Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μη μαλώνετε παιδιά. Στατιστικά στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων (της Δύσης) sexual harassment δέχονται περισσότερο οι άνδρες από άλλους άνδρες. 1
AtiX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καταλαβαίνεις όμως ότι κάποιος άλλος μπορεί να μη θεωρεί κοινωνικό φύλο το "σήμερα νιώθω demiagender (with third gender) και αύριο θα νιώθω gendervoid με ολίγον από epicene" και άλλος μπορεί να θεωρεί τον βρυκόλακα ως κοινωνικό φύλο γιατί σύμφωνα με το μύθο οι βρυκόλακες είχαν αυτή τη συμπεριφορά στην κοινωνία και μπλα μπλα μπλα. Εκεί είναι το όλο θέμα. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, καθώς και το πως προσπαθείς να υποχρεώσεις όλους τους υπόλοιπους να συμμετέχουν σε αυτή την φαντασίωση σου. Δεν γίνεται να είμαι υποχρεωμένος νομικά να προσποιούμαι ότι είσαι αυτό που λες ότι είσαι. Η όλη φάση μου θυμίζει καταστάσεις “Δεν είμαι μαύρος... απλά σοκολατίζω λίγο! Μου επιτρέπετε να κατουρήσω στις τουαλέτες των λευκών???” Τι θέλω να πω: Περιπλέκουμε καταστάσεις επίτηδες, που σε μικρο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν... όλη αυτή η έκρηξη αυτοπροσδιορισμού είναι φυσιολογική αντίδραση από την στιγμή που μέχρι τώρα δεν υπήρχε και καταπιέζονταν... Τώρα μπαίνουν οι βάσεις και έχει ξεκινήσει η συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα, μια συζήτηση που υπάρχει εδώ και καιρό στην κοινότητα των LGBT+ ατόμων, αλλά τώρα πάει να πάρει υπόσταση μέσα στην ίδια την κοινωνία... Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν πειράζει... όταν θα ξυπνήσουν, θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες μόνο για λευκούς... 1
SlickNick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Η όλη φάση μου θυμίζει καταστάσεις “Δεν είμαι μαύρος... απλά σοκολατίζω λίγο! Μου επιτρέπετε να κατουρήσω στις τουαλέτες των λευκών???” Τι θέλω να πω: Περιπλέκουμε καταστάσεις επίτηδες, που σε μικρο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν... όλη αυτή η έκρηξη αυτοπροσδιορισμού είναι φυσιολογική αντίδραση από την στιγμή που μέχρι τώρα δεν υπήρχε και καταπιέζονταν... Τώρα μπαίνουν οι βάσεις και έχει ξεκινήσει η συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα, μια συζήτηση που υπάρχει εδώ και καιρό στην κοινότητα των LGBT+ ατόμων, αλλά τώρα πάει να πάρει υπόσταση μέσα στην ίδια την κοινωνία... Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν πειράζει... όταν θα ξυπνήσουν, θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες μόνο για λευκούς... Θα τις κάνουν κοινές και θα τελειώσει εκεί το θέμα. Η υπόλοιπη συζήτηση είναι το επικίνδυνο σκέλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, καθώς και το πως προσπαθείς να υποχρεώσεις όλους τους υπόλοιπους να συμμετέχουν σε αυτή την φαντασίωση σου. Δεν γίνεται να είμαι υποχρεωμένος νομικά να προσποιούμαι ότι είσαι αυτό που λες ότι είσαι. Τι ακριβώς σημαίνει στο κεφάλι σου το "υποχρεωμένος". Σε έπιασε κανείς από τον λαιμό και σου είπε ότι αν δεν σ' αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι ή δεν τους αποδέχεσαι θα σε στήσουμε στον τοίχο και θα σε τουφεκίσουμε; Γιατί χρησιμοποιείτε διαρκώς ακραία παραδείγματα;
SlickNick Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Τι ακριβώς σημαίνει στο κεφάλι σου το "υποχρεωμένος". Σε έπιασε κανείς από τον λαιμό και σου είπε ότι αν δεν σ' αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι ή δεν τους αποδέχεσαι θα σε στήσουμε στον τοίχο και θα σε τουφεκίσουμε; Γιατί χρησιμοποιείτε διαρκώς ακραία παραδείγματα; Αναφέρομαι στα προηγούμενα ποστ που έκανα σχετικά με την νομοθεσία στον Καναδά που θέλει να θεωρείται "ρητορική μίσους" αν πχ χρησιμοποιήσεις την λάθος προσφώνηση προς ένα τρανς άτομο. 2
michael92 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Θα τις κάνουν κοινές και θα τελειώσει εκεί το θέμα. Η υπόλοιπη συζήτηση είναι το επικίνδυνο σκέλος. Oh sweet innocent child: Feminists are transphobic! :lol: 1
alxlightning Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 ολη η αρνητικοτητα απεναντι στο non-binary δηλαδη προκυπτει απο fomo/τεμπελια και τη συγκρουση αυτων? οτι μπορει να υπαρχουν ανθρωποι με διαφορετικο αυτορισμο τον οποιο μπορει να μην εχει εγκρινει καποια αρχη για να τους υποχρεωσει να τον ξερουν και κατ επεκταση να τον σεβαστουν?
Joe-4 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Αρνητικότητα επειδή είναι εντελώς χαζό συνολικά σαν κόνσεπτ και εννοείται δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη. Η θεσμοθέτηση τέτοιων νόμων είναι το πλασίμπο για όλη αυτήν την παράνοια, η αλλιώς η πιπίλα που σταματάει το σκούξιμο. Επίσης εάν επιδιώκεις να εξαλείψεις τον έμφυλο διαχωρισμό γιατί περιπλέκεις περεταίρω την κατάσταση. "Δεν είμαι Έλληνας - Είμαι Αθηναίος πολίτης". "Δεν είμαι άντρας - είμαι τρανσιςοτισκαταθελω". Όχι ! Η γονική σου κατηγορία είναι άντρας και εσύ διάλεξε ότι υποκατηγορία θέλεις. 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 ολη η αρνητικοτητα απεναντι στο non-binary δηλαδη προκυπτει απο fomo/τεμπελια και τη συγκρουση αυτων? οτι μπορει να υπαρχουν ανθρωποι με διαφορετικο αυτορισμο τον οποιο μπορει να μην εχει εγκρινει καποια αρχη για να τους υποχρεωσει να τον ξερουν και κατ επεκταση να τον σεβαστουν? Όπως είπα και παραπάνω, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην κοινωνική του ζωή. Αν κάποιος θέλει να συστήνεται ως βρυκόλακας, attack helicopter ή οτιδήποτε άλλο κατεβάσει το κεφάλι του είναι ελεύθερος να το κάνει και εξαρτάται από τους συνομιλητές του πόσο θα τον πάρουν στα σοβαρά και πόσο θα διαρκέσει η συζήτησή τους. Αν, από την άλλη, θες νομοθεσία που να υποστηρίζει πάνω από 2 φύλα, πρέπει κάπως να αποφασίσεις ποια θα είναι αυτά τα παραπάνω φύλα. Αλλιώς εγώ δηλώνω ότι είμαι βρυκόλακας κι εσύ πρέπει, είτε σου αρέσει είτε όχι, να οτ σεβαστείς. Ντάξει και αν με δεις κάνα βράδυ σε καμιά γωνιά να πίνω το αίμα κανενός δεν έγινε κάτι, αφού είπαμε είμαι βρυκόλακας. 3
katergaris79 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Αν, από την άλλη, θες νομοθεσία που να υποστηρίζει πάνω από 2 φύλα, πρέπει κάπως να αποφασίσεις ποια θα είναι αυτά τα παραπάνω φύλα. Sorry αλλά που το λέει αυτό; Η νομοθεσία μας δέχεται παραπάνω από 1 όνομα (δε μας λένε όλους Γιώργηδες). Πρέπει να αποφασιστεί πόσα θα είναι αυτά τα παραπάνω ονόματα και ποια; Αλλιώς εγώ δηλώνω ότι είμαι βρυκόλακας κι εσύ πρέπει, είτε σου αρέσει είτε όχι, να οτ σεβαστείς. Ντάξει και αν με δεις κάνα βράδυ σε καμιά γωνιά να πίνω το αίμα κανενός δεν έγινε κάτι, αφού είπαμε είμαι βρυκόλακας. Αν εσύ δηλώνεις βρικόλακας οφείλω να το σεβαστώ και (όπως σωστά αναφέρεις) εξαρτάται από εμένα πόσο θα σε πάρω στα σοβαρά και πόσο θα διαρκέσει η συζήτησή μας. Αν σε δω να κάνεις κάτι παράνομο βασιζόμενος στην παραπάνω ιδιότητά σου είναι εντελώς άλλο καπέλο!
Moderators Kercyn Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Sorry αλλά που το λέει αυτό; Η νομοθεσία μας δέχεται παραπάνω από 1 όνομα (δε μας λένε όλους Γιώργηδες). Πρέπει να αποφασιστεί πόσα θα είναι αυτά τα παραπάνω ονόματα και ποια; Αν μας λέγανε όλους Γιώργηδες δε θα υπήρχε λόγος να έχουμε ονόματα. Τα ονόματα χρησιμοποιούνται για να ξεχωρίζουμε ο ένας τον άλλον και μόνο γι' αυτό. Θα μπορούσαμε αντί για ονόματα να έχουμε νούμερα. Το ποιο είναι το όνομά σου δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα πέρα απ' αυτή που προανέφερα, ούτε επηρεάζει καμία πτυχή της ζωής σου ή της συναναστροφής σου με τρίτους. Αν εσύ δηλώνεις βρικόλακας οφείλω να το σεβαστώ και (όπως σωστά αναφέρεις) εξαρτάται από εμένα πόσο θα σε πάρω στα σοβαρά και πόσο θα διαρκέσει η συζήτησή μας. Αν σε δω να κάνεις κάτι παράνομο βασιζόμενος στην παραπάνω ιδιότητά σου είναι εντελώς άλλο καπέλο! Αν υπάρχει σχετική νομοθεσία, δεν εξαρτάται από σένα, ειδικά αν κάνεις μια δουλειά όπου υπάρχει συναναστροφή με πελάτες. Επίσης, είναι σημαντική η διαφορά του "οφείλω να κάνω κάτι επειδή είμαι ανεκτικός και καλός άνθρωπος κλπ" από το "είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να κάνω κάτι". 1
katergaris79 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Αν μας λέγανε όλους Γιώργηδες δε θα υπήρχε λόγος να έχουμε ονόματα. Τα ονόματα χρησιμοποιούνται για να ξεχωρίζουμε ο ένας τον άλλον και μόνο γι' αυτό. Θα μπορούσαμε αντί για ονόματα να έχουμε νούμερα. Το ποιο είναι το όνομά σου δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα πέρα απ' αυτή που προανέφερα, ούτε επηρεάζει καμία πτυχή της ζωής σου ή της συναναστροφής σου με τρίτους. Καλά όλα αυτά αλλά εγώ άλλο είπα: Για ποιο λόγο πρέπει να προαποφασιστεί ποια θα πρέπει να είναι τα φύλα που θα οριστούν από τον νόμο από τη στιγμή που δεν ορίζεται τίποτε άλλο. Αν εγώ θέλω να δηλώσω "Πεταλωτής τζιτζικιών" (για παράδειγμα) δε θα μου το απαγορέψει κανένας νόμος, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επαγγέλματα (ονόματα, θρησκείες κλπ.) από τα οποία πρέπει να διαλέξω. Αν υπάρχει σχετική νομοθεσία, δεν εξαρτάται από σένα, ειδικά αν κάνεις μια δουλειά όπου υπάρχει συναναστροφή με πελάτες. Επίσης, είναι σημαντική η διαφορά του "οφείλω να κάνω κάτι επειδή είμαι ανεκτικός και καλός άνθρωπος κλπ" από το "είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να κάνω κάτι". Είπες κάτι πολύ συγκεκριμένο και σου απάντησα εξίσου (θέλω να πιστεύω) συγκεκριμένα. Αδυνατώ να καταλάβω πού κολλάει αυτό με αυτό που σχολίασα. 1
BabyRage Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μα εδώ μιλάμε για δικαιώματα των LGBT, δικαιώματα βάσει νόμου όπως καταλαβαίνω. Ο καθένας έτσι και αλλιώς δηλώνει ότι θέλει. Φαντάζομαι υπάρχει νόμος που να λέει τουαλέτες ανδρών και γυναικών, δεν το κάνει ο καθένας επειδή είναι μόδα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Καλά όλα αυτά αλλά εγώ άλλο είπα: Για ποιο λόγο πρέπει να προαποφασιστεί ποια θα πρέπει να είναι τα φύλα που θα οριστούν από τον νόμο από τη στιγμή που δεν ορίζεται τίποτε άλλο. Αν εγώ θέλω να δηλώσω "Πεταλωτής τζιτζικιών" (για παράδειγμα) δε θα μου το απαγορέψει κανένας νόμος, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επαγγέλματα (ονόματα, θρησκείες κλπ.) από τα οποία πρέπει να διαλέξω. Είπες κάτι πολύ συγκεκριμένο και σου απάντησα εξίσου (θέλω να πιστεύω) συγκεκριμένα. Αδυνατώ να καταλάβω πού κολλάει αυτό με αυτό που σχολίασα. Διότι αυτό που θα δηλώσεις εσύ έχει και άλλες προεκτάσεις. Για παράδειγμα, το όνομα όπως είπαμε είναι για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε μεταξύ μας. Η "ταυτότητα φύλου" ή όπως αλλιώς λέγεται ποια ακριβώς χρησιμότητα έχει; Απ' αυτά που έχω καταλάβει, οι υπέρμαχοι αυτής της θεωρίας παίρνουν στερεοτυπικές συμπεριφορές από τα δύο φύλα και, με τη δικαιολογία (δικαιολογία, όχι πρόφαση) ότι δεν εμπίπτουν σε κανένα απ' αυτά, δηλώνουν ότι ανήκουν σε "κάτι άλλο". Τα όρια του τι είναι ή θα μπορούσε να είναι αυτό το "κάτι άλλο" μπαίνουν μόνο από τη φαντασία του καθενός. Κάποιος λοιπόν που νιώθει ότι η συμπεριφορά του ή το ντύσιμό του ή οτιδήποτε άλλο δεν εμπίπτει στις στερεοτυπικές συμπεριφορές/ντύσιμο/whatever του βιολογικού του φύλου, λέει θα φτιάξω ένα δικό μου καινούριο φύλο το οποίο θα έχει αυτές τις στερεοτυπικές συμπεριφορές. Ως εδώ καλά. Είπαμε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και οι υπόλοιποι, ως πολιτισμένα μέλη μιας πολιτισμένης κοινωνίας, οφείλουμε να το ανεχτούμε. Το πρόβλημα ξεκινάει, κατ' εμέ, όταν πας να βάλεις αυτό το πράγμα στη νομοθεσία. Δηλαδή εγώ θα είμαι υποχρεωμένος αν αναγνωρίζω ως legit φύλο ό,τι κατεβάσει το κεφάλι του καθενός, είτε αυτό είναι βρυκόλακας, είτε attack helicopter, είτε, για πιο hardcore καταστάσεις, otherkin. Θα πρέπει δηλαδή, υπό την απειλή του νόμου, να συμπεριφέρομαι στον άλλον σύμφωνα με τους δικούς του φανταστικούς κανόνες που έχει θεσπίσει ο ίδιος, οι οποίοι κανόνες μπορεί να αλλάζουν κάθε μία ώρα όποτε νιώσει ο άλλος. Δηλαδή πας ξεκάθαρα πια να νομοθετήσεις το πώς πρέπει να μιλάει και να συμπεριφέρεται ο άλλος. Σίγουρα μπορεί να βλέπω τα πράγματα πιο υπερβολικά απ' ό,τι είναι, αλλά με όλο αυτό που γίνεται σε ΗΠΑ/Καναδά/ΗΒ δυσκολεύομαι λίγο να τα δω πιο ψύχραιμα. 2
AtiX Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πραγματικά υπερβολικές αντιδράσεις ανθρώπων που καλλιεργούν την παραπληροφόρηση και τίποτα άλλο... και όλα αυτά επειδή κομμάτι της LGBT+ κοινότητας ζητάει την νομικά κοινωνική υπόσταση και αναγνώριση που της αρμόζει... Το είπα και παραπάνω άλλα από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει... όλη αυτή η έκρηξη αυτοπροσδιορισμού είναι φυσιολογική αντίδραση από την στιγμή που μέχρι τώρα δεν υπήρχε και καταπιέζονταν... Τώρα μπαίνουν οι βάσεις και έχει ξεκινήσει η συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα, μια συζήτηση που υπάρχει εδώ και καιρό στην κοινότητα των LGBT+ ατόμων, αλλά τώρα πάει να πάρει υπόσταση μέσα στην ίδια την κοινωνία...Όποιος θέλει να βλέπει τέρατα και καπήλευση ας το βλέπει έτσι, αλλά σας παρακαλώ σταματήστε τις υπερβολές... Άλλο προβληματίζομαι πάνω σε ένα θέμα και άλλο υπερθεματίζω για να αποδείξω τις ανησυχίες μου... [media= ]https://www.youtube.com/watch?v=SxPpy_ps11k[/media] Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2017 από AtiX
Προτεινόμενες αναρτήσεις