AtiX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Χμ, τροφή για σκέψη, αλλά είναι μεγάλο αυτό το "αν". Συμφωνώ σίγουρα με το σκέλος του ότι αν δεν έχεις κόμπλεξ και απωθημένα, μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα. Δεν ξέρω ποιο είδος ταυτότητας θα μπορέσει να βοηθήσει τα τρανς άτομα να μεγαλώσουν με υγιή αυτοεκτίμηση, αλλά μπορεί να μην είναι η ιδέα ότι απλά είσαι το φύλο που θέλεις και όποιος διαφωνεί φυλάκα. Κανείς δεν θα μπει φυλακή επειδή διαφωνεί με την LBGT+ κοινότητα... Μόνο όσοι νομίζουν ότι λόγο ελευθερίας έκφρασης θα επιδοθούν σε ρητορική μίσους... Απλό και λογικό
SlickNick Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Κανείς δεν θα μπει φυλακή επειδή διαφωνεί με την LBGT+ κοινότητα... Μόνο όσοι νομίζουν ότι λόγο ελευθερίας έκφρασης θα επιδοθούν σε ρητορική μίσους... Απλό και λογικό Ας μην ξαναπούμε τα ίδια. Η "ρητορική μίσους" θα φανεί τι είναι αργά η γρήγορα...
defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Και πως θα το κρίνουν αν εγώ έκανα όντως λάθος, ή αν το έκανα επίτηδες; Είναι ένα νομικό πλαίσιο που υποχρεώνει τον κόσμο να συμμετέχει στην υποκειμενική πραγματικότητα μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων υπό την απειλή προστίμου. Άμα έρθει ένας τύπος ντυμένος γυναίκα και με ρωτήσει αν πιστεύω ότι όντως είναι γυναίκα, και του πω όχι, σου φαίνεται λογικό να φάω πρόστιμο για κάτι τέτοιο;;; Θέλεις σοβαρά να ζεις σε ένα κράτος που δεν θα μπορείς να εκφέρεις τη γνώμη σου αν είναι διαφορετική από κάποιου άλλου, υπό την απειλή προστίμων και φυλάκισης; Δε μου λες, το έχεις συνήθεια να μιλάς με νοημοσύνη πεντάχρονου ή το κάνεις εδώ μόνο επιλεκτικά; Γιατί και στην Ελλάδα έχουμε (είχαμε? μπορεί κανείς πάντα να ελπίζει) νόμο κατά της βλασφημίας, αλλά δεν είδα ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να παραπονιέται πως θα του ξεφύγει μια "δικαιολογημένη" χριστοπαναγία και θα φάει πρόστιμο. Γιατί και στην Ελλάδα έχουμε νόμο κατά της συκοφαντίας, αλλά δεν είδα ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να παραπονιέται πως αμα πει κάποιον ψεύτη θα φάει άδικα πρόστιμο. Γενικά όλοι αυτοί οι νόμοι ψηφίζονται από ενήλικες για να χρησιμοποιηθούν από ενήλικες με τρόπο που είναι προφανής σε όλους τους ενήλικες (δηλαδή για να τιμωρηθεί κάποιος ο οποίος στοχευμένα και πολύ σκόπιμα θέλει να κάνει τη ζωή κάποιου άλλου δύσκολη), και όταν δεν είναι καμιά φορά εκεί το γράφουν στις παγκόσμιες ειδήσεις (π.χ. έπιασες τον Ταϊλανδό βασιλιά στο στόμα σου). Υπάρχει κάτι από όλα αυτά που σε δυσκολεύει στην επεξεργασία, ή απλά δεν καταλαβαίνεις πόσο γελοίο είναι αυτό που λες για επιχείρημα;
SlickNick Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 sd Δε μου λες, το έχεις συνήθεια να μιλάς με νοημοσύνη πεντάχρονου ή το κάνεις εδώ μόνο επιλεκτικά; Γιατί και στην Ελλάδα έχουμε (είχαμε? μπορεί κανείς πάντα να ελπίζει) νόμο κατά της βλασφημίας, αλλά δεν είδα ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να παραπονιέται πως θα του ξεφύγει μια "δικαιολογημένη" χριστοπαναγία και θα φάει πρόστιμο. Γιατί και στην Ελλάδα έχουμε νόμο κατά της συκοφαντίας, αλλά δεν είδα ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να παραπονιέται πως αμα πει κάποιον ψεύτη θα φάει άδικα πρόστιμο. Γενικά όλοι αυτοί οι νόμοι ψηφίζονται από ενήλικες για να χρησιμοποιηθούν από ενήλικες με τρόπο που είναι προφανής σε όλους τους ενήλικες (δηλαδή για να τιμωρηθεί κάποιος ο οποίος στοχευμένα και πολύ σκόπιμα θέλει να κάνει τη ζωή κάποιου άλλου δύσκολη), και όταν δεν είναι καμιά φορά εκεί το γράφουν στις παγκόσμιες ειδήσεις (π.χ. έπιασες τον Ταϊλανδό βασιλιά στο στόμα σου). Υπάρχει κάτι από όλα αυτά που σε δυσκολεύει στην επεξεργασία, ή απλά δεν καταλαβαίνεις πόσο γελοίο είναι αυτό που λες για επιχείρημα Είμαι 100% κατά των νόμων κατά της βλασφημίας. Δεν είναι δουλειά του κράτους να επιβάλλει τα θρησκευτικά ταμπού καμίας θρησκείας. Ο νόμος κατά της συκοφαντίας έχει μία λογική. Αν πω ότι ο Defacer είναι κλέφτης, ενώ δεν είναι, ο Defacer μπορεί να μου κάνει μήνυση. Η ρητορική μίσους είναι μία γενικολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σιωπήσει τον οποιονδήποτε είπε κάτι που δεν άρεσε. Εδώ θα είμαστε και θα βλέπουμε τις γελοιότητες που θα γίνονται...
suffocater Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Αιμομιξια,νεκροφιλια,παιδοφιλία,εκτρωση...Να μιλήσουμε και για το δικαίωμα του σκύλου μου στην στείρωση?Ισως και να σχετίζεται πιο πολύ με τα δικαιώματα των lgbt απ ότι τα ultra ασχετα(για τους χιλιοειπωμένους λόγους) θέματα που μπλέξατε πάλι παραπάνω.Γενικά,ο κόσμος θα σας παιρνει πιο σοβαρά αν απλα πείτε "μου χαλάνε την αισθητικη-δε μπορω να τους συνηθίσω",παρά οταν προσπαθείτε να ταυτισετε και να παρουσιάσετε ως επιχειρήματα τετοιες αστειότητες. Και πως θα το κρίνουν αν εγώ έκανα όντως λάθος, ή αν το έκανα επίτηδες; Είναι ένα νομικό πλαίσιο που υποχρεώνει τον κόσμο να συμμετέχει στην υποκειμενική πραγματικότητα μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων υπό την απειλή προστίμου. Tρολάρεις,έτσι?Σίγουρα τρολάρεις.Αν εισαι ανω των 20,παιζει να σε εχουν αποκαλέσει μ@λ@κα μεχρι στιγμης,κατα προσεγγιση,κανα μύριο φορές.Δεν καταλαβαίνεις πότε πρεπει να θιχτείς,πότε ο αλλος ΘΕΛΕΙ να σε θιξει,κ πότε δεν υπάρχει πρόθεση προσβολής?Κ μένα μου έχει τύχει να μπερδέψω κοριτσι για αγορι(αληθεια δε μπορούσες να καταλαβεις με τιποτα) και να της πω "δικέ μου",αλλα κατάλαβε απ το μετεπειτα φερσιμο μου οτι δεν ήταν σκόπιμο και άρα δεν είχε λόγο να στραβώσει.Με το ζορι "προβλήματα".
michael92 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Κανείς δεν θα μπει φυλακή επειδή διαφωνεί με την LBGT+ κοινότητα... Μόνο όσοι νομίζουν ότι λόγο ελευθερίας έκφρασης θα επιδοθούν σε ρητορική μίσους... Απλό και λογικό Για φυλακή δεν ξέρω, αλλά μέχρι το γραφείο του διευθυντή πας. http://www.washingtontimes.com/news/2017/aug/23/california-parents-feel-betrayed-transgender-revea/ 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 ανυπομονω το λομπυ μας να γινει αρκετα δυνατο ωστε να μπορουμε να διασκεδασουμε με καποιον αρρωστο τροπο με οσους θεωρουν την εκτρωση φονο τωρα στο "μας" εννοω ο,τι ενοχλει περισσοτερο Περίμενε πότε θα γίνει το λόμπυ σας δυνατό (εδώ γελάμε) για να φτάσετε να διασκεδάζετε. Μέχρι να διασκεδάσεις πάντως ήδη κάποιοι άλλοι διασκεδάζουν με τις δικές σας γελοιότητες. Τα περι αρρώστου επίσης στα επιστρέφω πίσω. Δεν θα αναγκάσετε κανέναν να πιστεύει με τις απόψεις σας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Είμαι 100% κατά των νόμων κατά της βλασφημίας. Δεν είναι δουλειά του κράτους να επιβάλλει τα θρησκευτικά ταμπού καμίας θρησκείας. Παρεμπιπτόντως, νοηματικά η παραπάνω φράση δεν στέκει. Τα ταμπού δεν τα επιβάλλει το κράτος. Προκύπτουν από ηθικές προκαταλήψεις μια κοινωνίας. Νομίζω ότι είναι βασικό σε ένα thread που αφορά σοβαρά θέματα, για παράδειγμα ανθρώπινα δικαιώματα, να ξέρουμε να μιλάμε σωστά ελληνικά. Αλλιώς υπάρχουν και άλλα threads. Για την μπάλα ας πούμε. Η ρητορική μίσους είναι μία γενικολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σιωπήσει τον οποιονδήποτε είπε κάτι που δεν άρεσε. Εδώ θα είμαστε και θα βλέπουμε τις γελοιότητες που θα γίνονται... Η ρητορική μίσους αφορά είτε μειονότητες, είτε διακρίσεις βάσει γενετικών χαρακτηριστικών. Δεν ψηφίστικε για να "σιωπήσει" κανέναν, που πάτε και τα βρίσκετε αυτά; Ψηφίστηκε για να περιορίσει ρητορικές μίσους. Για παράδειγμα αυτή των ναζί. Θες να πεις τους gay πούστηδες; Πες τους, αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Δεν θα σε ενοχλήσει κανένας. Αλλά αν μαζευτείτε καμιά δεκαριά χιλιάδες και αρχίσετε να προπαγανδίζετε κατά των ομοφυλόφιλων, sorry αλλά δεν επιτρέπετε.
SlickNick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Παρεμπιπτόντως, νοηματικά η παραπάνω φράση δεν στέκει. Τα ταμπού δεν τα επιβάλλει το κράτος. Προκύπτουν από ηθικές προκαταλήψεις μια κοινωνίας. Νομίζω ότι είναι βασικό σε ένα thread που αφορά σοβαρά θέματα, για παράδειγμα ανθρώπινα δικαιώματα, να ξέρουμε να μιλάμε σωστά ελληνικά. Αλλιώς υπάρχουν και άλλα threads. Για την μπάλα ας πούμε. Η ρητορική μίσους αφορά είτε μειονότητες, είτε διακρίσεις βάσει γενετικών χαρακτηριστικών. Δεν ψηφίστικε για να "σιωπήσει" κανέναν, που πάτε και τα βρίσκετε αυτά; Ψηφίστηκε για να περιορίσει ρητορικές μίσους. Για παράδειγμα αυτή των ναζί. Θες να πεις τους gay πούστηδες; Πες τους, αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Δεν θα σε ενοχλήσει κανένας. Αλλά αν μαζευτείτε καμιά δεκαριά χιλιάδες και αρχίσετε να προπαγανδίζετε κατά των ομοφυλόφιλων, sorry αλλά δεν επιτρέπετε. Αν υπάρχει νόμος κατά της βλασφημίας τότε τα επιβάλλει και το κράτος αυτά τα ταμπού. Το ότι ένας Χριστιανός μπορεί να θίγεται αν κάποιος ρίχνει χριστοπαναγίες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να του κάνει και μήνυση. Θα πρέπει να δώσεις παράδειγμα για το τι εννοείς όταν λες "προπαγάνδα". Πχ ένας Χριστιανός ξεκινάει μία οργάνωση που αντιτίθεται στον γάμο των ομοφυλόφιλων. Αυτό είναι προπαγάνδα;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Πχ ένας Χριστιανός ξεκινάει μία οργάνωση που αντιτίθεται στον γάμο των ομοφυλόφιλων. Αυτό είναι προπαγάνδα; Ναι. Είναι ρητορική μίσους ενάντια σε μια κοινωνική ομάδα από έναν οργανωμένο φορέα. Κανονικά θα έπρεπε να διώκεται από το νόμο. Στην Ελλάδα βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ καθότι το παπαδαριό είναι η πραγματική εξουσία κι όχι αυτοί που εκλέγουμε.
suffocater Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Θα πρέπει να δώσεις παράδειγμα για το τι εννοείς όταν λες "προπαγάνδα". Πχ ένας Χριστιανός ξεκινάει μία οργάνωση που αντιτίθεται στον γάμο των ομοφυλόφιλων. Αυτό είναι προπαγάνδα; Προφανώς και είναι. Με ποιο σκεπτικο η πίστη ότι μια αποψη επιβάλλεται απο εναν φανταστικό φίλο την καθιστά υπεράνω κριτικής και νόμων?
SlickNick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Προφανώς και είναι. Με ποιο σκεπτικο η πίστη ότι μια αποψη επιβάλλεται απο εναν φανταστικό φίλο την καθιστά υπεράνω κριτικής και νόμων? Η κριτική είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη. Οι νόμοι που την απαγορεύουν, όχι. 1
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Μόνο που στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το να αντιτίθεσαι σε ένα δικαίωμα (ιδίως αν χαρακτηρίζεις τους συνανθώπους σου αναλόγως, βλέπε παπαδαριό και λοιπούς, εδώ και έξω) δεν αποτελεί ακριβώς κριτική Εκτός αν μιλάς γενικά. Που, και πάλι, όσον αφορά τη νομοθεσία αλλά και την κοινωνία, στο θέμα κριτικής και αντίληψης μάλλον έχουμε πρόβλημα. Γιατί, για παράδειγμα, ο κάθε «εκπρόσωπος» της θρησκείας μια χαρά βγαίνει και ξερνάει ρητορική μίσους με αφορμή τη δήθεν κριτική για ό,τι δεν του αρέσει, και όλα κομπλέ. Αλλά αν τολμήσει κάποιος να κριτικάρει ή να σατιρίσει τη θρησκεία και το παπαδαριό, στην καλύτερη θα ακούσει ευχές για χίλια δύο από το ποίμνιο, στη χειρότερη θα τον κυνηγάνε a'la παστίτσιο.
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Μιλάμε για πολιτικό γάμο τόσην ώρα, έτσι; Επίσης, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται, άρα κάποιος που είναι εναντίον του γάμου τους δεν αντιτίθεται σε κανένα τους δικαίωμα. Απλώς αντιτίθεται στο να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα.
SlickNick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Μόνο που στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το να αντιτίθεσαι σε ένα δικαίωμα (ιδίως αν χαρακτηρίζεις τους συνανθώπους σου αναλόγως, βλέπε παπαδαριό και λοιπούς, εδώ και έξω) δεν αποτελεί ακριβώς κριτική Εκτός αν μιλάς γενικά. Που, και πάλι, όσον αφορά τη νομοθεσία αλλά και την κοινωνία, στο θέμα κριτικής και αντίληψης μάλλον έχουμε πρόβλημα. Γιατί, για παράδειγμα, ο κάθε «εκπρόσωπος» της θρησκείας μια χαρά βγαίνει και ξερνάει ρητορική μίσους με αφορμή τη δήθεν κριτική για ό,τι δεν του αρέσει, και όλα κομπλέ. Αλλά αν τολμήσει κάποιος να κριτικάρει ή να σατιρίσει τη θρησκεία και το παπαδαριό, στην καλύτερη θα ακούσει ευχές για χίλια δύο από το ποίμνιο, στη χειρότερη θα τον κυνηγάνε a'la παστίτσιο. Συμφωνούμε λοιπόν ότι δεν χρειάζονται νόμοι που να "προστατεύουν" επιλεκτικά συγκεκριμένες ομάδες από την κριτική... είτε μας αρέσουν προσωπικά αυτές οι ομάδες, είτε όχι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις