deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Λοιπόν, επειδή με όρους αλητείας δε δέχομαι να κάνω διάλογο με κανέναν, θα παρακαλέσω χάριν τής ανοιχτής κουβέντας που έχουμε και με όσο θάρρος (και όχι δικαίωμα) μού επιτρέπουν τα 7 χρόνια παρουσίας μου εδώ μέσα, όποιο από τα μέλη έχει την καλή διάθεση - διότι απαξιώ πραγματικά ακόμα και να προκαλέσω τον ίδιο - να μού υποδείξει, με συγκεκριμένη παράθεση τού post μου, το σημείο όπου είπα αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος ότι είπα. Μετά, ας αξιολογηθεί ο καθένας μας εδώ μέσα. Έτσι για να γνωριζόμαστε καλύτερα, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Θα είμαι υπόχρεος πραγματικά σε όποιον κάνει τον κόπο και τον διαβεβαιώνω, ότι ο κόπος του θα είναι πολύ πιο χρήσιμος από ένα δικό μου report σ' ένα καραγκιόζη. Πουθενά δεν έχεις γράψει κάτι τέτοιο, όπως φυσικά δεν έχω γράψει και εγώ πουθενά πράγματα που μου αποδίδει επίσης έτσι γιατί του έχει καπνίσει ο συγκεκριμένος.Δεν ξέρω αν θα κάνω πολύ υπομονή ακόμα πριν το report
defacer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Καλά του ότι η μαμά είναι κάτι που δεν είμαι απαραίτητο να έχει όλα τα χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν όλες οι μαμάδες από καταβολής κόσμου ας πούμε αλλά να βαφτίζουμε ότι μας γουστάρει μαμά,εδώ και αν είναι ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, συμφωνώ. Αν πάρουμε 100 παιδιά και τα πάμε σε ένα νησί με τους γονείς τους και όλοι είναι συνεννοημένοι να λένε τους άντρες μαμά και τις γυναίκες μπαμπά, τα καημένα τα παιδάκια θα γίνουν σχιζοφρενή ή δε θα συμβεί απολύτως τίποτα; Αν κάνουμε το ίδιο πράγμα και αντί να λέμε μαμά και μπαμπάς λέμε "πιπιμαμά" και "πουλιμαμά", τα παιδάκια θα γίνουν σχιζοφρενή ή δε θα συμβεί απολύτως τίποτα; Αν κάνουμε το ίδιο και λέμε "μαμάδες είναι και οι δύο, οπότε φωνάζετέ τες ψηλέ και κοντέ όταν χρειάζεται"; Ο παραλογισμός λοιπόν πού βρίσκεται, στις λέξεις που χρησιμοποιούμε για να μάθουμε στο παιδί "έτσι απευθύνεσαι σε αυτούς που σε φροντίζουν" ή στην ανικανότητα μερικών να κάνουν μια αφηρημένη σκέψη χωρίς να τους την τυλίξει κάποιος δώρο; 1
deesnider Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Πουθενά δεν έχεις γράψει κάτι τέτοιο, όπως φυσικά δεν έχω γράψει και εγώ πουθενά πράγματα που μου αποδίδει επίσης έτσι γιατί του έχει καπνίσει ο συγκεκριμένος.Δεν ξέρω αν θα κάνω πολύ υπομονή ακόμα πριν το report Το ξέρω προφανώς και σ' ευχαριστώ. Ελπίζω όμως και στην απόκριση κάποιων εκ των πολλών συμμετεχόντων, οι οποίοι διαφωνούν με τις θέσεις μου στο θέμα. Έχω μάλιστα και κάποιον στο μυαλό μου, τον οποίο θεωρώ ιδιαιτέρως ευφυή και έναν από τους πλέον αξιόλογους συζητητές, ασχέτως αν διαφωνούμε σε αμέτρητα ζητήματα. Είμαι σίγουρος ότι ξέρει ποιος είναι και η γνώμη του θα μ' ενδιέφερε ιδιαιτέρως, χωρίς φυσικά να υποτιμώ κανενός άλλου τη γνώμη. 1
deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, συμφωνώ. Αν πάρουμε 100 παιδιά και τα πάμε σε ένα νησί με τους γονείς τους και όλοι είναι συνεννοημένοι να λένε τους άντρες μαμά και τις γυναίκες μπαμπά, τα καημένα τα παιδάκια θα γίνουν σχιζοφρενή ή δε θα συμβεί απολύτως τίποτα; Αν κάνουμε το ίδιο πράγμα και αντί να λέμε μαμά και μπαμπάς λέμε "πιπιμαμά" και "πουλιμαμά", τα παιδάκια θα γίνουν σχιζοφρενή ή δε θα συμβεί απολύτως τίποτα; Αν κάνουμε το ίδιο και λέμε "μαμάδες είναι και οι δύο, οπότε φωνάζετέ τες ψηλέ και κοντέ όταν χρειάζεται"; Ο παραλογισμός λοιπόν πού βρίσκεται, στις λέξεις που χρησιμοποιούμε για να μάθουμε στο παιδί "έτσι απευθύνεσαι σε αυτούς που σε φροντίζουν" ή στην ανικανότητα μερικών να κάνουν μια αφηρημένη σκέψη χωρίς να τους την τυλίξει κάποιος δώρο; Τι λες μωρέ και είσαι και έξυπνος; μου λες ένα τελείως υποθετικό σενάριο και σου μιλάω για τις πραγματικές συνθήκες της ζωής.Είπα εγώ πουθενά ότι τα παιδιά των ομόφυλων θα βγούνε σχιζοφρενείς ή ότι επειδή δεν έχουν μάνα θα βγουν σκάρτα;.Ένα παιδί ομόφυλων ζευγαριών όμως δεν μεγαλώνει μέσα σε αποστειρωμένο περιβάλλον όπως αυτό του νησιού που γράφεις εσύ αλλά θα ζει με άλλα παιδάκια που θα προέρχονται από ετερόφυλα ζευγάρια και θα αντιληφθεί άμεσα από τον κοινωνικό του περίγυρο την πραγματική έννοια της μάνας και του πατέρα και ότι αυτό π.χ δεν έχει μάνα αυτό είπα και τίποτα άλλο.Εγώ δεν υποστήριξα πουθενά ότι η απουσία μάνας μέσα στο σπίτι θα του προκαλέσει προβλήματα, απορίες ίσως,εγώ υποστήριξα και υποστηρίζω ότι τα προβλήματα θα του τα προκαλέσει ο κοινωνικός του περίγυρος,(τα άλλα παιδάκια) και ειδικά σε μία χώρα σαν την Ελλάδα επειδή ακριβώς προέρχεται από ομόφυλη οικογένεια και όχι από τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον 1
Irene.j Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Το έχω ξαναπεί νομίζω πρόσφατα. Προσωπικά δε λέω αυτά που λέω για να πείσω τον ανίδεο ή το μισαλλόδοξο ή τον ηλίθιο πως είναι τέτοιος. Αυτό είναι χαμένος χρόνος. Τα λέω για να ξεμπροστιάσω την άγνοια ή τη μισαλλοδοξία ή την ηλιθιότητά του, και άρα τη μηδενική αξία των τοποθετήσεών του, στα μάτια κάποιου "περαστικού" που δεν είναι τέτοιος αλλά βρίσκεται στη φάση αναζήτησης της αλήθειας. Και συνήθως βοηθάνε κι οι ίδιοι σ' αυτό με τις απαντήσεις τους. Καταρχας το ερωτημα μου ηταν σε συγκεκριμενο ατομο. Απο το οποιο δεν πηρα απαντηση. Οποτε η προσπαθεια να αποδειχθει η ανιδεοτητα του αλλου , αναφερεται σε εκεινον.
defacer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Τι λες μωρέ και είσαι και έξυπνος; Λέω πράγματα τα οποία οι άλλοι κάνουν γαργάρα. Πες με όπως θες, όσο συνεχίζεις να με επιβεβαιώνεις δεν έχει σημασία.
Hellaslover Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Απανταω σε lorant και defacer, δε βολευει να κανω quote ειμαι απο κινητο. Λοιπον: Lorant δεν εφερα ως παραδειγμα την παιδεραστια σαν κινδυνο αλλα για να δωσω να καταλαβεις οτι επειδη "εξηγεις" στο παιδι κατι δε το κανει νορμαλ και οτι δε σημαινει πως δε θα του δημιουργηθουν ψυχολογικα προβληματα και διαταραχες. Η πραγματικοτητα ειναι εξω, στη κοινωνια, που καλος η κακος καθοριζει τι ειναι σωστο και τι οχι. Για τα παιδια αυτα που ηδη ειχαν δυσκολιες στη ζωη θα ειναι μεγαλο βαρος να ειναι "διαφορετικα" απο τα αλλα παιδια μεγαλωνοντας. Εχει να κανει και με το παιδι και πως θα το διαχειριστει, αλλα better safe than sorry. Defacer, τα LGBT ζευγαρια δε ξερω κατα ποσο στερουνται δικαιωματα και προσωπικα δε με νοιαζει ουτε λεω να μην εχουν ισα δικαιωματα ΑΛΛΑ το θεμα ειναι πως θα μεγαλωσει το παιδι μαυτες τις συνθηκες, που δεν ειναι νορμαλ και υπαρχουν μηδαμινες πιθανοτητες να γνωρισει αλλα παιδια στο σχολειο η γενικοτερα με ομοφυλοφιλους γονεις για να πει οκ δεν ειμαι ο μονος. Φαντασου μονο ποσο bullying εχει να φαει. Και οταν πεθανει ενας γονιος, που ειναι οτι χειροτερο για ενα παιδι (δηλαδη να χασει τη μανα του η το πατερα του σε μικρη ηλικια-αλλα το να μην εχει απο ανεκαθεν το ενα απο τα δυο ειναι απλα μη παραδοσιακο..) στις περισσοτερες περιπτωσεις υπαρχει συγγενικο ατομο η ο νονος με τη νονα και το μεγαλωνουν. Σε περιπτωση που δεν υπαρχει τοτε το υιοθετει ενα γκει ζευγαρι και οντως δε μαθαινει ποτε απαντησεις για τις αποριες του... Και ναι το να εισαι γκει ειναι ανωμαλο, δηλαδη μη ομαλο/νορμαλ, και ας εχει γινει αποδεκτο 1
defacer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Καταρχας το ερωτημα μου ηταν σε συγκεκριμενο ατομο. Απο το οποιο δεν πηρα απαντηση. Οποτε η προσπαθεια να αποδειχθει η ανιδεοτητα του αλλου , αναφερεται σε εκεινον. Κατανοητό, απλά δε μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό άλλου. Μπορώ μόνο να δώσω μια πιθανή απάντηση.
deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Λέω πράγματα τα οποία οι άλλοι κάνουν γαργάρα. Πες με όπως θες, όσο συνεχίζεις να με επιβεβαιώνεις δεν έχει σημασία. Δεν ξέρω γιατί γίνεσαι επιθετικός χωρίς εγώ να είμαι απέναντι σου και δεν μπορώ να καταλάβω το τι έχω κάνει γαργάρα και που δεν σου απάντησα.Τεσπα καλή καρδιά και καλή συνέχεια.
Irene.j Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Κατανοητό, απλά δε μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό άλλου. Μπορώ μόνο να δώσω μια πιθανή απάντηση. Προτιμω να παιρνω απαντησεις απο εκεινους στους οποιους απευθυνεται το ερωτημα. Ειναι πιο εγκυρη η απαντηση. Και ως προς αυτο,που διαβαζω για τη λεξη "μανα" και την εννοια της..ας την φωναζουν και "καρεκλα". Το παιδι ξερει να διακρινει και να ξεχωριζει πολυ καλα την αγαπη της! Εχουμε υπαρξει ολοι τετοια! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Lorant δεν εφερα ως παραδειγμα την παιδεραστια σαν κινδυνο αλλα για να δωσω να καταλαβεις οτι επειδη "εξηγεις" στο παιδι κατι δε το κανει νορμαλ και οτι δε σημαινει πως δε θα του δημιουργηθουν ψυχολογικα προβληματα και διαταραχες. Η πραγματικοτητα ειναι εξω, στη κοινωνια, που καλος η κακος καθοριζει τι ειναι σωστο και τι οχι. Για τα παιδια αυτα που ηδη ειχαν δυσκολιες στη ζωη θα ειναι μεγαλο βαρος να ειναι "διαφορετικα" απο τα αλλα παιδια μεγαλωνοντας. Εχει να κανει και με το παιδι και πως θα το διαχειριστει, αλλα better safe than sorry. Παιδιά, έχω κουραστεί να λέω τα ίδια πράγματα πενήντα φορές και να μην αλλάζει κάτι. Παρέθεσα χτες, προχτές συγκεκριμένα στοιχεία για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά μέσα από ομόφυλα ζευγάρια όπου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ένας έκανε γαργάρα τα στοιχεία γιατί τα χαλκεύουν οι μασώνοι, και άλλοι είκοσι έχετε επιλέξει απλά να τα αγνοείτε. Τι άλλο περιμένετε να σας πούμε; ΟΚ, έχετε τις αντιρρήσεις σας. Σεβαστό αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα όταν είστε ταμπουρωμένοι σε μια άποψη και δεν αλλάζετε ό,τι και να γίνει. Ο προβληματισμός είναι υγιής. Άλλο όμως ο προβληματισμός κι άλλο η στείρα άρνηση. Είκοσι σελίδες τώρα η κουβέντα είναι στάσιμη γιατί κάποιοι δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι τα πράγματα μπορεί να είναι κι αλλιώς. Ότι μπορεί τα παιδάκια να μεγαλώσουν μέσα σε μια οικογένεια με δύο ομόφυλους γονείς και να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Κάνετε σημαία σας τη μια περίπτωση μιας κοπέλας που κακοποιήθηκε από gay πατέρα και παράλληλα γαργάρα καμιά εβδομηνταριά μελέτες που λένε το αντίθετο. Ε οκ, δικαίωμα σας, αλλά τι άλλο περιμένετε να σας πούμε αυτό δεν καταλαβαίνω; Όσο για τον άλλο που τον είπα χρυσαυγίτη και του κάθισε βαρύ, παρόλο που παραδέχτηκε ότι του έχουν προσάψει πολλές φορές εδώ μέσα αυτόν τον χαρακτηρισμό, του ζητώ συγγνώμη γιατί τον έθιξα παρόλο που με έχει βρίσει καμιά εικοσαριά φορές. ΟΚ, δεν είσαι φασίστας. Είσαι απλά κόπανος. Happy now? Αυτά και κάντε με όσα report θέλετε κι άμα λάχει και ban. Δεν θα μου λείψει κι ιδιαίτερα το ινσόμνια αν με διώξουν, ούτως ή άλλως το 95% των σοβαρών συζητήσεων εδώ μέσα είναι γτπ.
deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Παιδιά, έχω κουραστεί να λέω τα ίδια πράγματα πενήντα φορές και να μην αλλάζει κάτι. Παρέθεσα χτες, προχτές συγκεκριμένα στοιχεία για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά μέσα από ομόφυλα ζευγάρια όπου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ένας έκανε γαργάρα τα στοιχεία γιατί τα χαλκεύουν οι μασώνοι, και άλλοι είκοσι έχετε επιλέξει απλά να τα αγνοείτε. Τι άλλο περιμένετε να σας πούμε; ΟΚ, έχετε τις αντιρρήσεις σας. Σεβαστό αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα όταν είστε ταμπουρωμένοι σε μια άποψη και δεν αλλάζετε ό,τι και να γίνει. Ο προβληματισμός είναι υγιής. Άλλο όμως ο προβληματισμός κι άλλο η στείρα άρνηση. Είκοσι σελίδες τώρα η κουβέντα είναι στάσιμη γιατί κάποιοι δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι τα πράγματα μπορεί να είναι κι αλλιώς. Ότι μπορεί τα παιδάκια να μεγαλώσουν μέσα σε μια οικογένεια με δύο ομόφυλους γονείς και να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Κάνετε σημαία σας τη μια περίπτωση μιας κοπέλας που κακοποιήθηκε από gay πατέρα και παράλληλα γαργάρα καμιά εβδομηνταριά μελέτες που λένε το αντίθετο. Ε οκ, δικαίωμα σας, αλλά τι άλλο περιμένετε να σας πούμε αυτό δεν καταλαβαίνω; Όσο για τον άλλο που τον είπα χρυσαυγίτη και του κάθισε βαρύ, παρόλο που παραδέχτηκε ότι του έχουν προσάψει πολλές φορές εδώ μέσα αυτόν τον χαρακτηρισμό, του ζητώ συγγνώμη γιατί τον έθιξα παρόλο που με έχει βρίσει καμιά εικοσαριά φορές. ΟΚ, δεν είσαι φασίστας. Είσαι απλά κόπανος. Happy now? Αυτά και κάντε με όσα report θέλετε κι άμα λάχει και ban. Δεν θα μου λείψει κι ιδιαίτερα το ινσόμνια αν με διώξουν, ούτως ή άλλως το 95% των σοβαρών συζητήσεων εδώ μέσα είναι γτπ. Μόνο και μόνο επειδή φαίνεται να υιοθετείς άλλη στάση απέναντι στους συνομιλητές σου θα, κάνω ακόμα μία φορά τον κόπο να απαντήσω μπας και καταλάβεις τι λέω.Δεν ισχυρίζομαι ότι το παιδάκι που θα μεγαλώσει σε μία οικογένεια ομόφυλων θα δυστυχήσει γιατί οι γονείς του δεν θα το αγαπάνε ή θα είναι σκάρτοι ή ανωμαλάρες ή οτιδήποτε άλλο φαντάζεσαι ότι γράφουμε.Όχι το πρόβλημα στο παιδί θα προκύψει από τον κοινωνικό του περίγυρο(από τα άλλα παιδιά-συνομηλίκους του επειδή θα θεωρούν εκείνα τη οικογένεια του περίεργη, και για κανέναν άλλον λόγο.Και μερικές φορές τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ σκληρά είτε με τα λόγια είτε ακόμα και με το ξύλο.Τι μας παραθέτεις μελέτες ότι τα παιδιά μπορεί να μεγαλώσουν φυσιολογικά σε μία ομόφυλη οικογένεια;Σου είπα εγώ ότι δεν μπορούν;Μπορείς εσύ να εγγυηθείς ότι ο γιος του Μήτσουλα δεν θα θα πλακώνει είτε λεκτικά είτε σωματικά το παιδάκι των ομόφυλων γονιών κάθε μέρα επειδή και καλά οι δικοί του είναι και πολύ straigth ναούμε;Εγώ δεν μπορώ να το εγγυηθώ και για αυτό έχω και τις επιφυλάξεις μου.Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί διαφωνώ και να μην αρχίσεις να λες ότι νομίζεις ότι κατάλαβες 1
Hellaslover Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ας καταληξουμε στο εξης. Οτι υπαρχουν περιπτωσεις που ενα παιδι μπορει να ειναι καλο "match" για ομοφιλοφυλους. Αν πχ το παιδι ειναι αρκετα μεγαλο και καταλαβαινει τι σημαινει να εχει 2 απο το ιδιο και αν ειναι ωριμο (οσο γινετε) να μπορει να δεχτει κατι τετοιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μόνο και μόνο επειδή φαίνεται να υιοθετείς άλλη στάση απέναντι στους συνομιλητές σου θα, κάνω ακόμα μία φορά τον κόπο να απαντήσω μπας και καταλάβεις τι λέω.Δεν ισχυρίζομαι ότι το παιδάκι που θα μεγαλώσει σε μία οικογένεια ομόφυλων θα δυστυχήσει γιατί οι γονείς του δεν θα το αγαπάνε ή θα είναι σκάρτοι ή ανωμαλάρες ή οτιδήποτε άλλο φαντάζεσαι ότι γράφουμε.Όχι το πρόβλημα στο παιδί θα προκύψει από τον κοινωνικό του περίγυρο(από τα άλλα παιδιά-συνομηλίκους του επειδή θα θεωρούν εκείνα τη οικογένεια του περίεργη, και για κανέναν άλλον λόγο.Και μερικές φορές τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ σκληρά είτε με τα λόγια είτε ακόμα και με το ξύλο.Τι μας παραθέτεις μελέτες ότι τα παιδιά μπορεί να μεγαλώσουν φυσιολογικά σε μία ομόφυλη οικογένεια;Σου είπα εγώ ότι δεν μπορούν;Μπορείς εσύ να εγγυηθείς ότι ο γιος του Μήτσουλα δεν θα θα πλακώνει είτε λεκτικά είτε σωματικά το παιδάκι των ομόφυλων γονιών κάθε μέρα επειδή και καλά οι δικοί του είναι και πολύ straigth ναούμε;Εγώ δεν μπορώ να το εγγυηθώ και για αυτό έχω και τις επιφυλάξεις μου.Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί διαφωνώ και να μην αρχίσεις να λες ότι νομίζεις ότι κατάλαβες Απέναντι σου δεν έχω καμία διαφορετική στάση. Λες και ξαναλές ότι το περιβάλλον όπου μεγάλωσες είναι συντηρητικό/καθυστερημένο/whatever και σου απαντώ ότι δεν είναι παντού έτσι. Κι επίσης σε ξαναρωτάω για πολλοστή φορά τι προτείνεις να κάνουμε; Να περιμένουμε καμιά πενηνταριά χρόνια να αλλάξει τι ακριβώς; Και πως θα αλλάξει; Θα βρέξει μυαλά; Ένα παιδί μπορεί να το χλευάσουν τα συνομήλικα του για ένα σωρό λόγους. Γιατί οι γονείς του δεν βγάζουν λεφτά. Γιατί είναι κοντό/χοντρό/άσχημο. Γιατί έχει σιδεράκια στα δόντια του. Γιατί είναι εσωστρεφές. Γιατί οι γονείς του είναι μετανάστες. Γιατί ο μπαμπάς του είναι χοντρός. Ή γιατί απλά οι γονείς του είναι ομοφυλόφιλοι. Μην κάνετε λες και ζούμε σε κάμια τέλεια κοινωνία και ξαφνικά θα στιγματιστούν τα παιδιά που μέχρι χτες ζούσαν ξένοιαστα και τι καλά κι ωραία. Bullying υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Θα το ξεπεράσουν όπως το ξεπερνάνε και τα άλλα παιδάκια. Και στο τέλος θα γίνουν και πιο άξια γιατί έχουν μάθει από νωρίς ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη. Ρώτα όποιο παιδί υπέστει bullying να στο επιβεβαιώσει. Και στο φινάλε, αυτός είναι ο ρόλος μας ως κοινωνία. Αν σε κόβει και νοιάζεσαι για τα ίσα δικαιώματα στέκεσαι στο πλευρό των ομοφυλόφιλων και υπερασπίζεσαι και τα παιδάκια τους, αν και όταν αποκτήσουν. Δεν νομίζω ότι είναι δα και τόσο δύσκολο. Απλά όλοι εσείς που εκφράζετε αντιρρήσεις δεν τους πολυγουστάρετε τους gay και ντρέπεστε να το πείτε για να μην σας κακοχαρακτηρίσουμε. Δεν θεωρώ τόσο φοβερό να θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Σας έπιασε τώρα ο καημός για τα δικαιώματα των παιδιών όταν όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά είναι υποστελεχομένες και υποχρηματοδοτούμενες. Και θα πω και κάτι τελευταίο και θα το κλείσω εδώ γιατί για μένα αυτή η συζήτηση έχει εξαντληθεί και δεν οδηγεί πουθενά. Επικαλείστε διαρκώς τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία κατά την άποψη σας πλήττονται βάναυσα όταν στερούνται την πατρότητα ή την μητρότητα ανάλογα με τη σύνθεση του ομόφυλου ζευγαριού. Τι γίνεται όμως όταν το ζευγάρι χωρίζει; Εκεί δεν καταπατούνται τα δικαιώματα των παιδιών; Τέσσερα στα δέκα ζευγάρια στην Ελλάδα σήμερα χωρίζουν και η τάση είναι αυξητική. Τι έχετε να προτείνετε λοιπόν γι αυτό; Αφού δεν θέλετε να υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά μήπως να καταργήσουμε και τα διαζύγια; Ή επειδή εκεί είναι ετερόφυλα τα ζευγάρια όλα καλά κι ωραία;
deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Απέναντι σου δεν έχω καμία διαφορετική στάση. Λες και ξαναλές ότι το περιβάλλον όπου μεγάλωσες είναι συντηρητικό/καθυστερημένο/whatever και σου απαντώ ότι δεν είναι παντού έτσι. Κι επίσης σε ξαναρωτάω για πολλοστή φορά τι προτείνεις να κάνουμε; Να περιμένουμε καμιά πενηνταριά χρόνια να αλλάξει τι ακριβώς; Και πως θα αλλάξει; Θα βρέξει μυαλά; Ένα παιδί μπορεί να το χλευάσουν τα συνομήλικα του για ένα σωρό λόγους. Γιατί οι γονείς του δεν βγάζουν λεφτά. Γιατί είναι κοντό/χοντρό/άσχημο. Γιατί έχει σιδεράκια στα δόντια του. Γιατί είναι εσωστρεφές. Γιατί οι γονείς του είναι μετανάστες. Γιατί ο μπαμπάς του είναι χοντρός. Ή γιατί απλά οι γονείς του είναι ομοφυλόφιλοι. Μην κάνετε λες και ζούμε σε κάμια τέλεια κοινωνία και ξαφνικά θα στιγματιστούν τα παιδιά που μέχρι χτες ζούσαν ξένοιαστα και τι καλά κι ωραία. Bullying υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Θα το ξεπεράσουν όπως το ξεπερνάνε και τα άλλα παιδάκια. Και στο τέλος θα γίνουν και πιο άξια γιατί έχουν μάθει από νωρίς ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη. Ρώτα όποιο παιδί υπέστει bullying να στο επιβεβαιώσει. Και στο φινάλε, αυτός είναι ο ρόλος μας ως κοινωνία. Αν σε κόβει και νοιάζεσαι για τα ίσα δικαιώματα στέκεσαι στο πλευρό των ομοφυλόφιλων και υπερασπίζεσαι και τα παιδάκια τους, αν και όταν αποκτήσουν. Δεν νομίζω ότι είναι δα και τόσο δύσκολο. Απλά όλοι εσείς που εκφράζετε αντιρρήσεις δεν τους πολυγουστάρετε τους gay και ντρέπεστε να το πείτε για να μην σας κακοχαρακτηρίσουμε. Δεν θεωρώ τόσο φοβερό να θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Σας έπιασε τώρα ο καημός για τα δικαιώματα των παιδιών όταν όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά είναι υποστελεχομένες και υποχρηματοδοτούμενες. Ναι είχα μία φαγούρα για τον τα λεγόμενα μου σε κάνουν να με απεχθανθείς τι να σου πω.όσο γα το άλλο θέμα για το πως θα αλλάξουν μυαλά όπως άλλαξαν οι δικές μου απόψεις στο θέμα σε σχέση με τους γονείς μου έτσι θεωρώ ότι μετά από 10 χρόνια το θέμα θα είναι πολύ πιο ώριμο για συζήτηση.Που δεν είναι παντού στην επαρχία συντηρητικό το περιβάλλον;Στο νησί που παρέθεσες και στο οποίο οι κάτοικοι έχουν τελείως άλλη κουλτούρα γιατί συναναστρέφονται κάθε μέρα με ξένες προς την υπόλοιπη επαρχία συμπεριφορές;Δεν ζω στα κατσάβραχα ξέρεις οκτώ km έξω από την Λάρισα μένω,όχι πάνω στον Όλυμπο. Ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησα να βρω κοινό τόπο συνεννόησης μαζί σου,το αστείο είναι ότι εσύ που κατηγορείς τους άλλους για δογματισμό,είσαι ο πιο δογματικός από όλους απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη άποψη δεν συμβαδίζει με την δική σου.Ignore list μειώνει και την πίεση που έλεγε και ο άλλος πιο πάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις