AtiX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Όπως είπα και παραπάνω γνώμες είναι αυτές. Σεβαστό αυτό που λες, απλά πιστεύω ότι η αλλαγή πρέπει να επέλθει στο παιδί που προκαλεί τον σχολικό εκφοβισμό, όχι στο θύμα. Γιατί να αποξενώσω ακόμη περισσότερο το θύμα χαρακτηρίζοντάς το ως μέλος μίας τέτοιας κοινωνικής ομάδας. Επίσης όταν κάποιος νιώθει μόνος θέλει ένα φίλο, όχι άσχετους που πορεύονται μαζί του με χορούς και κλαπατσίμπανα, και πολλοί απ' αυτούς μπορεί να έχουν έρθει απλά για χαβαλέ. Τέλος βλέπω ελάχιστη σύνδεση μεταξύ όλων αυτών και της αυτοπεποίθησης.Θα στο θέσω απλά συνδυάζοντας και τις δύο περιπτώσεις... ανάμεσα σε έναν ομοφυλόφιλο μαθητή και ένα σπασικλάκι πιο έχει νιώσει περισσότερο τον σχολικό εκφοβισμό;
odettelle Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Έχεις κάνει μια σούπα αισθητικο-εθνικο-πατριωτικη μέσα στο κεφάλι σου με αποτέλεσμα να έχεις χάσει εντελώς τον έλεγχο των σκέψεων σου. Ταυτόχρονα μόλις συνειδητοποίησα πως εκτιμας πως όποιος πήγε στο pride ή το θεωρεί σαν κάτι θετικό, θα πρέπει απαραίτητα να είναι ομοφυλόφιλος (όχι πως θα άλλαζε κάτι ή μας ενδιαφέρει)... Πήγα στρατό λοιπόν. Μαζί με πολλούς άλλους. Στατιστικώς πολλοί εκεί μέσα θα ήταν ομοφυλόφιλοι είτε ήταν φαντάροι, είτε αξιωματικοί. Όπως επίσης θα υπήρχαν και ανάμεσα στους ήρωες του 1821 και πάει λέγοντας. Η φουστανέλα ή η στολή δεν είναι κριτήριο του σεξουαλικού προσανατολισμού και δεν ακυρώνει κάπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός την ικανότητα κάποιου ακόμη και να γίνει ήρωας ή να πολεμήσει για την πατρίδα του. Έχεις φτάσει εδώ και καιρό στα όρια (βασικά τα ξεπέρασες) του φασισμού, του εθνικισμού και πολλά ακόμη ...ισμού και προσπαθείς να τα κρύψεις πίσω από θέματα ... αισθητικής! Είσαι ελεύθερος όμως να πιστεύεις ο,τι θέλεις. Απλά δεν είμαστε ταυτόχρονα και υποχρεωμενοι να σε πάρουμε στα σοβαρά. <3 Αυτά τα κάνει 10 χρόνια... Και με το barman το αρχικό που είχα και με άλλα πολλά.. Δεν του κρατάω κακία όμως οκ. Κολλητός είσαι οκ.. Τόσες μέρες τι λέω; ότι τα ράσα δνε κάνουν τον παπά.. Το 1821 και γενικά υπήρχαν γκει ήρωες σίγουρα... Έκαναν τέτοια χαζα πάρτι η το έκαναν πριβε; για πες. Μα ακριβώς επειδή το έκαναν πριβέ ήσουν οκέι με το ότι ήταν γκέι. Γιατί δεν το ήξερες. Γιατί τώρα έχεις γενικά στο μυαλό σου την ιδέα ότι "ε ναι μωρέ, όλο και κάποια αδερφή θα υπήρχε" αλλά δεν ξέρεις ότι ήταν πχ ο Κολοκοτρώνης, ο εθνικός μας ήρως, πού ακούστηκε;;; Καλά εγώ και εσύ αν δούμε άντρες όχι δεν θα αλλάξουμε, τα παιδιά όμως μπορεί να το πάρουν ως πρότυπο. Σιγουρα γινόταν ομαδικό όργιο κρυφά κ καλα έκαναν. Όπως και τα swing γίνονται κρυφά δεν χρειάζεται να το ξερει όλη η γειτονιά. Επίσης αν ήθελε το κοινό περιορισμό των γκει τα είπαμε και πριν.. Δεν θα ήταν κανείς φίρμα. Φιλαράκι πρέπει να είσαι πολύ μπερδεμένος μέσα σου. Εσύ γουστάρεις γυναίκες επειδή έτσι πρέπει ή επειδή νιώθεις έλξη γι αυτές; Γιατί η χαρά στα σκέλια που νιώθεις όταν τις σκέφτεσαι δεν δύναται να είναι προϊόν κοινωνικοποίησης. Είναι έμφυτη. Για πάρτο μία κι απ την ανάποδη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ζήτημα της σεξουαλικότητας όπως έχω ξαναναφέρει εδώ πέρα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται parades, μιλάμε για περηφάνειες κτλπ. Γιατί να είναι κανείς περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος, ετεροφυλοφιλος, ζωόφιλος, whatever... Έχει απλα ένα σεξουαλικό προσανοτιλισμό όπως όλα τα πλάσματα.... Who cares? Ας κάνει κάποιος σεξ και με τον φούρνο μικροκυμάτων αν γουστάρει. Για ποιό λόγο να το διατυμπανίζει και να εμμένει στην "διαφορετικότητά του". Το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν/τσιρκοποιούν το θέμα και για τους λόγους αυτούς βλέπω πολύ αρνητικά κάποιες τέτοιες κινήσεις. Ερωτήματα εντωμεταξύ πρέπει να προκαλεί και το πως θα αντιμετωπιζόταν ένα αντίστοιχο "straight parade". Και μόνο που βάζεις τον κτηνοβάτη στην ίδια κατηγορία με τους ομοφυλόφιλους καταλαβαίνει κανείς ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί.
randomcat Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δεν έχει καμία σχέση το ντύσιμο με τη νοημοσύνη μας. Έχει σχέση με το πως ο άλλος αντιλαμβάνεται τη νοημοσύνη μας, το οποίο όμως δεν είναι βασισμένο σε δεδομένα αλλά σε μια εικόνα που εμείς δημιουργούμε στο μυαλό μας. Άρα μάλλον ο ηλίθιος είναι αυτός που βγάζει αβάσιμα συμπεράσατα που δεν έχουν λογικά επιχειρήματα. (δεν χρειαζόταν) Φυσικά και έχει (και με την ψυχολογία μας). Όπως και όλες μας οι επιλογές.
l337 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 την βιολογια ποιος την εφτιαξε ο Αινσταιν ο τρελος ; ρε συ τι λες ; ο ΘΕΟΣ τα εχει φτιαξει ΟΛΑ λεμε τα παντα. Ας πούμε ότι δέχομαι ότι ο φανταστικός φίλος σου (θεός ή όπως θέλεις πες τον) έφτιαξε τα πάντα Τον φανταστικό σου φίλο τότε ποιο ανώτερο ον τον έφτιαξε; Και αυτόν που έφτιαξε τον φανταστικό σου φίλο (το ανώτερο ον) τότε ποιο άλλο ανώτερο ον τον έφτιαξε; και ούτω καθεξής.. (endless loop) Και επειδή θα μου πεις ότι ο φανταστικός φίλος είναι υπεράνω και υπέρλογος και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε, με την ποταπή ανθρώπινη λογική μας, οτι αυτός είναι ο δημιουργός (τελεία και παύλα).. τότε πως περιμένει ο παραπάνω φανταστικός φίλος/θεός/δημιουργός/<whatever> να κατανοήσουμε την ύπαρξη του με την ίδια παραπάνω ποταπή ανθρώπινη λογική μας; ...περιμένω σοβαρή απάντηση (σε αναμμένα κάρβουνα)
odettelle Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δεν με καλύπτει καθόλου το ποστ 657. Αναφέρεται σε υποκειμενικές καταστάσεις που αμφισβητήσιμο είναι και το αν υφίστανται σήμερα. Περιλαμβάνει περιστατικά και συμπεριφορές που αναπαράγωνται συνεχώς, πιθανώς για να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο υπόβραθρο απαιτήσεων δικαιωμάτων και επιδίωξης σκοπιμοτήτων. Όλοι έχουμε υποστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βία, ψυχολογική ή σωματική, απόρριψη κτλπ, ο καθένας για διάφορους λόγους που έχουν άμεση σχέση με τον ίδιο τους τον εαυτό και πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν (χαρακτήρας, εμφάνιση, συνήθειες, χίλια δύο). Δεν βλέπω κανένα λόγο να ανάγεται η συγκεκριμένη περίπτωση σε κάτι διαφορετικό. Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά εδώ μέσα και άκρη δεν βγαίνει. Στην τελική ελεύθεροι όλοι να κάνουν parade και να είναι περήφανοι για το οτιδήποτε. Απλά δύο πράγματα 1) η αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών δεν πρέπει να είναι αυτονόητη και 2) η αρνητική στάση σε τέτοια θέματα δεν έχει βάση πάντα τον ρατσισμό, την φοβία κτλπ (όσο και αν το να επαναλαμβάνουμαι κάτι τέτοιο και το να τσουβαλιάζουμε πράγματα εξυπηρετεί). Αν εσύ ζεις στον μικρόκοσμό σου, καιρός να ξεκουνήσεις και να δεις παραπέρα ή να περιοριστείς σε αυτόν και να αφήσεις τα κηρύγματα για την ευρύτερη κοινωνία. Ξέρεις αγαπητέ πόσα κέντρα "επαναπρογραμματισμού" υπάρχουν στον κόσμο, και σε χώρες που ούτε καν θα φανταζόσουν; Όπου τους ομοφυλόφιλους τους βιάζουν, τους δέρνουν, τους βάζουν ομοφυλοφιλικό πορνό προκαλώντας τους ταυτόχρονα να ξερνάνε και άλλα; Έχεις καθόλου ιδέα την φρίκη στην οποία καταδικάζουν γονείς τα παιδιά τους γιατί είναι "αφύσικα"; Ξέρεις ότι κόσμος τρώει ξύλο επειδή τολμάει να είναι κρατήσει ένα άτομο του ίδιου φύλου απ το χεράκι; Όχι στην Σαουδική Αραβία, όχι στο Ιράν, εδώ, δίπλα σου. Φίλος μου κατάντησε στο ξενοδοχείο γιατί κάτι ηθικολόγοι σαν και του λόγου σου αποφάσισαν να του μάθουν τον σωστό τρόπο να αγαπούν (γελάω), του Θεού υποθέτω. Το να λέτε ότι "όλοι δεχόμαστε βία και διακρίσεις για τους χ, ψ λόγους" είναι ΓΕΛΟΙΟ και αν δεν το συνειδητοποιείτε λυπάμαι αλλά το επίπεδό σας πρέπει να αγγίζει πάτο. Ναι, εμένα μπορεί να με έδερναν στο σχολείο γιατί ήμουν φυτό. Τον διπλανό μου γιατί ήταν χοντρός και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό ΔΕΝ είχε να κάνει με την σεξουαλικότητά μας, ήταν στοχευμένη βία με αφορμή συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, ένας γκέι δεν είναι αλώβητος σε τέτοια περιστατικά. Απλά το γεγονός πως είναι γκέι αποτελεί ΑΛΛΟ ΕΝΑ πιθανό λόγο να πέσει θύμα. ΔΙΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. Όλο λέτε λέτε και παπαρολογείτε για τα παιδιά σου (της Ελλάδος τα παιδιά!! ) και για το καλό τους και ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό: το καλύτερο που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί είναι η αγάπη. Αγάπη ανεξαρτήτου φύλου, σεξουαλικότητας, ευφύιας, επιλογών και λοιπών χαρακτηριστικών. Αγάπη άνευ όρων. Και το να αγαπάς έναν άνθρωπο, ανεξαρτήτως του τι έχει ανάμεσα στα πόδια του, είναι αγάπη. Στην τελική, αν πραγματικά πιστεύεις ότι τα παιδιά είναι τόσο ηλίθια ώστε να μην μπορούν να κατανοήσουν την αγάπη, μάλλον εσύ είσαι ο ηλίθιος. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα που τα παιδιά κατανόησαν πολύ πιο εύκολα γιατί ο μπαμπάς φιλάει τον μπαμπά (γιατί αγαπιούνται) απ ό,τι εσύ. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Φυσικά και έχει (και με την ψυχολογία μας). Όπως και όλες μας οι επιλογές. Περιμένω την έρευνα που συσχετίζει τις ανθρώπινες ενδυματικές επιλογές με τη νοημοσύνη του ατόμου.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Ζούσες πριν 2017 χρόνια, γουαου. Σαν και εκείνον από τον Sandman ε;
randomcat Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Περιμένω την έρευνα που συσχετίζει τις ανθρώπινες ενδυματικές επιλογές με τη νοημοσύνη του ατόμου. Καταλαβαίνεις ότι μπορώ να κάνω και εγώ το ίδιο έτσι - να σου ζητήσω την έρευνα που λέει ότι δεν έχουν σχέση. ¯\_(ツ)_/¯ Εσύ ντύνεσαι να φανταστώ χωρίς να χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου και τα συναισθήματά σου (ψυχολογία); Μπαίνεις σε έναν θάλαμο, πατάς ένα κουμπί υπολογιστή, στα φοράει και τα δέχεσαι. Μάλλον αυτό...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Άλλο το συναίσθημα και η ψυχολογία και άλλο η νοημοσύνη. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Δεν διαφωνώ στο ότι τα ρούχα μπορεί να αντικατοπτρίζουν την ψυχολογία μας, αλλά σίγουρα δεν δείχνουν πόσο έξυπνοι ή όχι είμαστε.
Alchemist` Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Αν εσύ ζεις στον μικρόκοσμό σου, καιρός να ξεκουνήσεις και να δεις παραπέρα ή να περιοριστείς σε αυτόν και να αφήσεις τα κηρύγματα για την ευρύτερη κοινωνία. Ξέρεις αγαπητέ πόσα κέντρα "επαναπρογραμματισμού" υπάρχουν στον κόσμο, και σε χώρες που ούτε καν θα φανταζόσουν; Όπου τους ομοφυλόφιλους τους βιάζουν, τους δέρνουν, τους βάζουν ομοφυλοφιλικό πορνό προκαλώντας τους ταυτόχρονα να ξερνάνε και άλλα; Έχεις καθόλου ιδέα την φρίκη στην οποία καταδικάζουν γονείς τα παιδιά τους γιατί είναι "αφύσικα"; Ξέρεις ότι κόσμος τρώει ξύλο επειδή τολμάει να είναι κρατήσει ένα άτομο του ίδιου φύλου απ το χεράκι; Όχι στην Σαουδική Αραβία, όχι στο Ιράν, εδώ, δίπλα σου. Φίλος μου κατάντησε στο ξενοδοχείο γιατί κάτι ηθικολόγοι σαν και του λόγου σου αποφάσισαν να του μάθουν τον σωστό τρόπο να αγαπούν (γελάω), του Θεού υποθέτω. Το να λέτε ότι "όλοι δεχόμαστε βία και διακρίσεις για τους χ, ψ λόγους" είναι ΓΕΛΟΙΟ και αν δεν το συνειδητοποιείτε λυπάμαι αλλά το επίπεδό σας πρέπει να αγγίζει πάτο. Ναι, εμένα μπορεί να με έδερναν στο σχολείο γιατί ήμουν φυτό. Τον διπλανό μου γιατί ήταν χοντρός και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό ΔΕΝ είχε να κάνει με την σεξουαλικότητά μας, ήταν στοχευμένη βία με αφορμή συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, ένας γκέι δεν είναι αλώβητος σε τέτοια περιστατικά. Απλά το γεγονός πως είναι γκέι αποτελεί ΑΛΛΟ ΕΝΑ πιθανό λόγο να πέσει θύμα. ΔΙΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. Όλο λέτε λέτε και παπαρολογείτε για τα παιδιά σου (της Ελλάδος τα παιδιά!! ) και για το καλό τους και ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό: το καλύτερο που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί είναι η αγάπη. Αγάπη ανεξαρτήτου φύλου, σεξουαλικότητας, ευφύιας, επιλογών και λοιπών χαρακτηριστικών. Αγάπη άνευ όρων. Και το να αγαπάς έναν άνθρωπο, ανεξαρτήτως του τι έχει ανάμεσα στα πόδια του, είναι αγάπη. Στην τελική, αν πραγματικά πιστεύεις ότι τα παιδιά είναι τόσο ηλίθια ώστε να μην μπορούν να κατανοήσουν την αγάπη, μάλλον εσύ είσαι ο ηλίθιος. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα που τα παιδιά κατανόησαν πολύ πιο εύκολα γιατί ο μπαμπάς φιλάει τον μπαμπά (γιατί αγαπιούνται) απ ό,τι εσύ. ελληνικά γνωρίζεις ή θες μετάφραση? Με ποιόν τρόπο μου απαντάς και που ακριβώς είδες να αποδέχομαι τη βία στα λεγόμενά μου? Που με είδες να μιλάω για της Ελλάδος τα παδιά και που .... άστο... 0 Post, εγγραφή πριν ένα μήνα... Χαμμένος χρόνος... Καλό βράδυ φίλε μου και αγάπη, όπως είπες. 2
randomcat Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Άλλο συναίσθημα και η ψυχολογία και άλλο η νοημοσύνη. Δεν διαφωνώ στο ότι τα ρούχα μπορεί να αντικατοπτρίζουν την ψυχολογία μας, αλλά σίγουρα δεν δείχνουν πόσο έξυπνοι ή όχι είμαστε. Είναι όλα διεργασίες του εγκεφάλου και αλληλοσυσχετίζονται. Όταν θα επιλέξεις να φορέσεις π.χ. το τάδε χρώμα, το τάδε σχέδιο και το τάδε υλικό, θα νιώσεις κάπως ή θα κάνεις κάποια συγκεκριμένη σκέψη. Και η σκέψη αυτή ή το σύνολο των σκέψεων για μια επιλογή, το σκεπτικό, μπορεί να αξιολογηθεί. Μπορεί να είναι χαζό σκεπτικό, έξυπνο...
odettelle Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 ελληνικά γνωρίζεις ή θες μετάφραση? Με ποιόν τρόπο μου απαντάς και που ακριβώς είδες να αποδέχομαι τη βία στα λεγόμενά μου? Που με είδες να μιλάω για της Ελλάδος τα παδιά και που .... άστο... 0 Post, εγγραφή πριν ένα μήνα... Χαμμένος χρόνος... Καλό βράδυ φίλε μου και αγάπη, όπως είπες. α) Δεν υπάρχεις μόνο εσύ στο τοπικ. β) γνωρίζω εξαιρετικά ελληνικά. γ) δεν είμαι φίλος σου
akpe Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Λοιπόν, εγώ με τον ι3 και τον ατιχ μιλάμε για τον θεό. Η οντέτ με το γατί μιλάνε για το ντύσιμο. Μα τον κτούλου αν αρχίσει και τρίτη υποκουβέντα ή/και επέμβει ο τοξο θα χρειαστώ λεξοτανίλ. 1
Alchemist` Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 α) Δεν υπάρχεις μόνο εσύ στο τοπικ. β) γνωρίζω εξαιρετικά ελληνικά. γ) δεν είμαι φίλος σου α) Εμένα έκανες παράθεση στην απάντησή σου οπότε σε εμένα δεν απαντάς? Αλλά είπαμε καινούριος, οπότε συγχωρείσαι. β) μπορεί να γνωρίζεις συντακτικό και γραμματική αλλά στην αντίληψη ίσως έχουμε θέματα. γ) Αγάπη δεν ζητάς? Αγάπη σου δίνω για αυτό πήρα την πρωτοβουλία να σε πώ φίλε. δ) Καλό βράδυ και πάλι!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις