτωση σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.

Σε έχουν διώξει απ το σπίτι οι γονείς σου επειδή δε φορούσες μάρκες;

Σε έχουν δείρει επειδή, μη φορώντας μάρκες, κράτησες έναν άνθρωπο απ το χέρι;

Σε έχουν απολύσει όταν έμαθαν ότι φοράς γυαλιά;

Ουοάου, δεν το είδες να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου; Ε τότε πρέπει να μην συμβαίνει γενικά...

Βιασμό έχεις δει;

O εκφοβισμός και γενικά ο ρατσισμός (διοτι στο ιδιο τσουβάλι μπαινουν πολλές φορές αυτά) είναι μια κατηγορία. Είτε σε κοροιδεύουν για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις,  είτε επειδή εισαι χοντρός, είτε επειδή είσαι βραδυγλωσσος, σημασία έχει οτι σε κοροιδεύουν. Το αποτέλεσμα ειναι ακριβώς το ίδιο.

Το οτι προσπαθείτε να το διαχωρίσετε δείχνει οτι θέλετε να ειστε μια κατηγορία απο μόνοι σας κάποιοι.

Ε λοιπόν δεν ειστε. 

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρωπων που έχουν υποστει ρατσιστική συμπεριφορά.

4η φορά και δεν θα το ξαναπώ. Η πλειοψηφία όσων γράφουν στο τόπικ δεν ανήκουν στην lgbtq κοινότητα. Απλά υποστηρίζουν και διεκδικούν για τους δίπλα τους. Σταματήστε να πιστεύετε ότι η βλακεία σας ενοχλεί μόνο τους άμεσα θιγόμενους.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσεις ένα ΑμεΑ αν αισθάνεται ίσος απέναντι στο νόμο και κατά πόσο το νομικό πλαίσιο είναι αρκετό για να κάνει ένα τέτοιο άτομο να αισθανθεί ισο.

Κανένας νομος δεν δέχεται να χλευάζουν τους gay.

Ίσος απέναντι στον νόμο νιώθει γιατί πριν κάτι δεκαετίες κινητοποιήθηκαν και κατέκτησαν ίσα δικαιώματα...

τότε υπήρχαν και κάποιοι που για λόγους αισθητικής και με δικαιολογία ότι δεν είναι φυσιολογικό να είσαι ανάπηρος... λέγανε παρόμοιες με το εδώ forum, μπαρούφες...

• Like 1
Δημοσ.
 Σταματήστε να πιστεύετε ότι η βλακεία σας ενοχλεί μόνο τους άμεσα θιγόμενους.

Κατ΄αρχην πριν γράψεις, καλά θα κάνεις να διαβάζεις γενικά τις αποψεις ενός ανθρωπου σε ένα ζητημα και μετά να αναφερθείς σε "βλακεία".

Ας υπάρξει ισονομία και μετά κουβεντιάζουμε για το πώς αισθάνεται κι εκείνος.

Αν η ισότητα που ζητάει κάποιος περιορίζεται σε στοιχεία του  νομικού πλαισίου, όσο λιγα και αν είναι αυτά,το δέχομαι. Εδώ όμως αναφερόμαστε σε χλευασμό και σε κοινωνικό ρατσισμό, κάτι το οποίο κανένας νομος δεν δέχεται.

Δημοσ.

Όχι. Αυτή την εντύπωση σου έδωσαν τα γραφόμενά μου; Τότε μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος.

Ξαναλέω για χιλιοστή φορά. Δεν αρνούμαι ότι κάποια ομάδα μπορεί να αντιμετωπίζει εχθρότητα, μίσος κλπ. Αυτό που εξακολουθώ να αδυνατώ να καταλάβω είναι γιατί η αντιμετώπιση για την εχθρότητα που δέχεται η  συγκεκριμένη ομάδα θα πρέπει να είναι διαφορετική.

να αυτην την εντυπωση μου εδωσαν τα γραφομενα σου

θελω αυτη τη φορα να μου βρεις εσυ δηλωσεις πολιτικων,παπαδων, δημοσιων προσωπων που ασκουν επιρροη, να λενε οτι οι κοντοι ειναι λαθη της φυσης και πρεπει να δημιουργηθουν κεντρα που να τους γιατρεψουν ωστε να σταματησουν να επιλεγουν να ειναι κοντοι.

να μου βρεις ατομα που τους απαγορεψαν να παντρευτουν επειδη φορουσαν γυαλια

ατομα που τους εκαναν επιθεση με χλωρινη επειδη δεν φορουσαν μαρκες

η εχθροτητα απεναντι στους γκει δεν σταματαει στο "χαχα κοιτα πως κουνιεται η αδερφη" συνεχιζει σε παρα πολλα επιπεδα και συγκρινεται μονο με την εχθροτητα απεναντι σε μαυρους και αλλες μειονοτητες. Οχι τα γελοια παραδειγματα που συνεχως αναφερετε.

• Like 2
Δημοσ.

Ίσος απέναντι στον νόμο νιώθει γιατί πριν κάτι δεκαετίες κινητοποιήθηκαν και κατέκτησαν ίσα δικαιώματα...

τότε υπήρχαν και κάποιοι που για λόγους αισθητικής και με δικαιολογία ότι δεν είναι φυσιολογικό να είσαι ανάπηρος... λέγανε παρόμοιες με το εδώ forum, μπαρούφες...

Πάντως όταν κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες εκδηλώσεις από ΑμεΑ για το χάλι των ελληνικών πεζοδρομίων και το δικαίωμά τους να κυκλοφορήσουν ανεμπόδιστα σαν τους υπόλοιπους πολίτες, δεν έχω δει κανέναν να τους λέει ότι "και απέναντι στους gay υπάρχουν ανισότητες, μην απομονώνεστε και κακώς διεκδικείτε τα αυτονόητα".

• Like 3
Δημοσ.

Κατ΄αρχην πριν γράψεις, καλά θα κάνεις να διαβάζεις γενικά τις αποψεις ενός ανθρωπου σε ένα ζητημα και μετά να αναφερθείς σε "βλακεία".

Μια χαρά τις διάβασα και τις δικές σου και των υπολοίπων. Όταν δεν σε ενοχλεί μια καταπίεση, παίρνεις το μέρος του καταπιεστή και ο ευγενικότερος τρόπος να το θέσω αυτό είναι βλακεία.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως όταν κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες εκδηλώσεις από ΑμεΑ για το χάλι των ελληνικών πεζοδρομίων και το δικαίωμά τους να κυκλοφορήσουν ανεμπόδιστα σαν τους υπόλοιπους πολίτες, δεν έχω δει κανέναν να τους λέει ότι "και απέναντι στους gay υπάρχουν ανισότητες, μην απομονώνεστε και κακώς διεκδικείτε τα αυτονόητα".

Κανεις δε μπορουσε ποτέ να φανταστεί οτι φυσιολογικοί άνθρωποι θα έβγαιναν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη φυσιολογικότητά τους, απέναντι σε ένα νομο που τους αναγνωρίζει πως ειναι φυσιολογικοί.

Καταλαβαίνω πως ειναι άδικο να μην αφηνουν τα μέλη της κοινοτητας να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά οπως έγραψα και νωρίτερα, θέμα χρονου ειναι. Η Ελλάδα έχει κάνει απιστευτα βήματα μπροστά.

Και αυτό δεν έγινε επειδη κάποιοι βγηκαν και έκαναν παρελάσεις, αλλά επειδή μέλη της κοινότητας το διεκδίκησαν στη βουλή νομικά κτλ κτλ. Και το κατάφεραν και ειχαν και την υποστηριξη του μεγαλυτερου μέρους της χώρας.

Το να εξομοιωνεις τον εαυτό σου με τα ΑμεΑ μου φαινεται λιγο κάπως.

Παρεμπιπτόντως τα ΑμεΑ δεν απομονωνονται. Εμεις τα απομονώνουμε με το "μια στιγμη μωρέ σταμάτησα" κτλ κτλ.

Μια χαρά τις διάβασα και τις δικές σου και των υπολοίπων. Όταν δεν σε ενοχλεί μια καταπίεση, παίρνεις το μέρος του καταπιεστή και ο ευγενικότερος τρόπος να το θέσω αυτό είναι βλακεία.

έχεις σοβαρότατο θέμα κατανοησης τοτε.

Δημοσ.

Κανεις δε μπορουσε ποτέ να φανταστεί οτι φυσιολογικοί άνθρωποι θα έβγαιναν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη φυσιολογικότητά τους, απέναντι σε ένα νομο που τους αναγνωρίζει πως ειναι φυσιολογικοί.

Καταλαβαίνω πως ειναι άδικο να μην αφηνουν τα μέλη της κοινοτητας να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά οπως έγραψα και νωρίτερα, θέμα χρονου ειναι. Η Ελλάδα έχει κάνει απιστευτα βήματα μπροστά.

Και αυτό δεν έγινε επειδη κάποιοι βγηκαν και έκαναν παρελάσεις, αλλά επειδή μέλη της κοινότητας το διεκδίκησαν στη βουλή νομικά κτλ κτλ. Και το κατάφεραν και ειχαν και την υποστηριξη του μεγαλυτερου μέρους της χώρας.

έχεις σοβαρότατο θέμα κατανοησης τοτε.

Φιλε μου ή Ελλάδα έχει κάνει βήματα μπροστά επειδή ΕΜΕΊΣ διεκδικούμε, όχι επειδή ξυπνήσατε μια μερα και είπατε ας τους δώσουμε αυτό που δικαιούνται...
  • Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ ότι έχουν γίνει πολλά βήματα. Συμφωνώ ότι μιλάμε πια για διεκδικήσεις για τις οποίες αν μιλούσαμε 30 χρόνια πριν θα έμοιαζαν απίστευτες. Κατά τη γνώμη μου τα βήματα αυτά οφείλονται σε πολλές κινήσεις. Από την ένταξή μας στην ΕΕ μέχρι τον πρώτο gay χαρακτήρα στην ελληνική TV που δεν ήταν φτερού. Όλα έπαιξαν ρόλο ακόμα και οι παρελάσεις.

Δε θα μπορούσα να εξομοιώσω τον εαυτό μου με ΑμεΑ, δεν μπορώ να υιοθετήσω παιδάκι.  :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου ή Ελλάδα έχει κάνει βήματα μπροστά επειδή ΕΜΕΊΣ διεκδικούμε, όχι επειδή ξυπνήσατε μια μερα και είπατε ας τους δώσουμε αυτό που δικαιούνται...

Οσο θέλετε να ειστε οι ΕΣΕΙΣ και όσο πιστευετε οτι πετυχατε κάτι ΜΟΝΟΙ σας, όσο διαχωρίζετε τον εαυτό σας, επιθυμείτε δηλαδη να ειστε μια κατηγορία μόνοι σας, εγω σηκωνω τα χέρια ψηλά. Καλή συνέχεια στον δίκαιο αγώνα ΣΑΣ.

Αυριο μη διαμαρτυρηθείτε αν ο κόσμος σας γυρίσει τη πλάτη όμως. ΕΣΕΙΣ το κυνηγησατε και μάλιστα με πάθος. 

Εγω ξέρω οτι όλοι μαζι ψηφίζουμε, όλοι μαζί διεκδικούμε. Και για να πετυχεΤΕ κάτι, δεχτήκατε υποστηριξη, την οποία προφανως δεν αποδέχεστε αυτη τη στιγμη

Δε θα μπορούσα να εξομοιώσω τον εαυτό μου με ΑμεΑ, δεν μπορώ να υιοθετήσω παιδάκι.   :rolleyes:

Έρχεται η ωρα για αυτο μην αγχωνεσαι :) Καλή τυχη στην Ελληνικη γραφειοκρατία ευχομαι ομως!
Α ναι...Οι περισσότεροι βρισκουν τη λυση της παρένθετης μαμάς. Γιατι οχι κι εσυ?
Δημοσ.

Οσο θέλετε να ειστε οι ΕΣΕΙΣ και όσο πιστευετε οτι πετυχατε κάτι ΜΟΝΟΙ σας, όσο διαχωρίζετε τον εαυτό σας, επιθυμείτε δηλαδη να ειστε μια κατηγορία μόνοι σας, εγω σηκωνω τα χέρια ψηλά. Καλή συνέχεια στον δίκαιο αγώνα ΣΑΣ.

Αυριο μη διαμαρτυρηθείτε αν ο κόσμος σας γυρίσει τη πλάτη όμως. ΕΣΕΙΣ το κυνηγησατε και μάλιστα με πάθος.

Εγω ξέρω οτι όλοι μαζι ψηφίζουμε, όλοι μαζί διεκδικούμε. Και για να πετυχεΤΕ κάτι, δεχτήκατε υποστηριξη, την οποία προφανως δεν αποδέχεστε αυτη τη στιγμη

Ωραία τότε στο επόμενο pride θα έρθεις και εσύ για να μας στήριξης...
  • Like 1
Δημοσ.

Έρχεται η ωρα για αυτο μην αγχωνεσαι :) Καλή τυχη στην Ελληνικη γραφειοκρατία ευχομαι ομως!

Α ναι...Οι περισσότεροι βρισκουν τη λυση της παρένθετης μαμάς. Γιατι οχι κι εσυ?

Μωρέ μακάρι να έρθει η ώρα όσο ακόμα θα με λέει μπαμπά και όχι παππού. 

Με τόσα παιδάκια παρατημένα εκεί έξω, βρίσκω εξαιρετικά εγωιστικό να φέρω ακόμα ένα στον πλανήτη.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Σε έχουν διώξει απ το σπίτι οι γονείς σου επειδή δε φορούσες μάρκες;

Σε έχουν δείρει επειδή, μη φορώντας μάρκες, κράτησες έναν άνθρωπο απ το χέρι;

Σε έχουν απολύσει όταν έμαθαν ότι φοράς γυαλιά;

Είναι παράνομο να σε δείρει κάποιος, ανεξαρτήτως λόγου.

Είναι παράνομο να σε απολύσουν λόγω των σεξουαλικών σου πεποιθήσεων.

Για τους γονείς δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά αν έπρεπε να μαντέψω θα μάντευα ότι είναι παράνομο για έναν γονέα να πετάξει στο δρόμο το ανήλικο παιδί του.

Επειδή έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια και να απαντάω σε non-questions, σταματάω εδώ.

Κακώς, μάλλον θα έπρεπε να διαβάζεις πιο προσεκτικά.

θελω αυτη τη φορα να μου βρεις εσυ δηλωσεις πολιτικων,παπαδων, δημοσιων προσωπων που ασκουν επιρροη, να λενε οτι οι κοντοι ειναι λαθη της φυσης και πρεπει να δημιουργηθουν κεντρα που να τους γιατρεψουν ωστε να σταματησουν να επιλεγουν να ειναι κοντοι.

να μου βρεις ατομα που τους απαγορεψαν να παντρευτουν επειδη φορουσαν γυαλια

ατομα που τους εκαναν επιθεση με χλωρινη επειδη δεν φορουσαν μαρκες

Και όλο αυτό θα το κάνω επειδή...

η εχθροτητα απεναντι στους γκει δεν σταματαει στο "χαχα κοιτα πως κουνιεται η αδερφη" συνεχιζει σε παρα πολλα επιπεδα και συγκρινεται μονο με την εχθροτητα απεναντι σε μαυρους και αλλες μειονοτητες. Οχι τα γελοια παραδειγματα που συνεχως αναφερετε.

Πολύ ωραία. Your point?

Δημοσ.

Είναι παράνομο να σε δείρει κάποιος, ανεξαρτήτως λόγου.

Είναι παράνομο να σε απολύσουν λόγω των σεξουαλικών σου πεποιθήσεων.

Κακώς, μάλλον θα έπρεπε να διαβάζεις πιο προσεκτικά.

Και όλο αυτό θα το κάνω επειδή...

Πολύ ωραία. Your point?

ειναι παρανομο να δειρεις οποιονδηποτε, οι επιθεσεις γινονται ομως στους γκει. Οχι στους κοντους

ειναι παρανομο να σε απολυσουν λογω των σεξουαλικων σου πεποιθησεων. Αυτο που συμβαινει ομως ειναι να αρνουνται να σε προσλαβουν γι' αυτον τον λογο

ολο αυτο θα το κανεις για να μου αποδειξεις οτι ειναι ιδιες περιπτωσεις 

το point μου ειναι οτι καλως γινονται παρελασεις, καλως διεκδικουν τα δικαιωματα τους, καλως δεν λενε "ε να κι αλλοι παθαινουν ασχημα πραγματα, σε αυτον τον κοσμο ζουμε, δε βαριεσαι"

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...