Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Το βρήκα επιτέλους... http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=75d1ff53-879c-4dcb-bfff-a7f20108f66
deesnider Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπήρχε αμφιβολία για το ότι θα ψηφιστεί. Πρόταση τής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ήταν, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Αν κάποιοι είχαν φτάσει μέχρι τις πλερέζες, το είχαν ήδη κάνει, δεν περίμεναν την ψήφιση. Εν τω μεταξύ, επειδή - όσο κι αν σε κάποιους κάνει εντύπωση - δεν είμαι ένας απ' αυτούς, απλώς θα επισημάνω ότι από το να γίνει κάτι νόμος, μέχρι το να υπάρξει κοινωνική αποδοχή, υπάρχει τεράστια απόσταση, η οποία μάλιστα έχει πολλές πιθανότητες να μην καλυφθεί. Σωστό ή λάθος, αρεστό ή όχι, τα μυαλά δεν αλλάζουν με νόμους. Αν το άτομο που γεννήθηκε με συγκεκριμένο βιολογικό φύλο, καλύπτεται από το ότι ο νόμος πλέον τού δίνει τη δυνατότητα να δηλώσει κάποιο άλλο, όλα καλά. Αν περιμένει ότι λόγω αυτού, ο κόσμος αυτομάτως θα προσφωνεί τον Γιάννη «Μαρία» και την Ελένη «Μπάμπη», ή ότι σε επίπεδο σχέσεων, ο/η straight που γνωρίζει το story τού/τής απέναντι θα είναι χαλαρός/η και άνετος/η στην ανάλογη προοπτική, μάλλον θα περιμένει πολύ και πιθανότατα μάταια. Αν όχι, όλα τα παραπάνω είναι περιττά. Τα είπα απλώς διότι βλέπω από πολλούς να απαιτείται η αποδοχή τους - ή, μάλλον, η αντιμετώπισή τους σε κάθε έκφανση τής ζωής «σα να μην τρέχει τίποτα» - σε επίπεδο κοινωνίας. Προσωπικές εκτιμήσεις όλα αυτά, βασισμένες στο τι βλέπω και τι ακούω γύρω μου, αλλά και τού πώς λειτουργώ ο ίδιος. Μπορεί και να ανήκω στη μειοψηφία, μπορεί το περιβάλλον μου να είναι συντηρητικό, αλλά αυτή την εικόνα έχω. 5
billiboo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο... Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να φορέσετε μαύρες πλερέζες ως ένδειξη ανησυχίας και προβληματισμού για την κατάντια της κοινωνίας μας... εννοείτε οτι θα τηρηθεί το σαρανταήμερο... Οι υπόλοιποι χαρείτε την ζωής σας και των συνανθρώπων μας... δηλαδη οποιος εκφραζει μια ανησυχια ή μια διαφωνια για κατι τετοιο παει να πει οτι δεν χαιρεται στην ζωη του ή οτι θελει το κακο τον συνανθρωπων του? 2
SIP1995 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 δηλαδη οποιος εκφραζει μια ανησυχια ή μια διαφωνια για κατι τετοιο παει να πει οτι δεν χαιρεται στην ζωη του ή οτι θελει το κακο τον συνανθρωπων του? Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, ότι όσοι υποστηρίζουν αυτή την αντίληψη περί ανθρώπων που δε χαίρονται τη ζωή τους και θέλουν το κακό των άλλων......είναι οι ίδιοι που τα κάνουν αυτά.
akpe Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Εν τω μεταξύ, επειδή - όσο κι αν σε κάποιους κάνει εντύπωση - δεν είμαι ένας απ' αυτούς, απλώς θα επισημάνω ότι από το να γίνει κάτι νόμος, μέχρι το να υπάρξει κοινωνική αποδοχή, υπάρχει τεράστια απόσταση, η οποία μάλιστα έχει πολλές πιθανότητες να μην καλυφθεί. Σωστό ή λάθος, αρεστό ή όχι, τα μυαλά δεν αλλάζουν με νόμους. Αν το άτομο που γεννήθηκε με συγκεκριμένο βιολογικό φύλο, καλύπτεται από το ότι ο νόμος πλέον τού δίνει τη δυνατότητα να δηλώσει κάποιο άλλο, όλα καλά. Αν περιμένει ότι λόγω αυτού, ο κόσμος αυτομάτως θα προσφωνεί τον Γιάννη «Μαρία» και την Ελένη «Μπάμπη», ή ότι σε επίπεδο σχέσεων, ο/η straight που γνωρίζει το story τού/τής απέναντι θα είναι χαλαρός/η και άνετος/η στην ανάλογη προοπτική, μάλλον θα περιμένει πολύ και πιθανότατα μάταια. Αν όχι, όλα τα παραπάνω είναι περιττά. Τα είπα απλώς διότι βλέπω από πολλούς να απαιτείται η αποδοχή τους σε επίπεδο κοινωνίας. Δεν έχεις άδικο, ξεχνάς όμως κάτι: η νομοθεσία δεν προβλέπει την αποδοχή, προβλέπει απλά το νομικό κομμάτι του θέματος. Δεν έχω διαβάσει καν το νομοσχέδιο οπότε flame away people, αλλά φαντάζομαι τύπου πως θα προσφωνείται στο ληξιαρχείο κ.λπ. Γι'αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτό που αναφέρεις στο τέλος. Η αποδοχή δεν μπορεί να νομοθετηθεί, κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο έως υποκριτικό. Νομίζω πως ο μοναδικός νόμος που έχει την ελάχιστη σχέση με αυτό είναι το αντιρατσιστικό, και αυτό από την «ανάποδη» δηλαδη οποιος εκφραζει μια ανησυχια ή μια διαφωνια για κατι τετοιο παει να πει οτι δεν χαιρεται στην ζωη του ή οτι θελει το κακο τον συνανθρωπων του? Εμ, μιλώντας σε γενικότερο πλαίσιο, όταν κάποιος αντιτίθεται σε βασικά δικαιώματα του συνανθρώπου του επειδή «του προσβάλουν τις αξίες και τα πιστεύω» ή «του χαλάνε την αισθητική», ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο, εσύ λες να θέλει το καλό του; Μάλλον γραμμένο το έχει το καλό του συνανθρώπου του και περισσότερο τον νοιάζουν οι «αξίες» και την «αισθητική» του.
deesnider Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δεν έχεις άδικο, ξεχνάς όμως κάτι... Δεν το «ξεχνώ», απλά το εξετάζω ως πιθανότητα όσο αφορά το σκεπτικό τού καθενός, βασιζόμενος σε σημαντικό βαθμό και στο ότι την έχω δει αρκετές φορές στην πράξη αυτή την «απαίτηση». Γι' αυτό χρησιμοποιώ κατ' επανάληψιν το «αν» στη συνέχεια. 1
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπήρχε αμφιβολία για το ότι θα ψηφιστεί. Πρόταση τής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ήταν, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Αν κάποιοι είχαν φτάσει μέχρι τις πλερέζες, το είχαν ήδη κάνει, δεν περίμεναν την ψήφιση. Εν τω μεταξύ, επειδή - όσο κι αν σε κάποιους κάνει εντύπωση - δεν είμαι ένας απ' αυτούς, απλώς θα επισημάνω ότι από το να γίνει κάτι νόμος, μέχρι το να υπάρξει κοινωνική αποδοχή, υπάρχει τεράστια απόσταση, η οποία μάλιστα έχει πολλές πιθανότητες να μην καλυφθεί. Σωστό ή λάθος, αρεστό ή όχι, τα μυαλά δεν αλλάζουν με νόμους. Αν το άτομο που γεννήθηκε με συγκεκριμένο βιολογικό φύλο, καλύπτεται από το ότι ο νόμος πλέον τού δίνει τη δυνατότητα να δηλώσει κάποιο άλλο, όλα καλά. Αν περιμένει ότι λόγω αυτού, ο κόσμος αυτομάτως θα προσφωνεί τον Γιάννη «Μαρία» και την Ελένη «Μπάμπη», ή ότι σε επίπεδο σχέσεων, ο/η straight που γνωρίζει το story τού/τής απέναντι θα είναι χαλαρός/η και άνετος/η στην ανάλογη προοπτική, μάλλον θα περιμένει πολύ και πιθανότατα μάταια. Αν όχι, όλα τα παραπάνω είναι περιττά. Τα είπα απλώς διότι βλέπω από πολλούς να απαιτείται η αποδοχή τους - ή, μάλλον, η αντιμετώπισή τους σε κάθε έκφανση τής ζωής «σα να μην τρέχει τίποτα» - σε επίπεδο κοινωνίας. Προσωπικές εκτιμήσεις όλα αυτά, βασισμένες στο τι βλέπω και τι ακούω γύρω μου, αλλά και τού πώς λειτουργώ ο ίδιος. Μπορεί και να ανήκω στη μειοψηφία, μπορεί το περιβάλλον μου να είναι συντηρητικό, αλλά αυτή την εικόνα έχω. Απλά για εκείνους μάλλον είναι ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή και πιο μακριά απ' το bullying, άρα δικαιολογημένα πανηγυρίζουν. Απλά δε νομίζω ότι θα έχει την έκβαση που έχουν στο μυαλό τους. Τουλάχιστον σε καμία περίπτωση τόσο γρήγορα.
billiboo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δεν έχεις άδικο, ξεχνάς όμως κάτι: η νομοθεσία δεν προβλέπει την αποδοχή, προβλέπει απλά το νομικό κομμάτι του θέματος. Δεν έχω διαβάσει καν το νομοσχέδιο οπότε flame away people, αλλά φαντάζομαι τύπου πως θα προσφωνείται στο ληξιαρχείο κ.λπ. Γι'αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτό που αναφέρεις στο τέλος. Η αποδοχή δεν μπορεί να νομοθετηθεί, κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο έως υποκριτικό. Νομίζω πως ο μοναδικός νόμος που έχει την ελάχιστη σχέση με αυτό είναι το αντιρατσιστικό, και αυτό από την «ανάποδη» Εμ, μιλώντας σε γενικότερο πλαίσιο, όταν κάποιος αντιτίθεται σε βασικά δικαιώματα του συνανθρώπου του επειδή «του προσβάλουν τις αξίες και τα πιστεύω» ή «του χαλάνε την αισθητική», ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο, εσύ λες να θέλει το καλό του; Μάλλον γραμμένο το έχει το καλό του συνανθρώπου του και περισσότερο τον νοιάζουν οι «αξίες» και την «αισθητική» του. ναι αλλα το να εκφραζεις μια αποψη η ακομη και διαφωνια προσωπικα δεν πιστευω οτι με κανει ''κακο'' ή οτι ευχομε θανατο σε ολους οσους ειναι υπερ ας πουμε. τωρα στην αποδοχη εμενα η κυρια ανησυχια μου ειναι το οτι ας πουμε στον καναδα ηταν να περασει ενας νομος που με λιγα λογια εαν ενα παιδι νομιζε οτι ηταν αλλο φυλο και οι γονεις δεν συμφωνουσαν ας πουμε να του δωσουν ορμονες το κρατος μπορουσε να το παρει και να το δωσει για υοθεσια καπου που θα του εδιναν ή αυτο με την προσφωνηση ειχε γινει μεγαλο θεμα με εναν καναδο ψυχολογο JB Petersron.
akpe Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μαζί σου, το ζήτημα για εμένα όμως δεν είναι μόνο το ότι κάποιος διαφωνεί ή ανησυχεί, αλλά που βασίζει τη διαφωνία ή την ανησυχία του.(προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν μίλησα για εσένα προσωπικά, αλλά για 8 στα 10 σχόλια σχετικά που διαβάζω ονλάιν) Άλλο θέμα να ανησυχεί κάποιος για υπαρκτούς, θεωρητικά ή πρακτικά λόγους, όπως στο παράδειγμα σου (που όντως χρήζει εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης), άλλο να διαφωνεί και να επιτίθεται σθεναρά σε κάθε δείγμα δικαιωμάτων επειδή ο ίδιος πιστεύει πως αυτό που θα κάνει ο άγνωστος τον επηρεάζει και του χαλάει το κέφι. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τη διαφορά 1
Mansora Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Όποτε αν ένα ζευγάρι ο Μπαμπης και ο Τάσος μετά το νομοσχέδιο γίνουν Μπαμπης και Αναστασία θα μπορούν σαν ετερόφυλο ζευγάρι να υιοθετήσουν;
AtiX Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 δηλαδη οποιος εκφραζει μια ανησυχια ή μια διαφωνια για κατι τετοιο παει να πει οτι δεν χαιρεται στην ζωη του ή οτι θελει το κακο τον συνανθρωπων του? Φίλε μου είμαι πολύ ξεκάθαρος στο τι γράφω... αν θεωρεί κάποιος το νομοσχέδιο κατάντια για την κοινωνία, ναι τότε είναι σκατόψυχος... Τι πιο απλό?
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Αν δεν ψηφιζόταν εσύ θα το θεωρούσες κατάντια ή όχι;
AtiX Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Αν δεν ψηφιζόταν εσύ θα το θεωρούσες κατάντια ή όχι; Εγώ θα το θεωρούσα ντροπή... για την κοινωνία μας... για την δημοκρατία μας... για το πολιτισμό μας...
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Η δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την ιστορική υπερψήφιση του νόμου αναφορικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Greece: Vote on legal gender recognition is an historic step forward for transgender rights https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/10/greece-vote-on-legal-gender-recognition-is-an-historic-step-forward-for-transgender-rights/
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Εγώ θα το θεωρούσα ντροπή... για την κοινωνία μας... για την δημοκρατία μας... για το πολιτισμό μας... Ακολούθως κάποιοι μπορεί να το θεωρούν ντροπή τώρα που ψηφίστηκε. Δε βλέπω πού έγκειται το πρόβλημα ακριβώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις