gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Ε ναι με τις γλώσσες δεν το κατέχεις και πολύ φαίνεται Ε αφου συμφώνησαν ότι θα αλλάξει, ολα καλά, πες άλλαξε
AtiX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Πολλοί άνθρωποι που δεν κατατάσσουν τον εαυτό τους στα δύο φύλα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Ένα σεβαστό νούμερο, δεν γενικευω. Καλο; οπότε πάμε από την αρχή... τι ήθελες να αποδείξεις?
gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 οπότε πάμε από την αρχή... τι ήθελες να αποδείξεις?Ότι δεν μου άρεσε η γενίκευση για το γυμναστήριο. Το να είσαι παπαρας δεν έχει να κάνει με το φύλο, αφού αυτό που είπε η μπασκετμπολιστρια φάνηκε σε όλους οκ τότε εγώ έχω το θέμα, δε πειράζ
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Έχει ήδη αλλάξει στο dsm-5 Είναι το standard που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία.
gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Έχει ήδη αλλάξει στο dsm-5 Είναι το standard που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία. Πλειοψηφία
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Ότι δεν μου άρεσε η γενίκευση για το γυμναστήριο. Το να είσαι παπαρας δεν έχει να κάνει με το φύλο, αφού αυτό που είπε η μπασκετμπολιστρια φάνηκε σε όλους οκ τότε εγώ έχω το θέμα, δε πειράζ Δεν έκανα καμία γενίκευση, απλώς ανέφερα ένα γεγονός. Ξέρω εκ των έσω τι γίνεται στα γυμναστήρια και στον γυναικείο αθλητισμό, δεν το λέω για να κατηγορήσω το ανδρικό φύλο, επαναλαμβάνω δεν έχω τίποτα εναντίον του, απλώς είναι κάτι που συμβαίνει (το ότι δεν το κάνουν όλοι οι άνδρες είναι προφανές). Ναι και συμβαίνει και σε άνδρες, δεν διαφωνώ ούτε με αυτό. Και γυναικών σε άνδρες. Πάντως θα ήθελα να ξέρω, αν πούμε ότι υπάρχουν πάνω από δύο "κοινωνικά φύλα", από πού προέκυψαν αυτά. Λέμε δηλαδή δεν υπάρχει μόνο άνδρας, και γυναίκα, υπάρχουν επίσης τα φύλα Α και Β. Αυτά τα Α και Β προέκυψαν μετά από κάποια επιστημονική προσέγγιση, ή από τον κάποιον τυχαίο που ξύπνησε μια μέρα και είπε σήμερα νιώθω Α. Επίσης, αυτό το κοινωνικό φύλο θα είναι σταθερό, ή θα αλλάζει πάλι κατά το δοκούν; Θα πιστοποιείται από κάποιον επιστήμονα; Με τα αθλήματα τι γίνεται; Θα μπορώ εγώ να πάω αύριο και να δηλώσω συμμετοχή σε κάποιον αγώνα γυναικών λέγοντας ότι είμαι genderfluid για την επόμενη βδομάδα θα νιώθω γυναίκα. Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι για την περίπτωση που επιδιώκεται να φτιαχτούν νόμοι γι' αυτές τις περιπτώσεις, αλλιώς αν δε μιλάμε για νομοθέτηση δε με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στην κοινωνική του ζωή. Νομίζω εσύ ασχολείσαι με κάτι σχετικό με την ψυχολογία, σωστά; Και λάθος να κάνω, είναι πολύ εύκολο μ' ένα γρήγορο google search να βρεις διάφορες μελέτες που σε γενικές γραμμές υποστηρίζουν ότι οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη βάση στο οπτικό κομμάτι. Εξυπακούεται. Είναι πολύ απλό, απλώς δεν ταυτίζεσαι με την έννοια Α ή θ όσον αφορά το κοινωνικό σου φύλο. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να ταυτιστείς με το Α ή Θ με βάση τα χαρακτηριστικά που ορίζουν το Α ή θ, είσαι κάτι άλλο Γ, Δ πες το όπως θες. Νομίζω ένας ψυχολόγος μπορεί όντως να καταλάβει αν είσαι gender non-conforming ή όχι. Και αν η μη ταύτιση που νιώθεις με το Α ή Θ είναι πραγματική. Όσον αφορά για τον αθλητισμό η μόνη περίπτωση που γνωρίζω είναι της Semenya, που είναι intersex και μετά από πολλές εξετάσεις η Ολυμπιακή επιτροπή της επιτρέπει να αγωνίζεται με γυναίκες, καθώς βιολογικά εκεί κατατάσσεται τουλάχιστον όσον αφορά τα σημεία που επηρέαζουν τις αθλητικές αποδόσεις. Γνωρίζω επίσης ότι πάλι η ολυμπιακή επιτροπή έχει κανόνες περί τρανς ατόμων για επίπεδα ορμονών κτλ, αλλά δεν νομίζει ότι έχει τύχει ποτέ κάποιο νυν τρανς άτομο να αγωνιστεί σε ολυμπιακό επίπεδο, μιλώντας πάντα για μετά την αλλαγή φύλου. Βέβαια μπορεί και να έχει συμβεί και να μην το έχω διαβάσει, οπότε δεν είμαι 100% σίγουρη. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν υπάρχει κάποιο αθλητικό πλεονέκτημα κυρίως λόγω της τετοστερόνης, τότε δεν βρίσκω το πρόβλημα να αγωνίζονται τρανς γυναίκες με cis γυναίκες. Το γνωρίζω αλλά πάντα θεωρούσα (και αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που πολλές φορές κατηγορούν ορμόνες κοκ για συνεχή ξεσπάσματα και ανώριμες συμπεριφορές) ότι ο καθένας μπορεί να είναι αξιοπρεπής άνθρωπος ανεξαρτήτως "φύσης". Απλώς μερικοί/ες αποφασίζουν να μην είναι. Αυτό καθαρά προσωπική άποψη.
_Theo_ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Είναι πολύ απλό, απλώς δεν ταυτίζεσαι με την έννοια Α ή θ όσον αφορά το κοινωνικό σου φύλο. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να ταυτιστείς με το Α ή Θ με βάση τα χαρακτηριστικά που ορίζουν το Α ή θ, είσαι κάτι άλλο Γ, Δ πες το όπως θες. Ε και έγω λέω ότι είμαι εξωγήινος. Δεν είμαι από τη Γή. Είμαι από το Άλφα του Κενταύρου. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Το θέμα είναι τι ισχύει πραγματικά. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μιλάμε πάντα για το φύλο μέσα σε λογικά πλαίσια και όσον αφορά την ύπαρξη Α,Θ ή μη. Υ.Γ Και τώρα θα αναφέρεις άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως βρικόλακες ή γοργόνες, όχι δεν θεωρώ ότι αυτά είναι κοινωνικά φύλα.
_Theo_ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μιλάμε πάντα για το φύλο μέσα σε λογικά πλαίσια και όσον αφορά την ύπαρξη Α,Θ ή μη. Υ.Γ Και τώρα θα αναφέρεις άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως βρικόλακες ή γοργόνες, όχι δεν θεωρώ ότι αυτά είναι κοινωνικά φύλα. Ενώ το ουδέτερο, transgender και λοιπές βλακείες είναι;; Οκ...
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Ενώ το ουδέτερο, transgender και λοιπές βλακείες είναι;; Οκ... Σύμφωνα με επιστήμονες μάλλον ναι https://www.psychologytoday.com/blog/what-the-wild-things-are/201702/the-gender-revolution-is-here https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26753630 http://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/09540261.2016.1125740?src=recsys&
SlickNick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μιλάμε πάντα για το φύλο μέσα σε λογικά πλαίσια και όσον αφορά την ύπαρξη Α,Θ ή μη. Υ.Γ Και τώρα θα αναφέρεις άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως βρικόλακες ή γοργόνες, όχι δεν θεωρώ ότι αυτά είναι κοινωνικά φύλα. Αν η λογική είναι ότι η πραγματικότητα είναι σχετική, και πως ο καθένας αυτοπροσδιορίζει το φύλο του όπως θέλει ανεξάρτητα από την βιολογία, γιατί όχι;
_Theo_ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Σύμφωνα με επιστήμονες μάλλον ναι https://www.psychologytoday.com/blog/what-the-wild-things-are/201702/the-gender-revolution-is-here https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26753630 http://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/09540261.2016.1125740?src=recsys& Καλά καλά. Έχει δίκιο ο άλλος που είπε ότι "ουδετερόφυλοι" δεν είναι στα καλά τους. Εγώ πάντως είμαι εξωγήινος. Έτσι νιώθω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Αν η λογική είναι ότι η πραγματικότητα είναι σχετική, και πως ο καθένας αυτοπροσδιορίζει το φύλο του όπως θέλει ανεξάρτητα από την βιολογία, γιατί όχι; Δεν αμφιβάλλω περί ύπαρξη μόνο 2 βιολογικών φύλων. Πρακτικά ή με XX θα γεννηθείς ή με XY. Αυτός όμως δεν καθορίζει το πως νιώθεις και το πως είσαι ως άνθρωπος και με ποιο φύλο ταυτίζεσαι κοινωνικά (gender). Υπάρχει λόγος που το βιολογικό φύλο λέγεται sex στα αγγλικά και το κοινωνικό gender. Καλά καλά. Έχει δίκιο ο άλλος που είπε ότι "ουδετερόφυλοι" δεν είναι στα καλά τους. Εγώ πάντως είμαι εξωγήινος. Έτσι νιώθω. Καλά καλά, εσύ ξέρεις καλύτερα και από το ncbi και από αυτούς που γράφουν το International review of psychiatry.
Moderators Kercyn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Υ.Γ Και τώρα θα αναφέρεις άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως βρικόλακες ή γοργόνες, όχι δεν θεωρώ ότι αυτά είναι κοινωνικά φύλα. Καταλαβαίνεις όμως ότι κάποιος άλλος μπορεί να μη θεωρεί κοινωνικό φύλο το "σήμερα νιώθω demiagender (with third gender) και αύριο θα νιώθω gendervoid με ολίγον από epicene" και άλλος μπορεί να θεωρεί τον βρυκόλακα ως κοινωνικό φύλο γιατί σύμφωνα με το μύθο οι βρυκόλακες είχαν αυτή τη συμπεριφορά στην κοινωνία και μπλα μπλα μπλα. Εκεί είναι το όλο θέμα.
SlickNick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καταλαβαίνεις όμως ότι κάποιος άλλος μπορεί να μη θεωρεί κοινωνικό φύλο το "σήμερα νιώθω demiagender (with third gender) και αύριο θα νιώθω gendervoid με ολίγον από epicene" και άλλος μπορεί να θεωρεί τον βρυκόλακα ως κοινωνικό φύλο γιατί σύμφωνα με το μύθο οι βρυκόλακες είχαν αυτή τη συμπεριφορά στην κοινωνία και μπλα μπλα μπλα. Εκεί είναι το όλο θέμα. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, καθώς και το πως προσπαθείς να υποχρεώσεις όλους τους υπόλοιπους να συμμετέχουν σε αυτή την φαντασίωση σου. Δεν γίνεται να είμαι υποχρεωμένος νομικά να προσποιούμαι ότι είσαι αυτό που λες ότι είσαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις