defacer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Έρχεσαι στα λόγια μου. Ας αφήσουμε να εξεταστεί το ζήτημα σοβαρά και επιστημονικά, να δούμε το σκεπτικό και να πάρουμε θέση έως τότε. Προς το παρών ότι λέει ο νόμος, αν εμπιστευόμαστε σε όλα την δικαιοσύνη και τους νομοθέτες. deltagama ακούς τι λέει ο αιρετικός; Αναμένω με ανυπομονησία να τον κεραυνοβολήσεις επειδή δε μπορούμε να επιβάλλουμε νόμους σε μια ανέτοιμη κοινωνία.
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αυτό ονομάζεται ετυμολογκή ανάλυση.Αυτό που ποστάρεις είναι ερμηνεία, δηλαδή υποκειμενικό από τον συγγραφέα. Διάβασε πάλι την ετυμολογική. Ἔχουμε καί λέμε: http://filologikos-k...og-post_23.html http://www.lexigram....mor/γάμος#Hist0 Ἐτυμολογικές ἔννοιες: γάμος = γή+μήτηρ= ἡ τίκτουσα γαμ--βρός = ὁ νυμφίος https://el.wiktionar...rg/wiki/γαμπρός γαμέω, γαμῶ, συνώνυμο = νυμφεύομαι νύμφη = Οι Νύμφες κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν γυναικείες ιδεατές μορφές θεϊκής καταγωγής.... https://el.wikipedia...org/wiki/Νύμφες Γαμβρός + Νύμφη = Γάμος Γιά νά νυμφευθῃ κανείς πρέπει νά εἶναι ἄνδρας καί ἡ νύφη εἶναι προφανῶς γυναίκα, σύμφωνα μέ τήν πρόελευση τῆς λέξεως. Φτάσαμε λοιπόν στό σημείο ἐκείνο νά ἐξηγούμε τά αὐτονόητα. Γιά κάθε ἐρώτηση λοιπὀν παρόμοια μέ αύτήν θα κάνω ἀντγραφή-ἐπικόλληση τά παραπάνω. Ἀν τό θελήσετε θά ἀναλύσουμε καί τήν λέξη οἰκογένεια... Την ετυμολογία του γάμου δεν κατάλαβα ακριβώς από πού την έβγαλες. Γιατί είναι λάθος, ας πούμε, αν γράψω Γαμβρός + Γαμβρός = Γάμος; Ξαναδιάβασε τον ορισμό του γαμπρού από το site που εσύ έβαλες.
deesnider Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ως συνήθως, από επιχειρήματα τουμπεκί. Από προσωπικές επιθέσεις πάλι, άλλο τίποτα. Τα επιχειρήματα μόνο σε όσους τα αξίζουν ως συνομιλητές. Σε τυπάκια σαν την αφεντιά σου, που χαρακτηρίζουν το συνομιλητή τους φασίστα - και μετά χρεώνουν προσωπικές επιθέσεις... - χωρίς να τον γνωρίζουν (και χωρίς, κυρίως, να έχει εκφέρει καμία φασιστική άποψη, αλλά με λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε; ) επειδή δε γουστάρουν τη θέση του στο χ ζήτημα, ακόμα και οι προσωπικές επιθέσεις σπατάλη φαιάς ουσίας είναι. Ξανά: Κάνε μας τη χάρη.
defacer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Απο ποιον αναγκαζεσαι? Από το αίσθημα του δικαίου.
HALF EVIL Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Για το αγγούρι δεν έμαθα. Γιατί αν είναι οριζόντιο πάει καλά. Αν είναι κάθετο, εδώ έχουμε πρόβλημα. 1
Hellaslover Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Πρώτον, συγχαρητήρια για τις γαργάρες στην ουσία όσων είπα. Αν κάνεις το ίδιο και με το οδοντικό διάλυμα δε θα χρειαστείς ποτέ οδοντίατρο. Δεύτερον, δεν ξέρεις φυσικά ότι ο Edward Teller, που έχει χαρακτηριστεί πατέρας της βόμβας υδρογόνου, πίστευε αρχικά πως μια τέτοια έκρηξη (για δοκιμή) θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε όλη την ατμόσφαιρα του πλανήτη με τα προφανή αποτελέσματα. Ούτε ξέρεις ότι ο Fermi, κάτοχος βραβείου νόμπελ, πατέρας της ατομικής βόμβας και το όνομα του οποίου έχει δοθεί στα σωματίδια που ονομάζουμε φερμιόνια (δε δεχόμαστε στοιχήματα αν ξέρεις ότι υπάρχουν), θεωρούσε πως υπάρχει μια μη-μηδενική πιθανότητα να γίνει όντως το σενάριο του Teller όταν δοκίμασαν την έκρηξη για πρώτη φορά. ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. Αλλά hey, προς θεού μη δοκιμάσουμε τίποτα τόσο ριζοσπαστικό όπως μη παραδοσιακές οικογένειες. Ρε φιλε επειδη μονο το παιζεις εξυπνος θα στο πω απλα. Τα παιδια δεν ειναι πειραματοζωα ουτε κουταβια να δοκιμασεις να τα μεγαλωσεις σε "μη παραδοσιακες οικογενειες" (=οικογενεια μπουρδελο) επειδη θες εσυ να εισαι προοδευτικος. Ειναι ανθρωποι και το πως θα καταντησουν η το πως θα τους επηρεασει να χουν ομοφυλοφιλους γονεις κανεις δε ξερει και ουτε ειναι ρισκο που αξιζει να παρθει. Ξερεις ποσο δυσκολο θα ειναι για αυτα στην ευαισθητη εφηβικη ηλικια να ειναι τα μονα στη παρεα με 2 μπαμπαδες η μαμαδες, να μην εχει μπαμπα να ζητησει μια συμβουλη ο γιος η να μην εχει μαμα η κορη οταν αρχησει και φουσκωνει το στηθος και ξεκινησει περιοδο, που θα στραφει στους μπαμπαδες να της εξηγησει τι της συμβαινει; και που ξερεις εσυ αν το παιδι θελει να μεγαλωσει ετσι και δε θα προτιμουσε τη παραδοσιακη οικογενεια; Επειδη το επιτρεπει ο νομος και γουσταρουν δυο ανωμαλοι/ες να χουν παιδι; 1
Hlapatsas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Την ετυμολογία του γάμου δεν κατάλαβα ακριβώς από πού την έβγαλες. Γιατί είναι λάθος, ας πούμε, αν γράψω Γαμβρός + Γαμβρός = Γάμος; Ξαναδιάβασε τον ορισμό του γαμπρού από το site που εσύ έβαλες. Ρε φίλε αλήθεια την παλεύεις;;Ο γαμβρός είναι αυτός που νυμφεύεται. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Που να τα δοκιμάσεις ρε μίζερε στην πλάτη ενός παιδιού-ων;Σοβαρά μιλάς τώρα;Η κοινωνία που ζω εγώ είναι ίδια με την κοινωνία που ζεις εσύ στην πρωτεύουσα, το μόνο που μπορεί να ελαφρύνει καταστάσεις σχετικά με το θέμα που συζητάμε στη πρωτεύουσα είναι ότι κανένας δεν γνωρίζει κανέναν,όχι ότι εμείς είμαστε καθυστερημένοι και εσείς εκεί προοδευτικοί.Κάνε μας την χάρη που σου είπε και ο άλλος πιο πάνω και μη γράφεις ότι να ναι Παραθέτουμε μελέτες που λένε ότι τα παιδάκια από ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν κανονικά. Τις προσπερνάς, όπως κι ο άλλος, γιατί δεν ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία σου. Και συνεχίζεις να λες τις ίδιες ανοησίες. Δεν υπάρχει στην "πλάτη των παιδιών". Τα παιδιά μεγαλώνουν όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Από εκεί και πέρα, την όποια καθυστέρηση της κοινωνίας θα την λύσουμε με άλλους τρόπους. Αλλά δεν θα σταματήσουμε την πρόοδο επειδή στο χωριό σου είναι όλοι γίδια.
Hellaslover Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Πολύ ωραία. Αυτή είναι μία έρευνα (η οποία έχει δείγμα 20 οικογένειες, δεν το λες και επαρκές). Υπάρχουν άλλες έρευνες που δείχνουν το αντίθετο, όπως και παράλλες έρευνες που λένε ότι είναι κακό να έχεις ομόφυλους γονείς. Έτσι όμως κάνουμε συζήτηση, όχι με το να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Σωστα. Δε γνωριζουμε τις επιπτωσεις για αυτο καλο ειναι τα παιδια να μεγαλωνουν με ενα μπαμπα και μια μαμα.
deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αν μιλάς για παιδιά 5 χρονών, δεν τους φαίνεται παράξενο τίποτα από αυτά που συμβαίνουν σπίτι τους. Ίσα ίσα τους φαίνεται πως είναι το μόνο νορμάλ. Υποθέτω πως υπήρξατε και σεις παιδιά και υιοθετήσατε κάποια παραξενιά των γονιών σας και σας φαινόταν πως είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν τα πράγματα μέχρι να μεγαλώσετε και να μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας. Αν μιλάς για παιδιά 10 χρονών, έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το σημείο που επειδή δεν καταλαβαίνει πρέπει να του μιλάς για μέλισσες και πελαργούς. Πώς προκύπτει το "σίγουρα" και ποιές είναι οι ολέθριες συνέπειες του να "φαίνεται παράξενο" στην αθώα παιδική ψυχή δε θα μάθουμε ποτέ. Σύμφωνα με την δική σου άποψη πάντα.Γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά την διαφορετικότητα σύμφωνα πάντα με την δική μου εμπειρία.Το παραμικρό να αλλάξει στο σπίτι αμέσως το καταλαβαίνουν όπως επίσης και αν υπάρξει ένταση μεταξύ εμένα και της συζύγου πάλι το καταλαβαίνουν.Αλλά για να στο πάω πιο απλά όταν θα ακούει τα άλλα τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο να λένε εμένα η μαμά μου το ένα εμένα η μαμά μου το άλλο δεν θα αναρωτηθεί τι είναι μαμά(στην περίπτωση που έχει δύο μπαμπάδες) ή όταν θα λένε οι φίλοι τους στο σχόλασμα ήρθε η μαμά μου να με πάρει και την βλέπουν αυτήν την μαμά,ούτε τότε θα καταλάβουν;Η δεν θα βλέπουν καθόλου τηλεόραση ώστε να δουν τι είναι επιτέλους αυτή η μαμά που αυτά δεν έχουν και τι προσφέρει μέσα σε μία οικογένεια;Δεν ξέρω εύλογες απορίες γράφω. 1
HALF EVIL Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 plz Αν δεν κατάλαβες εννοώ ότι αν τελικά απαγορευθεί η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αρκετοί θα πουν ότι κάνει λάθος. Και εγώ λοιπόν που αν κάποιος βιάσει το παιδί μου , ενάντια στη δικαιοσύνη, του πάρω το κεφάλι, ελπίζω να έρθουν αρκετοί από εδώ ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Τα επιχειρήματα μόνο σε όσους τα αξίζουν ως συνομιλητές. Σε τυπάκια σαν την αφεντιά σου, που χαρακτηρίζουν το συνομιλητή τους φασίστα - και μετά χρεώνουν προσωπικές επιθέσεις... - χωρίς να τον γνωρίζουν (και χωρίς, κυρίως, να έχει εκφέρει καμία φασιστική άποψη, αλλά με λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε; ) επειδή δε γουστάρουν τη θέση του στο χ ζήτημα, ακόμα και οι προσωπικές επιθέσεις σπατάλη φαιάς ουσίας είναι. Ξανά: Κάνε μας τη χάρη. Σε έτσουξε η αναφορά στη Χρυσή Αυγή έ; Δεν πειράζει, σου άξιζε. Όποιος θεωρεί τους ομοφυλόφιλους ανώμαλους έχει νοοτροπία ναζί. Νέτα σκέτα.
deltagama Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Παραθέτουμε μελέτες που λένε ότι τα παιδάκια από ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν κανονικά. Τις προσπερνάς, όπως κι ο άλλος, γιατί δεν ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία σου. Και συνεχίζεις να λες τις ίδιες ανοησίες. Δεν υπάρχει στην "πλάτη των παιδιών". Τα παιδιά μεγαλώνουν όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Από εκεί και πέρα, την όποια καθυστέρηση της κοινωνίας θα την λύσουμε με άλλους τρόπους. Αλλά δεν θα σταματήσουμε την πρόοδο επειδή στο χωριό σου είναι όλοι γίδια. Γίδι είσαι και φαίνεσαι πρώτα από όλα.Και σου λέμε και εμείς ότι μιλάμε για την επαρχία συνολικά και όχι για μεμονωμένα χωριά.ok;Κόστος για την πρόοδο μπορεί να υπάρξει σε πολλούς τομείς αλλά όχι στα παιδιά.Τα πειράματα αλλού όχι στα παιδιά.Αυτά από μένα και τέλος μαζί σου που θα μας πεις και γίδια.
Hellaslover Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Σύμφωνα με την δική σου άποψη πάντα.Γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά την διαφορετικότητα σύμφωνα πάντα με την δική μου εμπειρία.Το παραμικρό να αλλάξει στο σπίτι αμέσως το καταλαβαίνουν όπως επίσης και αν υπάρξει ένταση μεταξύ εμένα και της συζύγου πάλι το καταλαβαίνουν.Αλλά για να στο πάω πιο απλά όταν θα ακούει τα άλλα τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο να λένε εμένα η μαμά μου το ένα εμένα η μαμά μου το άλλο δεν θα αναρωτηθεί τι είναι μαμά(στην περίπτωση που έχει δύο μπαμπάδες) ή όταν θα λένε οι φίλοι τους στο σχόλασμα ήρθε η μαμά μου να με πάρει και την βλέπουν αυτήν την μαμά,ούτε τότε θα καταλάβουν;Η δεν θα βλέπουν καθόλου τηλεόραση ώστε να δουν τι είναι επιτέλους αυτή η μαμά που αυτά δεν έχουν και τι προσφέρει μέσα σε μία οικογένεια;Δεν ξέρω εύλογες απορίες γράφω. Θα λεει: εσεις εχετε μαμα; εγω ειμαι απο μη παραδοσιακη οικογενεια, γατακια. Μετα θα κλαινε τα αλλα που δεν ειναι τοσο cool 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Σύμφωνα με την δική σου άποψη πάντα.Γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά την διαφορετικότητα σύμφωνα πάντα με την δική μου εμπειρία.Το παραμικρό να αλλάξει στο σπίτι αμέσως το καταλαβαίνουν όπως επίσης και αν υπάρξει ένταση μεταξύ εμένα και της συζύγου πάλι το καταλαβαίνουν.Αλλά για να στο πάω πιο απλά όταν θα ακούει τα άλλα τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο να λένε εμένα η μαμά μου το ένα εμένα η μαμά μου το άλλο δεν θα αναρωτηθεί τι είναι μαμά(στην περίπτωση που έχει δύο μπαμπάδες) ή όταν θα λένε οι φίλοι τους στο σχόλασμα ήρθε η μαμά μου να με πάρει και την βλέπουν αυτήν την μαμά,ούτε τότε θα καταλάβουν;Η δεν θα βλέπουν καθόλου τηλεόραση ώστε να δουν τι είναι επιτέλους αυτή η μαμά που αυτά δεν έχουν και τι προσφέρει μέσα σε μία οικογένεια;Δεν ξέρω εύλογες απορίες γράφω. Κι είναι τόσο δύσκολο να του εξηγήσουν οι γονείς του γιατί δεν έχει μαμά ή μπαμπά; Ειδικά αφού όπως λες τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις