Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον θρίαμβο του Moonlight στα Όσκαρ

“Moonlight” is the first LGBT movie to win best picture. Here’s why it matters

http://www.salon.com/2017/02/28/moonlight-is-the-first-lgbt-movie-to-win-best-picture-heres-why-it-matters/

The ‘Moonlight’ Best Picture Win Is A Vote For Inclusivity In Hollywood

http://www.huffingtonpost.com/entry/moonlight-best-picture-oscar_us_58b3909be4b060480e0915af?section=us_queer-voices

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όχι. Μόνο το σύμφωνο συμβίωσης είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αν παντρευτούν σε άλλη χώρα ο γάμος δεν μετράει ?

Ήθελα να το βάλω πριν λίγες μέρες αλλά είχε κλειδωθεί το θέμα οπότε το βαζω σήμερα.

Η Disney δημιουργεί τον πρώτο ανοικτά γκέι χαρακτήρα

https://www.google.gr/amp/www.nbcnews.com/feature/nbc-out/amp/beauty-beast-features-disney-s-first-gay-character-n727876

Α και επειδή λέμε τωρα για σινεμά τηλεόραση θυμήθηκα greys anatomy τον George τον έδιωξαν γιατί ήταν γκέι και τον Μπερκ που έκανε ομοφοβικη επίθεση σε επόμενους κύκλος τον έφεραν πίσω μ

Δημοσ.

Προς χάρην της συζήτησης ρωτάω τα εξής:

....

Θεωρώ πως είναι ρητορικές οι ερωτήσεις σου..... ^^

ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αντιδρώ όταν με βρίζουν, κοροϊδεύουν και μου δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα μου λόγω του σεξουαλικού μου προσανατολισμού!

Βεβαίως και έχεις το δικαίωμα, αλλά έχεις σκεφτεί γιατί ο «χαρωπός και τσαχπίνης gay» είναι μια σταθερή (και σίγουρη σχεδόν πάντα) πηγή γέλιου σε κινηματογράφο/θέατρο/σήριαλ κλπ;

Γιατί να μην το αποδεχτείς και 'συ, όπως π.χ ένας χοντρός πέφτει «θύμα» κοροϊδίας από τον περίγυρο του;Και να μην μιλήσουμε και για άλλους «μη φυσιολογικούς» όπως καραφλούς, κοντούς (αυτοί και αν έχουν λουστεί σχόλια ειδικά στα σχολικά τους χρόνια..) γυναίκες με μεγάλο μπούστο κλπ κλπ...

Μάθε να ζεις με αυτό....

Να σου αποδείξω ότι τι δεν ισχύει; Το ότι όντως υπάρχουν στον κόσμο (και στο δυτικό) εξτρεμιστικές χριστιανικές οργανώσεις; Θέλεις και τα ονόματα τους, ή μήπως θα αποδώσεις και την ίδια την ύπαρξη τους στα «προπαγανδιστικά ΜΜΕ»;

Μπορείς να παραθέσεις βίντεο με αποκεφαλισμούς ή επιθέσεις «μοναχικών λύκων» που φωνάζουν «Ο Χριστός/Θεός/Παναγία είναι μεγάλος»;

Οι χριστιανοί, αλλά και άλλοι πιστοί (εγώ είμαι άθεος, για να σε προλάβω) έχουν ως σκοπό τους, να αφανίσουν οτιδήποτε δυτικό, όπως με κάθε ευκαιρία δηλώνουν οι ισλαμιστές;

Αλήθεια, ποιά είναι η θέση των αναξιοπαθούντων/γυναικών/παιδιών σε αυτά τα καθεστώτα;

• Like 3
Δημοσ.

Περι της ελευθερίας του λόγου

Πειράζει να συλληφθεί σήμερα ο Μητροπολίτης Πειραιώς;

http://www.lifo.gr/articles/opinions/132044

Μια είδηση για όσους νομίζουν ότι τα κηρύγματα μίσους τύπου Σεραφείμ είναι απλά ακίνδυνα

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2326215/Thousands-anti-gay-protesters-riot-Georgia-Chaos-streets-Orthodox-priests-join-march-threaten-lash-gay-pride-activists-NETTLES.html

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να παραθέσεις βίντεο με αποκεφαλισμούς ή επιθέσεις «μοναχικών λύκων» που φωνάζουν «Ο Χριστός/Θεός/Παναγία είναι μεγάλος»;

Οι χριστιανοί, αλλά και άλλοι πιστοί (εγώ είμαι άθεος, για να σε προλάβω) έχουν ως σκοπό τους, να αφανίσουν οτιδήποτε δυτικό, όπως με κάθε ευκαιρία δηλώνουν οι ισλαμιστές;

Αλήθεια, ποιά είναι η θέση των αναξιοπαθούντων/γυναικών/παιδιών σε αυτά τα καθεστώτα;

Δε νομίζω πως χρειάζεται, και το ποιντ μου δεν ήταν να συγκρίνω χριστιανούς με τζιχάντια. Τόσες φορές το έχω γράψει, μάλλον κάτι δεν εξηγώ σωστά:

Δεν συγκρίνω νούμερα και συμπεριφορές. Δεν λέω πως οι «άλλοι» είναι πιο επικίνδυνοι από τους ισλαμιστές. Δεν εξετάζω καν το ότι οι εξτρεμιστές χριστιανοί είναι λίγα χιλιάρικα και αν, ενώ οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι δεκάδες (εκατοντάδες;) εκατομμύρια* γιατί σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση. 

Αυτό που λέω είναι πως, ο εξτρεμισμός δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα του ισλάμ, του χριστιανισμού, του βουδισμού, του ινδουισμού κ.ο.κ. Λίγες «εντολές» γραμμένες σε ένα βιβλίο πριν χιλιάδες χρόνια είναι ικανές να δηλητηριάσουν το μυαλό του οποιουδήποτε, και μόνο η εκάστοτε κοινωνία μπορεί να μετριάσει την όποια εξέλιξη του. Εξέλιξη, εννοώντας πως το αν αυτό οδηγήσει σε ένα μάτσο rednecks να βιάζουν γυναίκες και να παίζουν με όπλα στο Waco ή σε τρομοκρατική οργάνωση μεγέθους ISIS να σφάζει ομόθρησκους και αλλόθρησκους κατά χιλιάδες, είναι άλλο θέμα (κοινωνίας και συμφερόντων θα έλεγα). 

* Και πριν με πει κανένας ισλαμοφόβικό ή κάτι παρόμοιο σχετικά με τα «εκατομμύρια» βάζω μέσα και όλους τους «θεωρητικούς». Ξες, αυτούς που ναι μεν δεν θα έκαναν οι ίδιοι κακό στον συνάνθρωπο τους αλλά από την άλλη πιστεύουν πως η αποστασία και η έκτρωση πρέπει να τιμωρείται με θάνατο, η μοιχεία με λιθοβολισμό, η σάτιρα με εκτέλεση και λοιπά χαριτωμένα. Δεν τα κάνουν, αλλά έμμεσα (δια της ανοχής) ή άμεσα τα υποστηρίζουν, και αυτό τους κάνει εξίσου επικίνδυνους με τους «πρακτικούς».
  • Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω πως χρειάζεται, και το ποιντ μου δεν ήταν να συγκρίνω χριστιανούς με τζιχάντια. Τόσες φορές το έχω γράψει, μάλλον κάτι δεν εξηγώ σωστά:

Δεν συγκρίνω νούμερα και συμπεριφορές. 

Ειδικά από τη στιγμή που ο μέσος χριστιανός, πόσω μάλλον οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι τους, είναι ικανός/ικανοί για ανάλογες πράξεις ή σκέψεις

Αυτό δεν είναι σύγκριση;

Χώρια, πως «ικανοί για ανάλογες πράξεις» θεωρητικά είναι όλοι, αλλά στη πράξη βλέπουμε ποιός πράττει φρικαλεότητες και στο όνομα ποιανού θεού...

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι σύγκριση;

Χώρια, πως «ικανοί για ανάλογες πράξεις» θεωρητικά είναι όλοι, αλλά στη πράξη βλέπουμε ποιός πράττει φρικαλεότητες και στο όνομα ποιανού θεού...

Στην πράξη η ανοχή που υπάρχει στη Δύση απεναντι στους lgbt είναι καρπός των λαϊκών δημοκρατιών που έχουν παραγκωνίσει την επιρροή των διαφόρων εκκλησιών. Ρίξε μία ματια στο παραπανω άρθρο της daily mail που παρέθεσα να δεις σε λιγότερο φιλοδυτικες χώρες για τί είναι ικανοί.

Δημοσ.

Έριξαν ομοφυλόφιλους από τον τέταρτο όροφο, πουθενά;

Και πρόσεξε, δεν πρόκειται για πράξη απλά μερικών μανιακών που σίγουρα θα δικάζονταν και θα έμπαιναν φυλακή, αλλά είναι τιμωρία υπό την προστασία των αρχών.

edit: πάντως, έχει πολύ «πλάκα» να μιλάμε για ομοφυλοφιλία, σε μια χώρα που φθίνει δημογραφικά.

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι σύγκριση;

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω από δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς οι συγκεκριμένοι. Και στο quote αναφέρθηκα στο θέμα των LBGT και της αντιμετώπισης τους. Δεν είναι θέμα σύγκρισης, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τους τρόπους που αντιμετωπίζονται, γιατί έτσι θα πέσουμε αργά ή γρήγορα στο λογικό σφάλμα να βρούμε τι είναι πιο «λάθος» και να αποδεχτούμε το λιγότερο «λάθος» (ενώ δεν θα έπρεπε να αποδεχτούμε τίποτα - όσο λογικό και να ακούγεται σε κάποιους το «ντάξει, πως κάνεις έτσι που σε βρίζουνε, εδώ τους πετάνε από τις ταράτσες» ε εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ). Εξετάζω απλά το ότι βάσει των κανόνων και των μπασταρδεμένων ηθών μιας θρησκείας ή ενός δόγματος θεωρούνται υποδεέστεροι.

Και πρόσεξε, δεν πρόκειται για πράξη απλά μερικών μανιακών που σίγουρα θα δικάζονταν και θα έμπαιναν φυλακή, αλλά είναι τιμωρία υπό την προστασία των αρχών.

Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα πως το πως θα εξελιχτεί ο εξτρεμισμός είναι θέμα κοινωνίας ;)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία «εξέλιξη» του εξτρεμισμού, φίλτατε akpe, γιατί ήδη είναι... εξτρέμ και λέγεται ισλαμικός φονταμενταλισμός/τρομοκρατία/μπουρλότο σε οτιδήποτε δυτικό.

Κάτι σαν το σενάριο του Equilibrium με τον Bale...

Και νομίζεις πως έχουν κοινά οι κοινωνίες που έχει επικρατήσει το ισλάμ, με τις δυτικές που δεν έχει επικρατήσει;

Πάντως, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που φεμινιστικές/ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, σε αυτά τα καθεστώτα.

Εκτός αν δεν το έχω πάρει εγώ χαμπάρι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία «εξέλιξη» του εξτρεμισμού, φίλτατε akpe, γιατί ήδη είναι... εξτρέμ και λέγεται ισλαμικός φονταμενταλισμός/τρομοκρατία/μπουρλότο σε οτιδήποτε δυτικό.

Αναφέρομαι στην «εξέλιξη» εννοώντας το που θα καταλήξει το άτομο ή η ομάδα, γιαυτό είπα πριν πως εξαρτάται από την κοινωνία. Από τη στιγμή δηλαδή που θα του μπει (ή θα του βάλει κάποιος) το μικρόβιο και έπειτα. Σε μια δυτική κοινωνία για παράδειγμα στη χειρότερη θα ενταχθεί σε μια οργάνωση ή αίρεση, τρείς και ο κούκος μαζεμένοι σε μια φάρμα, και τυχόν εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες θα διώκονται και θα καταδικάζονται από ομόθρησκους. Σε μια θεοκρατική κοινωνία όμως, που εν έτει 2017 υποτάσσεται στα λόγια του οποιουδήποτε «προφήτη», θα γίνει και ήρωας. Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο, πως η κύρια διαφορά της πρώτης με την δεύτερη (συνήθως) είναι η θεοκρατία.  

Και νομίζεις πως έχουν κοινά οι κοινωνίες που έχει επικρατήσει το ισλάμ, με τις δυτικές που δεν έχει επικρατήσει;

Κάθε άλλο, αυτά συμβαίνουν ακριβώς γιατί οι εν λόγω κοινωνίες έχουν καταληφθεί από θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Δεν διαφωνώ καθόλου, με τη διαφορά πως εγώ πιστεύω πως αυτό, θεωρητικά πάντα και ανάλογα με τη μορφή και τα δεδομένα κάθε κοινωνίας, θα μπορούσε να συμβεί με οποιαδήποτε θρησκεία.

Πάντως, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που φεμινιστικές/ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, σε αυτά τα καθεστώτα.

Εκτός αν δεν το έχω πάρει εγώ χαμπάρι.

Και όμως υπάρχουν πολλές οργανώσεις που προσπαθούν, ακόμα και στο ισλάμ. Δεν γνωρίζω το έργο τους για να μπορώ να πω ποιές το κάνουν για αυτοπροβολή και συμφέρον και ποιές όντως προσπαθούν, αλλά δυστυχώς μονοπωλούν οι πιο προκλητικοί και δήθεν, οπότε μην περιμένεις πολλά. Και σε αυτό βέβαια συμβάλουν τόσο αυτοί που μπαίνουν στο τριπάκι να επιλέξουν τις ευαισθησίες τους, όσο και τα media. Βλέπεις, στον φεμινισμό για παράδειγμα, οι εικόνες της κάθε topless φεμέν (btw φεμινίστριες υπό την «καθοδήγηση» άντρα, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει πως θα ήταν ανίκανες να το κάνουν χωρίς αυτόν, κλάμα) αλλά και ηλίθιες δηλώσεις φεμιναζι που γίνονται viral στο λεπτό πουλάνε περισσότερο.  ;)

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...