Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε φιλε επειδη μονο το παιζεις εξυπνος θα στο πω απλα. Τα παιδια δεν ειναι πειραματοζωα ουτε κουταβια να δοκιμασεις να τα μεγαλωσεις σε "μη παραδοσιακες οικογενειες"

Καλά ναι έχεις ένα δίκιο. Άλλο τα παιδιά και άλλο το να εξαφανιστεί όλη η ανθρωπότητα που στην τελική κλάιν.

Ξερεις ποσο δυσκολο θα ειναι για αυτα στην ευαισθητη εφηβικη ηλικια να ειναι τα μονα στη παρεα με 2 μπαμπαδες η μαμαδες, να μην εχει μπαμπα να ζητησει μια συμβουλη ο γιος η να μην εχει μαμα η κορη οταν αρχησει και φουσκωνει το στηθος και ξεκινησει περιοδο, που θα στραφει στους μπαμπαδες να της εξηγησει τι της συμβαινει; και που ξερεις εσυ αν το παιδι θελει να μεγαλωσει ετσι και δε θα προτιμουσε τη παραδοσιακη οικογενεια; Επειδη το επιτρεπει ο νομος και γουσταρουν δυο ανωμαλοι/ες να χουν παιδι;

Μη παραδοσιακή = μπουρδέλο. Επειδή το λες εσύ.

Αν πιστεύεις πως το λέω επειδή "θέλω να είμαι προοδευτικός", τότε ή δεν ξέρεις να διαβάζεις αυτά που γράφω εδώ και μια ώρα, ή δεν καταλαβαίνεις τι διάβασες, ή δε σε νοιάζει.

Δε λέω αυτά που λέω για να μεγαλώσει το πουλί του προοδευτισμού μου. Τα λέω επειδή τα LGBT ζευγάρια γύρω μας στερούνται βασικών δικαιωμάτων σε σχέση με τα στρέιτ και η αίσθησή μου για το ηθικό και δίκαιο μου επιβάλλει να στηρίξω τη διεκδίκηση αυτών των δικαιωμάτων.

Ξερεις ποσο δυσκολο θα ειναι για αυτα στην ευαισθητη εφηβικη ηλικια να ειναι τα μονα στη παρεα με 2 μπαμπαδες η μαμαδες, να μην εχει μπαμπα να ζητησει μια συμβουλη ο γιος η να μην εχει μαμα η κορη οταν αρχησει και φουσκωνει το στηθος και ξεκινησει περιοδο, που θα στραφει στους μπαμπαδες να της εξηγησει τι της συμβαινει;

Ααααχχχ τα καημένα τα παιδάκια... πόσο δύσκολο θα είναι... πολύ δυσκολότερο από το να μην έχουν γνωρίσει οικογένεια και πραγματική αγάπη και να καταλήξουν σε συμμορίες ανηλίκων και αργότερα σε επαγγελματίες φυλακόβιους. Και κακώς έκανα που σου το είπα κιόλας και δε σε άφησα να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου που είναι πιο ευχάριστος.

Κάνε τουλάχιστον τον κόπο να διαβάζεις τι γίνεται και έξω από το κεφάλι σου που και που, γιατί το έχουμε πει ήδη Ν φορές.

Πού θα στραφεί να ρωτήσει; Ξερωγω ρε διάνοια, να θα πω έτσι κάτι στην τύχη, τα παιδιά που έχει πεθάνει ο ένας από τους δυο γονείς τους πού στρέφονται να ρωτήσουν; Ή μήπως νομίζεις πως πεθαίνουν με την απορία;

Επειδη το επιτρεπει ο νομος και γουσταρουν δυο ανωμαλοι/ες να χουν παιδι;

Και κάπου εδώ παραδίδουμε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης στον άξιο διεκδικητή του.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κι είναι τόσο δύσκολο να του εξηγήσουν οι γονείς του γιατί δεν έχει μαμά ή μπαμπά; Ειδικά αφού όπως λες τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά;

Είπα πιο πάνω ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας έληξε.Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δημοσ.

Κι είναι τόσο δύσκολο να του εξηγήσουν οι γονείς του γιατί δεν έχει μαμά ή μπαμπά; Ειδικά αφού όπως λες τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά;

Why stop there. Μπορεις να εξηγησεις στο παιδι οτι δεν ειναι κακο που σε ακουμπαει στο τετοιο ο θειος η ο μπαμπας και ετσι θα μεγαλωσει χωρις ψυχολογικα προβληματα, αφου του εξηγηθηκε και το καταλαβε..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γίδι είσαι και φαίνεσαι πρώτα από όλα.Και σου λέμε και εμείς ότι μιλάμε για την επαρχία συνολικά και όχι για μεμονωμένα χωριά.ok;Κόστος για την πρόοδο μπορεί να υπάρξει σε πολλούς τομείς αλλά όχι στα παιδιά.Τα πειράματα αλλού όχι στα παιδιά.Αυτά από μένα και τέλος μαζί σου που θα μας πεις και γίδια.

Δεν είναι όλη η επαρχία σαν το χωριό σου. Στην Τήλο ας πούμε είναι το πρώτο μέρος που έκαναν γάμο ομοφυλόφιλων. Όχι επειδή μεγαλώσατε στην στούρνα με τα γίδια να νομίζετε ότι παντού είναι έτσι. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που είναι τίγκα στην καθυστέρηση κι άλλες που είναι πιο ανεκτικές. Ας φτάσουμε να νομοθετηθεί η υιοθεσία, να συζητηθεί το θέμα και να εξοικιωθεί κάπως ο μέσος έλληνας και σταδιακά θα λυθεί κι αυτό. Εσύ δηλαδή πως προτείνεις να λυθεί; Να περιμένουμε καμιά διακοσαριά χρόνια μέχρι να γίνει ο Ερμής ανάδρομος;

Δημοσ.

Γραφωντας αυτο..

Στην Ελλάδα του 2017 bro και ειδικά σε ένα forum όπως αυτό δεν μπορείς να πείσεις κανέναν και για τίποτα. Οι έλληνες δεν έχουν μάθει στο διάλογο γιατί έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Αφού έχεις ζήσει στο εξωτερικό νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό. Δεν υπάρχουν μετριοπαθή άτομα σε αυτή τη συζήτηση, υπάρχουν μόνο φανατισμένοι που τα βλέπουν μονόπλευρα. Ούτε καν μπαίνουν στη λογική να συζητήσουν όρους και προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη τους θα έπρεπε να πληρούνται ώστε να εφαρμοσθεί η υιοθεσία, όπως θα έκανε κάποιος μετριοπαθής. Τίποτα, στείρα άρνηση γιατί έτσι.

Είτε έχουμε νόμους, είτε δεν έχουμε. Αυτό που λες είναι ο ορισμός του κωλοχανείου. Θα ψηφίζει το κράτος νόμους και μετά ο καθένας θα κάνει ό,τι του καυλώσει. Οh wait, συμβαίνει ήδη. Τι καλά.

Εννοεις αυτο?

Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σου ρε μάστορα, τα είπα και στον άλλο χτες. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι επιστημονικές απόψεις ανθρώπων που έχουν ειδίκευση στο θέμα. Δεν θα αποφασίσει για το θέμα της υιοθεσίας ο Μήτσος και η Γκόλφω από το Internet. Θα αποφασίσουν εμπειρογνώμονες όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά θέματα. Έχεις καμιά μελέτη/έρευνα που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου; Πολύ ευχαρίστως να την διαβάσουμε. Αλλιώς βάλτε τις απόψεις σας εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Μας κουράσατε λέμε. Θέλετε με το ζόρι να μας τραβήξετε στον βούρκο της μιζέριας σας. Ε δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα πάμε μπροστά. Με ή χωρίς εσάς.

Α! Και που ΄σαι..τον Μητσο και τη Γκολφω μην τους φοβασαι. Τα Μητσακια ομως και τα Γκολφακια θα ειναι αμειλικτα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Why stop there. Μπορεις να εξηγησεις στο παιδι οτι δεν ειναι κακο που σε ακουμπαει στο τετοιο ο θειος η ο μπαμπας και ετσι θα μεγαλωσει χωρις ψυχολογικα προβληματα, αφου του εξηγηθηκε και το καταλαβε..

Έλα ρε αδερφέ, δεν χρειάζεται να το ξεφτιλίζουμε τελείως το θέμα. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, γιατί πάτε διαρκώς την κουβέντα στα άκρα. Εξισώνεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία. Γιατί; Τόσο δύσκολο σου είναι να βρεις κάποιο άλλο επιχειρημα να πεις; Άμα βαριέσαι μην λες τίποτα. Καταντά γελοίο όλο αυτό. Όλοι όσοι είστε ενάντια στη συζήτηση βγάζετε τον χειρότερο εαυτό σας. Ο ένας έλεγε χτες τους ομοφυλόφιλος ανώμαλους, εσύ παιδεραστές, ο τρίτος μας λέει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα βιάζουν τα παιδιά τους επειδή έτσι έτυχε να γίνει σε μια γυναίκα στις ΗΠΑ, δεν καταλαβαίνετε ότι γελοποιείστε με τέτοιες απόψεις; Please, μπορείτε και καλύτερα.

Δημοσ.

Σύμφωνα με την δική σου άποψη πάντα.Γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά την διαφορετικότητα σύμφωνα πάντα με την δική μου εμπειρία.Το παραμικρό να αλλάξει στο σπίτι αμέσως το καταλαβαίνουν  όπως επίσης και αν υπάρξει ένταση μεταξύ εμένα και της συζύγου πάλι το καταλαβαίνουν.Αλλά για να στο πάω πιο απλά όταν θα ακούει τα άλλα τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο να λένε εμένα η μαμά μου το ένα εμένα η μαμά μου το άλλο δεν θα αναρωτηθεί τι είναι μαμά(στην περίπτωση που έχει δύο μπαμπάδες) ή όταν θα λένε οι φίλοι τους στο σχόλασμα ήρθε η μαμά μου να με πάρει και την βλέπουν αυτήν την μαμά,ούτε τότε θα καταλάβουν;Η δεν θα βλέπουν καθόλου τηλεόραση ώστε να δουν τι είναι επιτέλους αυτή η μαμά που αυτά δεν έχουν και τι προσφέρει μέσα σε μία οικογένεια;Δεν ξέρω εύλογες απορίες γράφω.

Είναι φανερό ότι έχεις εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο θέμα.

Πρώτον, μίλησες εσύ για διαφορές στο μέσα vs στο έξω του σπιτιού, σου απάντησα επι τούτου και αμέσως μετά μου το γυρνάς σφυρίζοντας κλέφτικα σε διαφορές στο μέσα vs στο μέσα του σπιτιού (σήμερα vs χθες). No shit Sherlock που καταλαβαίνουν τα παιδιά ότι κάτι περίεργο συμβαίνει όταν αλλάζει αυτό που έχουν μάθει. Αν θες τώρα κάνε τον κόπο να γυρίσεις σ' αυτό που είπες εξαρχής και να μας πεις τι σχέση έχει αυτό με το να βαφτίσουν περίεργο αυτό που συμβαίνει στο σπίτι τους χωρίς αυτό να αλλάζει.

Δεύτερον, μια εύκολη επιλογή είναι να λένε ότι έχουν δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες και μπορεί το παιδί να τους φωνάζει όπως επιθυμεί. Είναι κάτι που ακόμα και 3 χρονών παιδί μπορεί να καταλάβει. Αυταπόδεικτα. Απλά ξέρεις, θέλει να βλέπεις τον ορισμό της μάνας ως ενός εκ των γονέων, και όχι ως "αυτή που έχει πιπί είναι η μαμά".

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γραφωντας αυτο..

Εννοεις αυτο?

Α! Και που ΄σαι..τον Μητσο και τη Γκολφω μην τους φοβασαι. Τα Μητσακια ομως και τα Γκολφακια θα ειναι αμειλικτα. 

Που βλέπεις την αντίφαση σε αυτά που έγραψα;

Δημοσ.

Από το αίσθημα του δικαίου.

Αντιληπτο.

Για μενα δεν αναγκαζεται! Αποφασιζει!  Ενας ανθρωπος,που τον πνιγει το δικιο του εχει να επιλεξει αναμεσα σε πολλες ενεργειες(τη σιωπη,την προσβολη,το διαλογο κτλ). Αλλωστε βρισκω ματαιο να πεισεις καποιον για το ποσο ανιδεος ειναι. Δεν θα το καταλαβει! 

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή με όρους αλητείας δε δέχομαι να κάνω διάλογο με κανέναν, θα παρακαλέσω χάριν τής ανοιχτής κουβέντας που έχουμε και με όσο θάρρος (και όχι δικαίωμα) μού επιτρέπουν τα 7 χρόνια παρουσίας μου εδώ μέσα, όποιο από τα μέλη έχει την καλή διάθεση - διότι απαξιώ πραγματικά ακόμα και να προκαλέσω τον ίδιο - να μού υποδείξει, με συγκεκριμένη παράθεση τού σχετικού post μου, το σημείο όπου είπα αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος ότι είπα.

Μετά, ας αξιολογηθεί ο καθένας μας εδώ μέσα. Έτσι για να γνωριζόμαστε καλύτερα, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Θα είμαι υπόχρεος πραγματικά σε όποιον κάνει τον κόπο και τον διαβεβαιώνω, ότι ο κόπος του θα είναι πολύ πιο χρήσιμος από ένα δικό μου report σ' ένα καραγκιόζη.

• Like 3
Δημοσ.

Αντιληπτο.

Για μενα δεν αναγκαζεται! Αποφασιζει!  Ενας ανθρωπος,που τον πνιγει το δικιο του εχει να επιλεξει αναμεσα σε πολλες ενεργειες(τη σιωπη,την προσβολη,το διαλογο κτλ). Αλλωστε βρισκω ματαιο να πεισεις καποιον για το ποσο ανιδεος ειναι. Δεν θα το καταλαβει! 

Το έχω ξαναπεί νομίζω πρόσφατα.

Προσωπικά δε λέω αυτά που λέω για να πείσω τον ανίδεο ή το μισαλλόδοξο ή τον ηλίθιο πως είναι τέτοιος. Αυτό είναι χαμένος χρόνος.

Τα λέω για να ξεμπροστιάσω την άγνοια ή τη μισαλλοδοξία ή την ηλιθιότητά του, και άρα τη μηδενική αξία των τοποθετήσεών του, στα μάτια κάποιου "περαστικού" που δεν είναι τέτοιος αλλά βρίσκεται στη φάση αναζήτησης της αλήθειας. Και συνήθως βοηθάνε κι οι ίδιοι σ' αυτό με τις απαντήσεις τους.

Δημοσ.

Είναι φανερό ότι έχεις εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο θέμα.

Πρώτον, μίλησες εσύ για διαφορές στο μέσα vs στο έξω του σπιτιού, σου απάντησα επι τούτου και αμέσως μετά μου το γυρνάς σφυρίζοντας κλέφτικα σε διαφορές στο μέσα vs στο μέσα του σπιτιού (σήμερα vs χθες). No shit Sherlock που καταλαβαίνουν τα παιδιά ότι κάτι περίεργο συμβαίνει όταν αλλάζει αυτό που έχουν μάθει. Αν θες τώρα κάνε τον κόπο να γυρίσεις σ' αυτό που είπες εξαρχής και να μας πεις τι σχέση έχει αυτό με το να βαφτίσουν περίεργο αυτό που συμβαίνει στο σπίτι τους χωρίς αυτό να αλλάζει.

Δεύτερον, μια εύκολη επιλογή είναι να λένε ότι έχουν δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες και μπορεί το παιδί να τους φωνάζει όπως επιθυμεί. Είναι κάτι που ακόμα και 3 χρονών παιδί μπορεί να καταλάβει. Αυταπόδεικτα. Απλά ξέρεις, θέλει να βλέπεις τον ορισμό της μάνας ως ενός εκ των γονέων, και όχι ως "αυτή που έχει πιπί είναι η μαμά".

Καλά του ότι η μαμά είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο να έχει όλα τα χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν όλες οι μαμάδες από καταβολής κόσμου ας πούμε αλλά να βαφτίζουμε ότι μας γουστάρει μαμά,εδώ και αν είναι ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.Δεν μίλησα για διαφορές μέσα στο σπίτι μόνο πρέπει να το έχω γράψει πάνω από τριάντα φορές εδώ και πόσες σελίδες ότι στο πρόβλημα μου για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ένας από τους λόγους είναι ότι το παιδί θα νοιώθει διαφορετικά λόγο του τι παρατηρεί γύρω του.Εν μέρη σε δικαιολογώ έχουμε γράψει τόσα πολλά εδώ μέσα και τόσες πολλές σελίδες που δεν μπορεί να είμαστε ακριβείς στο τι έχει πει ο καθένας από μας.Για αυτό και πιστεύω ότι κούρασε το θέμα πια.Όποια άλλη διευκρίνηση  θέλεις ευχαρίστως είμαι στην διάθεση σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...