katergaris79 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Έχω δει πολλές από τις ομιλίες του εν λόγω Μητροπολίτη και πουθενά δεν εκφράζει μίσος για τους gay κτλ, για την διαστροφή τους εκφράζει αποστροφή. Με άλλα λόγια το μόνο που λέει είναι ότι η ανωμαλία δεν μπορεί να γίνει νόμος, δεν έχει κάτι με τους ανθρώπους, με την ιδεολογία τους έχει και καλά κάνει. Κάτσε γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Είναι ιδεολογία το να είσαι gay; Είναι ιδεολογία το να είσαι straight; Γενικότερα, έχει να κάνει με ιδεολογία το πώς κ@υλώνει ο κάθε άνθρωπος; 1
firewalker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Νομίζω πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είμαι με την ελευθερία λόγου. Αν έλεγαν βγείτε και τσακίστε τους "βάλε_ό,τι_θέλεις"... Αλλάζει το πράγμα. Ο ρατσιστής δεν είναι ιδιώνυμο.
akpe Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Νομίζω πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είμαι με την ελευθερία λόγου. Αν έλεγαν βγήτε και τσακίστε τους "βάλε_ό,τι_θέλεις"... Αλλάζει το πράγμα. Σίγουρα, η απλή τοποθέτηση-άποψη (και όχι η προτροπή σε βια) δεν χρήζει δίωξης, αλλά και πάλι εννοείται πως χρήζει κριτικής. 1
Hlapatsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Κάτσε γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Είναι ιδεολογία το να είσαι gay; Είναι ιδεολογία το να είσαι straight; Γενικότερα, έχει να κάνει με ιδεολογία το πώς κ@υλώνει ο κάθε άνθρωπος; Ιδεολογία είναι το να πιστεύεις ότι είναι φυσιολογικό και πρέπει να γίνει νόμος, δηλαδή το να το ασπάζεται και ο υπόλοιπος κόσμος. Καλό είναι οι απαντήσεις να κινούνται σε ένα επίπεδο πάντως, αλλιώς δεν έχει νόημα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Είδα μέχρι το 4:34, δεν άντεξα άλλο. Διάβασα όμως το άρθρο και συμφωνώ με τη δεύτερη παράγραφο στο τέλος. Δεν είναι δυνατόν η ελευθερία του λόγου να λειτουργεί επιλεκτικά, διότι τότε δεν υφίσταται ελευθερία του λόγου. Μέχρι το 4:34 λοιπόν που είδα, δεν άκουσα να λέει τίποτα που να εμπίπτει στο νόμο, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δική μου κατανόηση.
akpe Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Οξύμωρο, επίσης, είναι να μιλάς για το φυσιολογικό χωρίς να έχεις ιδέα για αυτή την έννοια
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Νομίζω πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είμαι με την ελευθερία λόγου. Αν έλεγαν βγείτε και τσακίστε τους "βάλε_ό,τι_θέλεις"... Αλλάζει το πράγμα. Ο ρατσιστής δεν είναι ιδιώνυμο. Μα τα λέει αυτά γιατί είναι ελεύθερος να τα πει. Απλά κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια, ειδικά από ανθρώπους που εκφράζουν την πίστη, την αγάπη, κλπ κλπ (ξέρω ακούγονται πολύ ρομαντικά όλα αυτά...). Και γω όταν κάθομαι και τα σκέφτομαι όλα αυτά, καταλήγω στο συμπέρασμα πως το κοινό του συγκεκριμένου είναι δεδομένο και αυτά θέλει να ακούει από αυτόν. Δεν θα επηρεάσουν κανέναν λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο αυτές οι απόψεις και είναι κυρίως για "εσωτερική" κατανάλωση. Από τη στιγμή όμως που έχουμε συγκεκριμένους νόμους για αυτές τις συμπεριφορές, θα ήθελα να τους δω να εφαρμόζονται αδιακρίτως σε όλους!
firewalker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Σίγουρα, η απλή τοποθέτηση-άποψη (και όχι η προτροπή σε βια) δεν χρήζει δίωξης, αλλά και πάλι εννοείται πως χρήζει κριτικής. Εννοείτε πως χρήζει κριτικής. Και κραξίματος. Προσωπικά χαίρομαι για τις δηλώσεις που κάνουν. Να τους ξέρουμε ποιοι είναι... Η προτροπή σε βία, έχω την εντύπωση πως διώκεται. Μα τα λέει αυτά γιατί είναι ελεύθερος να τα πει. Απλά κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια, ειδικά από ανθρώπους που εκφράζουν την πίστη, την αγάπη, κλπ κλπ (ξέρω ακούγονται πολύ ρομαντικά όλα αυτά...). Και γω όταν κάθομαι και τα σκέφτομαι όλα αυτά, καταλήγω στο συμπέρασμα πως το κοινό του συγκεκριμένου είναι δεδομένο και αυτά θέλει να ακούει από αυτόν. Δεν θα επηρεάσουν κανέναν λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο αυτές οι απόψεις και είναι κυρίως για "εσωτερική" κατανάλωση. Από τη στιγμή όμως που έχουμε συγκεκριμένους νόμους για αυτές τις συμπεριφορές, θα ήθελα να τους δω να εφαρμόζονται αδιακρίτως σε όλους! Δεν διαφωνώ. Απλά δεν είμαι σίγουρος πως οι δηλώσεις αυτές εμπίπτουν στον σχετικό νόμο. Ούτε για τις άλλες περιπτώσεις είμαι σίγουρος πως έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη (Τατιάνα κτλ). 1
akpe Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μωρέ και η προσβολή προσωπικότητας διώκεται με έγκληση (δεν έχω δει τι είπε ο γεράκος αλλά είμαι σίγουρος πως οριακά έφτασε σε τέτοιο σημείο) αλλά για εμένα δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Αξία και δημοσιότητα τους δίνουμε, την οποία απ'ότι φαίνεται παλεύουν πως και πως να αποκτήσουν.
Hlapatsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Οξύμωρο, επίσης, είναι να μιλάς για το φυσιολογικό χωρίς να έχεις ιδέα για αυτή την έννοια Το φυσιολογικό είναι όμορφο,πράο, δεν προκαλεί ταραχή στην ψυχή του ανθρώπου, αλλά του δίνει ειρήνη, ταπείνωση και ανάπαυση πραγματική..
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μα τα λέει αυτά γιατί είναι ελεύθερος να τα πει. Απλά κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια, ειδικά από ανθρώπους που εκφράζουν την πίστη, την αγάπη, κλπ κλπ (ξέρω ακούγονται πολύ ρομαντικά όλα αυτά...). Νομίζω είναι λάθος και ιδιαίτερα επικίνδυνο να επιχειρήσεις να βάλεις όρια σε απόψεις, φαντάζομαι καταλαβαίνεις το γιατί. Από την άλλη, το να προτρέψεις άλλους σε βίαιες κλπ πράξεις είναι ήδη παράνομο. Και γω όταν κάθομαι και τα σκέφτομαι όλα αυτά, καταλήγω στο συμπέρασμα πως το κοινό του συγκεκριμένου είναι δεδομένο και αυτά θέλει να ακούει από αυτόν. Δεν θα επηρεάσουν κανέναν λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο αυτές οι απόψεις και είναι κυρίως για "εσωτερική" κατανάλωση. Από τη στιγμή όμως που έχουμε συγκεκριμένους νόμους για αυτές τις συμπεριφορές, θα ήθελα να τους δω να εφαρμόζονται αδιακρίτως σε όλους! Πού, σύμφωνα με την κρίση σου, είπε κάτι που εμπίπτει στο νόμο. Επαναλαμβάνω είδα μέχρι το 4:34, οπότε δεν ξέρω αν είπε κάτι πιο μετά.
akpe Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Το φυσιολογικό είναι όμορφο,πράο, δεν προκαλεί ταραχή στην ψυχή του ανθρώπου, αλλά του δίνει ειρήνη, ταπείνωση και ανάπαυση πραγματική.. How cute. Οχι όμως. Η έννοια του φυσιολογικού είναι συγκεκριμένη, και χρησιμοποιείται από πολλούς στο θέμα μας με εντελώς λανθασμένο, «μπασταρδεμένο» τρόπο. Ειδικά όταν μιλάμε για τον συνάνθρωπο δεν χωράνε παρερμηνείες, σκόπιμα ή από έλλειψη ενημέρωσης. 1
Hlapatsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 How cute. Οχι όμως. Η έννοια του φυσιολογικού είναι συγκεκριμένη, και χρησιμοποιείται από πολλούς στο θέμα μας με εντελώς λανθασμένο, «μπασταρδεμένο» τρόπο. Ειδικά όταν μιλάμε για τον συνάνθρωπο δεν χωράνε παρερμηνείες, σκόπιμα ή από έλλειψη ενημέρωσης. Κοίταξε, το ότι εσύ το απορρίπτεις δεν σημαίνει ότι έτσι είναι. Τώρα όσον αφορά στο ότι η έννοια του φυσιολογικού χρησιμοποιείται από πολλούς στο θέμα με εντελώς λανθασμένο τρόπο, θα συμφωνήσω.
Joe-4 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή βρίσκεις σωστές τις δηλώσεις τους και ότι άδικα τους μηνύσανε... Όχι δεν βρίσκω σωστές τις δηλώσεις του. Εάν είναι υβριστής, να καταδικαστεί ως υβριστής. Η διάκριση των "εξύβριση / ρατσιστική επίθεση είναι που με απασχολεί. Ειδικά όταν γίνεται από μπερδεμένους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις