Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το σεξ ειναι ΚΑΙ πολιτικο

Χωρίς καμία παρεξήγηση, έχεις αρχίσει να ξεφεύγεις.
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μα εσύ είσαι ο τρίτος κριτής. Εσύ έγραψες: «πως θα ξερεις απο τι ελκεται, πως μπορεις να ξερεις τι σκεφτεται ο καθενας/μία και αν πραγματωνει τις επιθυμιες του» και η απάντηση είναι ποτέ δεν ξέρεις. Αυτός/η ξέρει για τον εαυτό του/της και εσύ για τον εαυτό σου.

Στο θέμα έβαλες σχετικότητα ως προς τον παρατηρητή: κάτι που δεν ισχύει ξεκάθαρα από επιστημικής άποψης. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε ένδειξη που έχουμε σε επιστημονική βάση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό - που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με γούστο.

Από εκεί και πέρα δεν έχω να γράψω κάτι, βασικά δεν έχω και το χρόνο. Ο καθένας με την άποψή του.

Απλώς μην παρουσιάζεται στο thread ότι τα πράγματα είναι τόσο υποκειμενικά και ότι έχουν και καμία σχέση με τη γάτα του Schrodinger

ο σεξουαλικος προσανατολισμος εχει μελετηθει ουτως η αλλως απο ετεροκανονικη σκοπια, ο,τι ερευνα εχω δει στον τομεα μου φαινεται biased.

η γατα πηγαινε στο αν καποιος που ειναι παντρεμενος ειναι κατ αναγκη στρειτ και αν αυτο εχει σχεση με το αν ξερουμε οτι εχει και ομοφυλοφιλες επαφες. σε αυτο το παραδειγμα, ειναι στρειτ επειδη το δηλωνει και μονο, κατα τα αλλα ειναι και δεν ειναι στρειτ ταυτοχρονα γιατι δε μπορουμε να ξερουμε ποια ειναι η πηγαια σεξουαλικη του αυτοδιαθεση, και ουτε και ο ιδιος μπορει να ξερει, οποτε και τα δυο ενδεχομενα ισχυουν ταυτοχρονα.

Χωρίς καμία παρεξήγηση, έχεις αρχίσει να ξεφεύγεις.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_personal_is_political

Δημοσ.

ο σεξουαλικος προσανατολισμος εχει μελετηθει ουτως η αλλως απο ετεροκανονικη σκοπια, ο,τι ερευνα εχω δει στον τομεα μου φαινεται biased.

η γατα πηγαινε στο αν καποιος που ειναι παντρεμενος ειναι κατ αναγκη στρειτ και αν αυτο εχει σχεση με το αν ξερουμε οτι εχει και ομοφυλοφιλες επαφες. σε αυτο το παραδειγμα, ειναι στρειτ επειδη το δηλωνει και μονο, κατα τα αλλα ειναι και δεν ειναι στρειτ ταυτοχρονα γιατι δε μπορουμε να ξερουμε ποια ειναι η πηγαια σεξουαλικη του αυτοδιαθεση, και ουτε και ο ιδιος μπορει να ξερει, οποτε και τα δυο ενδεχομενα ισχυουν ταυτοχρονα.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_personal_is_political

Επιλέγεις να ορίσεις τη σεξουαλικη σου ταυτότητα με όρους γνωστού μάτσου ημιτρελων της δεκαετίας του '60. Δικαίωμα σου, αλλά η ζωή είναι μικρή. My 2 cents.
Δημοσ.

Επιλέγεις να ορίσεις τη σεξουαλικη σου ταυτότητα με όρους γνωστού μάτσου ημιτρελων της δεκαετίας του '60. Δικαίωμα σου, αλλά η ζωή είναι μικρή. My 2 cents.

δεν ταυτιζομαι με το δευτερο κυμα, δεν το απορριπτω εξ ολοκληρου

δεν ψαχνω για ορισμο της σεξουαλικης μου ταυτοτητας, διεκδικω χωρο για ρευστοτητα και πολλαπλοτητα

• Moderators
Δημοσ.

δεν ψαχνω για ορισμο της σεξουαλικης μου ταυτοτητας, διεκδικω χωρο για ρευστοτητα και πολλαπλοτητα

Για να υποστηρίξεις αυτή σου τη διεκδίκηση όμως θα πρέπει κάπου να βασίζεται.

Δημοσ.

Ενώ με το πρώτο είσαι OK? Σεξουαλικα ρευστός μπορεί να είσαι οσο θες, απλά (πολλοί) άλλοι μπορεί να μη θέλουν και είναι θέμα χρόνου τα θέλω σας να συγκρουστούν.
Δημοσ.

Well, χωρίς περιττά λόγια και χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός: ο Schrodinger αυτά που έγραψε (και απέδειξε) τα έγραψε για το μικρόκοσμο οπότε ο παραλληλισμός σου στη κλίμακα του ανθρώπου (που επίσης απέδειξε ότι δεν ισχύουν) είναι μία αρλούμπα και μισή - και όχι δεν ισχύουν και τα δύο ενδεχόμενα ταυτόχρονα. 

Αλλά ακόμα και έτσι να το δεις, σε φιλοσοφικό πια επίπεδο (edit: θεωρώντας ότι ισχύει η θεωρία του Schrodinger στην κλίμακα του ανθρώπου) , και όχι όπως το ορίζει η επιστήμη της ψυχολογίας ή της βιολογίας, αυτό που θα βγάλεις είναι καθένας δεν είναι τίποτα και είναι όλα ταυτόχρονα => οποιοσδήποτε επιθετικός προσδιορισμός είναι άνευ σημασίας (straight gay etc).

Οπότε και μόνο που γράφεις: δύναται να είναι straight αυτοαναιρείσαι. Δεν υφίσταται straight ή gay ή οτιδήποτε σε ένα τέτοιο κόσμο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι θέλεις και τα μπερδεύεις. Αν κάποιος γουστάρει και πάει μόνο με άτομα του άλλου φύλου είναι στρειτ

Δημοσ.

Νομίζω ότι θέλεις και τα μπερδεύεις. Αν κάποιος γουστάρει και πάει μόνο με άτομα του άλλου φύλου είναι στρειτ

Κάνε quote γιατί δεν ξέρω που αναφέρεσαι. Αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν ισχύει η αρχή της απροσδιοριστίας σε κλίμακα ανθρώπου. Που θα πει ότι οποιαδήποτε αναφορά σε κβαντομηχανική είναι αβάσιμη (επιστημονικά: είναι μία μεγάλη πατάτα, πιο πατάτα δεν γίνεται).

Αν αντιλαμβάνεσαι αυτά που γράφω, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που έγραψες είναι ολόσωστο.

Τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετη και ίσως κακόβουλη επέκταση της αρχής της απροσδιοριστίας σε κλίμακα ανθρώπου που θα οδηγήσει σε τελείως παράδοξα συμπεράσματα.

Δημοσ.

Συμφωνα με την τελευταια ερευνα τα δικαιωματα των Lgbt δεν μπορουν να εφαρμοστουν σε πρακτικο επιπεδο. 96% της Ελληνικης κοινωνιας δεν αποδεχεται τους Lgbt και η Εκκλησια τους εχει αφορισει. Δεν χρειαζεται να αναφερω καθολου την Ρωσια,την Αμερικη του προεδρου Τραμπ και το Ισλαμικο κρατος. Oι ειδικοι προβλεπουν ακομα πιο σκληρες ημερες. Πρακτικα στην Πατρα που γνωριζω περνανε δυσκολες μερες. Mια φιλη εχει φαει βαρυ κυνηγητό και την εχουν οδηγησει σε σοβαρα ψυχολογικα προβληματα,στην τρελλα. Για εμενα προσωπικα δεν θα με ενοχλουσε καθολου να εχουν τα ελαχιστα-βασικα δικαιωματα με σκοπο παντα να εχουν καποιο ειδους ελαχιστης προστασιας και ασφαλειας ζωης.

Δημοσ.

Συμφωνα με την τελευταια ερευνα τα δικαιωματα των Lgbt δεν μπορουν να εφαρμοστουν σε πρακτικο επιπεδο. 96% της Ελληνικης κοινωνιας δεν αποδεχεται τους Lgbt και η Εκκλησια τους εχει αφορισει. Δεν χρειαζεται να αναφερω καθολου την Ρωσια,την Αμερικη του προεδρου Τραμπ και το Ισλαμικο κρατος. Oι ειδικοι προβλεπουν ακομα πιο σκληρες ημερες. Πρακτικα στην Πατρα που γνωριζω περνανε δυσκολες μερες. Mια φιλη εχει φαει βαρυ κυνηγητό και την εχουν οδηγησει σε σοβαρα ψυχολογικα προβληματα,στην τρελλα. Για εμενα προσωπικα δεν θα με ενοχλουσε καθολου να εχουν τα ελαχιστα-βασικα δικαιωματα με σκοπο παντα να εχουν καποιο ειδους ελαχιστης προστασιας και ασφαλειας ζωης.

και ειχα την εντυπωση οτι η Πατρα ειναι αρκετα οκ πλεον, απο τα λιγα περασματα που χω κανει. απο ποιον τρωει κυνηγητο η φιλη σου?

Δεν υφίσταται straight ή gay ή οτιδήποτε σε ένα τέτοιο κόσμο.

αυτο

Δημοσ.

Σε όλα συμφωνώ,εκτός από αυτό.

Ναι, μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας συμπεριφέρονται ως καράμπαμπες στο θέμα, αλλά επ' ουδενί δεν είναι τόσο το ποσοστό.

Θεωρώ ότι οι νέοι,κάτω των 35, είναι πολύ περισσότερο ανεκτικοί. Τουλάχιστον αυτοί που έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. 

Στην "επαρχία" από ότι θυμάμαι όντως η κατάσταση είναι απελπισία...

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως το πρόβλημα είναι ότι εσύ φιλτράρεις τα πάντα μέσα από την ομοφυλοφιλική σκοπιά επειδή έχεις συνδέσει πολιτικές ιδεολογίες με τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. 

Μπορείς να είσαι gay, χωρίς να καίγεσαι με ακροαριστερές μόδες που προάγονται από ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. 

• Like 1
Δημοσ.

και ειχα την εντυπωση οτι η Πατρα ειναι αρκετα οκ πλεον, απο τα λιγα περασματα που χω κανει. απο ποιον τρωει κυνηγητο η φιλη σου?

αυτο

απο τον αδερφο της,ο οποιος ειναι ζορικος.η μητερα και οι αδελφες της δεν εχουν κανενα προβλημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...