Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα γίνει και τι όχι. Η ιστορία έχεί δείξει ότι οι χώρες που πέρασαν τέτοια νομοσχέδια έχουν ξεμπερδέψει με τέτοια θέματα. Το πιθανότερο είναι να συμβεί κι εδώ το ίδιο, με αυτή την έννοια το λέω. Τώρα, αν αύριο βγει πρώτο κόμμα η ΧΑ και ανοίξουν πάλι τη Μακρόνησο δεν το ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν πατήσει ο Κιμ το κουμπί κλπ. κλπ. Σύμφωνα με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων μιλάω και με δεδομένα όσα έχουν γίνει σε πολλές χώρες πριν από εδώ. Ο stroke of a pen τύπος διακυβέρνησης δεν δουλεύει για πολύ, δεν μπορείς να διατάξεις την συμπεριφορά μιας κοινωνίας, η νομοθετική κατοχύρωση βοηθάει αλλά μέχρι εκεί. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δεν είναι απο δεξιά προς αριστερά, απο συντηρητικά προοδευτικά και απο χειρότερα καλύτερα.
katergaris79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ο stroke of a pen τύπος διακυβέρνησης δεν δουλεύει για πολύ, δεν μπορείς να διατάξεις την συμπεριφορά μιας κοινωνίας, η νομοθετική κατοχύρωση βοηθάει αλλά μέχρι εκεί. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δεν είναι απο δεξιά προς αριστερά, απο συντηρητικά προοδευτικά και απο χειρότερα καλύτερα. Μα η συμπεριφορά της κοινωνίας δε θα αλλάξει σήμερα λόγω νομοσχεδίου. Έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες δεκαετίες προς μία κατεύθυνση μόνο. Το σημερινό είναι απλά ακόμα ένα βήμα (προς την ίδια κατεύθυνση). Από εκεί που κάποιος κρυβόταν, αυτοκτονούσε, "καμουφλαριζόταν" σε μια στρέιτ περσόνα, τώρα μιλάει βγαίνει στο δρόμο, κάνει σύμφωνα συμβίωσης κλπ. κλπ. Το μόνο πρόβλημα που παραμένει (στην Ελλάδα) είναι η ανισονομία, η κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της έτοιμη είναι.
billiboo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μα η συμπεριφορά της κοινωνίας δε θα αλλάξει σήμερα λόγω νομοσχεδίου. Έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες δεκαετίες προς μία κατεύθυνση μόνο. Το σημερινό είναι απλά ακόμα ένα βήμα (προς την ίδια κατεύθυνση). Από εκεί που κάποιος κρυβόταν, αυτοκτονούσε, "καμουφλαριζόταν" σε μια στρέιτ περσόνα, τώρα μιλάει βγαίνει στο δρόμο, κάνει σύμφωνα συμβίωσης κλπ. κλπ. Το μόνο πρόβλημα που παραμένει (στην Ελλάδα) είναι η ανισονομία, η κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της έτοιμη είναι. δηλαδη θεωρεις οτι καποιος που δεν ειναι str8 ειναι αδικημενος συμφωνα με τους νομους?
katergaris79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 δηλαδη θεωρεις οτι καποιος που δεν ειναι str8 ειναι αδικημενος συμφωνα με τους νομους? Από τη στιγμή αντιμετωπίζεται σα να είναι κάτι διαφορετικό ναι.
Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Πέρα από το γάμο και την υιοθεσία, που νομίζω οι περισσότεροι στο thread αυτό είναι υπέρ εδώ και 100 σελίδες, ποια άλλη διαφορά υπάρχει;
toyo73 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μα η συμπεριφορά της κοινωνίας δε θα αλλάξει σήμερα λόγω νομοσχεδίου. Έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες δεκαετίες προς μία κατεύθυνση μόνο. Το σημερινό είναι απλά ακόμα ένα βήμα (προς την ίδια κατεύθυνση). Από εκεί που κάποιος κρυβόταν, αυτοκτονούσε, "καμουφλαριζόταν" σε μια στρέιτ περσόνα, τώρα μιλάει βγαίνει στο δρόμο, κάνει σύμφωνα συμβίωσης κλπ. κλπ. Το μόνο πρόβλημα που παραμένει (στην Ελλάδα) είναι η ανισονομία, η κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της έτοιμη είναι. Μαλλον ζεις σε αλλη χωρα.Το οτι θα ντυθει καποιος και θα βγει εξω, οι θα δει 2 αντρες-γυναικες να φιλιουνται σε καφετερια,σημαινει αποδοχη της κοινωνιας, εισαι λαθος.Δεν ξερω τι παιζει Αθηνα, ισως και Θεσσαλονικη, αλλα σε ολη την αλλη Ελλαδα δεν παιζει με την καμια.Ας πιαστουνε χερακι-χερακι 2 αντρες σε Θεσσαλικη πολη και να δεις τι εχει να γινει.
billiboo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Από τη στιγμή αντιμετωπίζεται σα να είναι κάτι διαφορετικό ναι. ισως κατι ποιο συγκεκριμενο να βοηθουσε
katergaris79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Πέρα από το γάμο και την υιοθεσία, που νομίζω οι περισσότεροι στο thread αυτό είναι υπέρ εδώ και 100 σελίδες, ποια άλλη διαφορά υπάρχει; Μα εγώ δεν είπα αν είναι το thread υπέρ ή όχι. Ρωτήθηκα κάτι πολύ συγκεκριμένο και απάντησα. Τι σχέση έχει αυτό πού λες; Μαλλον ζεις σε αλλη χωρα.Το οτι θα ντυθει καποιος και θα βγει εξω, οι θα δει 2 αντρες-γυναικες να φιλιουνται σε καφετερια,σημαινει αποδοχη της κοινωνιας, εισαι λαθος.Δεν ξερω τι παιζει Αθηνα, ισως και Θεσσαλονικη, αλλα σε ολη την αλλη Ελλαδα δεν παιζει με την καμια.Ας πιαστουνε χερακι-χερακι 2 αντρες σε Θεσσαλικη πολη και να δεις τι εχει να γινει. Αναγνωρίζω ότι εκτός μεγάλων πόλεων η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Αυτό συμβαίνει και στις πιο προοδευτικές χώρες εκτός των κέντρων τους. Εγώ όμως μίλησα συγκριτικά με το τι γινόταν παλιότερα ακόμα και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. @biliboo Σου είπε ο Kercyn το συγκεκριμένο.
Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 δηλαδη θεωρεις οτι καποιος που δεν ειναι str8 ειναι αδικημενος συμφωνα με τους νομους? Από τη στιγμή αντιμετωπίζεται σα να είναι κάτι διαφορετικό ναι. Μα εγώ δεν είπα αν είναι το thread υπέρ ή όχι. Ρωτήθηκα κάτι πολύ συγκεκριμένο και απάντησα. Τι σχέση έχει αυτό πού λες; Σε ρωτάει ο billiboo αν κάποιος που δεν είναι straight είναι αδικημένος σύμφωνα με το νόμο. Απαντάς λέγοντας ότι ναι, οι νόμοι τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι διαφορετικό, και σε ρώτησα λοιπόν να μου πεις, πέρα από το γάμο και την υιοθεσία που ήδη γνωρίζω, ποιοι άλλοι νόμοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους gay.
tsioulak Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μαλλον ζεις σε αλλη χωρα.Το οτι θα ντυθει καποιος και θα βγει εξω, οι θα δει 2 αντρες-γυναικες να φιλιουνται σε καφετερια,σημαινει αποδοχη της κοινωνιας, εισαι λαθος.Δεν ξερω τι παιζει Αθηνα, ισως και Θεσσαλονικη, αλλα σε ολη την αλλη Ελλαδα δεν παιζει με την καμια.Ας πιαστουνε χερακι-χερακι 2 αντρες σε Θεσσαλικη πολη και να δεις τι εχει να γινει. Ποια Θεσσαλονικη ρε; Μονο κατω στην Αθηνα γινονται αυτα (σε παρατηρησιμο βαθμο) και απο οτι με λενε, οχι σε ολη την Αθηνα. Οι Αθηναιοι μπορει να εχουν αλλοτριωθει σε μεγαλο βαθμο αλλα η υπολοιπη Ελλαδα καλα κραταει (σε διαφορετικο βαθμο).
katergaris79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Σε ρωτάει ο billiboo αν κάποιος που δεν είναι straight είναι αδικημένος σύμφωνα με το νόμο. Απαντάς λέγοντας ότι ναι, οι νόμοι τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι διαφορετικό, και σε ρώτησα λοιπόν να μου πεις, πέρα από το γάμο και την υιοθεσία που ήδη γνωρίζω, ποιοι άλλοι νόμοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους gay. Μα δε χρειάζεται να σου πω πέρα από τον γάμο και την υιοθεσία που αλλού αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αυτά τα δύο είναι αρκετά ώστε να είναι κάποιος gay αδικημένος σύμφωνα με τον νόμο που ήταν και η αρχική ερώτηση. Ποιο κατανοητό έτσι; Ποια Θεσσαλονικη ρε; Μονο κατω στην Αθηνα γινονται αυτα (σε παρατηρησιμο βαθμο) και απο οτι με λενε, οχι σε ολη την Αθηνα. Οι Αθηναιοι μπορει να εχουν αλλοτριωθει σε μεγαλο βαθμο αλλα η υπολοιπη Ελλαδα καλα κραταει (σε διαφορετικο βαθμο). Yeah ρε!
Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μα δε χρειάζεται να σου πω πέρα από τον γάμο και την υιοθεσία που αλλού αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αυτά τα δύο είναι αρκετά ώστε να είναι κάποιος gay αδικημένος σύμφωνα με τον νόμο που ήταν και η αρχική ερώτηση. Ποιο κατανοητό έτσι; Ναι, αλλά θεώρησα ότι σ' αυτό το thread έχει λυθεί το θέμα γάμος και υιοθεσία και λέγαμε κάτι καινούριο. Το νομοσχέδιο που συζητάμε τώρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με γάμο ούτε με υιοθεσία.
katergaris79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ναι, αλλά θεώρησα ότι σ' αυτό το thread έχει λυθεί το θέμα γάμος και υιοθεσία και λέγαμε κάτι καινούριο. Το νομοσχέδιο που συζητάμε τώρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με γάμο ούτε με υιοθεσία. Μπορεί να είναι κι έτσι όπως το κατάλαβες εσύ. Εγώ το πήρα ως ότι ο φίλος ρωτάει γενικότερα αν κάποιος που δεν είναι str8 είναι αδικημένος σύμφωνα με τους νόμους γι' αυτό και η απάντηση.
BabyRage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ένα μικρό δείγμα αποδοχής των γκέυ είναι το comment section στην διαφήμιση του Jumbo στο facebook.
AtiX Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο... Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να φορέσετε μαύρες πλερέζες ως ένδειξη ανησυχίας και προβληματισμού για την κατάντια της κοινωνίας μας... εννοείτε οτι θα τηρηθεί το σαρανταήμερο... Οι υπόλοιποι χαρείτε την ζωής σας και των συνανθρώπων μας... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις