AtiX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Το πρώτο από Wikipedia για να είμαι ειλικρινής. Ωραία, διάβασε το δεύτερο...
logistoulis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Βασικά αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι επειδή κάτω από την ομπρέλα της LGBTI+ κοινότητας εμπεριέχονται αρκετές κατηγορίες ατόμων... Ας πούμε και πολύ χονδρικά τα L, G και B άτομα έχουν να κάνουν με το σεξ, το T έχει να κάνει με το φύλο και το I με το βιολογικό φύλο... εγώ καταλαβαίνω ότι πρέπει να ρίξουμε πολύ διάβασμα για να ακολουθήσουμε το μέλλον και όχι μόνο για τα φύλα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα πράγματα που αναφέρει το jason αντιγόνη γραμμένα πάνω του, μόνο κάτι ψιλά για τον αθεϊσμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα ξέρω..
AtiX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 εγώ καταλαβαίνω ότι πρέπει να ρίξουμε πολύ διάβασμα για να ακολουθήσουμε το μέλλον και όχι μόνο για τα φύλα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα πράγματα που αναφέρει το jason αντιγόνη γραμμένα πάνω του, μόνο κάτι ψιλά για τον αθεϊσμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα ξέρω.. Ναι αλλά αυτό που postαρες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάς... να σου θυμίσω ¨cisgender”...
logistoulis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 απλά τονίζω το too much information ειλικρινά έχω κάτσει κάποιες φορές να βγάλω άκρη με όλη αυτή τη κατάσταση και μπερδεύομαι, νομίζω ότι παλιότερα τα πράγματα ήταν πιο απλά πάντως περιμένεις κάποια στιγμή να γίνει νομική αναγνώριση όλων αυτών των φύλων; υπάρχει νόημα ή λόγος να γίνει κάτι τέτοιο; θα πρέπει στη γλώσσα μας να αλλάξουμε τον τρόπο που μιλάμε; το να αποκαλείς κάποιον ο τάδε ή η τάδε ανάλογα με το πώς θέλει να προσδιοριστεί το καταλαβαίνω. αλλά όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιο φύλο και είναι ουδέτερο θα έλεγα ότι μάλλον με μπερδεύει επίσης ο σεξουαλικος προσδιορισμός κάποιου νομίζω ότι στη πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει και κάποιον αν δηλαδή είσαι γυναίκα που θες να γίνεις άντρας, αλλά συνεχίζουν και σου αρέσουν οι άντρες (θες να γίνεις gay;; ) δε νομίζω ότι έχει πολύ σχέση και ούτε θα έπρεπε να νοιάζει κανέναν με ποιον θες να πηγαίνεις είσαι γυναίκα θες να γίνεις άντρας, δεκτό είσαι ο κύριος τάδε πλέον τέλος μου κάνει τελείως παρανοϊκό να λέμε "ήρθε το κύριο τάδε" το δεν ξέρω τι θέλω δεν ξέρω αν γίνεται για κάποιο πραγματικό λόγο ή για να νιώθει ο καθένας μοναδικός και να τραβάει την προσοχή και αναρωτιέμαι αν κάπου χάνεται το νόημα των πραγμάτων
AtiX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 απλά τονίζω το too much information ειλικρινά έχω κάτσει κάποιες φορές να βγάλω άκρη με όλη αυτή τη κατάσταση και μπερδεύομαι, νομίζω ότι παλιότερα τα πράγματα ήταν πιο απλά πάντως περιμένεις κάποια στιγμή να γίνει νομική αναγνώριση όλων αυτών των φύλων; υπάρχει νόημα ή λόγος να γίνει κάτι τέτοιο; θα πρέπει στη γλώσσα μας να αλλάξουμε τον τρόπο που μιλάμε; το να αποκαλείς κάποιον ο τάδε ή η τάδε ανάλογα με το πώς θέλει να προσδιοριστεί το καταλαβαίνω. αλλά όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιο φύλο και είναι ουδέτερο θα έλεγα ότι μάλλον με μπερδεύει επίσης ο σεξουαλικος προσδιορισμός κάποιου νομίζω ότι στη πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει και κάποιον αν δηλαδή είσαι γυναίκα που θες να γίνεις άντρας, αλλά συνεχίζουν και σου αρέσουν οι άντρες (θες να γίνεις gay;; ) δε νομίζω ότι έχει πολύ σχέση και ούτε θα έπρεπε να νοιάζει κανέναν με ποιον θες να πηγαίνεις είσαι γυναίκα θες να γίνεις άντρας, δεκτό είσαι ο κύριος τάδε πλέον τέλος μου κάνει τελείως παρανοϊκό να λέμε "ήρθε το κύριο τάδε" το δεν ξέρω τι θέλω δεν ξέρω αν γίνεται για κάποιο πραγματικό λόγο ή για να νιώθει ο καθένας μοναδικός και να τραβάει την προσοχή και αναρωτιέμαι αν κάπου χάνεται το νόημα των πραγμάτων Μα ο άνθρωπος και ο τρόπος λειτουργίας του είναι περίπλοκος... Ας πούμε αν η ανθρωπότητα δεν είχε περάσει τον μεσαίωνα θα καθόμασταν να αναλύσουμε όλα αυτά? Όσο για το δεύτερο σκελος έχει ξεκινήσει.. και δεν πρόκριτε να αλλάξει ο τρόπος που μιλάμε αλλά ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε...
randomcat Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Ωραία, διάβασε το δεύτερο... Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν χρωμοσωμική ανωμαλία. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι στο σχεδιασμό της φύσης όσον αφορά τον άνθρωπο υπάρχουν δύο φύλα. Διαφωνώ με το "Μελέτες στα τέλη του 20ού αιώνα υποδηλώνουν μία αυξανόμενη ιατρική ομοφωνία ότι τα διάφορα ίντερσεξ σώματα αποτελούν φυσιολογικές μορφές της ανθρώπινης βιολογίας", καθώς υπάρχουν ελλιπή στοιχεία και ακόμα περισσότερες μελέτες για την αναπαραγωγή και για τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Και ακόμα και για τους ίντερσεξ η ουσία είναι ότι πρέπει να χτίσουν χαρακτήρα και να ζήσουν με αυτό που τους δόθηκε, βελτιώνοντας ό,τι μπορούν με υγιείς μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας. Στην περίπτωσή τους συμφωνώ ότι οι μη συναινετικές χειρουργικές επεμβάσεις δεν αποτελούν λύση.
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Όσες ταυτότητες φύλου και να επινοηθούν τα φύλα είναι δύο και τα υπόλοιπα είναι στη φαντασία. Στο 2017, στην εποχή μας, ο καθένας μας δουλεύει ακόμα με τα "παραδοσιακά" φύλα - ό,τι του σερβίρει η φύση του. Δεν έχουμε την τεχνολογία να την παρακάμψουμε και να την υπερβούμε. Ό,τι κόβει κάποιος το πουλί του, βάζει σιλικονάτο στήθος και ξυρίζει το μήλο του Αδάμ δεν τον μετατρέπει σε κάτι το διαφορετικό. Μόνο στη φαντασία του. Για όσους θέλουν να ξεχνιούνται που και που υπάρχουν και τα cosplay, αλλά και πάλι αν ντύνεσαι συνέχεια σαν ατμομηχανή ή κάτι άλλο που θα ήθελες να είσαι και ξέρεις ότι δεν μπορείς να γίνεις ποτέ σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικό θέμα, πέρα από ανωριμότητα. Το "κανονικό" είναι να δεχτείς αυτό που έλαβες και ας μην σου αρέσει το μήκος που έχεις για πέος ή το ύψος σου ή ότι δεν είσαι Μπραντ Πιτ. Να δεχτείς αυτό που έχεις δηλαδή και να βελτιώσεις ό,τι μπορείς με υγιείς μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας (π.χ. γυμναστική, ρουχισμό, ορθοδοντική κ.λπ.), να έχεις επίγνωση της πραγματικότητας και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Και αυτό δείχνει δύναμη χαρακτήρα. Το να μην δεχτείς το σώμα σου και τις υγιείς διαθέσιμες επιλογές που έχεις, σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα και αδύναμο χαρακτήρα και πώς μπορείς να τα έχεις καλά με τους άλλους ανθρώπους αν δεν μπορείς να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου; περιμενε, περα απο τις σωματικες αλλαγες που μπορει καποιο ατομο να θελει η οχι, υπαρχουν και θεματα εκτος εμφανισης. δηλαδη το οτι δεν εχω θεμα με το πουλι μου αλλα με το οτι ειμαι αγορι μαλλον δεν εχει να κανει με το σωμα το δικο μου και τη σχεση μου με αυτο αλλα με τη νοηματοδοτηση της κοινωνιας στο τι (θα επρεπε συμφωνα με αυτην να) σημαινει οτι εισαι το χ η το ψ φυλο. δε θελω να εχω κοινα με το καθε πεοφορο και δε θελω η κοινωνια να με βλεπει ως πεοφορο. δε θεωρω οτι δειχνει δυναμη χαρακτηρα ο συμβιβασμος, ουτε θεωρω οτι ειναι η ιδανικη επιλογη για ολους τους ανθρωπους αυτο που περιγραφεις.
michael92 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 δε θελω να εχω κοινα με το καθε πεοφορο και δε θελω η κοινωνια να με βλεπει ως πεοφορο. Getalife. 7
adi32 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Ο καπνιστής που ξέρει ότι αυτό που κάνει είναι κακό αλλά παρολαυτα το κάνει ακολουθώντας το πάθος του φυσικά και κάνει λάθος και δείχνει αδυναμία χαρακτήρα. Το τι νομίζουμε στο μυαλό μας δεν είναι απαραίτητα σωστό λογικό ή νορμάλ. Αν βλέπουμε ότι αυτά που σκεπτόμαστε έχουν μεγάλη διαφορά από την κοινή λογική πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω και να φροντίζουμε να κάνουμε το σωστό που υπαγορεύει η κοινή λογική και όχι ότι φαίνεται σε εμάς σωστό έστω κι αν είναι δυσάρεστο ή λιγότερο ευχάριστο 2
randomcat Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 περιμενε, περα απο τις σωματικες αλλαγες που μπορει καποιο ατομο να θελει η οχι, υπαρχουν και θεματα εκτος εμφανισης. δηλαδη το οτι δεν εχω θεμα με το πουλι μου αλλα με το οτι ειμαι αγορι μαλλον δεν εχει να κανει με το σωμα το δικο μου και τη σχεση μου με αυτο αλλα με τη νοηματοδοτηση της κοινωνιας στο τι (θα επρεπε συμφωνα με αυτην να) σημαινει οτι εισαι το χ η το ψ φυλο. δε θελω να εχω κοινα με το καθε πεοφορο και δε θελω η κοινωνια να με βλεπει ως πεοφορο. δε θεωρω οτι δειχνει δυναμη χαρακτηρα ο συμβιβασμος, ουτε θεωρω οτι ειναι η ιδανικη επιλογη για ολους τους ανθρωπους αυτο που περιγραφεις. Έχεις πουλί => άρα είσαι πεοφόρος => άρα σωστά η κοινωνία σε βλέπει ως πεοφόρο. Το κόβεις; Γιατί - για να μην είσαι πεοφόρος; Συγχαρητήρια, υποβιβάστηκες σε κατώτερο σώμα. Αγόρι είσαι και δεν έχεις επιλογές, deal with it. Όπως και ότι μια μέρα θα πεθάνεις. Ή ότι μπορεί να κάνεις φαλάκρα. Deal with it. Δεν είναι απλά συμβιβασμός, όταν δεν έχεις καλές ή καλύτερες επιλογές αλλά και ρεαλισμός μεταξύ άλλων. 5
phanispal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 περιμενε, περα απο τις σωματικες αλλαγες που μπορει καποιο ατομο να θελει η οχι, υπαρχουν και θεματα εκτος εμφανισης. δηλαδη το οτι δεν εχω θεμα με το πουλι μου αλλα με το οτι ειμαι αγορι μαλλον δεν εχει να κανει με το σωμα το δικο μου και τη σχεση μου με αυτο αλλα με τη νοηματοδοτηση της κοινωνιας στο τι (θα επρεπε συμφωνα με αυτην να) σημαινει οτι εισαι το χ η το ψ φυλο. δε θελω να εχω κοινα με το καθε πεοφορο και δε θελω η κοινωνια να με βλεπει ως πεοφορο. δε θεωρω οτι δειχνει δυναμη χαρακτηρα ο συμβιβασμος, ουτε θεωρω οτι ειναι η ιδανικη επιλογη για ολους τους ανθρωπους αυτο που περιγραφεις. Μην άγχεσαι, οι μόνοι που σε βλέπουν έτσι είναι οι λοιποί (παθητικοί) ομόφυλοι, κανείς άλλος.
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Έχεις πουλί => άρα είσαι πεοφόρος => άρα σωστά η κοινωνία σε βλέπει ως πεοφόρο. Το κόβεις; Γιατί - για να μην είσαι πεοφόρος; Συγχαρητήρια, υποβιβάστηκες σε κατώτερο σώμα. Αγόρι είσαι και δεν έχεις επιλογές, deal with it. Όπως και ότι μια μέρα θα πεθάνεις. Ή ότι μπορεί να κάνεις φαλάκρα. Deal with it. Δεν είναι απλά συμβιβασμός, όταν δεν έχεις καλές ή καλύτερες επιλογές αλλά και ρεαλισμός μεταξύ άλλων. εχω πουλι-ειμαι πεοφορος-δε θα επρεπε να σημαινει κατι περα απ το οτι ειμαι πεοφορος. Δε θελω να το κοψω, δε θελω να ειμαι υποχρεωμενος να θητησω στο στρατο με μονο κριτηριο το οτι ειμαι πεοφορος, δε θελω να μη μπορω να δοκιμαζω ρουχα σε μαγαζια επειδη "δεν εχουμε ανδρικα δοκιμαστηρια", δε θελω να οφειλω να φορεσω κουστουμι ως μονη επιλογη επισημης ενδυμασιας, δε θελω το φουσκωτο σωμα να ειναι η μονη επιλογη αρχετυπου ομορφιας. Μην άγχεσαι, οι μόνοι που σε βλέπουν έτσι είναι οι λοιποί (παθητικοί) ομόφυλοι, κανείς άλλος. εχω παει με τοσους στρειτ/παντρεμενους/οτινανεδες. το πως πιστευεις οτι λειτουργει ο κοσμος και το πως λειτουργει οντως εχουν καποια αποσταση που βαριεμαι να αποδεικνυω καν. το οτι θεωρεις οτι οι παθητικοι εχουν διαφορετικο τροπο σκεψης απο τους ενεργητικους ειναι καπως ξεπερασμενο. παντως με μια προχειρη εξερευνηση γκουγκλ μπορεις να δεις πως το στερεοτυπο του παθητικου πλεον ειναι το αρρενωπο, στατιστικα, οι ενεργητικοι εχουν χαλαρωσει με το φεμ στοιχειο τους καθ οτι ουτως η αλλως ειναι περιζητητοι. do your research πριν αποπειραθεις προσβολης :///////// εισαι ο λογος που σιχαινομαι τους αντρες 1
phanispal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Πρώτ' απ' όλα δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω. Δεύτερον, πώς γίνεται να έχεις πάει με straight (και να εξακολουθείς να θεωρείς πως ήταν/είναι straight), εσύ το ξέρεις. Τρίτον, το ότι έχεις πάει με παντρεμένους, πάλι δεν κατάλαβα ως τι το αναφέρεις. Ότι επειδή είναι παντρεμένος κάποιος συνεπάγεται ότι είναι υποχρεωτικά straight; 2
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 απλά τονίζω το too much information ειλικρινά έχω κάτσει κάποιες φορές να βγάλω άκρη με όλη αυτή τη κατάσταση και μπερδεύομαι, νομίζω ότι παλιότερα τα πράγματα ήταν πιο απλά πάντως περιμένεις κάποια στιγμή να γίνει νομική αναγνώριση όλων αυτών των φύλων; υπάρχει νόημα ή λόγος να γίνει κάτι τέτοιο; θα πρέπει στη γλώσσα μας να αλλάξουμε τον τρόπο που μιλάμε; το να αποκαλείς κάποιον ο τάδε ή η τάδε ανάλογα με το πώς θέλει να προσδιοριστεί το καταλαβαίνω. αλλά όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιο φύλο και είναι ουδέτερο θα έλεγα ότι μάλλον με μπερδεύει επίσης ο σεξουαλικος προσδιορισμός κάποιου νομίζω ότι στη πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει και κάποιον αν δηλαδή είσαι γυναίκα που θες να γίνεις άντρας, αλλά συνεχίζουν και σου αρέσουν οι άντρες (θες να γίνεις gay;; ) δε νομίζω ότι έχει πολύ σχέση και ούτε θα έπρεπε να νοιάζει κανέναν με ποιον θες να πηγαίνεις είσαι γυναίκα θες να γίνεις άντρας, δεκτό είσαι ο κύριος τάδε πλέον τέλος μου κάνει τελείως παρανοϊκό να λέμε "ήρθε το κύριο τάδε" το δεν ξέρω τι θέλω δεν ξέρω αν γίνεται για κάποιο πραγματικό λόγο ή για να νιώθει ο καθένας μοναδικός και να τραβάει την προσοχή και αναρωτιέμαι αν κάπου χάνεται το νόημα των πραγμάτων δεν ειναι τοσο περιπλοκα βρε. συνηθιζεται. καποτε ηταν παρανοικο το οτι δεν καπνιζουμε σε κλειστους χωρους. τωρα μου φαινεται παρανοικο οταν βλεπω καποιον να καπνιζει σε κλειστο χωρο. η αλλαγη στη γλωσσα ειναι ενα βημα προς την γρηγοροτερη ενσωματωση της γνωσης, η χρηση της γλωσσας ειναι καθημερινη και σε φερνει αναγκαστικα σε τριβη με εννοιες. δε βλεπω λογο να μην υπαρχει η νομικη αναγνωριση περισσοτερων ταυτοτητων απο δυο. απο το δεν ανηκω στα δυο φυλα μεχρι το αυτοριζομαι ως ουδετερο ειναι καμποσος δρομος. μπορει ας πουμε να μη θελεις να αλλαξεις γλωσσικα το πως να αναφερεται κανεις σε εσενα. Σιγουρα τα ελληνικα μας δινουν την επιλογη του ουδετερου, σε αντιθεση με πολλες γλωσσες που εχουν μονο δυο γενη. Ωστοσο, οι περισσοτερες γλωσσες δεν ειναι δομημενες με τροπο που να βολευει την ενσωματωση τετοιων προβληματισμων. Το ωραιο με τις γλωσσες ειναι οτι ειναι ζωντανες και μπορουμε να βρουμε καινουριους τροπους να εκφραζομαστε και να δωσουμε ορατοτητα σε πραγματα που παραδοσιακα δεν ειχαν ληφθει υπ οψιν. το οτι εσενα τυχαινει να μη σε ενδιαφερει η σεξουαλικοτητα των αλλων δε σημαινει οτι βιωνουν ολοι την ιδια ανεκτικοτητα με αυτην που περιγραφεις. οσο υπαρχει διαφορετικη αντιμετωπιση αναλογα με το με ποιον πηγαινεις, τοσο υπαρχει αναγκη για ορατοτητα σε αυτους τους ανθρωπους. σου φαινεται προβληματικη η χρηση ουδετερου και οχι η χρηση τιτλων οπως "κυριος"?food for thought μου φαινεται ασκοπο να εξεταζουμε το ενδεχομενο του οτι ανθρωποι απλα θελουν προσοχη και να βαζουμε εμποδια στις διεκδικησεις τους, απλα επειδη "μπορει εν τελει και να ειναι ασκοπο". και στην τελικη, και προσοχη να θελουν, ποσο κακο μπορει να ειναι? η "δεσποινιδα" που τονιζει τον τιτλο της βγαζει λιγοτερη κραυγη προσοχης απο οσα ατομα επιλεγουν να μην ταυτιζονται με το δυαδικο διαχωρισμο κοινωνικων φυλων?
michael92 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 εχω παει με τοσους στρειτ/παντρεμενους/οτινανεδες. το πως πιστευεις οτι λειτουργει ο κοσμος και το πως λειτουργει οντως εχουν καποια αποσταση που βαριεμαι να αποδεικνυω καν. το οτι θεωρεις οτι οι παθητικοι εχουν διαφορετικο τροπο σκεψης απο τους ενεργητικους ειναι καπως ξεπερασμενο. παντως με μια προχειρη εξερευνηση γκουγκλ μπορεις να δεις πως το στερεοτυπο του παθητικου πλεον ειναι το αρρενωπο, στατιστικα, οι ενεργητικοι εχουν χαλαρωσει με το φεμ στοιχειο τους καθ οτι ουτως η αλλως ειναι περιζητητοι. do your research πριν αποπειραθεις προσβολης :///////// εισαι ο λογος που σιχαινομαι τους αντρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις