GothicCrusader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Άρα συμφωνείς ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κρίνει η υπηρεσία για τις υιοθεσίας από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων. Ναι, εγώ προσωπικά σε αυτό έχω καταλήξει. Να σου πω το εξής ψευτο-δίλλημα, επίσης κάπως θεωρητικό: ένα παιδί δεν θα υιοθετηθεί καθόλου ή θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι που τηρεί όλα τα άλλα κριτήρια «εκτός του σεξουαλικού προσανατολισμού» δηλαδή ας πούμε είναι ομόφυλλο ζευγάρι. Τότε εγώ λέω ναι, ας υιοθετηθεί. Δηλαδή δεν λαμβάνω υπόψη μου τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως καθοριστικό κριτήριο για το αποτέλεσμα. Αλλά παραδέχομαι ότι δεν είμαι τόσο προοδευτικός ώστε να μην το έχω καθόλου σαν κριτήριο, δηλαδή έχει κάποιο βάρος για εμένα. Π.χ. 1) οι γονείς δεν θέλουν να γίνει υιοθεσία από ομόφυλλο ζευγάρι αλλά υπάρχει διαθέσιμο που τηρεί πλήρως όλα τα άλλα κριτήρια. Το κράτος έχει δικαίωμα να τους επιβάλλει την υιοθεσία; 2) οι γονείς δεν θέλουν να γίνει υιοθεσία από ομόφυλλο ζευγάρι αλλά θέλει το παιδί 3) οι γονείς δεν θέλουν να γίνει υιοθεσία από ομόφυλλο ζευγάρι αλλά θέλει το παιδί κοκ.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι το thread κάνει κύκλους γιατί συγκρίνετε τα ζευγάρια βάζοντας άλλα κριτήρια για να τα κάνετε να διαφέρουν. Δηλαδή: - θέση: τα ομόφυλλα πρέπει να υιοθετούν - επιχείρημα: όχι γιατί μπορεί να δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, για δες τα στατιστικά στις φυλακές, δες αυτό το παράδειγμα και αυτό και αυτό - αντεπιχείρημα: αλλά και τα ετερόφυλλα δες σε αυτό και αυτό τι κάνανε μπλα μπλα. κλπ. Κοινώς οι 50 σελίδες είναι περιπτωσιολογία. Διαλέγω ένα παράδειγμα που μου αρέσει και το φέρνω σαν επιχείρημα. Σε λογική δεν βασίζονται. Εγώ σου προτείνω να συγκρίνεις επί ίσης όροις. Επομένως το δικό σου το παιδί που θα το έδινες αν η μόνη διαφορά των ζευγαριών είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους. Βγάζω από το παιχνίδι τα άσχετα και αφήνω να διαφέρει μόνο το επίμαχο κριτήριο. Το δικό σου το παιδί είναι 1, δεν μπορείς να το δώσεις σε 2 ζευγάρια. Μπορεί να υπάρχουν άλλα παιδιά και να δοθούν σε όλους, μπορεί και όχι. Δεν το γνωρίζεις και δεν σε αφορά για τη δική σου επιλογή. Αν είσαι πράγματι προοδευτικός τότε θα πεις ότι επιλέγω ένα ζευγάρι στην τύχη. Αν επιλέγεις το ετερόφυλλο ή αν χρειάζεται να αυξήσεις τα παιδιά για να νιώθεις οκ, τότε δεν είσαι τόσο προοδευτικός όσο νομίζεις. Τα στατιστικά στις φυλακές δεν λένε τίποτα για ομόφυλα ζευγάρια. Λένε ότι τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς πατέρα αλλά σε ετερόφυλο περιβάλλον. Το να βγάλουμε επομένως το συμπέρασμα ότι δύο λεσβίες θα μεγαλώσουν φυλακόβιους είναι εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Αντιθέτως έχουμε καμιά εβδομηνταριά έρευνες που έχουν γίνει σε παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια όπου σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν προβλήματα. Αυτές τις έρευνες διάφορα γίδια εδώ μέσα επιλέγουν διαρκώς να τις αγνοούν. Αυτά όσον αφορά το γενικό περίγραμμα γιατί δεν είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις. Δεν υπάρχει καμία περιπτωσιολογία, ίσα-ίσα που μιλάμε και οι μεν και οι δε πολύ γενικά. Όσον αφορά το δίλλημα σου, δεν υπάρχουν ζευγάρια που να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ή θα μιλάμε ρεαλιστικά ή θα φτιάχνουμε φανταστικά σενάρια για να στηρίζουμε την άποψη μας. Αλλά αφού σ' αρέσουν τα σενάρια θα σου πω κι εγώ ένα. Έχεις δύο ζευγάρια. Το ένα ετερόφυλο αρκετά ευκατάστατοι που έχουν κι άλλα παιδιά, σκυλιά, άνετη ζωή αλλά ο πατέρας κερατώνει τη γυναίκα διαρκώς κι αυτή αδιαφορεί γιατί βολεύεται με τα λεφτά. Το άλλο ομόφυλο, μετριοπαθείς άνθρωποι με μια αξιοπρεπή εργασία ο καθένας που τα φέρνουν βόλτα ίσα-ίσα. Σε ποιο από τα δύο ζευγάρια θα έδινες το παιδί σου; Στη μια οικογένεια θα ζήσει άνετα αλλά ενδεχομένως όχι και με πολλή στοργή, στην άλλη θα πάρει πολλή αγάπη αλλά μπορεί να περάσει δύσκολα. Και για την ιστορία, δεν σου βάζω προϋποθέσεις, αν διαλέξεις εκείνο είσαι προοδευτικός κι αν διαλέξεις το άλλο κλαρινογαμπρός όπως έκανες εσύ. Το αφήνω στην κρίση σου να δεις τι θα είναι καλύτερο για το παιδί.
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ναι, εγώ προσωπικά σε αυτό έχω καταλήξει. Να σου πω το εξής ψευτο-δίλλημα, επίσης κάπως θεωρητικό: ένα παιδί δεν θα υιοθετηθεί καθόλου ή θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι που τηρεί όλα τα άλλα κριτήρια «εκτός του σεξουαλικού προσανατολισμού» δηλαδή ας πούμε είναι ομόφυλλο ζευγάρι. Τότε εγώ λέω ναι, ας υιοθετηθεί. Δηλαδή δεν λαμβάνω υπόψη μου τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως καθοριστικό κριτήριο για το αποτέλεσμα. Αλλά παραδέχομαι ότι δεν είμαι τόσο προοδευτικός ώστε να μην το έχω καθόλου σαν κριτήριο, δηλαδή έχει κάποιο βάρος για εμένα. Π.χ. 1) οι γονείς δεν θέλουν να γίνει υιοθεσία από ομόφυλλο ζευγάρι αλλά υπάρχει διαθέσιμο που τηρεί πλήρως όλα τα άλλα κριτήρια. Το κράτος έχει δικαίωμα να τους επιβάλλει την υιοθεσία; 2) οι γονείς δεν θέλουν να γίνει υιοθεσία από ομόφυλλο ζευγάρι αλλά θέλει το παιδί 3) οι γονείς δεν θέλουν να γίνει υιοθεσία από ομόφυλλο ζευγάρι αλλά θέλει το παιδί κοκ. 1) Ναι. Το παιδί δεν το μεγαλώνεις πια εσύ, έχεις δώσει αλλού την κηδεμονία του (στο κράτος). 2) Βλέπε 1. Ξαναλέω όμως, αμφιβάλλω πολύ ότι τα περισσότερα παιδιά όχι μόνο έχουν γονείς, αλλά γονείς που νοιάζονται αρκετά για να βάλουν και κριτήρια στην υιοθεσία όταν δίνουν το παιδί.
GothicCrusader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Παρεπιμπτόντως, έχεις ασχοληθεί καθόλου με το θέμα της υιοθεσίας; Οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι πολύ αυστηροί, αδικαιολόγητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχω φίλο που τον απέρριψαν επειδή δουλεύει ως μπάρμαν. Ενδεχομένως αν δούλευε σε κάμια τράπεζα και είχε καταχραστεί μερικά εκατομμύρια μπορεί να τον έκαναν κι επίτιμο μέλος. Τα λέω αυτά για να καταλάβουμε ότι και να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να μοιράζουμε άκριτα παιδιά σε gay. Απαντάω και σε αυτό μιας και δεν απάντησα επί της ουσίας. Δεν έχω ασχοληθεί στην πράξη, δηλαδή δεν έχω προσπαθήσει να υιοθετήσω παιδί, ούτε είμαι κοινωνικός λειτουργός. Έχω δει πρόχειρα τις αντίστοιχες σελίδες στο νετ. Για την τράπεζα που λες δεν το νομίζω, γιατί το ποινικό μητρώο είναι μέσα στα κριτήρια οπότε θεωρώ ότι εκτός αν κάποιος κάπου στη διαδικασία λαδώνεται, είναι πολύ δύσκολο να έχει καταχραστεί εκατομμύρια και να τον επέλεγαν. Τα στατιστικά στις φυλακές δεν λένε τίποτα για ομόφυλα ζευγάρια. ... Δεν υπάρχει καμία περιπτωσιολογία, ίσα-ίσα που μιλάμε και οι μεν και οι δε πολύ γενικά. Όσον αφορά το δίλλημα σου, δεν υπάρχουν ζευγάρια που να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ή θα μιλάμε ρεαλιστικά ή θα φτιάχνουμε φανταστικά σενάρια για να στηρίζουμε την άποψη μας. Για τις φυλακές κλπ συμφωνώ. Σχετικα με τα κοινά χαρακτηριστικά φαντάσου ότι πληρούν τα κριτήρια της υιοθεσίας, όχι ότι έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Επομένως ας το πω έτσι: να είναι και τα δύο υποψήφια. Έχεις δύο ζευγάρια. Το ένα ετερόφυλο αρκετά ευκατάστατοι που έχουν κι άλλα παιδιά, σκυλιά, άνετη ζωή αλλά ο πατέρας κερατώνει τη γυναίκα διαρκώς κι αυτή αδιαφορεί γιατί βολεύεται με τα λεφτά. Το άλλο ομόφυλο, μετριοπαθείς άνθρωποι με μια αξιοπρεπή εργασία ο καθένας που τα φέρνουν βόλτα ίσα-ίσα. Στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχει δίλημμα, γιατί το ετερόφυλο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ούτως ή άλλως υποψήφιο. Δίλημμα θα έχω αν έχουμε δύο υποψήφια που να διαφέρουν μόνο ως προς το σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν είναι ανάγκη να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ρωτάς το παιδί διάολε, όπως γίνεται έτσι κι αλλιώς όταν πρόκειται να υιοθετηθεί.
GothicCrusader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Στο τελευταίο παράδειγμα θα ρωτούσες το παιδί;
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Λες πώς θα διάλεγε κάποιος ένα ζευγάρι όταν υπήρχαν δύο ή παραπάνω ζευγάρια που πληρούσαν τις προϋποθέσεις υιοθεσίας. Άμα ένα ζευγάρι δεν τις πληροί δεν έχει νόημα να το συζητάμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Θα μπορούσε να υπάρχει και ποσόστωση. Στις δέκα υιοθεσίες η μια να πάει σε ομόφυλα ζευγάρια. Ή κάποιο αντίστοιχο ποσοστό που να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Στην απίθανη περίπτωση που όλα τα ζευγάρια εχουν κοινά χαρακτηριστικά τι σημασία έχει που θα το δώσεις;
adi32 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Καποιες ακομα ερευνες http://thefederalist.com/2016/07/06/another-study-finds-same-sex-parenting-isnt-best-for-kids/ http://www.frc.org/issuebrief/new-study-on-homosexual-parents-tops-all-previous-research http://www.dailywire.com/news/7258/study-same-sex-parenting-hurts-kids-more-we-james-barrett#
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Από τα τρία links που δίνεις, τα δύο αφορούν την ίδια έρευνα. Just saying.
Hlapatsas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Έλα όμως που τις γνωρίζουμε... Δηλαδή αν κάποιος θεωρεί ότι ένας νόμος είναι λάθος τότε αυτό τον υποχρεώνει να θεωρεί ότι όλοι οι νόμοι είναι λάθος; γαμπρός αρσενικό ο άντρας που παντρεύεται ή νυμφεύται γαμπρός < μεσαιωνική ελληνική γαμπρός < αρχαία ελληνική γαμβρός < γαμέω (συγγένεια από γάμο ή ερωτική σχέση) Αυτό που πόσταρα ονομάζεται ετυμολογκή ανάλυση. Αυτό που εσύ ποστάρεις είναι ερμηνεία, δηλαδή υποκειμενικό από τον συγγραφέα. Διάβασε πάλι την ετυμολογική. Ἔχουμε καί λέμε: http://filologikos-k...og-post_23.html http://www.lexigram....mor/γάμος#Hist0 Ἐτυμολογικές ἔννοιες: γάμος = γή+μήτηρ= ἡ τίκτουσα γαμ--βρός = ὁ νυμφίος https://el.wiktionar...rg/wiki/γαμπρός γαμέω, γαμῶ, συνώνυμο = νυμφεύομαι νύμφη = Οι Νύμφες κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν γυναικείες ιδεατές μορφές θεϊκής καταγωγής.... https://el.wikipedia...org/wiki/Νύμφες Γαμβρός + Νύμφη = Γάμος Γιά νά νυμφευθῃ κανείς πρέπει νά εἶναι ἄνδρας καί ἡ νύφη εἶναι προφανῶς γυναίκα, σύμφωνα μέ τήν πρόελευση τῆς λέξεως. Φτάσαμε λοιπόν στό σημείο ἐκείνο νά ἐξηγούμε τά αὐτονόητα. Γιά κάθε ἐρώτηση λοιπὀν παρόμοια μέ αύτήν θα κάνω ἀντγραφή-ἐπικόλληση τά παραπάνω. Πάμε πάλι στην ετυμολογία για ακόμη μία φορά καθώς εσύ συνεχίζεις να ποστάρεις ερμηνείες: γάμος = γή+μήτηρ= ἡ τίκτουσα Σε παρακαλώ για Τον Θεό, μην με βάλεις να αναλύσω το << η τίκτουσα>> 2
suffocater Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αν ειναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ορισμους ως υποδειξη για το τι πρεπει να γινεται. Η γλώσσα ειναι εργαλειο επικοινωνιας,δεν ειναι ηθικοπλαστικός μπουσουλας για το πως θα δουλευει ο κοσμος. Ελεος. Για τον ανυπαρκτο δηλ με το ultra off topic.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Απίστευτος αέρας προοδευτικότητας όπου και να κοιτάξεις, λυρισμός, ανωτερότητα, μου πέταξε ο browser απο μόνος του σουηδικά. Οι υπερφιλελευθεροι του thread ποσταρουν αλλού ως ηθικολογοι απολυταρχικοι κρατιστες για ξεκάρφωμα ασφαλώς. Genius.
Hlapatsas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Αν ειναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ορισμους ως υποδειξη για το τι πρεπει να γινεται. Η γλώσσα ειναι εργαλειο επικοινωνιας,δεν ειναι ηθικοπλαστικός μπουσουλας για το πως θα δουλευει ο κοσμος. Ελεος. Για τον ανυπαρκτο δηλ με το ultra off topic. Φίλε, αν δεν έχεις παρακολουθήσει το θέμα, και πως ξεκίνησε καλό είναι να μην εκφέρεις γνώμη. Διάβασε πρώτα και μετά πες ό,τι έχεις να πεις, και άσε τους χαρακτηρισμούς κατά μέρος.
THD Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Τι έγινε ρε παιδιά, γιατί σταμάτησε έτσι ο καταιγισμός των ποστ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις