Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ο χαρακτηρισμός "αδερφές" είναι κάτι σα το nigger; Είχα μείνει με την εντύπωση ότι είναι καθολικά προσβλητικός χαρακτηρισμός. edit, δεν ειρωνεύομαι, όντως απορώ 1
alxlightning Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ο χαρακτηρισμός "αδερφές" είναι κάτι σα το nigger; Είχα μείνει με την εντύπωση ότι είναι καθολικά προσβλητικός χαρακτηρισμός. edit, δεν ειρωνεύομαι, όντως απορώ φανταζομαι πως ναι. εγω για λογους επανοικειοποιησης λεξεων το χρησιμοποιώ. όπως γινεται και με ολες τις λεξεις όμως, δοκιμασε να χρησιμοποιησεις τη λεξη "χοντρος" μη ψιθυριστα αν δεν εισαι χοντρος. Δημοσια. ο μονος τροπος να παψουν απλες λεξεις να είναι "κακες" λεξεις είναι να τις χρησιμοποιούμε χωρις τον επικτητο αυτό αρνητικο χρωματισμο
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μαζί σου, δε το συζητώ. Απλώς ρωτούσα για να δω γενικά αν παίζει κάποιο πιο "οικουμενικό" consensus περί ορθότητας χρήσης του όρου.
alxlightning Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μαζί σου, δε το συζητώ. Απλώς ρωτούσα για να δω γενικά αν παίζει κάποιο πιο "οικουμενικό" consensus περί ορθότητας χρήσης του όρου. κανενα, με εχουν διωξει από lgbt+ παρτυ ως "γνωστο ομοφοβικο" επειδή χρησιμοποιώ τετοια γλωσσα. ομιλητης, συμφραζομενα/προθεση και ακροατηριο. 1
AtiX Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) μανη σου δινεις πονο για ασχετα θεματα και γενικεύεις σου φαινεται να με ενοχλεί το γκειλικι μου? το μονο που με ενοχλεί είναι ότι δεν αφηνω ένα trail από ουρανιο τοξο και γκλιτερ. Τωρα οι γενικότητες του στυλ αν η ζωη είναι σκατα εσυ εχεις την ευθυνη, εσυ φταις που δεν εισαι κανονικος εμμεσως πλην σαφως, δηλαδης, μου κανουν μεγαλες λελε μπουρδες. Υποθετω οσες αδερφες εχουν δεχτει ομοφοβικες επιθεσεις οποιασδηποτε μορφης, οσες εχουν αυτοκτονησει επισης, οσες τολμησαν να μη σιωπησουν και να μη θελουν να εχουν μια χαμηλων τονων εμφανιση, ζωη η οτιδήποτε, ότι φταινε και βασικα πηγαιναν γυρεύοντας. Το θρασος ατελειωτο και ιστοριες κακοποιήσεων με τη σεσουλα. Στα γουναράδικα, φιλες, γδερνουμε από σημερ και την αγνοια σας και την αναισθησια σας. Πραγματικά πιστεύεις ότι η ορατότητα είναι το πρόβλημα σήμερα;;; Aλήθεια τι γνώμη έχεις για: Sense8, American Horror Story, Glee, True Blood, Torchwood, Sex and the City, The L Word, Game of Thrones, Will & Grace, Looking, Vicious, Queer as Folk, Six Feet Under, Orange Is the New Black, How To Get Away With Murder, Days of Our Lives, Modern Family, Angels in America, Nip/Tuck, Grey's Anatomy, Transparent και άλλα πολλά??? και πάμε πάλι από την αρχή γιατί η θεία Ίρμα δεν έφυγε ακόμα... Αναφέρθηκα στο διαφημιστικό της apple και και για το αν είναι gay το ζευγαράκι... Δέχτηκα νουθεσία γιατί απλά είπα ότι δεν με ενδιαφέρει και δεν περιμένω από κανένα κλιπ για να νιώσω αποδεκτός... το έδεσες το παραμυθάκι σου και μου επιτίθεσαι με ατάκες τύπου μοκο, αφορίζεις δυσκολίες που δεν έχεις βιώσει, μανη σου ή στα γουναράδικα, φιλες και άλλα τέτοια τσιτάτα ακατάληπτα που νομίζεις ότι θα με θίξουν, γελάστηκες... Ξεκαβάλα την gay περσόνα που υιοθέτησες και γίνε άνθρωπος να πούμε μια κουβέντα... Ο χαρακτηρισμός "αδερφές" είναι κάτι σα το nigger; Είχα μείνει με την εντύπωση ότι είναι καθολικά προσβλητικός χαρακτηρισμός. edit, δεν ειρωνεύομαι, όντως απορώ κανένας συνειδητοποιημένος gay δεν πρέπει να θίγετε, αυτή είναι η ουσία του pride άλλωστε... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2016 από AtiX
alxlightning Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Πραγματικά πιστεύεις ότι η ορατότητα είναι το πρόβλημα σήμερα;;; Aλήθεια τι γνώμη έχεις για: Sense8, American Horror Story, Glee, True Blood, Torchwood, Sex and the City, The L Word, Game of Thrones, Will & Grace, Looking, Vicious, Queer as Folk, Six Feet Under, Orange Is the New Black, How To Get Away With Murder, Days of Our Lives, Modern Family, Angels in America, Nip/Tuck, Grey's Anatomy, Transparent και άλλα πολλά??? και πάμε πάλι από την αρχή γιατί η θεία Ίρμα δεν έφυγε ακόμα... Αναφέρθηκα στο διαφημιστικό της apple και και για το αν είναι gay το ζευγαράκι... Δέχτηκα νουθεσία γιατί απλά είπα ότι δεν με ενδιαφέρει και δεν περιμένω από κανένα κλιπ για να νιώσω αποδεκτός... το έδεσες το παραμυθάκι σου και μου επιτίθεσαι με ατάκες τύπου μοκο, αφορίζεις δυσκολίες που δεν έχεις βιώσει, μανη σου ή στα γουναράδικα, φιλες και άλλα τέτοια τσιτάτα ακατάληπτα που νομίζεις ότι θα με θίξουν, γελάστηκες... Ξεκαβάλα την gay περσόνα που υιοθέτησες και γίνε άνθρωπος να πούμε μια κουβέντα... κανένας συνειδητοποιημένος gay δεν πρέπει να θίγετε, αυτή είναι η ουσία του pride άλλωστε... εχω να πω ότι το ΕΣΡ λογοκρινει ομοφυλα ζευγάρια που φιλιουνται. το ότι εσυ δεν περιμενεις από κανενα κλιπ για να νιωσεις αποδεκτος είναι κουλ για εσενα, αλλα σιγουρα δε μπορεις να εχεις την απαιτηση να νιωθουν ολ@ όπως εσυ. η περσονα μου ταυτιζεται με το ατομο μου, με την ταυτοτητα φυλου μου, τη σεξουαλικη μου ταυτοτητα και με το ποιος θελω να είμαι σε όλα τα επίπεδα. Η ταυτοτητα φυλου και η σεξουαλικη ταυτοτητα είναι επιτελεστικες ταυτότητες ούτως η αλλως, όπως είναι και η ρητορικη. Οποτε με το να ζητας να ξεκαβαλησω την περσονα μου ουσιαστικα ζητας να ταυτιστω με την απολιτικ παθητικη σταση απέναντι σε οποιαδήποτε διεκδικηση την οποια εχεις υιοθετησει και προαγεις και ως βιωσιμη. Για κάθε φορα λοιπον που δε νοιάστηκες αν ένα κλιπ σε εκανε να νιωσεις αποδεκτος θα προτεινα να θυμηθείς περιπτώσεις σαν το Γιακουμακη η τη Βουκελατου. Ισως τοτε καταλάβεις για ποια γουναράδικα μιλαω και ποια αφοριστικη σταση σου καταδικαζω. Τελειο που ζεις καλα με τον εαυτο σου, τελειο που τυχαινει η αυθορμητη εκφραση σου να συναδει με τα ετεροκανονικα η οποια ομοκανονικα πρότυπα, δεν είναι ολ@ σαν εσενα και δεν οφειλουν να είναι. και το τι προσβαλλει και ποιον και υπο ποιων προϋποθέσεων σιγουρα δεν είναι κατι που μπορούμε γενικευτικα να απορριψουμε με δογματικα "πρεπει", φυσικα και αν καποιος θίγεται μαλλον θα εχει και καποιο βιωματικο υποβαθρο. Εξαρτάται παντα από την προθεση. Η αναλογια του Λουσι με τους μαυρους είναι αρκετα πετυχημενη. Εγω τουλάχιστον δεν εκλαμβάνω το ιδιο το "αδερφη" από ολους και σιγουρα δεν εχει τον ιδιο χρωματισμο την εκάστοτε φορα. Προτείνω λοιπονε να αποδεχτούμε την πολλαπλοτητα ως πραγματικοτητα και να σταματησει το τσιρκο αναζητησης καθολικών λυσεων σε ζητήματα που είναι μεν συλλογικα αλλα απαρτίζονται από ατομικα βιωματα με λιγοτερα η περισσοτερα κοινα σημεια προβληματικης. Όταν λοιπον το Χιλτον δεχεται απειρη γκρινια για την απεικονιση γκει ζευγαριού, το ότι η απλ επιλεγει να δειξει κι αυτό γκει ζευγαρι είναι ένα βημα που βοηθαει την ορατοτητα. Χωρις τέτοιες κινησεις η αναγνωριση δικαιωμάτων ομοφυλων ζευγαριων θα ηταν πολύ πιο αργη. Μπορεις να επιλεγεις να μη σε νοιαζει, μπορει να εισαι προστατευμενος η να ζεις σε σφαιρα που δε σε ακουμπάνε τετοια ζητήματα, μπορει να ανηκεις και στο περιφημο 1% (αν και δε νομιζω να εχουμε τετοιο κοσμο στο φορουμ αλλα ποτε δεν ξερεις) αλλα σιγουρα αυτό δεν είναι μετρο ανοχης που οφειλει να εχει οποιοσδηποτε. Θα εχω επικριτικη και αμυντικη σταση σε οποιονδηποτε βλεπει με αδιαφορια οποιαδήποτε κινηση δημιουργει ευνοικες συνθήκες για ελευθεριακα πλαισια ζωης. Όταν αποφασισεις ότι ειναι προβληματικο το επιπεδο ομοφοβιας στην καινωνια, θα εισαι ευπρόσδεκτος στον αγωνα μας, ως τοτε όμως από εμενα μονο μοκο θα ακους διοτι βλεπω μονο λελε εγωκεντρικοτητα.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 εγω για λογους επανοικειοποιησης λεξεων το χρησιμοποιώ. Πω αφρίζω να πούμε με την παπατζο-επανοικειοποίηση ενός προσβλητικού όρου, για εμένα τουλάχιστον.Κάργα δικτάτωρ πολιτικαλ κορεκτνες εδώ. Προσωπικά προκαλώ την χρήση του όρου στα Ελληνικά συνεχώς κ επισταμένα στον δημόσιο λόγο. κανένας συνειδητοποιημένος gay δεν πρέπει να θίγετε, αυτή είναι η ουσία του pride άλλωστε... Εγώ θίγομαι πάντως κ στο πρώτο pride μου πήγα την δεκαετία του 90 όταν ήμουν έφηβος να πούμε. Το pride ως έννοια από την άλλη (σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ψυχοκοινωνική προσαρμογή σε αυτόν) είναι τόσο βαθύτατα προσωπικό που λόγω της ετερογένειας της LGBT+ κοινότητας δεν μπορεί να αποδωθεί με τόσο κουλές γενικεύσεις.
alxlightning Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Πω αφρίζω να πούμε με την παπατζο-επανοικειοποίηση ενός προσβλητικού όρου, για εμένα τουλάχιστον.Κάργα δικτάτωρ πολιτικαλ κορεκτνες εδώ. Δεν είμαι σιγουρος ότι καταλαβαίνω. Αν δηλαδή εγω αυτοριζομαι ως αδερφη και απευθύνομαι σε οποιες εγω θεωρω ομοιοπαθουσες, είναι προσβλητικο για εσενα ως τριτο? Είναι προσβλητικο για εμενα η για καποιον άλλο? Προσωπικά προκαλώ την χρήση του όρου στα Ελληνικά συνεχώς κ επισταμένα στον δημόσιο λόγο. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεις. Εγώ θίγομαι πάντως κ στο πρώτο pride μου πήγα την δεκαετία του 90 όταν ήμουν έφηβος να πούμε. Το pride ως έννοια από την άλλη (σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ψυχοκοινωνική προσαρμογή σε αυτόν) είναι τόσο βαθύτατα προσωπικό που λόγω της ετερογένειας της LGBT+ κοινότητας δεν μπορεί να αποδωθεί με τόσο κουλές γενικεύσεις. Απ τη μια στηρίζω πως για τον καθενα είναι προσωπικο, απ την άλλη συλλογικα το αιτημα του πραηντ είναι η αποδοχή της οποιας κουλαμάρας, οποτε λιγο εχω εσωτερικη συγκρουση. Απ την άλλη χρησιμοποιώ και τον ορο πουτανα μη προσβλητικα, δηλαδή καποιες λεξεις δεν είναι οντως κακες, εφ οσων απλα αντικατωπτριζουν τη θεση της κοινωνιας απέναντι σε κατά τα αλλα μη χρωματισμένα χαρακτηριστικα. Γι αυτό και θεωρω πως σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλουμε να ειμαστε παρα πολύ προσεκτικοι και να εστιάζουμε στον ομιλητή, το ακροατηριο, την προθεση και τα συμφραζομενα.
firewalker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το να πεις χοντρό έναν χοντρό, έναν λεπτό λεπτό κτλ, δεν είναι καθόλου προσβλητικό.
alxlightning Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το να πεις χοντρό έναν χοντρό, έναν λεπτό λεπτό κτλ, δεν είναι καθόλου προσβλητικό. εξαρτάται από την προθεση και την ιδιοτητα του καθενος
firewalker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Έτσι, κάθε χαρακτηρισμός μπορεί να προσβλητικός. Δεν έχει να κάνει με την σημασία της λέξης. Π.χ. «Είσαι όμορφη και νομίζεις πως κάτι προσφέρεις εδώ μέσα. Αμμ δε...» Το να πεις «Μην καθίσεις στην καρέκλα γιατί είσαι χοντρός και θα σπάσει», θεωρείται προσβλητικό, ενώ δεν θα έπρεπε. 1
alxlightning Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Έτσι, κάθε χαρακτηρισμός μπορεί να προσβλητικός. Δεν έχει να κάνει με την σημασία της λέξης. Π.χ. «Είσαι όμορφη και νομίζεις πως κάτι προσφέρεις εδώ μέσα. Αμμ δε...» Το να πεις «Μην καθίσεις στην καρέκλα γιατί είσαι χοντρός και θα σπάσει», θεωρείται προσβλητικό, ενώ δεν θα έπρεπε. Φυσικα και ολες οι λεξεις είναι εν δυναμει προσβλητικες και συνηθως η προσβολή δε συναντάται στην ετυμολογια της λεξης. Το τι θα επρεπε και τι δε θα επρεπε να είναι προσβλητικο, ξανα, δεν είναι κατι που μπορει να οριστει με κανονα τυφλοσουρτη. Θα επρεπε ολοι να συμφωνήσουμε πως όταν επικοινωνούμε δεν το κανουμε με σκοπο να προσβαλλουμε κανεν@ και από κει κι επειτα να προσεχουμε τις ξεχωριστες ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες του καθενος.
firewalker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το να προσέχουμε τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες του καθενός στον καθημερινό λόγο μην τυχον και τον προσβάλουμε (ενώ ξεκάθαρα δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση) είναι ηλίθιο. Για παράδειγμα τον χορτοφάγο που προσβλήθηκε και άρχισε να σκούζει, επειδή στην δουλειά μετά το Πάσχα των χριστιανών ορθόδοξων είπα, «Είχαμε ένα αρνάκι μέλι! Πολύ τρυφερό». Άνετα τον φύτευα. 3
alxlightning Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το να προσέχουμε τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες του καθενός στον καθημερινό λόγο μην τυχον και τον προσβάλουμε (ενώ ξεκάθαρα δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση) είναι ηλίθιο. Για παράδειγμα τον χορτοφάγο που προσβλήθηκε και άρχισε να σκούζει, επειδή στην δουλειά μετά το Πάσχα των χριστιανών ορθόδοξων είπα, «Είχαμε ένα αρνάκι μέλι! Πολύ τρυφερό». Άνετα τον φύτευα. Εγω το βρισκω απλα σιχαμενο, όχι προσβλητικο, δυστυχως. Δεν ταυτιζομαι αρκετα. Εκει δεν τίθεται θεμα προσοχης εκφρασης αλλα πολιτικη διαφωνια με πρακτικες. Το ότι δε σεβεσαι τις ζωες ζωων και τα αντιμετωπίζεις ως ειδη προς καταναλωση είναι το προβληματικο στην προκειμενη, και κατά δευτερον, το ότι το απολαμβανεις. Αλλα εδώ δε βρίσκουμε ομοφωνια στην κατωχυρωση ανθρωπινων δικαιωμάτων, εχουμε δρομο ακομα για μη ανθρώπους.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είμαι σιγουρος ότι καταλαβαίνω. Αν δηλαδή εγω αυτοριζομαι ως αδερφη και απευθύνομαι σε οποιες εγω θεωρω ομοιοπαθουσες, είναι προσβλητικο για εσενα ως τριτο? Είναι προσβλητικο για εμενα η για καποιον άλλο? Ορίσου όπως θες, αυτό είναι η ουσία κιόλας. Εμένα όμως αν με πει ''αδερφή'' ο άλλος τον ήπιε.Απλά κ ξάστερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις