Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης κοροιδεύουν τους χοντρους.Να απαγορευτει η τροφή.

Επίσης κοροιδευουν τους κοκκινομαλληδες.Ευθανασια στους κοκκινομαλληδες!

Επίσης κοροιδευουν οσους ειναι τελευταιοι στα σπορ.Ευθανασία και σε αυτους!

-Nα μαθεις τοτε στο παιδάκι σου να μην τους δουλεύει για να μην αυτοκτονήσουν.

Ουτε τα βασικα πια.

Που κοντολογις,καταλήγει και στο μοτο της παρέλασης.Ειναι θέμα παιδείας.

Αλλα που...

Τα αναποδα του μαθαινει του παιδιου μεχρι στιγμης. Τους δαιμονοποιει. Αργα η γρηγορα θα μεταδωσει και τις αποψεις του στο παιδι του, ενω αναζηταει και την φορμουλα για να μην αυτοκτονουν :) ουτε κωμωδια να γυριζαμε.

Αντε και επιτρέπεται η υιοθεσία οκ...

Πόσα χρόνια θα περάσουν και πόσα παιδάκια θα αυτοκτονησουν όταν στο σχολείο θα τους δουλεύουν που έχουν δύο μπαμπάδες κλπ;

Αφού ξέρετε που ζούμε.

Ας αλλάξει οκ.. Πάλι μέχρι να αλλάξει θα πεθάνουν πολλά παιδάκια.

Ας ελπίσουμε να βρεθεί ο σωστός τρόπος χωρίς απώλειες.

:)
  • Like 2
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλώς σκέψου γιατί κάποιος κοροϊδεύει ένα παχύ άτομο και γιατί έναν γκέι.

Τον παχύ απλώς επειδή βρήκε ένα χαρακτηριστικό που δεν του αρέσει του άλλου και το κοροϊδεύει.

Τον γκέι όμως γιατί τον εκφοβίζουν; Για πλάκα;

Όχι, αλλά επειδή για αυτούς είναι ανώμαλος, παραφύση κοκ.

Άλλα αίτια, απλά.

Δημοσ.

Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται τον οποιοδήποτε εκφοβισμό... προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι και κάτι σημαντικό να ξεφτιλίζουν μια "ΑΔΕΛΦΉ"...

Μπράβο σας...

Δημοσ.

O εκφοβισμός και γενικά ο ρατσισμός (διοτι στο ιδιο τσουβάλι μπαινουν πολλές φορές αυτά) είναι μια κατηγορία. Είτε σε κοροιδεύουν για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις,  είτε επειδή εισαι χοντρός, είτε επειδή είσαι βραδυγλωσσος, σημασία έχει οτι σε κοροιδεύουν. Το αποτέλεσμα ειναι ακριβώς το ίδιο.

Το οτι προσπαθείτε να το διαχωρίσετε δείχνει οτι θέλετε να ειστε μια κατηγορία απο μόνοι σας κάποιοι.

Ε λοιπόν δεν ειστε. 

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρωπων που έχουν υποστει ρατσιστική συμπεριφορά.

Και γενικότερα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχουν υποστει έστω και μια φορά στη ζωή τους εκφοβισμό ή ρατσιστική συμπεριφορά.

Ειναι τελείως λάθος να προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε ένα γενικότερο φαινόμενο που έχει να κάνει με το τρόπο λειτουργίας του μυαλού, μέρος πολιτών σε όλο το κόσμο.

Η ρατσιστική συμπεριφορά είναι γενική, δεν ειναι ειδική.

Ο χοντρός του σχολείου, εκφοβιζόταν από μία τσαμπουκαλεμένη τυπισσα με γνωστές σεξουαλικές προτιμήσεις. Κανεις δε τολμαγε να τα βάλει με τη τυπισσα, οποτε ολοι κορόιδευαν τον χοντρό.

Ο κόσμος ειναι τόσο βλαμμένος που πιστευει οτι το να κοροιδέψει τον κάνει δυνατό ή ξεχωριστό.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Για να μην τα ξαναγράφω, αυτό που είπε ο pontez2. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν ανέχονται κάτι που στο μυαλό τους είναι διαφορετικό/μη επιτρεπτό, όχι ότι δεν ανέχονται κάτι συγκεκριμένο.

Κι επειδή ή εγώ δεν τα εξηγώ καλά ή εσείς έχετε "αδυναμία κατανόησης", να το πάμε μια φορά απλά (και ελπίζω και κατανοητά).

Το να κοροϊδεύεις/βιαιοπραγείς/whatever ενάντια ενός ατόμου το οποίο έχει μια ιδιότητα ή ανήκει σε μια κατηγορία που εσύ βρίσκεις ανώμαλη/παρά φύση/οτιδήποτε είναι κακό. ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ποια είναι αυτή η κατηγορία στην οποία ανήκεις, είτε είσαι χοντρός, ψηλός, κοντός, γκέι ή ότιδήποτε άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

O εκφοβισμός και γενικά ο ρατσισμός (διοτι στο ιδιο τσουβάλι μπαινουν πολλές φορές αυτά) είναι μια κατηγορία. Είτε σε κοροιδεύουν για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις, είτε επειδή εισαι χοντρός, είτε επειδή είσαι βραδυγλωσσος, σημασία έχει οτι σε κοροιδεύουν. Το αποτέλεσμα ειναι ακριβώς το ίδιο.

Το οτι προσπαθείτε να το διαχωρίσετε δείχνει οτι θέλετε να ειστε μια κατηγορία απο μόνοι σας κάποιοι.

Ε λοιπόν δεν ειστε.

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρωπων που έχουν υποστει ρατσιστική συμπεριφορά.

Και γενικότερα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχουν υποστει έστω και μια φορά στη ζωή τους εκφοβισμό ή ρατσιστική συμπεριφορά.

Ειναι τελείως λάθος να προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε ένα γενικότερο φαινόμενο που έχει να κάνει με το τρόπο λειτουργίας του μυαλού, μέρος πολιτών σε όλο το κόσμο.

Η ρατσιστική συμπεριφορά είναι γενική, δεν ειναι ειδική.

Ο χοντρός του σχολείου, εκφοβιζόταν από μία τσαμπουκαλεμένη τυπισσα με γνωστές σεξουαλικές προτιμήσεις. Κανεις δε τολμαγε να τα βάλει με τη τυπισσα, οποτε ολοι κορόιδευαν τον χοντρό.

Ο κόσμος ειναι τόσο βλαμμένος που πιστευει οτι το να κοροιδέψει τον κάνει δυνατό ή ξεχωριστό.

Λέξη κλειδί " θέλετε να είστε μια κατηγορία μόνοι"... Αυτό είναι το πρόβλημα!!

Δημοσ.

Όποιος από εσάς που διαμαρτύρεστε γιατί διεκδικούμε τα αυτονόητα... ας έρθει μια μέρα βόλτα μαζί μου, να πιαστούμε χεράκι χεράκι και μετά να έρθει να ξαναγράψει για το αν υπάρχει ισότητα και ανοχή...

• Like 5
Δημοσ.

Στην Ελλάδα πουθενά. Επίσης στην Ελλάδα δε γνωρίζω να σκοτώνουν κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Αν μου έχει διαφύγει κάποια περίπτωση σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.

Έριξαν χλωρίνη σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων
Ομοφοβική επίθεση στο Παγκράτι

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/721333/erixan-hlorini-se-zeugari-omofulofilon

εξισωνεις αυτο^ και παρομοια περιστατικα, δηλωσεις πολιτικων/εκκλησιας, τραμπουκισμους απο ανθρωπους σε πλατειες/λεωφορεια

με το να πει ενα παιδακι στο δημοτικο καποιον γυαλαμπουκα;

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος από εσάς που διαμαρτύρεστε γιατί διεκδικούμε τα αυτονόητα... ας έρθει μια μέρα βόλτα μαζί μου, να πιαστούμε χεράκι χεράκι και μετά να έρθει να ξαναγράψει για το αν υπάρχει ισότητα και ανοχή...

Θα φάμε πολύ ξύλο οκ σε αυτό συμφωνώ, είναι θέμα.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/721333/erixan-hlorini-se-zeugari-omofulofilon

εξισωνεις αυτο^ και παρομοια περιστατικα, δηλωσεις πολιτικων/εκκλησιας, τραμπουκισμους απο ανθρωπους σε πλατειες/λεωφορεια

Για να φύγουν αυτά πρέπει να αλλάξει η γενιά.. Οι σημερινοί δηλαδή 55+ να πεθάνουν και βλέπουμε.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να κάνουμε παρελάσεις για να διεκδικουμε τα αυτονόητα. Είσαι ο κολλητός μου, ο αδελφός μου, ο γιός μου, ο ανηψιός μου, ο προιστάμενός μου, ο συμφοιτητής μου κτλ κτλ. Και σε αποδέχομαι παντού. Πάω μαζί σου για καφέ, για ποτό, κοιμάμαι σπιτι σου, εργαζόμαστε μαζί, μπορει να πάμε και μπουρδελότσαρκα αμα λάχει :P

Αν δε το κάνω, το προβλημα το έχω εγω. Όχι εσυ.

Τα ειπαμε τα συμφωνήσαμε, άντε πάλι να φανουμε διαφορετικοί.

Δεν ειστε διαφορετικοί το μπελά μου μέσα. Μη προσπαθείτε να φαινεστε διαφορετικοι επειδή κάποιοι είναι γκάου και σας συμπεριφέρονται ρατσιστικά.

Και μην εξομοιώνεται τους εαυτούς σας με τα ΑμεΑ. Δε θα θελατε να ειστε ΑμεΑ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες που ζούνε σε μια κοινωνία που υπόκεινται καθημερινά αποκλεισμό και εκφοβισμό. Από το «μια στιγμη μωρέ σταμάτησα» μέχρι το «τι να τις κάνουμε τις τουαλέτες κοντά στον κινηματογράφο, να αντέχουν, αλλιώς σπιτάκι τους».

Εμείς (και συμπεριλαμβάνω ομο και  ετερο διοτι ειμαστε ένα) δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Προβλήματα βλακείας μερίδας του κόσμου έχουμε αλλά πλέον είναι μειοψηφία.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι άλλο πράγμα η ισότητα και άλλο πράγμα η ανοχή, ή τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Θεωρώ, πχ, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ισότητα στα ομόφυλα ζευγάρια (πολιτικός γάμος, δικαίωμα στην υιοθεσία κλπ). Τώρα η ανοχή, όπως είπα και παραπάνω, θα έπρεπε να υπάρχει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που ανήκεις. Αφού δεν υπάρχει, καλά κάνετε και τη διεκδικείτε. Βέβαια γνώμη μου είναι ότι το κάνετε με το λάθος τρόπο, αλλά εσείς αποφασίζετε.

Δημοσ.

Γιατί; Τι διαφορά υπάρχει να σε κοροϊδεύουν επειδή είσαι gay από το να σε κοροϊδεύουν επειδή φοράς γυαλιά; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά; Τι ακριβώς εννοείς;

Σήμερα πάρε τον Atix, φορέστε γυαλιά και κάντε βόλτες στο δρόμο. Αύριο κάντε το ίδιο πράγμα χωρίς γυαλιά αλλά πηγαίνοντας αγκαζέ. Και μεθαύριο θα μπορείς να απαντήσεις μόνος σου σ' αυτό που ρωτάς.

Σοβαρά, εμείς οι λευκοί άντρες κλπ δε μπορούμε να ζήσουμε το πώς είναι να κυκλοφορείς όντας γυναίκα, ή όντας μαύρος ή κίτρινος. Αλλά μπορούμε να ζήσουμε το πώς είναι ο κόσμος για τους γκέι με λίγο μόνο θεατράκι. Θα έπρεπε να το κάνουμε όλοι.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Όχι. Αυτή την εντύπωση σου έδωσαν τα γραφόμενά μου; Τότε μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος.

Σήμερα πάρε τον Atix, φορέστε γυαλιά και κάντε βόλτες στο δρόμο. Αύριο κάντε το ίδιο πράγμα χωρίς γυαλιά αλλά πηγαίνοντας αγκαζέ. Και μεθαύριο θα μπορείς να απαντήσεις μόνος σου σ' αυτό που ρωτάς.

Σοβαρά, εμείς οι λευκοί άντρες κλπ δε μπορούμε να ζήσουμε το πώς είναι να κυκλοφορείς όντας γυναίκα, ή όντας μαύρος ή κίτρινος. Αλλά μπορούμε να ζήσουμε το πώς είναι ο κόσμος για τους γκέι με λίγο μόνο θεατράκι. Θα έπρεπε να το κάνουμε όλοι.

Ξαναλέω για χιλιοστή φορά. Δεν αρνούμαι ότι κάποια ομάδα μπορεί να αντιμετωπίζει εχθρότητα, μίσος κλπ. Αυτό που εξακολουθώ να αδυνατώ να καταλάβω είναι γιατί η αντιμετώπιση για την εχθρότητα που δέχεται η  συγκεκριμένη ομάδα θα πρέπει να είναι διαφορετική.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει νοήμον άνθρωπος που να "δικαιολογεί" τέτοιες συμπεριφορές από όποιον κι αν προέρχονται για τους οποιουσδήποτε λόγους. Το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιο λόγο να πάει η κουβέντα στα αυτονόητα; Είναι αισχρό να χλευάζεις/χτυπάς/βρίζεις κλπ. κάποιον επειδή είναι χοντρός, κοντός, αδελφή, άσχημος, αδύνατος, ανάπηρος, κούκλος. Αυτό το "τσουβάλιασμα" ρατσισμού, αφαιρεί σε κάποια ομάδα από τις παραπάνω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για όσα υπόκειται; Αν οργανωθούν αύριο οι άνθρωποι που φοράνε γυαλιά και βγουν να διαμαρτυρηθούν θα τους πει κανείς: "Μείνετε σπίτια σας γιατί κοροϊδεύουν και τους αδύνατους, άρα βουλώστε το;"

Από την άλλη ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό. Όλες οι ομάδες που χλευάζονται από τους ανεγκέφαλους για τους χ, ψ λόγους είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. ΕΚΤΟΣ από τους γκέι. Αυτό και μόνο του είναι ένας πολύ καλός λόγος για να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αυτά που για τους άλλους είναι δεδομένα.

Δημοσ.

Όλες οι ομάδες που χλευάζονται από τους ανεγκέφαλους για τους χ, ψ λόγους είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. ΕΚΤΟΣ από τους γκέι

Να ρωτήσεις ένα ΑμεΑ αν αισθάνεται ίσος απέναντι στο νόμο και κατά πόσο το νομικό πλαίσιο είναι αρκετό για να κάνει ένα τέτοιο άτομο να αισθανθεί ισο.

Κανένας νομος δεν δέχεται να χλευάζουν τους gay

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...