Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καλά ο διαχωρισμός στα γυμναστήρια είναι λογικός λόγω πιθανού sexual harassment ανδρών σε γυναίκες.
AtiX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καλά ο διαχωρισμός στα γυμναστήρια είναι λογικός λόγω πιθανού sexual harassment ανδρών σε γυναίκες. Ναι βρε... αλλά γιατί στα γυμναστήρια, σε άλλους χώρους δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος?
gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Επίσης να παιξουν ράγκμπι μικτά, όχι στον διαχωρισμό
SlickNick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Αντιθέτως με σένα πιστεύω ότι έτσι θα απλοποιηθουν κάποιες διακρίσεις που λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν... Δηλαδή στο σπίτι μας έχουμε μια τουαλέτα για τα αγοράκια και μια για τα κοριτσάκια? Με ποια λογική υπάρχουν σχολεία μόνο για κορίτσια ή μόνο για αγόρια... είναι διαφορετική η εκπαίδευση τους? Γιατί θα πρέπει να ντρέπομαι στα αποδυτήρια του γυμναστήριο και όχι στην παραλία που κάνω μπάνιο? Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι καιρός να ξεπεράσουμε κάποια από αυτά τα κολλήματα, αλλά ίσως το αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερος διαχωρισμός. Για παράδειγμα ένα γυμναστήριο που έχει μικτά αποδυτήρια μπορεί να χάσει την πλειοψηφία των γυναικών που σίγουρα δεν θα θέλουν να αλλάζουν μαζί με τους άντρες, σε αντίθεση με τους άντρες , και να δημιουργηθούν πάρα πολλά γυμναστήρια μόνο για γυναίκες. Πάλι τίθεται το ζήτημα του να αφήνεις κάτι να εξελίσσεται φυσικά με βάση τις ανάγκες του κόσμου σε αντίθεση με το να νομοθετείς για να γίνει αυτό που θεωρεί κάποιος "σωστό". Δεν θεωρώ ότι αυτό πρέπει να είναι το έναυσμα για τέτοιες αλλαγές πάντως.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Επίσης να παιξουν ράγκμπι μικτά, όχι στον διαχωρισμό Τα αθλήματα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Ναι βρε... αλλά γιατί στα γυμναστήρια, σε άλλους χώρους δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος? Προφανώς, απλά στο γυμναστήριο και μπορείς να το ελέγξεις αλλά και στο ίδιο το γυμναστήριο πάνε πολλοί περίεργοι μόνο και μόνο για να βλέπουν γυναίκες. Σε αυτή την περίπτωση ο λόγος είναι καθαρά προστασίας.
gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 αλλά και στο ίδιο το γυμναστήριο πάνε πολλοί περίεργοι μόνο και μόνο για να βλέπουν γυναίκες. Ρατσιστικό σχόλιο, στα όρια της ρητορικής μίσους και ίσως και να τα ξεπερνάει που ακολουθεί οοοοολα τα κοινωνικά στερεότυπα και προκαταληψεις που υπάρχουν σήμερα. Κατα τ άλλα μου ευαγγελιζεσαι την πληθώρα των κοινωνικών φύλων και την ισότητα αυτών πέρα απο τα κοινωνικά στερεότυπα. Με λίγα λόγια, δεν έχεις πρόβλημα να γενικεύσεις και να στοχεύεις ένα ολόκληρο φύλο επειδή είναι αυτό των αντρών. Καλά τα πας
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Είπα οι περισσότεροι; Είπα πολλοί, δεν εννοούσα την πλειοψηφία, εννοούσα ένα σεβαστό νούμερο ώστε να υπάρχει διαχωρισμός αποδυτηρίων. Δεν έκανα καμία γενίκευση. Πραγματικά μήπως αν τα γράψω στα κινέζικα θα τα καταλάβετε καλύτερα;
gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Πολλοί άνθρωποι που δεν κατατάσσουν τον εαυτό τους στα δύο φύλα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Ένα σεβαστό νούμερο, δεν γενικευω. Καλο;Να το γράψω στα κινέζικα; Σ αφήνω να συνεχίσεις τη μονόπλευρη ευαισθησία σου 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Πολλοί άνθρωποι που δεν κατατάσσουν τον εαυτό τους στα δύο φύλα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Ένα σεβαστό νούμερο, δεν γενικευω. Καλο;Να το γράψω στα κινέζικα; Σ αφήνω να συνεχίσεις τη μονόπλευρη ευαισθησία σου Το ένα είναι ένα αβάσιμο συμπέρασμα, το άλλο είναι κάτι πραγματικό με βάση τα στατιστικά περί σέξουαλ harassment γυναικών και sexual violence κατά των γυναικών http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-vaw-survey-at-a-glance_en_0.pdf (Και μην μου αρχίσεις περί sexual harassment κατά των ανδρών, το ένα δεν αποκλείει το άλλο και τα δύο είναι το ίδιο κατακριτέα.) Και δεν έχω καμία μονόπευρη ευαισθησία απλώς μάλλον εσύ δεν θες να παραδεχτείς μια πραγματικότητα που υπάρχει. Προφανώς δεν είναι όλοι οι άνδρες έτσι και ποτέ σε κανένα ποστ μου σε αυτό το φόρουμ δεν έχω πει ότι όλοι οι άνδρες είναι κακοί, βιαστές κοκ. Όμως είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών δέχεται sexual harassment, τόσο δύσκολο σου είναι να το πιστέψεις; Υ.Γ Γράψτο εγώ θα καταλάβω, εσύ μάλλον δεν θα καταλάβεις
SlickNick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μην το πηγαίνετε στα άκρα. Δεν χρειάζεται να υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση για να χαλαστεί μία γυναίκα. Μόνο και μόνο που θα παίρνουν μάτι ενώ έχει τα βυζιά της έξω κλπ αρκεί για να χαλαστεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μην το πηγαίνετε στα άκρα. Δεν χρειάζεται να υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση για να χαλαστεί μία γυναίκα. Μόνο και μόνο που θα παίρνουν μάτι ενώ έχει τα βυζιά της έξω κλπ αρκεί για να χαλαστεί. Ναι γιατί μόνο όταν έχουμε έξω τα βυζιά μας παίρνουν οι άνδρες μάτι... (επίσης είναι κάτι σαν δικαιολογία αυτό, έχει βυζιά έξω άρα πρέπει και να την περάσω από MRI scan;) Α επίσης εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να παίρνω μάτι από τους πάμπολλους ημίγυμνους άνδρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Moderators Kercyn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καλά ο διαχωρισμός στα γυμναστήρια είναι λογικός λόγω πιθανού sexual harassment ανδρών σε γυναίκες. Και γυναικών σε άνδρες. Πάντως θα ήθελα να ξέρω, αν πούμε ότι υπάρχουν πάνω από δύο "κοινωνικά φύλα", από πού προέκυψαν αυτά. Λέμε δηλαδή δεν υπάρχει μόνο άνδρας, και γυναίκα, υπάρχουν επίσης τα φύλα Α και Β. Αυτά τα Α και Β προέκυψαν μετά από κάποια επιστημονική προσέγγιση, ή από τον κάποιον τυχαίο που ξύπνησε μια μέρα και είπε σήμερα νιώθω Α. Επίσης, αυτό το κοινωνικό φύλο θα είναι σταθερό, ή θα αλλάζει πάλι κατά το δοκούν; Θα πιστοποιείται από κάποιον επιστήμονα; Με τα αθλήματα τι γίνεται; Θα μπορώ εγώ να πάω αύριο και να δηλώσω συμμετοχή σε κάποιον αγώνα γυναικών λέγοντας ότι είμαι genderfluid για την επόμενη βδομάδα θα νιώθω γυναίκα. Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι για την περίπτωση που επιδιώκεται να φτιαχτούν νόμοι γι' αυτές τις περιπτώσεις, αλλιώς αν δε μιλάμε για νομοθέτηση δε με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στην κοινωνική του ζωή. Ναι γιατί μόνο όταν έχουμε έξω τα βυζιά μας παίρνουν οι άνδρες μάτι... (επίσης είναι κάτι σαν δικαιολογία αυτό, έχει βυζιά έξω άρα πρέπει και να την περάσω από MRI scan;) Α επίσης εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να παίρνω μάτι από τους πάμπολλους ημίγυμνους άνδρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Νομίζω εσύ ασχολείσαι με κάτι σχετικό με την ψυχολογία, σωστά; Και λάθος να κάνω, είναι πολύ εύκολο μ' ένα γρήγορο google search να βρεις διάφορες μελέτες που σε γενικές γραμμές υποστηρίζουν ότι οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη βάση στο οπτικό κομμάτι.
AtiX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Πάλι τίθεται το ζήτημα του να αφήνεις κάτι να εξελίσσεται φυσικά με βάση τις ανάγκες του κόσμου σε αντίθεση με το να νομοθετείς για να γίνει αυτό που θεωρεί κάποιος "σωστό". Δεν θεωρώ ότι αυτό πρέπει να είναι το έναυσμα για τέτοιες αλλαγές πάντως. μα ήδη εκφράζονται αυτές οι ανάγκες και κάποιοι προσπαθούν να τις βγάλουν λάθος... αν ένα μέρος της κοινωνίας κωφεύει ή δεν το απασχολεί, τότε το κράτος είναι υποχρεωμένο να προστατέψει τους πολίτες του... Πολλοί άνθρωποι που δεν κατατάσσουν τον εαυτό τους στα δύο φύλα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Ένα σεβαστό νούμερο, δεν γενικευω. Καλο;Να το γράψω στα κινέζικα; Σ αφήνω να συνεχίσεις τη μονόπλευρη ευαισθησία σου τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε? Και βασικά τι εννοείς με τα ψυχολογικά προβλήματα και πως σχετίζεται με την άρνηση τους να καταταγούν σε κάποιο φύλο... υπάρχει κάποια έρευνα που να το αποδεικνύει ή πάλι πετάμε προσωπικές απόψεις?
gnsX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε? Και βασικά τι εννοείς με τα ψυχολογικά προβλήματα και πως σχετίζεται με την άρνηση τους να καταταγούν σε κάποιο φύλο... υπάρχει κάποια έρευνα που να το αποδεικνύει ή πάλι πετάμε προσωπικές απόψεις?Gender identity disorder λέγεται, θεωρείται ψυχική πάθηση και δεν είμαι φαν της θεωρίας. Η απάντηση ηταν καθαρά για την γενίκευση για τους άντρες στο γυμναστήριο, και όχι δε λαμβάνω υπόψιν έρευνες για σεξουαλικες παρενοχλησεις που θεωρούν το βλέμμα ως τέτοια. Όπως είπα και πριν, χαιρετώ
AtiX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Και γυναικών σε άνδρες. Πάντως θα ήθελα να ξέρω, αν πούμε ότι υπάρχουν πάνω από δύο "κοινωνικά φύλα", από πού προέκυψαν αυτά. Λέμε δηλαδή δεν υπάρχει μόνο άνδρας, και γυναίκα, υπάρχουν επίσης τα φύλα Α και Β. Αυτά τα Α και Β προέκυψαν μετά από κάποια επιστημονική προσέγγιση, ή από τον κάποιον τυχαίο που ξύπνησε μια μέρα και είπε σήμερα νιώθω Α. Επίσης, αυτό το κοινωνικό φύλο θα είναι σταθερό, ή θα αλλάζει πάλι κατά το δοκούν; Θα πιστοποιείται από κάποιον επιστήμονα; Με τα αθλήματα τι γίνεται; Θα μπορώ εγώ να πάω αύριο και να δηλώσω συμμετοχή σε κάποιον αγώνα γυναικών λέγοντας ότι είμαι genderfluid για την επόμενη βδομάδα θα νιώθω γυναίκα. Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι για την περίπτωση που επιδιώκεται να φτιαχτούν νόμοι γι' αυτές τις περιπτώσεις, αλλιώς αν δε μιλάμε για νομοθέτηση δε με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στην κοινωνική του ζωή. Πολύ σωστά αναφέρεις πιθανά προβλήματα που δημιουργούνται... Ουσιαστικά μιλάμε για κατι που θεσπίζετε τώρα! Θα υπάρχουν σωστά, θα υπάρχουν και λάθη, θα υπάρχουν υπερβολές και παραλήψεις... εεε κάποια στιγμή θα έρθει η ισορροπία και όλα μέλι γάλα... Gender identity disorder λέγεται, θεωρείται ψυχική πάθηση και δεν είμαι φαν της θεωρίας. Η απάντηση ηταν καθαρά για την γενίκευση για τους άντρες στο γυμναστήριο, και όχι δε λαμβάνω υπόψιν έρευνες για σεξουαλικες παρενοχλησεις που θεωρούν το βλέμμα ως τέτοια. Όπως είπα και πριν, χαιρετώ The American Psychiatric Association, publisher of the DSM-5, states that "gender nonconformity is not in itself a mental disorder. The critical element of gender dysphoria is the presence of clinically significant distress associated with the condition." link έτσι για να διαβάζουμε και αυτά που δεν μας συμφέρει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις